Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gusiaczek']
[IMG]http://images39.fotosik.pl/1976/16acf15ac4ab8326.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

Dawno mnie tu nie było, gdzieś mi się wątek zagubił, ale dzisiaj szczęśliwie zanalazł i nadrobiłam zaległości. Spłakałam się prawie łącząc się w bólu z Gusiaczkiem, kiedy Ovolinka przeżyła szok widząc u niej na rękach Pipi. jak mało trzeba tym skrzywdzonym kiedyś psiaczkom, żeby wróciły strachy, że może jest nie dość dobra, żeby być najkochańsza:-( Czułam się tak jak Ty Gusioaczku, kiedy przez przypadek użyłam wobec Peruszki stwierdzenia "Perełka szybko do domu" obok kontenera, do którego musiala wracać przez rok. Jej wzrok, skulone maleńkie ciałko i czołganie się do mnie, prześladują mnie do dziś:-(
Zmartwiłam się wyrwanym pazurkiem, ale doczytałam, że to już prawie po bólu (i chwała lekom przeciwbólowym)
A jak zobaczyłam małego żarłoka modlącego się do talerza za szybą, żeby przeszedł na drugą stronę i dał się wylizać, to pękłam ze śmiechu:-) Dwa dni temu na moim balkonie studziłam porcję ciasteczek wątrobowych, które wyjęłam z piekarnika po upieczeniu, a moje trzy ogonki chciały je dostać natychmiast:-) Moje bohaterskie wyjście na balkon nie zostało kompletnie docenione, tylko obszczekane z wyrzutem na trzy głosy:-) Ovolinka pasowałaby do mojego stadka z tą minką:-)

Posted

Witaj Ewuniu, cieszę się, że nas odnalazłaś:)
Właśnie, muszę koniecznie zabrać się za pieczenie ciasteczek dla Ovo.
Mam nadzieję, że przepisy, które znalazłam w necie będą akurat ....
Dzisiaj zdejmujemy opatrunek - mam nadzieję, że ranka na tyle się zasklepiła, że już nie trzeba będzie motać kolejnego.
Pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

[SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu:
Babci Ellig i Rodzicom serdecznie gratulujemy :)[/COLOR][/FONT][/SIZE]

[IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data=%7B%22storageType%22%3A%200%2C%20%22fileName%22%3A%20%22image001.jpg%22%2C%20%22contentType%22%3A%20%22image/jpeg%22%2C%20%22mid%22%3A%20320997765%2C%20%22location%22%3A%20%22atch%3A13340833%3A320997765%3A6c773cf103ceb87a2c3c1cfb3b261ffc%3A70eac60%22%7D[/IMG]

Posted

[quote name='Gusiaczek'][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu:

[IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][/QUOTE]

Pieknie! Przylaczam sie do powinszowan :)

Posted

[quote name='Gusiaczek'][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu:

[IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][/QUOTE]

[quote name='Mattilu']Pieknie! Przylaczam sie do powinszowan :)[/QUOTE]

Z całego serca dziekujemy:) Ja , Rodzice i brat Jasia:)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Właśnie, muszę koniecznie zabrać się za pieczenie ciasteczek dla Ovo.
Mam nadzieję, że przepisy, które znalazłam w necie będą akurat .... [/QUOTE]

Ja dodaję dużo mniej mąki, niż jest w przepisie. Na 0,5 kg wątróbki daję nie dwie, a tylko niecałą jedną szklankę mąki, po co im dodatkowe kalorie.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Ja dodaję dużo mniej mąki, niż jest w przepisie. Na 0,5 kg wątróbki daję nie dwie, a tylko niecałą jedną szklankę mąki, po co im dodatkowe kalorie.[/QUOTE]

Gdybyś miała chwilkę, to podrzuć, proszę, swój przepis - wszak sprawdzony przez stada całe ;)
Czy dosuszasz je po upieczeniu?

Posted

Ovo - zagłosujesz ?
Można codziennie głosować ;)

Tylko kliknąć, że głosujesz a potem na mailu potwierdzić głos, plosiiiem :oops:

[URL]https://www.warzywkowo.pl/galeria/marika2006[/URL]

Posted

[quote name='Gusiaczek']Gdybyś miała chwilkę, to podrzuć, proszę, swój przepis - wszak sprawdzony przez stada całe ;)
Czy dosuszasz je po upieczeniu?[/QUOTE]
Ja tez poprosze ten przepis :oops:

Posted

[quote name='Ziutka']Ovo - zagłosujesz ?
Można codziennie głosować ;)

Tylko kliknąć, że głosujesz a potem na mailu potwierdzić głos, plosiiiem :oops:

[URL]https://www.warzywkowo.pl/galeria/marika2006[/URL][/QUOTE]

Zagłosowałam, ale o co choooo dopiero poczytam :)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dawno mnie tu nie było, gdzieś mi się wątek zagubił, ale dzisiaj szczęśliwie zanalazł i nadrobiłam zaległości. Spłakałam się prawie łącząc się w bólu z Gusiaczkiem, kiedy Ovolinka przeżyła szok widząc u niej na rękach Pipi. jak mało trzeba tym skrzywdzonym kiedyś psiaczkom, żeby wróciły strachy, że może jest nie dość dobra, żeby być najkochańsza:-( Czułam się tak jak Ty Gusioaczku, kiedy przez przypadek użyłam wobec Peruszki stwierdzenia "Perełka szybko do domu" obok kontenera, do którego musiala wracać przez rok. Jej wzrok, skulone maleńkie ciałko i czołganie się do mnie, prześladują mnie do dziś:-( [/QUOTE]

Podczas spotkania Ovki z Pipi uwidoczniły się ich pełni ich charaktery. Obydwie są po przejściach ale tak jak Ovkę nauczyły one uległości (i to całkowitej bo nie broni nawet własnego posłanka i miski :() tak Pipi na każdym kroku walczy o swoje. Jak przywiozłam Pipi do nas do domu to też od razu rozpoczęła swoje rządy, pierwsze co zrobiła to odgoniła chłopaków od miski. Początkowo myślałam, że to z powodu ciąży (znaleziona na ulicy gdzie kilka tygodni błąkała się, z cieczką) ale ona taka już jest "jędzowata zadziora". ;) Nawet dużych psów takich jak golden czy kaukaz się nie boi mimo, że sama waży niewiele ponad 7 kg.

Posted

[quote name='edyseja']Podczas spotkania Ovki z Pipi uwidoczniły się ich pełni ich charaktery. Obydwie są po przejściach ale tak jak Ovkę nauczyły one uległości (i to całkowitej bo nie broni nawet własnego posłanka i miski :() tak Pipi na każdym kroku walczy o swoje. Jak przywiozłam Pipi do nas do domu to też od razu rozpoczęła swoje rządy, pierwsze co zrobiła to odgoniła chłopaków od miski. Początkowo myślałam, że to z powodu ciąży (znaleziona na ulicy gdzie kilka tygodni błąkała się, z cieczką) ale ona taka już jest "jędzowata zadziora". ;) Nawet dużych psów takich jak golden czy kaukaz się nie boi mimo, że sama waży niewiele ponad 7 kg.[/QUOTE]

To prawda, Ovo jest bardzo spolegliwa ale ... ostatnio pokłóciła się z koleżanką.
Ovka, niestety, w ferworze zabawy powarkuje zachęcając do swawolenia,
jednak są psy, które odbierają to jako atak, a w niej zupełnie nie ma agresji!
Boję się, że kiedyś może się to źle skończyć
dlatego nie z każdym psiakiem pozwalam na zabawy.
Wczoraj wieczorem, na Twoim terenie, spotkałyśmy 9 mies. klonika Linki:)
Nie dość, że wyglądają jak siostry, to i usposobienie podobne (ADHD) ;)
Biegały z prędkością światła radosne i bardzo szczęśliwe. :) Nie chciały się rozstawać;)
Częściej będę tam chodziła z nadzieją na ponowne spotkanie.

Posted

Może to ten sam, którego i my spotykamy. Sunia znaleziona w kontenerze ze śmieciami. :( Imienia nie pamiętam, spaceruje z nią krótkowłosa dziewczyna ok. 30-tki.

Posted

Czyli ta sama o której Ci wcześniej wspominałam. :) Z Pipi też się lubią i chętnie by pośmigały tylko Pipi jest niesforna i zamiast słuchać jak ją wołam pędzi przed siebie w związku z tym bawi się tylko na smyczy.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Zagłosowałam, ale o co choooo dopiero poczytam :)[/QUOTE]
Bardzo dziękuje :)
Mozna głosować codziennie...więc się kochane ciotki nie krępować ;)

Posted

[quote name='Ziutka']Bardzo dziękuje :)
Mozna głosować codziennie...więc się kochane ciotki nie krępować ;)[/QUOTE]

Bez krępacji zagłosowałam i dzisiaj ;)
no, i widzę, że poszło w górę :)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Bez krępacji zagłosowałam i dzisiaj ;)
no, i widzę, że poszło w górę :)[/QUOTE]
Poszło, poszło :)
Więc glosujmy codziennie jak możecie :)

Posted

[B]S[/B] - Ooooo! zapisane w kalendarzu na 14 maja "urodziny Ovo" ....
jak to? ponoć ze stycznia jest ....
[B]G[/B] - ale do nas przybyła 14 maja!!!! i tego się trzymam
[B]S[/B] - jest .... tak długo????? - gorzej jak teściowa ....
[się popłakał] .... w takim razie kiedy ma imieniny? w kalendarzu jakoś nie widzę "Ovo"
[B]G[/B] - spadaj !!!!

Spadł.