Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']a co najważniejsze, może zaufa i uwierzy w człowieka (czyt: w Pusię:loveu:)!!!!!!!!!!!!
Haha, dzięki Sarunia, tylko wydaje mi się, że on, pomimo tego wszystkiego,co przeszedł, nigdy nie stracił wiary w człowieka, z zaufaniem to troszkę gorzej, bo o ile lubi bardzo głaski, to już od przytulania się wyrywa, boi się chyba, że ktoś chce mu zrobić krzywdę :(

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pusia85']Haha, dzięki Sarunia, tylko wydaje mi się, że on, pomimo tego wszystkiego,co przeszedł, nigdy nie stracił wiary w człowieka, z zaufaniem to troszkę gorzej, bo o ile lubi bardzo głaski, to już od przytulania się wyrywa, boi się chyba, że ktoś chce mu zrobić krzywdę :(
Kochany Psiaczek - podobno właśnie dobki takie są - swojego człowieka kochają ponad wszystko!!!!!!!!!!!!!!
I dlatego ja też kocham dobcięta - co prawda od niedawna, ale wiem, że to uczucie na długo, długo!!!!!!
I mocno wierzę w to, że kiedyś też dam dom jakiejś dobkowej (dziewczynce) sierotce!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Czyżby już wszyscy zapomnieli o Borysku??? :sadCyber:
A ja spieszę poinformować, że wczoraj był sam przez 3 h, nagrywałam go i . . . nic :grins:
Suchą karmę wcina z apetytem i w końcu robi normalne kupki :bigcool:
Za tydzień jedziemy na badania. Oby tylko wyniki były już dobre.

Posted

Nie, ja nie zapomniałam, zapewniam...
Cieszę się, że Boryskowi smakuje karma, a co najważniejsze, że skończyły się problemy z żołądkiem:)
Borysek pewnie już zrozumiał, że zostaje sam, ale ma już może na tyle pewności, że wrócicie do Niego, że nie płacze...
Jest to też pewnie zasługa behawiorystki i tego, że stosujecie się do rad i wskazówek - SUPER:multi:!!!!!!!!!!!
I ja mam nadzieję, że wyniki Boryska będą już zdecydowanie lepsze!!!!
Pusiu, wyściskaj Borysia:loveu: ode mnie!!!!!!!!!!!

Posted

Właśnie wróciłam od weta z moją tymczasową. Rozmawialiśmy o Borysie. Badanie USG wyszło dobrze, nie ma na szczęście nic niepokojącego. Karma smakuje, Borys się wyciszył. Same dobre wiadomości.:loveu:

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Pusiu, wyściskaj Borysia:loveu: ode mnie!!!!!!!!!!!

Wedle życzenia :)
Właśnie niedawno wróciliśmy ze spacerku, zmoknął trochę chłopak:razz: Teraz drzemie sobie w najlepsze na swoim dywaniku, a troszkę dalej z wywalonymi do tyłu nogami Pusia, ptaszki już też gotowe do snu. Normalnie rodzinna sielanka:loveu: Tylko męża nie ma, bo w pracy, hihi.

Posted

pusia85 napisał(a):
Wedle życzenia :)
Właśnie niedawno wróciliśmy ze spacerku, zmoknął trochę chłopak:razz: Teraz drzemie sobie w najlepsze na swoim dywaniku, a troszkę dalej z wywalonymi do tyłu nogami Pusia, ptaszki już też gotowe do snu. Normalnie rodzinna sielanka:loveu: Tylko męża nie ma, bo w pracy, hihi.

No to jak Męża nie ma w domu, to dobrze, że jest choć Borys - przecież to też fajny i przystojny Gość, prawda;)?

Posted

szafra napisał(a):
Borysek ma się bardzo dobrze dzięki Wam Pusiu :loveu:. Ja wierzę, że wiele lat jeszcze przed nim, jeżeli będzie miał tak wspaniałą opiekę!

Myślę dokładnie tak samo - miłość przywróciła Boryskowi chęć do życia i wiarę w człowieka!!!!!!!!

Posted

monika55 napisał(a):
Powiem Wam że to zupełnie inny psiak. Piękny, zadbany, bardziej ufny.

Jestem przekonana, że to w 100% zasługa Pusi i Jej domku...
Dać dom takiemu Psiakowi jak Borysek, to naprawdę wielka sprawa i trzeba być Człowiekiem o Wielkim Sercu!!!
Pusiu, jeszcze raz wszyscy Ci tutaj dziękujemy za dom, który dałaś Boryskowi i za Miłość, którą Go obdarzasz!!!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Jestem przekonana, że to w 100% zasługa Pusi i Jej domku...
Dać dom takiemu Psiakowi jak Borysek, to naprawdę wielka sprawa i trzeba być Człowiekiem o Wielkim Sercu!!!
Pusiu, jeszcze raz wszyscy Ci tutaj dziękujemy za dom, który dałaś Boryskowi i za Miłość, którą Go obdarzasz!!![/QUOTE]
Dziękuję za miłe słowa :oops:
Powiem Wam, że bardzo chciałabym, aby żaden psiak i kotek, nie musiały spędzać swojego życia w schronisku, a że to niestety niemożliwe :( to chociaż żeby najbardziej wiekowe staruszki na swoje ostatnie miesiące, nieraz tygodnie życia zaznały, co to jest własny, ciepły kąt i miłość człowieka, aby nie musiały odchodzić samotnie, zapomniane, niekochane za kratami schroniskowych boksów :placz: Aby zapewnić im tzw. domy na dożycie.