baster i lusi Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Otrzymałam od Bożenki ( Aida) 400 zł na wyprawkę dla Kasi.Został zakupiony sprzęt za 160 zł ,zostało 240 zł.Jako ze u Lidki nie czipują psów a wet powiedział,że szczepić ją też w tym wieku to ryzyko zostawiam na odrobaczenie 40 zł a resztę to jest 200 zł przekazuję na inną bidę w potrzebie.http://www.dogomania.pl/forum/threads/239637-dramat-tylko-tak-można-nazwać-jej-życie. Lidka jaką karmę je Kasia bo chciałabym jej zamówić za tą resztę kasy co Kasia ma na koncie. [quote name='paulina02'][quote name='baster i lusi']Lidziu rozmawiałam z moją wetką i powiedziała że ta szczepionka jest jedną z najlepszych.EURICAN DHPPI2 I NALEŻY POWTÓRZYĆ ZA MIESIĄC.Bo nie wiemy czy Kasia była szczepiona i gdy odległość miedzy szczepieniami jest dłuższa niż 2 lata.A odrobaczanie Amiprazol 1 tabletka na 10 kg przez trzy dni.Popytaj jeszcze o tego czipa czy on by to mógł zrobić? Witaj u nas wet nie ma czipa , i wet mówił że wystarczy odrobaczyć tylko jak pies ma tyle lat nie ma sensu jej szczepić bo może to zaszkodzić ...Więc ją po niedzieli odrobaczymy i wpisze w książeczkę ...Pozdrawiam [quote name='fioneczka']dziś zamówię szekli, obrożę, smycz i linkę tak jak było to wcześniej ustalone - już rozmawiałam z Grażynką [quote name='fioneczka']zamówione i zapłacone 160 zł Zamówione produkty Nazwa Ilość Cena Wartość Smycz linowa "BAD DOG" Rozmiar: Standard 1,00 39,00 zł 39,00 zł Szelki "BAD DOG JUNIOR" Rozmiar: L 1,00 39,00 zł 39,00 zł Smycz treningowa "BAD DOG"- 20m Rozmiar: Standard 1,00 41,08 zł 41,08 zł Obroża kenelowa "STRONG DOG" Rozmiar: L 1,00 25,00 zł 25,00 zł Razem 144,08 zł Kosz dostawy 16,00 zł Do zapłaty 160,08 zł [quote name='baster i lusi']Asiu zaraz zrobię przelew. [quote name='fioneczka']OK Grażynko Adres podałam do wysyłki ten z PW zamówiłam inną smycz ciemnozieloną linową (taśma będzie się wpijać w rękę jak laska ciągnie) obroża w takim ukł też ciemnozielona szelki i taśma 20 m czarne Quote
paulina02 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 fioneczka napisał(a):chyba raczysz sobie żartować :roll: Nie mam nastroju do żartu ....... Quote
paulina02 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Kupiłam Kasi tabletki na odrobaczenie jutro jej zaniose , a co do jedzenia to Kasia lubi wszystko i strasznie chrapie ....Tak żoguje że młodzi nie mogą nieraz spać i ją wpuszczają do drugiego pokoju ....Zadomowiła się dziewczyna na dobre ;) .Dziękuje wszystkim za pomoc będe co jakiś czas pisać co u niej i wklejać zdjęcia . Kasia była pare razy w lesie na długiej smyczy zadowolona z wszystkiego młodzi nie mają aparatu więc zdjęc sami jej nie robią bo komórki też bez aparatu.Pozdrawiam Quote
fioneczka Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 paulina02 napisał(a):Nie mam nastroju do żartu ....... a możesz napisać w jakiej miejscowości/wsi przebywa Kaśka? Quote
natie Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 paulina02 napisał(a):Kupiłam Kasi tabletki na odrobaczenie jutro jej zaniose , a co do jedzenia to Kasia lubi wszystko i strasznie chrapie ....Tak żoguje że młodzi nie mogą nieraz spać i ją wpuszczają do drugiego pokoju ....Zadomowiła się dziewczyna na dobre ;) .Dziękuje wszystkim za pomoc będe co jakiś czas pisać co u niej i wklejać zdjęcia . Kasia była pare razy w lesie na długiej smyczy zadowolona z wszystkiego młodzi nie mają aparatu więc zdjęc sami jej nie robią bo komórki też bez aparatu.Pozdrawiam szkoda, że zdjęć nie będzie.. naprawdę nie mają aparatu w komórce? :( Quote
MALWA Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 To czekamy na zdjęcia i dalsze relacje......... Quote
paulina02 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Spotkałam dzisiaj Kaśkę na spacerku na mieście :) Quote
paulina02 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Kasia zapatrzona była na swoja pania a i na samochody nie za bardzo zwraca uwagę , ciągnie tylko do przodu ...Szliśmy troche razem i jak psy szczekały za bramą gdzieś Kaska tylko patrzy nie specjalnie zwraca na nie uwagę ....Pozdrawiamy odezwiemy się nieraz :loveu: Quote
aida Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Zostałam poproszona przez Grażynkę o zrobienie zakupów dla Kasi. Ale muszę się przyznać że mam mieszane uczucia. Skoro Kasia już na 100% ma DS to może pozostałość kasy przeznaczyć na inną bardzo potrzebującą bidę. Kasia została wyposażona na nową drogę życia w karmę i sprzęcik. Nie mam prawa co prawda zabierać głosu bo nie byłam osobą wpłacającą deklarację ale może deklarujące same się wypowiedzą co zrobić. Rozumiem Grażynkę że chce już wszystko rozliczyć ale może pomóżcie w podjęciu decyzji Quote
Alicja Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 [quote name='aida']Zostałam poproszona przez Grażynkę o zrobienie zakupów dla Kasi. Ale muszę się przyznać że mam mieszane uczucia. Skoro Kasia już na 100% ma DS to może pozostałość kasy przeznaczyć na inną bardzo potrzebującą bidę. Kasia została wyposażona na nową drogę życia w karmę i sprzęcik. Nie mam prawa co prawda zabierać głosu bo nie byłam osobą wpłacającą deklarację ale może deklarujące same się wypowiedzą co zrobić. Rozumiem Grażynkę że chce już wszystko rozliczyć ale może pomóżcie w podjęciu decyzji ale Grażynka tutaj pisze o przekazaniu pieniążków co zostały z wyprawki i wysłała je przecież na konto z dopiskiem ze od ciebie ;) [quote name='baster i lusi']Otrzymałam od Bożenki ( Aida) 400 zł na wyprawkę dla Kasi.Został zakupiony sprzęt za 160 zł ,zostało 240 zł.Jako ze u Lidki nie czipują psów a wet powiedział,że szczepić ją też w tym wieku to ryzyko zostawiam na odrobaczenie 40 zł a resztę to jest 200 zł przekazuję na inną bidę w potrzebie.http://www.dogomania.pl/forum/threads/239637-dramat-tylko-tak-można-nazwać-jej-życie.Lidka jaką karmę je Kasia bo chciałabym jej zamówić za tą resztę kasy co Kasia ma na koncie. Quote
fioneczka Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 (edited) Alunia te pieniążki wysłane przez Grażynkę to takie "w razie W" były i nie były odnotowane w rozliczeniu, one po prostu były i czekały na dzień kiedy np nie będzie czym za hotel zapłacić, z tego Grażynka zapłaciła za wyprawkę i resztę przelała na sunię z pola. Ja wpłacającym deklaracje stałe nie byłam więc nie mogę decydować o zbiórkowej kasie ale też uważam że jeśli Kasia jest pełnoprawnym członkiem Rodziny to można by inną bidę wspomóc ... Kasia dostała wyprawkę, jedzonko suche (4x15kg) na 3 miechy a nawet dłużej zaczipować Kasi się nie da, szczepienia nie potrzebne więc może jednak deklarujący zastanowią się i wspomogą bezpańskiego psiaka zobaczcie co dzieje się na innych wątkach ... Inka porzucona w hotelu, deklarowicze rezygnują ... sunia wróci do schroniska http://www.dogomania.pl/forum/threads/188803-Brak-deklaracji-na-kwotę-135-złotych!!Czy-Inka-wróci-do-schroniska-Błagamy-o-pomoc!?p=20457739#post20457739 to jeden wątek i jeden dramat a mamy ich tu znacznie więcej więc nie mi decydować ale proszę zastanówcie się ... Edited February 16, 2013 by fioneczka Quote
Alicja Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 a to sorki , bo o tych nie wiedziałam :) To gdzie Kasia jest że wet NIE SZCZEPI (!!!!!!!!!!!) ....NIE MA CZIPÓW (!!!!!!!!!!!!!) ...masakra Quote
baster i lusi Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Kochane cioteczki może faktycznie żle zrobiłam nie pytając Was o zdanie co robimy z kasą którą ma Kasia na koncie.Proszę o wypowiedzenie się jak zadysponujemy Kasi kasą? Quote
alab108 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 baster i lusi napisał(a):Kochane cioteczki może faktycznie żle zrobiłam nie pytając Was o zdanie co robimy z kasą którą ma Kasia na koncie.Proszę o wypowiedzenie się jak zadysponujemy Kasi kasą? Dziewczyny jeżeli chodzi o mnie i moja córkę to uważam , że przeznaczycie te pieniądze na psa, który będzie w potrzebie i o to Was proszę Quote
paulina02 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 To ja napiszę żeby to się już nie przeciagało , że Kasia już nie potrzebuje nic i przekażcie pieniadze komu innemu . Quote
natie Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 paulina02 napisał(a):To ja napiszę żeby to się już nie przeciagało , że Kasia już nie potrzebuje nic i przekażcie pieniadze komu innemu . to się inna bida ucieszy :):) Quote
paulina02 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 natie napisał(a):to się inna bida ucieszy :):) oj ucieszy .;) Quote
natie Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 paulina02 napisał(a): <3 :) suuuuuper:) Quote
Recommended Posts