Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W takim razie powysyłam do ciotek Abiego. Understandme, jeśli masz kontakt z osobami, które mogłyby pomóc, to powysyłaj proszę.I w ogóle prośba do obecnych na wątku, żeby rozsyłać.
Zorientujemy się, czy będą deklaracje stałe i na jaką kwotę łącznie.
Ja wyślę do:
morisowa
Szarotka
xidna
gudzik
megii1
Basia
winter7
Akrim
Podaję, żebyśmy się nie dublowały:)
Zapytam też mojej znajomej spoza dogo,która wpłacała na Abiego, czy się dołączy.
Żeby z tym psiakiem nie było tak, jak z Owcą, który poważnie zachorował i tylko tydzień czasu miał szansę żyć poza schroniskiem.
Wiktor Baster też raczej młody nie jest, warto dać mu szansę (im szybciej, tym lepiej).

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jestem w trakcie wysyłania wiadomości na pw, ale tak na szybko- jeśli z hotelem się uda, to ode mnie Wiktor Baster ma 20 zł stałej deklaracji.
Od xidny stała 50 zł, to już mamy 70:)

Edited by schroniskowiec
Posted

Ja zgadzam się aby spadek po Abisiu poszedł na Wiktora/Bastera :)
A może imię Bahati - w języku suahili oznacza "szczęściarz".
Mogę zadeklarować jedynie 10 zł. ( jestem zakopana w deklaracjach)

Posted

Szarotka napisał(a):
Jestem bardzo zajeta i niestety nie moge pomoc w rozsylaniu........
Ile trzeba uzbierac ???

Szarotko, hotelik dla niego to pewnie 400-450 zł miesięcznie.Pierwszy miesiąc załatwią pieniążki od Abiego, ale deklaracje muszą być, żeby następne miesiące było z czego finansować.
Wiem, że Akrim szuka jakichś rozwiązań hotelowych, ale dopiero pod koniec czerwca będzie coś wiadomo.

Toyota, czy widziałaś go może od czasu wizyty u wet-a?Czy coś więcej wiadomo o tym guzku (ew. powiększonym sutku), wet to widział?

Napiszę, żeby nam nie umknęło, deklaracje stałe na 20.06.:
winter7-10,00
xidna-50,00
schroniskowiec-20,00

Posted

O tym guzku nic nie wiadomo. W schronisku się takimi "drobiazgami" nie zajmują. Wet to widział przy okazji czyszczenia uszu, ale nie wzbudziło to jego zainteresowania.

Zawsze jak jestem w schronie zaglądam do Bastera, ale on zazwyczaj w ogóle nie wychodzi z budy. Nie szczeka i nie reaguje.

Posted

Jak próbuję umieścić banerek w podpisie (obojętnie który) wyskakuje mi błąd i takie info "Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków łącznie z tagami BB code."
Ktoś wie o co chodzi?

[quote name='understandme']Zrobiłam bannerki

Posted

Jeśli tylko uda nam się wyadoptować Bazyla (nie ma na dogo wątku i czeka na wizytę PA w okolicach Szczecina, ale osoba, która miała ją zrobić nie może się zebrać... http://www.podhalan**********/szukaja-domu,12/bazyl,4634.html) to będziemy miały jakieś "moce przerobowe" by wziąć pod opiekę Wiktora- na razie nie mamy ani środków ani miejsca by gdzieś umieścić psa:( Cały czas kombinujemy gdzie go umieścić i jak "poprzekładać" naszych podopiecznych by coś zdziałać... Akrim trzyma rękę na pulsie i szuka hotelu.
Niestety oprócz Bazylka nasi podopieczni to chore lub starsze psy, więc nie możemy się pochwalić jakimiś spektakularnie błyskawicznymi adopcjami... Do tego jeden z nich- Cezar poważnie zachorował, co znowu nas pociągnie po prawie pustej kieszeni.
Liczę, że Bazyl szybko znajdzie dom i wówczas damy radę. Gdyby były deklaracje na hotel to oczywiście sprawa byłaby dużo łatwiejsza.
Przepraszam, że się tu nie odzywałam za często- nie ogarniam wszystkiego, ale podczytuję w miarę możliwości (jakiś czas nie miałam prądu a co za tym idzie internetu po przejściu trąby powietrznej w moim sąsiedztwie).

Posted

[quote name='basia']Jak próbuję umieścić banerek w podpisie (obojętnie który) wyskakuje mi błąd i takie info "Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków łącznie z tagami BB code."
Ktoś wie o co chodzi?

Sygnatura ma określoną liczbe znaków, z tego co widzę, masz jakis tam napis, a ja wrzucam zdjęcia - sygnatury przez google, a tam sa dlugie linki. + do tego trzeba doliczyć jakies podlinkowanie do strony = kolejne znaki

Link do sygnatury można skrócić przez taką stronę:
http://tnij.org/

Posted

toyota napisał(a):

Zawsze jak jestem w schronie zaglądam do Bastera, ale on zazwyczaj w ogóle nie wychodzi z budy. Nie szczeka i nie reaguje.

To smutne, ciężko jest patrzeć w schronisku szczególnie na te zrezygnowane psy, które już niczego dobrego się nie spodziewają i o nic nie zabiegają...
Koniecznie trzeba odmienić jego los.
Wielkie dzięki dla Basi, winter7 i xidny i rozsyłajmy dalej:)

Deklaracje stałe na 21.06.:
winter7-10,00
xidna-50,00
schroniskowiec-20,00
basia-50,00

Posted

Dorzuce 3 euro stalej to bedzie jakies ok.12 zl.Koniecznie trzeba mu dac szanse.Trzymam kciuki...Jesli ktorys z moich zadeklarowanych psin znajdzie domek to wtedy moja stala troszke sie zwiekszy:)Buziole dla pieknisia od Kocura:)

Posted

Kocurek napisał(a):
Dorzuce 3 euro stalej to bedzie jakies ok.12 zl.Koniecznie trzeba mu dac szanse.Trzymam kciuki...Jesli ktorys z moich zadeklarowanych psin znajdzie domek to wtedy moja stala troszke sie zwiekszy:)Buziole dla pieknisia od Kocura:)

Dziękujemy Kocurek:)

Deklaracje stałe na 21.06.:
winter7-10,00
xidna-50,00
schroniskowiec-20,00
basia-50,00
Kocurek- 3Euro (około 12,00 zł)

Posted

mc_mother napisał(a):
A może znacie kogoś z okolic Kamienia Pomorskiego, kto mógłby przeprowadzić wizytę PA dla Bazyla?

Niestety nie znam nikogo z tej okolicy.Jakby do Kamienia Pom. była stówa w jedną stronę, to sama bym pojechała,ale ode mnie to kilkaset km.

Posted

dzięki za szukanie :p, ale wczoraj się udało (donia "zboczyła" 100 km z wystawy w Szczecinie i odwiedziła Państwa z 3 psami - w tym 2 podhalanami) i ...decyzja jest pozytywna:p