Mattilu Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Jest już nas SILA - balkony dla kwiatów! rosół (zwłaszcza wkładka) dla psów! Ovolino, na zdjęciach już nie widać skarpetki na łapce - pazur już zagojony? Quote
Gusiaczek Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Skarpetki już nie noszę, ale mam opatrunek. Quote
Ewa Marta Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 [quote name='Gusiaczek'] [IMG]http://images39.fotosik.pl/1976/16acf15ac4ab8326.jpg[/IMG] [/QUOTE] Dawno mnie tu nie było, gdzieś mi się wątek zagubił, ale dzisiaj szczęśliwie zanalazł i nadrobiłam zaległości. Spłakałam się prawie łącząc się w bólu z Gusiaczkiem, kiedy Ovolinka przeżyła szok widząc u niej na rękach Pipi. jak mało trzeba tym skrzywdzonym kiedyś psiaczkom, żeby wróciły strachy, że może jest nie dość dobra, żeby być najkochańsza:-( Czułam się tak jak Ty Gusioaczku, kiedy przez przypadek użyłam wobec Peruszki stwierdzenia "Perełka szybko do domu" obok kontenera, do którego musiala wracać przez rok. Jej wzrok, skulone maleńkie ciałko i czołganie się do mnie, prześladują mnie do dziś:-( Zmartwiłam się wyrwanym pazurkiem, ale doczytałam, że to już prawie po bólu (i chwała lekom przeciwbólowym) A jak zobaczyłam małego żarłoka modlącego się do talerza za szybą, żeby przeszedł na drugą stronę i dał się wylizać, to pękłam ze śmiechu:-) Dwa dni temu na moim balkonie studziłam porcję ciasteczek wątrobowych, które wyjęłam z piekarnika po upieczeniu, a moje trzy ogonki chciały je dostać natychmiast:-) Moje bohaterskie wyjście na balkon nie zostało kompletnie docenione, tylko obszczekane z wyrzutem na trzy głosy:-) Ovolinka pasowałaby do mojego stadka z tą minką:-) Quote
Gusiaczek Posted March 19, 2013 Author Posted March 19, 2013 Witaj Ewuniu, cieszę się, że nas odnalazłaś:) Właśnie, muszę koniecznie zabrać się za pieczenie ciasteczek dla Ovo. Mam nadzieję, że przepisy, które znalazłam w necie będą akurat .... Dzisiaj zdejmujemy opatrunek - mam nadzieję, że ranka na tyle się zasklepiła, że już nie trzeba będzie motać kolejnego. Pozdrawiamy serdecznie :) Quote
Gusiaczek Posted March 19, 2013 Author Posted March 19, 2013 [SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu: Babci Ellig i Rodzicom serdecznie gratulujemy :)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data=%7B%22storageType%22%3A%200%2C%20%22fileName%22%3A%20%22image001.jpg%22%2C%20%22contentType%22%3A%20%22image/jpeg%22%2C%20%22mid%22%3A%20320997765%2C%20%22location%22%3A%20%22atch%3A13340833%3A320997765%3A6c773cf103ceb87a2c3c1cfb3b261ffc%3A70eac60%22%7D[/IMG] Quote
Mattilu Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 [quote name='Gusiaczek'][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu: Babci Ellig i Rodzicom serdecznie gratulujemy :)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][/QUOTE] Pieknie! Przylaczam sie do powinszowan :) Quote
Ellig Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 [quote name='Gusiaczek'][SIZE=5][FONT=comic sans ms][COLOR=#FF0000]Witamy na świecie Jasia :loveu: Babci Ellig i Rodzicom serdecznie gratulujemy :)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [IMG]http://poczta.onet.pl/image.html?data={[/IMG][/QUOTE] [quote name='Mattilu']Pieknie! Przylaczam sie do powinszowan :)[/QUOTE] Z całego serca dziekujemy:) Ja , Rodzice i brat Jasia:) Quote
Ewa Marta Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [quote name='Gusiaczek']Właśnie, muszę koniecznie zabrać się za pieczenie ciasteczek dla Ovo. Mam nadzieję, że przepisy, które znalazłam w necie będą akurat .... [/QUOTE] Ja dodaję dużo mniej mąki, niż jest w przepisie. Na 0,5 kg wątróbki daję nie dwie, a tylko niecałą jedną szklankę mąki, po co im dodatkowe kalorie. Quote
Gusiaczek Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 [quote name='Ewa Marta']Ja dodaję dużo mniej mąki, niż jest w przepisie. Na 0,5 kg wątróbki daję nie dwie, a tylko niecałą jedną szklankę mąki, po co im dodatkowe kalorie.[/QUOTE] Gdybyś miała chwilkę, to podrzuć, proszę, swój przepis - wszak sprawdzony przez stada całe ;) Czy dosuszasz je po upieczeniu? Quote
Ziutka Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ovo - zagłosujesz ? Można codziennie głosować ;) Tylko kliknąć, że głosujesz a potem na mailu potwierdzić głos, plosiiiem :oops: [URL]https://www.warzywkowo.pl/galeria/marika2006[/URL] Quote
Mattilu Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [quote name='Gusiaczek']Gdybyś miała chwilkę, to podrzuć, proszę, swój przepis - wszak sprawdzony przez stada całe ;) Czy dosuszasz je po upieczeniu?[/QUOTE] Ja tez poprosze ten przepis :oops: Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 [quote name='Ziutka']Ovo - zagłosujesz ? Można codziennie głosować ;) Tylko kliknąć, że głosujesz a potem na mailu potwierdzić głos, plosiiiem :oops: [URL]https://www.warzywkowo.pl/galeria/marika2006[/URL][/QUOTE] Zagłosowałam, ale o co choooo dopiero poczytam :) Quote
edyseja Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [quote name='Ewa Marta']Dawno mnie tu nie było, gdzieś mi się wątek zagubił, ale dzisiaj szczęśliwie zanalazł i nadrobiłam zaległości. Spłakałam się prawie łącząc się w bólu z Gusiaczkiem, kiedy Ovolinka przeżyła szok widząc u niej na rękach Pipi. jak mało trzeba tym skrzywdzonym kiedyś psiaczkom, żeby wróciły strachy, że może jest nie dość dobra, żeby być najkochańsza:-( Czułam się tak jak Ty Gusioaczku, kiedy przez przypadek użyłam wobec Peruszki stwierdzenia "Perełka szybko do domu" obok kontenera, do którego musiala wracać przez rok. Jej wzrok, skulone maleńkie ciałko i czołganie się do mnie, prześladują mnie do dziś:-( [/QUOTE] Podczas spotkania Ovki z Pipi uwidoczniły się ich pełni ich charaktery. Obydwie są po przejściach ale tak jak Ovkę nauczyły one uległości (i to całkowitej bo nie broni nawet własnego posłanka i miski :() tak Pipi na każdym kroku walczy o swoje. Jak przywiozłam Pipi do nas do domu to też od razu rozpoczęła swoje rządy, pierwsze co zrobiła to odgoniła chłopaków od miski. Początkowo myślałam, że to z powodu ciąży (znaleziona na ulicy gdzie kilka tygodni błąkała się, z cieczką) ale ona taka już jest "jędzowata zadziora". ;) Nawet dużych psów takich jak golden czy kaukaz się nie boi mimo, że sama waży niewiele ponad 7 kg. Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 [quote name='edyseja']Podczas spotkania Ovki z Pipi uwidoczniły się ich pełni ich charaktery. Obydwie są po przejściach ale tak jak Ovkę nauczyły one uległości (i to całkowitej bo nie broni nawet własnego posłanka i miski :() tak Pipi na każdym kroku walczy o swoje. Jak przywiozłam Pipi do nas do domu to też od razu rozpoczęła swoje rządy, pierwsze co zrobiła to odgoniła chłopaków od miski. Początkowo myślałam, że to z powodu ciąży (znaleziona na ulicy gdzie kilka tygodni błąkała się, z cieczką) ale ona taka już jest "jędzowata zadziora". ;) Nawet dużych psów takich jak golden czy kaukaz się nie boi mimo, że sama waży niewiele ponad 7 kg.[/QUOTE] To prawda, Ovo jest bardzo spolegliwa ale ... ostatnio pokłóciła się z koleżanką. Ovka, niestety, w ferworze zabawy powarkuje zachęcając do swawolenia, jednak są psy, które odbierają to jako atak, a w niej zupełnie nie ma agresji! Boję się, że kiedyś może się to źle skończyć dlatego nie z każdym psiakiem pozwalam na zabawy. Wczoraj wieczorem, na Twoim terenie, spotkałyśmy 9 mies. klonika Linki:) Nie dość, że wyglądają jak siostry, to i usposobienie podobne (ADHD) ;) Biegały z prędkością światła radosne i bardzo szczęśliwe. :) Nie chciały się rozstawać;) Częściej będę tam chodziła z nadzieją na ponowne spotkanie. Quote
edyseja Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Może to ten sam, którego i my spotykamy. Sunia znaleziona w kontenerze ze śmieciami. :( Imienia nie pamiętam, spaceruje z nią krótkowłosa dziewczyna ok. 30-tki. Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 [quote name='edyseja']Może to ten sam, którego i my spotykamy. Sunia znaleziona w kontenerze ze śmieciami. :([/QUOTE] Tak, to ta sama ! - zapomniałam imienia :oops: Quote
edyseja Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Czyli ta sama o której Ci wcześniej wspominałam. :) Z Pipi też się lubią i chętnie by pośmigały tylko Pipi jest niesforna i zamiast słuchać jak ją wołam pędzi przed siebie w związku z tym bawi się tylko na smyczy. Quote
Ziutka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [quote name='Gusiaczek']Zagłosowałam, ale o co choooo dopiero poczytam :)[/QUOTE] Bardzo dziękuje :) Mozna głosować codziennie...więc się kochane ciotki nie krępować ;) Quote
Gusiaczek Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 [quote name='Ziutka']Bardzo dziękuje :) Mozna głosować codziennie...więc się kochane ciotki nie krępować ;)[/QUOTE] Bez krępacji zagłosowałam i dzisiaj ;) no, i widzę, że poszło w górę :) Quote
Ziutka Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='Gusiaczek']Bez krępacji zagłosowałam i dzisiaj ;) no, i widzę, że poszło w górę :)[/QUOTE] Poszło, poszło :) Więc glosujmy codziennie jak możecie :) Quote
Gusiaczek Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 [quote name='Celina12']A my chcemy wiosnyyyyyyyyyyyyyyyy[/QUOTE] Ovka jakoś nie narzeka;) Witajcie Kochane moje :loveu: Quote
Gusiaczek Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 [quote name='Ziutka']Poszło, poszło :) Więc glosujmy codziennie jak możecie :)[/QUOTE] Możemy - poszło i dzisiaj :) Quote
Ziutka Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='Gusiaczek']Możemy - poszło i dzisiaj :)[/QUOTE] Dzięki Ovolinko :) A Twoja Gusia jak się miewa ? Jak jej zdrówko ? Quote
Gusiaczek Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 [B]S[/B] - Ooooo! zapisane w kalendarzu na 14 maja "urodziny Ovo" .... jak to? ponoć ze stycznia jest .... [B]G[/B] - ale do nas przybyła 14 maja!!!! i tego się trzymam [B]S[/B] - jest .... tak długo????? - gorzej jak teściowa .... [się popłakał] .... w takim razie kiedy ma imieniny? w kalendarzu jakoś nie widzę "Ovo" [B]G[/B] - spadaj !!!! Spadł. Quote
Recommended Posts