Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - 14-to letni Trawis staruszek dziś znalazł dom!!!! PRZENOSIMY

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff, asior - spłodziłam tekst jak mnie prosiłaś, ale nie wiem czy się nada. Jeśli osoba robiąca allegro dla Trawisa chce skorzystać to proszę bardzo:

Oto Trawis – pies o wielkim sercu i szerokim uśmiechu!

Widząc Trawisa na spacerze, nigdy byście nie uwierzyli, że ma on już 14 lat. Nie przyszłoby Wam na myśl, że to pies ze schroniska. To wcielenie radości i wulkan energii! Niestety, właśnie w schronisku, w ciasnym boksie przyszło temu pięknemu psu spędzać jesień swojego życia…

Nie znamy historii Trawisa – wiadomo jedynie, że w schronisku jest już półtora roku. Jego zachowanie wskazuje, że raczej miał dom i swojego pana – wciąż bezgranicznie ufa ludziom i całym sobą okazuje wdzięczność za odrobinę zainteresowania, a przy tym jest niezmiernie łagodny i delikatny. Nie wiemy, co się stało – czy jak to często bywa znudził się swoim właścicielom, czy też jakiś dramat życiowy sprawił, że Trawis stracił swój kąt i swoich opiekunów.

Niestety, wizyty wolontariuszy to jedyne chwile, gdy Trawis sobie przypomina, że życie może być piękne. Już z daleka wita znajome osoby – nie, nie szczeka natarczywie, lecz cieszy się tak bardzo, że nie merda ogonem – to ogon merda nim! Na pozostałe osoby odwiedzające schronisko reaguje radością, że to już, że po niego, że wreszcie będzie miał swój dom i swojego człowieka! I będzie go ktoś głaskał i chodził z nim na spacery! A potem człowiek odchodzi i Trawis zostaje sam… Ogniki w jego oczach przygasają… A przecież tak bardzo chce kochać, tak bardzo chce kłaść łeb na kolanach pana lub pani w chwilach smutku, rozśmieszać figlami jak u szczeniaka!

Trawis jest raczej duży, 14 lat to już dość zaawansowany wiek dla psa tej wielkości. Rozpaczliwie potrzebuje ciepłego kąta, pełnej miski a przede wszystkim swojego człowieka, aby spokojnie i szczęśliwie przeżyć ostatnie lata. Nie pragnie przecież wiele… Na pewno odwdzięczy się swojemu opiekunowi bezgranicznym oddaniem i prawdziwą przyjaźnią. Tylko dajcie mu tą szansę… Zasługuje na to!

Posted

Właśnie odkryłam o co chodzi na pupilach. Jeżeli przeklejam całe ogłoszenie- występuje błąd. Ogłoszenie okrojone-przechodzi. 3 krok to podanie maila, nie wiem jaki adres podać i trzeba poeksperymentować z długością ogłoszenia.. Jak tylko będę wiedzieć czyj mail wstawić, to zamieszczę ogłoszenie