Gusiaczek Posted December 25, 2014 Author Posted December 25, 2014 Dziękujemy i z serca życzymy dobra i piękna nie tylko w świąteczne dni Quote
Gusiaczek Posted December 25, 2014 Author Posted December 25, 2014 na porannym, huraganowym spacerku Pani od Miska zapytała co powiedziałam o północy wigilijnej ... nie puściłam pary z pyska, ale ..... nie mówimy, bo czasami z wami "po ludzku" już nawet gadać nam się nie chce ... przeca mówimy do was rok cały nieustająco ! merdając, skowycząc, miaucząc ocierając się o wasze krzywe nogi, skacząc z radości, chowając się ze strachu, wyjąc rozpaczliwie spoza schroniskowych krat liżąc wasze ręce w podzięce, uciekając przed każdym gestem, który koszmar bezduszności może przypomnieć, mówimy całym jestestwem skazanego na was z wiarą, że nie zrobicie nam krzywdy .... a wy co ??!!!!!!!!!!!!!!!!?? podzieliliście się na oprawców i zbawców .... by równowaga była zachowana? plus + minus = zero? po co podziały, na cóż komu kolejne nieszczęście? dobro aż tak niemodne jest ? nasze zachowania często wzbudzają wasz śmiech, zdumienie, albo złość a wasze? nie macie emocji? przecież mamy podobnie, jak wy - skaleczenie boli, zepsuty ząb trzeba usunąć, gdy głód dokucza chcemy wszamać michy pełną zawartość .... mogłabym tak w, niestety, nieskończoność .... szczeknę: robienie krzywdy, zło, bezduszność, okrucieństwo wymaga od was, nieludzie, więcej energii niż pozostawienie nas w spokoju, bo nawet "uliczna" bezdomność jest lepsza od waszego okrucieństwa wiem, co szczekam, bo "tam byłam, miód i wino piłam" eeeeeeeeeeeeee, się rozklikałam .... Kochanym, Dobrym Zwierzolubnym Ludziom życzę, by uratowane przez Was, nieszczęsne istnienia, zawsze dodawały skrzydeł w lataniu z pomocą; wytrzymałych łódek, kajaków, okrętów, tratew, kapoków .... byście nie utonęli w morzu potrzeb i nieszczęścia moich Braci i Sióstr Ovolinka dziękująca za Wasz Parasol Quote
Mattilu Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ovo kochana! Jak Ci minal Sylwester? Mam nadzieje, ze strzelanina nie dala Ci sie za bardzo we znaki? Zalujemy bardzo, ze tym razem nie udalo sie nam razem pobiegac na Kole ale obiecujemy latem poprawe a tymczasem zyczymy calemu Ovczynemu domkowi wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Quote
Gusiaczek Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Strzelanina dała do wiwatu, ale gusiakovo na straży, utuliło, na dwóch obrożach i smyczach wyprowadziło, Daliśmy radę Quote
anica Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 PoŚwiatecznie zaglądam rozrzewniona( co za słowo;)) ale Ovolinko tak pięknie się rozklikałaś w Wigilijny wieczór! że musiałam jeszcze raz... i jeszcze raz! chwyta za serducho! oj chwyta!... aaa.... ten talent to chyba po mamusi?;) Głębokie!!! Quote
inka33 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Pozdrawiam późno-noworocznie filozoficznie i wzruszająco mądrą Ovcię pod Parasolem! :) Quote
Gusiaczek Posted January 11, 2015 Author Posted January 11, 2015 PoŚwiatecznie zaglądam rozrzewniona( co za słowo;)) ale Ovolinko tak pięknie się rozklikałaś w Wigilijny wieczór! że musiałam jeszcze raz... i jeszcze raz! chwyta za serducho! oj chwyta!... aaa.... ten talent to chyba po mamusi? ;) Głębokie!!! Pozdrawiam późno-noworocznie filozoficznie i wzruszająco mądrą Ovcię pod Parasolem! :) Witamy i pozdrawiamy dziękując za noworoczną wizytę u nas gabinet zawsze otwarty ;) Quote
inka33 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Witamy i pozdrawiamy dziękując za noworoczną wizytę u nas gabinet zawsze otwarty ;) Tylko nie zawsze pozwalają z "lekarką" się poznać! ;) ;) ;) Quote
Gusiaczek Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Tylko nie zawsze pozwalają z "lekarką" się poznać! ;) ;) ;) Dla dobra ogółu :D Quote
inka33 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Dla dobra ogółu :D Oj, tam, oj, tam - skoro "ogół" do siebie podobny, to by się jakoś dogadał, najwyżej by trochę "piór" poleciało. ;) Quote
Gusiaczek Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 Pogoda nijaka, duże pracują całymi dniami, a ja bez zabawy kaleka jestem ..... no starają się, ale nie każdego dnia dają radę dopadłam dzisiaj Gusiaka (po zeżarciu kolejnych jej kapci) z szarpakiem G. siadła na wysokości zadania! warczałam, udawałam złego psa, szarpanie z wyrwaniem łokci ! Hura!!!! a Siwy na to: - Niusiek, oddaj jej , po co się szarpiesz? , na co ci to ? macha łapami, drze się o coś w temacie łokci i wieku się starzejącego oddaj, niech pobawi się sama Quote
Mattilu Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 U nas tez wszyscy zabiegani i nikt nie ma czasu na zabawe, a wiecznie wiejacy wiatr i zacinajacy deszcz sprawiaja, ze spacery dla nikogo, lacznie z Hopka, nie sa przyjemnoscia :( Tylko wieczorem i z samego rana mamy czas na przytulanie i mizianki, ale krotko :( Taki Ovciu nastal malo psi czas, musimy poczekac na lepsza pogode... Quote
inka33 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Tacy siwi to czasem nie rozumieją, nie Ovcia? :mellow: Quote
anica Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Ovcia nie rozumieją siwi to fakt! ze mną też nie pogadasz!;) ... no chyba że na temat... ile Ci Gusiaczek płatków owsianych sypie do karmy? Quote
Gusiaczek Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 U nas tez wszyscy zabiegani i nikt nie ma czasu na zabawe, a wiecznie wiejacy wiatr i zacinajacy deszcz sprawiaja, ze spacery dla nikogo, lacznie z Hopka, nie sa przyjemnoscia :( Tylko wieczorem i z samego rana mamy czas na przytulanie i mizianki, ale krotko :( Taki Ovciu nastal malo psi czas, musimy poczekac na lepsza pogode... U nas już wiosennie, więc szansa na udany łikend ;) Tacy siwi to czasem nie rozumieją, nie Ovcia? :mellow: Mój siwy po prostu się drażni z nami, on woli zw mną w nogę grać - wiesz, że nauczył mnie kiwania?;) Ovcia nie rozumieją siwi to fakt! ze mną też nie pogadasz! ;) ... no chyba że na temat... ile Ci Gusiaczek płatków owsianych sypie do karmy? Zależy od porcji, na ok. 30 dkg mokrego 1-2 łyzeczki Quote
Mattilu Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 O! to ja też zacznę :) A te płatki to dobre na sierść, czy na jelitka? Quote
Gusiaczek Posted January 16, 2015 Author Posted January 16, 2015 O! to ja też zacznę :) A te płatki to dobre na sierść, czy na jelitka? Na jelitka pewnie też, ale ja za poradą weta podawałam Aresowi, by kamień na zębach się nie robił - i rzeczywiście w 9 roku zycia Ares miał lekkie przebarwienia tylko. Wtedy nie było takich bajerów jak teraz do czyszczenia zębów Quote
anica Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Dziękujemy, Buziak ... ale z pamięcią to ... do bani u mnie!... chociaż może nie jest tak źle! połowę zapamiętałam! ... że trza dawać!... tylko nie wiadomo, dlaczego Quote
inka33 Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Mój siwy po prostu się drażni z nami, on woli zw mną w nogę grać - wiesz, że nauczył mnie kiwania? ;) Zależy od porcji, na ok. 30 dkg mokrego 1-2 łyzeczki To jednak fajnego masz tego Siwego, wiesz, Ovka? :) daleka ciotka (podobno Bombowa) Quote
Gusiaczek Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Mam nove imię z racji upodobania do ............ piwa Brovka - ładnie ? ;) Olga tak mnie nazwała i gitara :) Quote
Gusiaczek Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 Ładnie! ...nowe imię.. i upodobanie Dziękuję :) Quote
Recommended Posts