Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A oto moja relacja z pobytu na wystawie: organizacja, wrażenia, zdjęcia i ciekawostki. Zapraszam: [URL]http://nie-taki-pies.blogspot.com/2013/05/wdc-budapesz-2013-wrazenia-z-pobytu-na.html[/URL]

Posted

Moja Kiiramanna MISS FINLAND 'Daisy'- spaniel tybetański -Puppy World Winner :loveu:
Dzień wcześniej na Światowej Klubowej również Najlepsze szczenie w Rasie :)

Guest Lotty
Posted

Wielkie gratulacje dla wszystkich.
McDzik, jak poszło Arniemu?

Posted

Ja pękam z dumy i mam uśmiech do okoła głowy cały czas :) Nie spodziewałam się takich sukcesów!!!

moje kelpie:
[COLOR=#000000][B] Int.Ch. Ch.Pl, Mł.Ch.Pl, Zw.Kl '12 '13 Zw.Pl '13 HE'S MY BELFAST Asocjacja [/B][/COLOR][COLOR=#ff0000]- EX 1 (3), CAC, CACIB, ZWYCIĘZCA ŚWIATA i na deser BOS[/COLOR]
[B] Mł.Ch.Pl, Mł.Zw.Kl '13 RED DUBLIN Kelpiebrink[/B] - [COLOR=#ff0000]Ex 1(2), Młodzieżowy Zwyciązca Świata i........ BEST OF BREED!!![/COLOR]

Jestem niezmiernie dumna, posiadając 2 najlepsze kelpie na świacie :D:D:D

Posted

Faktycznie mnie również mile zaskoczyła organizacja. Zaparkowaliśmy ok. 5.30 bez żadnych problemów za darmo pod hotelem expo, bramy otwierali punkt 6.Tak samo z wyjazdem nie było żadnych komplikacji ( wspominając europejkę- tam była tragedia). Zero problemu z miejscem, prądem itd. Ringi mogłyby być ciut większe, ale nie narzekam. Na klubówce był jeden olbrzymi. Tak więc ogromne brawa dla organizacji:)
Nasze siberiany z drugiego miotu w klasie szczeniąt w psach 1, 2, i 3 lokata na kilkanaście w klasie oraz BOB Puppy na WDS i parę innych sukcesów.

Posted

[quote name='RudaPaskuda']Ja pękam z dumy i mam uśmiech do okoła głowy cały czas :) Nie spodziewałam się takich sukcesów!!!

moje kelpie:
[COLOR=#000000][B] Int.Ch. Ch.Pl, Mł.Ch.Pl, Zw.Kl '12 '13 Zw.Pl '13 HE'S MY BELFAST Asocjacja [/B][/COLOR][COLOR=#ff0000]- EX 1 (3), CAC, CACIB, ZWYCIĘZCA ŚWIATA i na deser BOS[/COLOR]
[B] Mł.Ch.Pl, Mł.Zw.Kl '13 RED DUBLIN Kelpiebrink[/B] - [COLOR=#ff0000]Ex 1(2), Młodzieżowy Zwyciązca Świata i........ BEST OF BREED!!![/COLOR]

Jestem niezmiernie dumna, posiadając 2 najlepsze kelpie na świacie :D:D:D[/QUOTE] O kurczę, to naprawdę COŚ!!! Wielkie GRATULACJE!!! dAJ IM KAWAŁ DOBREJ KIEŁBASY TERAZ :P

Posted

Nasz vasgotaspets (swedish vallhund) Fixan's KONRAD KOTTESON powtórzył zeszłoroczny sukces z Salzburga (wtedy jeszcze w młodzieży)
CAC, CACIB, BOB, World Winner 2013
dzień wcześniej CAC na międzynarodówce i tym samym uzyskał tytuł CHAMPIONA WĘGIER :)
[IMG][URL="http://www.tinypic.pl/8me1rserka15"][IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00387/8me1rserka15_t.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[IMG][URL="http://www.tinypic.pl/j5dxmepty6dq"][IMG]http://images.tinypic.pl/i/00387/j5dxmepty6dq_t.jpg[/IMG][/URL][/IMG]

Posted

No to dodam od nas:

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Basset artzyjsko normandzki - [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Fanion De La Petite Dordogne - 2xCAC , CACIB , Word Winner 2013, Hungarian Club Winner

[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Gratuluję wszystkim wystawcom z Polski za Zwycięzców Świata i nie tylko oraz miłe spotkania i rozmowy. [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]

Co do organizacji nie mam zastrzeżeń.
Fotki luźne [/FONT][/COLOR][URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.418558381585652.1073741828.315940508514107&type=1[/URL][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]

Pozdrawiam
[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]
Ps.
Niestety jakie jest moje zdziwienie ogromne gdy na stronie pies.tv Fanion zmienił rasę :)[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Lotty']Wielkie gratulacje dla wszystkich.
McDzik, jak poszło Arniemu?[/QUOTE]

Lotty, Arni nie był zgłaszany, mała mu wyskubała uszy, a poza tym jechał jego syn SOlo, w pośredniej na Klubowej Światowej II lokata, a na światówce III lokata.

Również wszystkim gratuluję, świetnie tak czytać o polskich sukcesach, choć nie znam waszych psów osobiście :)

I my również mega zaskoczyliśmy się organizacją, nie było problemów z parkingiem czym wszyscy straszyli :P dużo miejsca zdłuż ringów, spokojnie ze wszystkim się mogliśmy rozłożyć, wielkość ringów dla mojej rasy dopasowana myślę, jak chodziłam oglądac wyżły, to miały duże długie ringi-także myślę, że przemyślane pod kątem rasy :)

Guest Lotty
Posted (edited)

[quote name='McDzik']Lotty, Arni nie był zgłaszany, mała mu wyskubała uszy, a poza tym jechał jego syn SOlo, w pośredniej na Klubowej Światowej II lokata, a na światówce III lokata.
[/QUOTE]

Szkoda, że Arniego nie było, ale poza tym świetne wieści, wielkie gratulację dla Daisy i Solo. Trzymam kciuki za dalsze wystawowo- hodowlane sukcesy. :-)

Edited by Lotty
Posted

Organizacja superowa :) My mieliśmy wyjechać z hotelu koło 6, ale jak przeczytałam na dogomanii, że nie było problemów to zaryzykowaliśmy 7:30 i nie staliśmy praktycznie wcale w korku! Żadnych kolejek po katalog, przy wejściu czy po odbiór pucharów. Bardzo duże ringi i dużo miejsca na halach. Jedyne co mnie zaskoczyło negatywnie to punkt gdzie robiono psiakom zdjęcia - 50 euro za zdjęcie na płytce (!!!!!!!!!!) to ostre przegięcie... W 2008 na europejskiej zwycięskie psy miały takie fotki za darmo, a tu 25% zniżki tylko ;)
No i obsługa na naszym ringu była trochę nieogarnięta, ponieważ nie informowali zwycięzców, że mają się gdzieś zgłosić po nagrody itp. Zaskoczeniu Finowie myśleli, że puchar kupiłam sobie sama na stoisku i nieśmiało o to zapytali gdy robiliśmy pamiątkowe zdjęcia na ringu (mieli BOBa! i nikt im nic nie powiedział :))

Posted

no z tym odbiorem pucharów to było trochę zamieszania. Ja dośc długo szukałam miejsca w którym się puchary odbiera. Oczywiście wcześniej na ringu nikt nic na ten temat nie mówił i gdyby nie spotkani Polacy gdzieś na trasie między halami to bym nic nie wiedziała.

Posted

[quote name='Talagia'] po odbiór pucharów[/QUOTE]

[quote name='panbazyl']no z tym odbiorem pucharów to było trochę zamieszania.[/QUOTE]

Za co były puchary?

Posted

Dziękuję za informację.
Na ringach owczarków kaukaskich na temat pucharów milczeli.... Na pamiątkę mam CACIBowy sznureczek i rozetę z tytułem.

Posted (edited)

na ringach o pucharach milczeli.

Piszcie do nich maile - niech przysyłają.

a to nasz pucharek i jego zdobywca - Drużba Herbu Węszynos FCI Ogar Polski - Junior World Winner, Best Junior

[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484533_457028247719378_1472006686_n.jpg[/IMG]

Edited by panbazyl
Posted

[quote name='panbazyl']na ringach o pucharach milczeli.

Piszcie do nich maile - niech przysyłają.

a to nasz pucharek i jego zdobywca - Drużba Herbu Węszynos FCI Ogar Polski - Junior World Winner, Best Junior

[/QUOTE]

prawdziwy z niego Węszynos, faktycznie :loveu: genialne zdjęcie, gratulacje :D

Posted

[quote name='McDzik']prawdziwy z niego Węszynos, faktycznie :loveu: genialne zdjęcie, gratulacje :D[/QUOTE]
Dziękujemy :) Nie wiem czemu on tak lubi zaglądać do kielicha :diabloti: