Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dolec był zajebistym psem i chyba nie ma osoby ,która nie miałaby do niego słabości.On nawet fajnie żarł pamiętam jak Karina mi go zostawiła pod opieką a ja go "podkarmiłem":diabloti:Bo tak fajnie jadł:evil_lol:

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleks89']Dolec był zajebistym psem i chyba nie ma osoby ,która nie miałaby do niego słabości.On nawet fajnie żarł pamiętam jak Karina mi go zostawiła pod opieką a ja go "podkarmiłem":diabloti:Bo tak fajnie jadł:evil_lol:[/QUOTE]

On ociekał zajebistością :diabloti:

Posted

Aleks89 napisał(a):
Dolec był zajebistym psem i chyba nie ma osoby ,która nie miałaby do niego słabości.On nawet fajnie żarł pamiętam jak Karina mi go zostawiła pod opieką a ja go "podkarmiłem":diabloti:Bo tak fajnie jadł:evil_lol:

A jak fajnie pieski dżarł :evil_lol: i jak robił pogrom na terenie ośrodka w Sierakowie jak ludziom powłaził do budynku :diabloti:

Posted

Pamiętam jak w Sierakowie zastałam rozrąbane dwa śmietniki i informację, że Dolar wkradł sie do domku właścicielki... Cholera.. To był moment "wyrzucą nas? Nie wyrzucą?"

Do tej pory widząc na spacerze jakiegoś paskudnego żuka, stonkę, trzmiela, bąka - mówię: "MUCHA!".. Dolce ratuje mnie od tego już tylko w mojej wyobraźni..

Kubły z karmą nie stoją już w szafie pancernej.. Nikt ich nie umie otworzyć..
Tata poodkręcał wszystkie zabezpieczenia z szafek w swoim i moim domu... Mogę nie zamykać lodówki na zatrzask.. Nie zrywam sie nagle z krzykiem, kiedy widzę w oddali dzieci grające w piłkę/siatkówke/koszykówke...
To Dolar zmusił sąsiadów na wsi, do podwyższenia płotów i założenia kłódek do królików, kurników, komórek, spiżarenek..

Życie stało sie takie..normalne?

Posted

A ja nie zapomnę Dolara w Sulistrowicach jak wyrwał 3 kłaczki goldenopodhalanowi i jaka się z tego zrobiła afera. :lol:
I Dolara w Sierakowie jak paradował w różowej koszulce, nawet niedawno oglądałam te zdjęcia. :cool3:

A jak już jesteśmy przy problemach z psami, to ozłocę jak ktoś nauczy moje rude aportować. Dla mnie to beznadziejny przypadek. Już jej nawet kupiłam skórę bażanta i zapach bażanta (okropnie śmierdzi fuj!), ale ma to głęboko. Za to jak zobaczy kuropatwy czy prawdziwego bażanta, to lata jak głupia, od razu młodnieje wtedy o 8 lat. Jednak co żywe to żywe, żadne patyczki, piłeczki czy inne cuda nie robią na niej wrażenia.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
A ja nie zapomnę Dolara w Sulistrowicach jak wyrwał 3 kłaczki goldenopodhalanowi i jaka się z tego zrobiła afera. :lol:
I Dolara w Sierakowie jak paradował w różowej koszulce, nawet niedawno oglądałam te zdjęcia. :cool3:

A jak już jesteśmy przy problemach z psami, to ozłocę jak ktoś nauczy moje rude aportować. Dla mnie to beznadziejny przypadek. Już jej nawet kupiłam skórę bażanta i zapach bażanta (okropnie śmierdzi fuj!), ale ma to głęboko. Za to jak zobaczy kuropatwy czy prawdziwego bażanta, to lata jak głupia, od razu młodnieje wtedy o 8 lat. Jednak co żywe to żywe, żadne patyczki, piłeczki czy inne cuda nie robią na niej wrażenia.

To kup jej bażanta :D

Posted

Ja jedynie uczę spaniele pływać :eviltong: więc przykro mi :shake:

Posted

Talia napisał(a):
To kup jej bażanta :D

Chyba nie będzie innego wyjścia. :lol:

Okamia napisał(a):
Ja jedynie uczę spaniele pływać :eviltong: więc przykro mi :shake:

To spaniele trzeba uczyć pływać? :-o
Gingerka umie pływać, najchętniej na materacu. :cool3:
Ale ostatnio w sylwka w Sulistrowicach miło mnie zaskoczyła, bo po zalewie pływały kaczki, byłam pewna, że nie wejdzie do wody, a ta wskoczyła i płynie sobie zadowolona. :crazyeye:

Posted

C
Ale ostatnio w sylwka w Sulistrowicach miło mnie zaskoczyła, bo po zalewie pływały kaczki, byłam pewna, że nie wejdzie do wody, a ta wskoczyła i płynie sobie zadowolona. :crazyeye:

Ja po alkoholu też robię różne rzeczy :lol:

Posted

Za to jak zobaczy kuropatwy czy prawdziwego bażanta, to lata jak głupia, od razu młodnieje wtedy o 8 lat.

ma to po Tobie :D

Posted

Ginger jest tępa.Djunke nauczyłem aportować i całkiem fajnie jej to potem szło z tego co mówiła Esterka.Ale Djuna wykazywała jakieś zainteresowanie piłeczką ,a Ginger 0.

Karilka-A pamiętasz jak na nocnym spacerze w Sierakowie Czar z Dolcem przelecieli jakimś ludziom przez domek:evil_lol::lol:

Posted

Też byłam w szoku, przecież materaca nie miałą :cool3:

Talia napisał(a):
Ja po alkoholu też robię różne rzeczy :lol:

:lol:
Ja nie piję, to nie wiem :roll:

Kto jak kto, ale Gingerka była wtedy trzeźwiutka! :eviltong:
w przeciwieństwie do ... Ciebie? :lol:

rose napisał(a):
Asia lata za bażantami? :shock:

Aleks89 napisał(a):
Djunke nauczyłem aportować i całkiem fajnie jej to potem szło z tego co mówiła Esterka.
Muszę się pochwalić- do dzisiaj ma fioła na punkcie piłeczek :loveu: Aportowanie to najfajniejsza zabawa, wprawdzie czasem ucieka z piłką i "nie , nie, nie , nie oddam ci", ale piłka to i tak najfajniejsza sprawa :loveu: A pamiętam jak kiedyś Tobie tej zabawy z Kajusią zazdrościłam :cool3:

Posted

Chyba nie będzie innego wyjścia. :lol:To spaniele trzeba uczyć pływać? :-oGingerka umie pływać, najchętniej na materacu. :cool3: Ale ostatnio w sylwka w Sulistrowicach miło mnie zaskoczyła, bo po zalewie pływały kaczki, byłam pewna, że nie wejdzie do wody, a ta wskoczyła i płynie sobie zadowolona. :crazyeye:
Zapytaj się Esterki

Posted

Aleks89 napisał(a):

Karilka-A pamiętasz jak na nocnym spacerze w Sierakowie Czar z Dolcem przelecieli jakimś ludziom przez domek:evil_lol::lol:

Nie pamiętam ale..czemu mnie to nie dziwi? :D
Pamiętam za to jak zostawiłeś karme na ganku w Sierakowie.. Ledwo go od tego znaleziska oderwałam..
Za każdym kłapem - pół kilo. Jak krokodyl..

Jaaa.. i ta bitwa na jakimś polu pomidorów.. Pamiętacie? Jakieś psy sie zarzynały.. adrenalina w powietrzu...
Dolce wtedy ugryzł niewinnego Brutusa w łape.. Jeszcze jakoś tak głupio - w łokieć. Pierwszy i ostatni raz urąbał wtedy psa do krwi. Tak mi było głupio.. Pies morderca, pogromca biszkopiowych, słodkich labradorów..

Łaaa! Pamiętacie te pomidory? pamiętacie Diabelkową pływającą w jeziorze? Kuurde. To są dopiero wspomnienia!

Albo .. to ognisko z awanturą, że niby urąbaliśmy węglem dziadka?
I to jak dziadek zarywał do Estery a ta, że nie może bo mąż widzi a tam sie bawi córeczka.. (Olek i Basia bonnie)

Posted (edited)

rose napisał(a):

Masz rację, obie trzymamy się lepiej niż wskazywałaby na to nasza metryka. :cool3:

Aleks89 napisał(a):
Ginger jest tępa.Djunke nauczyłem aportować i całkiem fajnie jej to potem szło z tego co mówiła Esterka.Ale Djuna wykazywała jakieś zainteresowanie piłeczką ,a Ginger 0.

Oj tam zaraz tępa. Dla mnie ona jest zbyt mądra, żeby ganiać za jakimiś piłeczkami, nie do tego została stworzona. Bażant (prawdziwy!) to by było coś, za czym warto pobiec. :evil_lol:

Talia napisał(a):
Pewnie same opary jej się udzieliły :D

Być może. :lol:

A pamiętacie jak graliśmy w podchody w nocy? Olek pamiętasz jak uciekaliśmy lasem, później trafiliśmy na ogrodzenie i trzeba je było jakoś pokonać. Olek przeskoczył, ja wtedy pomagałam Karze i skończyło się tak, że wylądowała na twarzy. :lol: A później ludzie dziwnie na nas patrzyli, gdy jak gdyby nigdy nic szliśmy przez obcy ośrodek z psami. :lol:

Edited by Asia & Ginger
Posted

Aśka ja na łeb centralnie spadłem:evil_lol:Szkoda ,że kręgosłupa se nie złamałem miałbym rente i fajny wózek.
Ale i tak najlepsza była Dog jedząca Brita od Grama:diabloti:I to jak ją wkręcałem ,że już wypiłem kolejnego browara i jej słabo idzie.I te jej słit focie na tarasie z szubienicą na szyi.:evil_lol:

Posted

Aleks89 napisał(a):

Ale i tak najlepsza była Dog jedząca Brita od Grama:diabloti:I to jak ją wkręcałem ,że już wypiłem kolejnego browara i jej słabo idzie.I te jej słit focie na tarasie z szubienicą na szyi.:evil_lol:

Mam traumę do dziś po tym widoku!

Posted

Karilka napisał(a):

Albo .. to ognisko z awanturą, że niby urąbaliśmy węglem dziadka?
I to jak dziadek zarywał do Estery a ta, że nie może bo mąż widzi a tam sie bawi córeczka.. (Olek i Basia bonnie)

Ale wcześniejsze historie to z Sierakowa, a ta to z Sulistrowic :cool3:

Soko napisał(a):
Jesteście niemożliwi, boję się o swoje zdrowie emocjonalne :evil_lol:
Daj spokój, fajnie będzie :cool3:

Aleks89 napisał(a):
Aśka ja na łeb centralnie spadłem:evil_lol:Szkoda ,że kręgosłupa se nie złamałem miałbym rente i fajny wózek.

Zerowaliście! A ktoś trzymał Tobie drugą puszkę z piwem i ciągle wymieniałeś :cool3:

Posted

Aleks89 napisał(a):

To Ty też taka ciapa, co to przez płot porządnie przeskoczyć nie potrafi? :-o :evil_lol:
Dobrze, że Ci nie pomagałam, bo by było na mnie. :p