Sandrunia 29 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 [quote name='Zosia4'][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/8213/barry6ks3.jpg[/IMG][/quote] [B][COLOR=yellowgreen]Zosiu no nie:lol: sliczne te kwiatki.Gratuluje cierpliwosci przy ogrodeczku.Widac golym okiem,ze jest zadbany nie tylko zreszta ogrod...:cool3: [/COLOR][/B] Quote
Tiger Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Te zdjecia to miód na moje serce :) Barry jest uśmiechnięty i szczęsliwy !!!!!!! Nigdy go takiego nie widziałam ......:multi: :multi: :multi: Zosiu , wiesz , że ja wciąz nie mogę w to uwierzyć , że to włąsnie Barremu tak się poszczęściło ? Boję się , że się obudzę ....i że to będzie tylko piękny sen ..... Martwię się , że paczka z lekami nie doszła jeszcze , chociaż powinna była jakieś 4 dni temu ..... Dałam TZ -owi , bo on z firmy codziennie wysyła i zawsze PRIORYTETEM , poproszę go jutro o potweirdzenie nadania ....Barry powinien brać to essentiale koniecznie , bo wyniki jego wątroby ostatnie był bardzo złe ..........:( W paczce jest też frontline , które przecież koniecznie trzeba mu zakroplić ...... A może gdzieś w skrzynce jest awizo ? Quote
Zosia4 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Tiger - jak jutro nie dojdzie to ja załatwiam to ze swoim wetem, bo tu nie ma na co czekać. Ale najpierw pójdę na pocztę, bo może listonosz ma urlop i ktoś go zastępuje. A już nie raz było tak, że ten nowy pokręcił adresy. Quote
Tola Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Witam w poniedziałek:lol: Ale szczęśliwe psisko:loveu: Miło widziec go takim:lol: Wreszcie ma swoją przystań. [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/4014/barry7sx0.jpg[/IMG] Quote
Zosia4 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Tiger - leki już kupiłam. Pluję sobie w brodę po tej naszej dzisiejszej rozmowie tel., że nie poszłam wcześniej do apteki i nie kupiłam. Ale tak jak Ci mówiłam - myślałam, że są z tym "mecyje" - tzn. myślałam, że trzeba jechać z Barrym do weta i on przepisze dopiero te leki. No cóż - człowiek całe życie się uczy :cool3: . A Barry już gania z ogonkiem podniesionym, już mnie wita radośnie. Kończę, bo piszę z pracy. Aha - czy on w ogóle szczeka ? Quote
dusje Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Azaliz to szlachcic Barry niechybnie rodem z dalekiej to Bawaryji podowczas polskich to ogrodow doglada a i Wacpannie Zofiji przypodobuje sie nadobnie ogonem krecac? A staropolskim obyczajem straw warzonych probuje a i calem soba obnaza iz kontentuje sie blogoscia zapachow kuchennych:lol: Quote
Zosia4 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Dusje - na staropolski obyczaj trzeba jeszcze poczekać, bo mu na razie nic nie wolno oprócz ryżu, marchewki i chudego drobiu. Ale błogością zapachów kuchennych się rzeczywiście kontentuje. Dziś jak wróciłam z pracy to powitał mnie machający ogonek i zaproszenie w oczach do przechadzki po ogrodzie. Ale ganiał - jak szczeniak. Tiger - leki zapodane. A poczta ma ode mnie w dziób :mad: . Quote
Zosia4 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 No to jeszcze fotki ze spacerku: [IMG]http://img233.imageshack.us/img233/7544/barry8hi4.jpg[/IMG] [IMG]http://img55.imageshack.us/img55/6341/barry10ad5.jpg[/IMG] Ten czarny kwadrat to wycięte szpetne, obgryzione wiadro , które nie wiadomo skąd tam się wzięło :diabloti: . Quote
akucha Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nooo, ładniutki piesek jest!!! Cieszę się, że juz merdajacy radośnie :multi: Zosiu, a jak myślisz, iglaki przeżyją? Quote
Zosia4 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Nie mają innego wyjścia. Jak przeżyły Liska i Misia to znaczy że też już są zaprawione w bojach. Dziewczyny - jak tak razem z moimi psami przemycam też na fotkach mój ogród ale po zwierzakach to mój drugi "fiś". A Barriemu jeszcze żebra widać ale to kwestia czasu. Quote
akucha Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Oba "fisie" piękne!!! :lol: Podziwiam Cię, że tak sama dajesz radę!!! Ogród imponujący pod każdym względem. Quote
_beatka_ Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 ogród bardzo ladny, widać że barruś też docenia jego piękno:loveu::cool3: Quote
dusje Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Ze tak powiem pozwole sobie na Sienkiewiczowskie gadanie w wersji wspolczesnej i faktycznie widac na zdjeciach ze dzieciak mocno wychudzony.......ale powolutku nabierze figurki, ciut tluszczyku panskiego i tylko patrzec jak z zabiedzonej sieroty stanie sie kochanym tluscioszkiem, no tak w miare oczywiscie, Zosiu. On juz jest piekny i kochany i widac to po jego zadowolonej pysiuni. Malo takich ludzi jak Ty Zosiu.........za malo...........Barry, kochaj swoja Pania:loveu: mocno i szczerze bo drugiej takiej nie znajdziesz serdenko:lol: Delektuj sie ogrodem i zapachem kwiatow i pamietaj ze masz w Polsce i chyba na calym niemalze swiecie kumpli ktorzy przeszli pieklo nim dotarli do raju na ziemi. Zyj szczesliwie syneczku czego zyczy ci twoja zwariowana ciotka dusje wraz z Reksiem, Rufciem, Tosienka i kocurka Plausje:lol: Quote
t_kasiek Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Aż mu sama zazdroszczę takiego ogrodu (ja mieszkam w bloku :() No, ale on zasłużył na takie wielkie szczęście, które go spotkało :) [IMG]http://img165.imageshack.us/img165/7445/barry2ik0.jpg[/IMG] Quote
Zosia4 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Barry jest rzeczywiście chudziutki - ale nie tak znowu zabiedzony. Myślę, że to zasługa Tiger, że nie wygląda jak szkielet. Ja sobie zdaję sprawę, że jak się dieta będzie pomalutku kończyć - to nie mogę pójść na całego i tuczyć go ile się da. A przede wszystkim zdaję sobie sprawę również z tego, że pies nie może być gruby. Moim suczydłom funduję ze trzy razy w miesiącu jednodniową głodówkę, najczęściej w lecie i w duże upały. Ale robię to z pełną świadomością, bo wiem, że to im nie zaszkodzi a wręcz pomoże. Barry jak dojdzie do swojej wagi to utrzymamy to na pewno. Będzie pięknym i zdrowym psem. Chociaż piękny to on już zaczyna być :loveu: . Quote
Zosia4 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 A właśnie wróciliśmy z ogrodu. Barry pomagał mi plewić. Prześmieszny widok jak wsadzał nochala w miękką ziemię i energicznie niuchał. Rozgrzebywał łapką i dalej niuchał. Oczywiście go przeganiałam a on cichcem wracał i znow niuchał. Oj - bawić mu się już zachciewa, myślę, że m.in. to oznaka zdrowienia. Tiger - leki przyjmuje zgodnie z zaleceniem, a przesyłka jeszcze nie doszła. Quote
Tiger Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Bardzo się cieszę , że Barry troszkę pomaga Ci , Zosiu , w ogrodzie :) Niech się nie leni , tylko troszkę chociaż niech zarabia na swoje utrzymanie ;) Waga jego nie będzie niestety na razie rosnąc zbyt szybko, ze względu na dietę ......więc nie spodziewajmy się tak zaraz przyrostu masy :) Mam nadzieję , że następne wyniki biochemii będą już znacznie lepsze i Barry powoli będzie mógł "schodzić " z diety ........ Jestem wściekła ,że paczka nie doszła ..........tam były dwa opakowania essentiale i frontline :( Na poczcie mogę ją reklamować po 14 dniach ROBOCZYCH ........:angryy: To paranoja jakaś .....:angryy: Wartośc paczki wynosiła 100zł , a odzyskać mogę max. 40 - tak powiedziała mi miła pani na poczcie ...................Nie zamierzam się jednak poddać tak łatwo .......:diabloti: Quote
Zosia4 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/2509/bary2ie0.jpg[/IMG] [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/9880/bary1wt8.jpg[/IMG] Quote
_beatka_ Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 ależ barrruś jest szczęśliwy:multi:oby wszystkie psie bidki z dogo tak mialy jak on u Ciebie Zosiu:loveu: Quote
Tola Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Wreszcie wolny, szcześliwy Barry:loveu: Bez łańcucha, bez kojca. No to trzeba sie troche porozciągać;) [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/2509/bary2ie0.jpg[/IMG] [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/9880/bary1wt8.jpg[/IMG] Quote
t_kasiek Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ale cudnie :) wygląda jak "Bary z Zielonego Wzgórza" :D :D :D...albo raczej polanki :) Quote
Tiger Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Zosiu , wiesz , że Cie kocham ?;) :loveu: :loveu: :loveu: I wciąz jeszcze nie mogę w to uwierzyć ! Barry jest teraz chyba najszczęśliwszym psem na świecie !!!!!!!!!!!!! Quote
Zosia4 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 A mój pies próbował mi się władować do łóżka :crazyeye: . Skąd taki pies wie gdzie ma wleźć ? Jak próbowałam go 'wywalić" to się tylko rozpłaszczył i patrzył błagalnie. No nie - obiecałam sobie, że już żadnego psa w łóżku. Misiek mi tak załatwił ze dwa prześcieradła. No ale Miśkowe łapy to potrafiły..... Co mach łapą to dziura - he, he. No więc wzięłam się na sposób i po prostu w dzień zamykam drzwi od sypialni. A w ogóle to mam wrażenie obserwując Barriego, że on chyba musiał nie raz oberwać. Boi się krzyku i gwałtownych ruchów. Ogon pod siebie i przykleja sie do podłogi tak, że prawie go nie ma. Raz jak tłukłam łapką muchy (na wsi to normalka :evil_lol: ) to się tak wystraszył tych moich gwałtownych ruchów ręką, że też - ogon pod siebie i tak skulony schował się w łazience. Znalazłam go trzęsącego się, skulonego i patrzącego niepewnie i ze strachem. No ale nie ma co rozpamiętywać. Co było to było i nikt już się zapewne tego nie dowie. Ale tak normalnie to jest coraz radośniejszy pies i coraz bardziej domaga się miziania. Podchodzi do domownika siedzącego np. na krześle i podaje łapę - sam z siebie. Boże - jak on potrzebuje czułości......... Quote
supergoga Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Zosieńko, uratowałaś Barusia - to była akcja błysk - i teraz to nam zostaje tylko spoglądać z zazdrością na jego teren. Zosiu - wiesz, zamierzam sie wystawic do adopcji: też jestem biedna, zmarnowana, niepewna jutro stworka - może się gdzieś zmieszczę? ;) Quote
Neris Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 No i masz wielką zaletę - nie będziesz podnosić nogi przy każdym krzaczku! (mam nadzieję...) Quote
Recommended Posts