schroniskowiec Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 W takim razie powysyłam do ciotek Abiego. Understandme, jeśli masz kontakt z osobami, które mogłyby pomóc, to powysyłaj proszę.I w ogóle prośba do obecnych na wątku, żeby rozsyłać. Zorientujemy się, czy będą deklaracje stałe i na jaką kwotę łącznie. Ja wyślę do: morisowa Szarotka xidna gudzik megii1 Basia winter7 Akrim Podaję, żebyśmy się nie dublowały:) Zapytam też mojej znajomej spoza dogo,która wpłacała na Abiego, czy się dołączy. Żeby z tym psiakiem nie było tak, jak z Owcą, który poważnie zachorował i tylko tydzień czasu miał szansę żyć poza schroniskiem. Wiktor Baster też raczej młody nie jest, warto dać mu szansę (im szybciej, tym lepiej). Quote
schroniskowiec Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) Jestem w trakcie wysyłania wiadomości na pw, ale tak na szybko- jeśli z hotelem się uda, to ode mnie Wiktor Baster ma 20 zł stałej deklaracji. Od xidny stała 50 zł, to już mamy 70:) Edited June 18, 2012 by schroniskowiec Quote
Karro Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Porozsyłam Wiktora Bastera jak bedę miała tylko trochę czasu ;) Quote
winter7 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Ja zgadzam się aby spadek po Abisiu poszedł na Wiktora/Bastera :) A może imię Bahati - w języku suahili oznacza "szczęściarz". Mogę zadeklarować jedynie 10 zł. ( jestem zakopana w deklaracjach) Quote
Szarotka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Jestem bardzo zajeta i niestety nie moge pomoc w rozsylaniu........ Ile trzeba uzbierac ??? Quote
schroniskowiec Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Szarotka napisał(a):Jestem bardzo zajeta i niestety nie moge pomoc w rozsylaniu........ Ile trzeba uzbierac ??? Szarotko, hotelik dla niego to pewnie 400-450 zł miesięcznie.Pierwszy miesiąc załatwią pieniążki od Abiego, ale deklaracje muszą być, żeby następne miesiące było z czego finansować. Wiem, że Akrim szuka jakichś rozwiązań hotelowych, ale dopiero pod koniec czerwca będzie coś wiadomo. Toyota, czy widziałaś go może od czasu wizyty u wet-a?Czy coś więcej wiadomo o tym guzku (ew. powiększonym sutku), wet to widział? Napiszę, żeby nam nie umknęło, deklaracje stałe na 20.06.: winter7-10,00 xidna-50,00 schroniskowiec-20,00 ___________________ Łącznie 80,00 zł Quote
Szarotka Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Normalnie to sie bralam za rozsylke, ale jestem wynajmowania domu, czyli pakowanie, przestawianie mebli itp. Quote
toyota Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 O tym guzku nic nie wiadomo. W schronisku się takimi "drobiazgami" nie zajmują. Wet to widział przy okazji czyszczenia uszu, ale nie wzbudziło to jego zainteresowania. Zawsze jak jestem w schronie zaglądam do Bastera, ale on zazwyczaj w ogóle nie wychodzi z budy. Nie szczeka i nie reaguje. Quote
basia Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Wpłacałam na Owcę, wpłacałam na Abiego. Proszę doliczyć moje 50 zł miesięcznie do stałych deklaracji. Wyciągajcie go szybko! Quote
basia Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Jak próbuję umieścić banerek w podpisie (obojętnie który) wyskakuje mi błąd i takie info "Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków łącznie z tagami BB code." Ktoś wie o co chodzi? [quote name='understandme']Zrobiłam bannerki Quote
mc_mother Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Jeśli tylko uda nam się wyadoptować Bazyla (nie ma na dogo wątku i czeka na wizytę PA w okolicach Szczecina, ale osoba, która miała ją zrobić nie może się zebrać... http://www.podhalan**********/szukaja-domu,12/bazyl,4634.html) to będziemy miały jakieś "moce przerobowe" by wziąć pod opiekę Wiktora- na razie nie mamy ani środków ani miejsca by gdzieś umieścić psa:( Cały czas kombinujemy gdzie go umieścić i jak "poprzekładać" naszych podopiecznych by coś zdziałać... Akrim trzyma rękę na pulsie i szuka hotelu. Niestety oprócz Bazylka nasi podopieczni to chore lub starsze psy, więc nie możemy się pochwalić jakimiś spektakularnie błyskawicznymi adopcjami... Do tego jeden z nich- Cezar poważnie zachorował, co znowu nas pociągnie po prawie pustej kieszeni. Liczę, że Bazyl szybko znajdzie dom i wówczas damy radę. Gdyby były deklaracje na hotel to oczywiście sprawa byłaby dużo łatwiejsza. Przepraszam, że się tu nie odzywałam za często- nie ogarniam wszystkiego, ale podczytuję w miarę możliwości (jakiś czas nie miałam prądu a co za tym idzie internetu po przejściu trąby powietrznej w moim sąsiedztwie). Quote
Karro Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='basia']Jak próbuję umieścić banerek w podpisie (obojętnie który) wyskakuje mi błąd i takie info "Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków łącznie z tagami BB code." Ktoś wie o co chodzi? Sygnatura ma określoną liczbe znaków, z tego co widzę, masz jakis tam napis, a ja wrzucam zdjęcia - sygnatury przez google, a tam sa dlugie linki. + do tego trzeba doliczyć jakies podlinkowanie do strony = kolejne znaki Link do sygnatury można skrócić przez taką stronę: http://tnij.org/ Quote
schroniskowiec Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 toyota napisał(a): Zawsze jak jestem w schronie zaglądam do Bastera, ale on zazwyczaj w ogóle nie wychodzi z budy. Nie szczeka i nie reaguje. To smutne, ciężko jest patrzeć w schronisku szczególnie na te zrezygnowane psy, które już niczego dobrego się nie spodziewają i o nic nie zabiegają... Koniecznie trzeba odmienić jego los. Wielkie dzięki dla Basi, winter7 i xidny i rozsyłajmy dalej:) Deklaracje stałe na 21.06.: winter7-10,00 xidna-50,00 schroniskowiec-20,00 basia-50,00 ___________________ Łącznie 130,00 zł Quote
Kocurek Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Dorzuce 3 euro stalej to bedzie jakies ok.12 zl.Koniecznie trzeba mu dac szanse.Trzymam kciuki...Jesli ktorys z moich zadeklarowanych psin znajdzie domek to wtedy moja stala troszke sie zwiekszy:)Buziole dla pieknisia od Kocura:) Quote
schroniskowiec Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Kocurek napisał(a):Dorzuce 3 euro stalej to bedzie jakies ok.12 zl.Koniecznie trzeba mu dac szanse.Trzymam kciuki...Jesli ktorys z moich zadeklarowanych psin znajdzie domek to wtedy moja stala troszke sie zwiekszy:)Buziole dla pieknisia od Kocura:) Dziękujemy Kocurek:) Deklaracje stałe na 21.06.: winter7-10,00 xidna-50,00 schroniskowiec-20,00 basia-50,00 Kocurek- 3Euro (około 12,00 zł) ___________________ Łącznie ok. 142,00 zł Quote
mc_mother Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 A może znacie kogoś z okolic Kamienia Pomorskiego, kto mógłby przeprowadzić wizytę PA dla Bazyla? Quote
schroniskowiec Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 mc_mother napisał(a):A może znacie kogoś z okolic Kamienia Pomorskiego, kto mógłby przeprowadzić wizytę PA dla Bazyla? Niestety nie znam nikogo z tej okolicy.Jakby do Kamienia Pom. była stówa w jedną stronę, to sama bym pojechała,ale ode mnie to kilkaset km. Quote
schroniskowiec Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ja też odwiedzam Wiktora Bastera i mam nadzieję, że przybędą jeszcze do niego kolejni darczyńcy... Quote
toyota Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 Ten Kamień Pomorski to jakaś czarna dziura na mapie pomocy dogo :(. Nikogo nie mogę znaleźć w promieniu 50 km. Quote
akrim Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 dzięki za szukanie :p, ale wczoraj się udało (donia "zboczyła" 100 km z wystawy w Szczecinie i odwiedziła Państwa z 3 psami - w tym 2 podhalanami) i ...decyzja jest pozytywna:p Quote
Recommended Posts