Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tymi butelkami to wyglada tak, że bierze się pręty metalowe i wbija w ziemię. Na taki pręt nakłada się butelkę plastikową po napoju.
Jak jest wiatr to te butelki się gibają na prętach i wydają przy tym taki terkoczący dźwięk.
Nie wiem czy to pomaga czy nie ale wygląda toto koszmarnie.

Posted

to ja juz nie wiem co lepsze - koszmarne butelki czy koszmarne kopce krecie.....

ale rodzice to jakos wbijali chyba butelki w ziemie - bez tych metalowych pretow :D:D:D choc nie wiem napewno.....

• 2 weeks later...
Posted

A co Wy tak zacichli? aaaaa?

Prace w ogrodzie Zosia z Barrym zakończyli , trawy nie koszą , liście zgrabili i siedzą cichutko ......;)

Co tam u Was słychować ?

Posted

[B]Zosiu !!!!!!!!!!![/B]

[SIZE=3][B]Zosiu !!!!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE]

[SIZE=5][B]Zosiu!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE]

[SIZE=6][B]Hop ! Hooooooooop!:)[/B][/SIZE]
[B][/B]

Posted

Witaj Zosiu!!
Myślałam,że jakieś grypsko Cię dopadło.
Jak dobrze,że wszyscy zdrowi,moze być bez zdjeć przynajmniej dla mnie.
W końcu tak bardzo się nie zmieniliście,ale jesli coś prześlesz to będzie miło.
Mnie Twoje opisy wystarczają!! Zawsze na nie czekam!!

Posted

[quote name='Zosia4']Oj niee, nie zapadli.
Jesteśmy, żyjemy cali, zdrowi i uśmiechnięci.
Ale wiemy, że bez nowych zdjęć nie mamy się tu co pokazywać więc siedzimy cicho.[/quote]

Eee tam ..........
Zdjęcia jak zdjęcia ....
Ogród pewnie smutny ...... więc nie ma co fotografować ... Poczekamy na piękne wiosenne ..........zobaczycie jak szybko zleci ........ani się obejrzymy , a już będą zdjęcia rododendronów (...?...), czy ja tam się zwą te cudne kwitnące krzewy przed wejściem do Zosinego domu :)

A Barry pewnie się za bardzo nie zmienił z kolei , żeby go obfotografowywać i błyskać fleszem po oczkach .....

Dobrze , że wszyscy cali, zdrowi i uśmiechnięci :)

W poniedziałek i wterek byłam prawie tuż , tuż ......pod Poznaniem ....ale niestety PRAWIE robi wielką różnicę ........:-(

Za daleko żeby zajechać i Was odwiedzić ....:placz:

Posted

Wiem - wiozłaś Dorkę i Mercy. Trzymam kciuki za obie psinki, za trzecią zresztą też.

U nas na ogrodzie rzeczywiście smutnawo. Barry co prawda na nim szaleje ale ja już mniej. Tak po prawdzie to jest ciągle mokro, szaro - nawet wszystkich liści nie popaliliśmy, bo się nie chce palić takie mokre.

A ostatnio coraz częściej się obraża, bo koty lubią pospać ze mną w łóżku.
Staje w drzwiach sypialni i ich nie wpuszcza. No ale kociska myk między jego nogami i hop do łóżka.
Wtedy pan pies ostentacyjnie wędruje do innego pokoju, kładzie się pod biurkiem, wzdycha, pomrukuje i ogólnie wyraża swoje niezadowolenie. No jednym słowem JEST OBRAŻONY.

Ale atmosfera między zwierzakami dobra. Koty podpijają wodę z jego miski a on tylko patrzy zdziwiony.

Ot i tak sobie żyjemy w pełnej symbiozie. Jeszcze żeby tylko pańcia nie jeździła do pracy to byłoby super.

Posted

Z tym jeżdżeniem do pracy,to może zaczniesz Zosiu zarabiać razem z psem?
W Krakowie częste sa takie obrazki- siedzi w centrum młodzian z psem i ma karteczkę -"zbieram na karmę dla psa".
Pies śliczny,ludzie sie lituja i widzę,że chętnie rzucaja niekoniecznie grosiki!!!

Posted

Co do kotów ...........to i tak jestem naprawdę w bardzo cięzkim szoku , ale pozywnym :)
Bo, Barry, jako , że przez całe swoje życie , zanim został Twoim psem , żył przecież na wsi ,w kojcu .....
Takie psy zazwyczaj nie kochają kotów , a wręcz przeciwnie , to zaciekli wrogowie !!!!
Byłam przekonana , że będzie nie tylko ganiał koty .......myślałam, że Barry bezlitośnie będzie je chciał mordować .....

A tu proszę ......tylko zazdrosny o łóżeczko :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ooooooooooooooo ZOSIU !!!!!!

Ty nie pracuj przez sen !!!!!!!
bo to niebezpieczne !!!!! :cool3::cool3::cool3:

Lepiej się obudź i dopiero pracuj .......

Głaski i buziaki dla całego zwierzyńca i serdeczne uściski dla Zosi ......:iloveyou:

[COLOR=silver]Zosiu , dlaczego Ty nie masz gadu- gadu ?[/COLOR]

Posted

Szczęścia, zdrowia dla wszystkich ciotek i wujków życzy barrusiowy zwierzyniec i barrusiowa pani:

[IMG]http://img406.imageshack.us/img406/9677/barry1he4.jpg[/IMG]

W czapidełko mikołajkowe nie chciał się przyoblec, bo wcześniej paradowały w nim koty :diabloti:.
Co prawda czapidełko tylko na ucho zamiarowane było założyć ale jednak nic z tego nie wyszło.

A poniżej zimowe impresje z mojego ogrodu:

[IMG]http://img152.imageshack.us/img152/5862/zimkaix1.jpg[/IMG]

[IMG]http://img152.imageshack.us/img152/1151/zimka1hw7.jpg[/IMG]

Na ostatnim zdjęciu w głębi, to siwe - to moja brzoza. Piękna, dostojna, srebrna. A z przodu, to wysokie świerkowate to daglezje.

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego na Święta.

Posted

Witam Was w świąteczny poranek, tak sobie przeglądałałam...i co widzę ZOSIA4 ma nowego przyjaciela - gratulacje - wiedziałam,że długo nie wytrzymasz:multi:
dużo ludzi mówi o 8letnim psu ,,stary,, -wszyscy pojedli we święta - to trochę matematyki na przykładzie kota

SKALA KOTA
kot człowiek
8 tygodni - 1,5 roku
1 rok 15 lat
2 lata 24 lata
następnie każdy rok to cztery ludzkie lata

ile lat ludzkich ma 8letni kot?
zapytajcie człowieka w tym wieku czy CZUJE SIę STARY???
pozdrawiam - wszystkiego dobrego w NOWYM ROKU!

Posted

Ja składam najserdeczniejsze życzenia:[COLOR=Red][B] oby w Nowym Roku nie zabrakło Wam zdrowia, szczęścia, rodzinnego ciepła i żeby ten rok był o niebo lepszy od poprzednich. :new-bday::BIG:[/B][/COLOR]
Monika

Posted

Dzięki serdeczne za życzenia.
U nas horror, bo wsiowe ludzie nie przestrzegają zakazu o strzelaniu tylko w noc sylwestrową koło północy.
Dałam już piechowi tabletkę uspokajającą, bo się trząsł cały, kulił się i w ogóle to się tulił całym swoim ciałkiem do mnie.

Ludziska bezrozumne, bo jak zwróciłam grzecznie uwagę "sąsiadu" to mi odrzekł, że pies nie człowiek i nie takie rzeczy przeżyje.

No cóż - chyba niedzisiejsza jestem.