Jump to content
Dogomania

Boksia Tina-Sonia już skończyła tułaczkę, ma nowy dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Zobaczyłam ją i nie mogę przestać myśleć. Jeszcze przebywa na kwarantannie (ma ciepło), został jej jeszcze tydzień w cieple, a potem dołączy do innych psów, które są w boksach na zewnątrz. Ta bokserka już wystarczająco się nacierpiała, a ma dopiero ok. 5 lat. Urodziła szczeniaki, które zostały jej odebrane i prawdopodobnie zabite (bez matki nie miały szansy na przeżycie), potem została zamknięta w ciemnej, wilgotnej piwnicy w jednym z ciechanowskich domów poniemieckich. Nie wiem ile tam czasu spędziła, bardzo płakała, nie była karmiona, no i utrata dzieci. Ktoś wreszcie się zlitował i powiadomił straż miejską i sunia - Tina trafiła do schroniska. Jest bardzo wychudzona, ma zaropiałe oczy, wygląda bardzo źle, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Potrzebny jest DT bądź dom na stałe, nie można dopuścić, żeby została przeniesiona na zewnątrz, nie przeżyje tego.
W stosunku do ludzi nie zauważyłam oznak agresji, podchodzi i patrzy w oczy.
Tina znajduje się w Pawłowie k. Ciechanowa, woj. mazowieckie.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BOKSERKA TINA

Jej stan jest opłakany, jest wychudzona, ma zaropiałe oczy. Była wykorzystywana do rozmnażania, więc na pewno organizm jest spustoszony chociażby z powodu braku odpowiedniego odżywiania.
Tinka miała szczeniaki, które jej odebrano, następnie ktoś podrzucił i zmamkął ją jako nieużyteczną i zbędną w zimnej i wilgotnej piwnicy w opustoszonym budynku. Nie wiadomo ile czasu tam spędziła bez jedzenia i picia, kiedy w końcu ktoś się zlitował i poinformował schronisko. W tej chwili przebywa jeszcze na kwarantannie przez tydzień, czyli w ocieplanych budynkach. Potem jednak trafi do boksów na zewnątrz, gdzie nie ma szans ze względu na swój stan, nie przetrwa niskich temperatur. Jest wychudzona w bardzo złej kondycji, co zwiększa szansę na złe przyjęcie przez psy z boksów, może zostać pogryziona, nie ma sił, by się bronić.
Tinkę dotknęło ogromne cierpienie i poznała człowieka od jak najgorszej strony, sprawa jest pilna, ponieważ trzeba ją zabrać nim trafi do zewnętrznych boksów. Poszukujemy domku chociażby tymczasowego. Boksia ma ok. 5 lat, być może mniej, bo trudno to ocenić, gdy pies jest tak zaniedbany.
Tinka nie przejawia agresji, podchodzi do człowieka i patrzy proszącym wzorkiem o dotyk i ciepłe słowo – dajmy jej szansę na życie!

Tina znajduje się w Pawłowie k. Ciechanowa, woj. mazowieckie.
Kontakt:

Ola 602 676 760
[email protected]

Może tak być? Będę ją wstawiać już piszę do Dharmy i później w necie na stronach, podam linki wieczorem.