lady_m Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Wierz mi, ze mnie tez to caly czas intryguje :roll:Nic sie sedziemu nie podobalo... Ani glowa, ani budowa, ani nic :/ Sedzia chyba sam nie wiedzial czego szuka dokladnie, bo Oshi miala za dlugi grzbiet (chyba znaczy ze dluga byla...) a litewska suczka byla za krotka w jego oczach...:roll:Ta historie chyba tylko bede opowiadac jako smieszna anegdotke, bo moja suczka nie ma zadnych wad, ktore kwalifikowaly by ja do takiej oceny... Wyglada jak akita, rusza sie dobrze, zgryz ma w porzadku... Zrobila tez bez problemu mlodziezowy championat i jak do tej pory zawsze byla doskonala... Nie przejmuje sie zbytnio ta ocena dobra, bo w koncu kazdy bywalec wystaw ma na koncie jakas taka "dziwna" ocene ;)
Asiunia02 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 A może tłumacz źle napisał ?? Lady_m masz racje nie warto sie przejmowac i tez nie rób tego :)
Agappe Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Asiunia02 napisał(a):A może tłumacz źle napisał ?? Lady_m masz racje nie warto sie przejmowac i tez nie rób tego :) ocene by źle napisał?? chyba aż tak to nie mogło być.
sylwekw Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='Agappe']Słupsk - 1.09.2007 Krajowa Wystawa (CAC) ........ Ciekawe czy jest szansa na jakies zdjęcia z tej wystawy bo wystawcy chyba nie są bywalcami naszego Forum - może ja prywatnie dostanę kilka to wtedy pokażę.
Daisunia Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 sylwekw napisał(a):Ciekawe czy jest szansa na jakies zdjęcia z tej wystawy bo wystawcy chyba nie są bywalcami naszego Forum - może ja prywatnie dostanę kilka to wtedy pokażę. ja mialam jechać na tę wystawę ale niestety nie wyszło
Agappe Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 sylwekw napisał(a):Ciekawe czy jest szansa na jakies zdjęcia z tej wystawy bo wystawcy chyba nie są bywalcami naszego Forum - może ja prywatnie dostanę kilka to wtedy pokażę. a którego z tych 2 piesków chciałbyś zobaczyć??:>
sylwekw Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Agappe napisał(a):a którego z tych 2 piesków chciałbyś zobaczyć??:> But-Su - on jest w obecnie w kręgu moich zainteresowań :-)
Agappe Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 sylwekw napisał(a):But-Su - on jest w obecnie w kręgu moich zainteresowań :-) jakiekolwiek jego fotki potrzebujesz czy aktualne?? ja mam jakies z Sopotu 2005..zresztą chyba u mnie na stronie są..Jola (Halne Wzgórze) pewnie też ma troche jego zdjeć /kryła nim raz/
sylwekw Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Agappe napisał(a):jakiekolwiek jego fotki potrzebujesz czy aktualne?? ja mam jakies z Sopotu 2005..zresztą chyba u mnie na stronie są..Jola (Halne Wzgórze) pewnie też ma troche jego zdjeć /kryła nim raz/ Dziękuję Dario ale wcześniejsze fotki But Su mam a chciałbym właśnie jak najaktualniejsze (bo takie obecne ale mało wystawowe też mam). Ale poczekam, właściciel obiecał mi przesałać jakieś zdjęcia po tej wystawie. P.S. A u Pani Joli były chyba nawet dwa krycia tym psem tylko chyba jeden miot tylko z nich wyszedł.
Agappe Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 sylwekw napisał(a):Dziękuję Dario ale wcześniejsze fotki But Su mam a chciałbym właśnie jak najaktualniejsze (bo takie obecne ale mało wystawowe też mam). Ale poczekam, właściciel obiecał mi przesałać jakieś zdjęcia po tej wystawie. P.S. A u Pani Joli były chyba nawet dwa krycia tym psem tylko chyba jeden miot tylko z nich wyszedł. to ja rozumiem, ze skoro bedziesz miał fotki z tej wystawy o wyniki obu psiaczków też możesz zadbać?? :roll: :evil_lol:
Agappe Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 na razie tylko staweczka [SIZE="4"]Włocławek - 02.09.2007 Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Marek Bork-Grabowski (PL) PSY klasa pośrednia SUBARASHI Co Ty Na To - oc.bardzo dobra, lokata I klasa otwarta FUKURO Yamamoto - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II GETSU YOUBI Roal - errata (pies przyjęty po zamknieciu katalogu) - oc.doskonała, med.brązowy, lokata III MONOYAWARAKE Tajgeta - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, Zw.Rasy SUKI klasa młodzieży Akita u Izis AYUMI - oc.bardzo dobra, lokata I klasa pośrednia KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDSwR
Asiunia02 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Coś dzisiaj wieści z Mlada Boleslaw wolna dochodzą. A tak Kasia walczy z Asztarkiem i Aidką. Wiem tylko, że KOZEKI Pa - Lis otrzymał ocenę Wybitnie Obiecującą w klasie szczeniąt i niestety nic wiecej i tej Pani suczka CAC ale nie wiem w jakiej klasie i jaka suczka. Tak Czesi przekazują informacje :) hehehe :) Coś napisza a reszty sie domyśl sam :)
Agappe Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 [SIZE="4"]Częstochowa - 02.09.2007 Krajowa wysatwa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Krystyna Opara (PL) PSY młodziez YORITOMO Matagiinu PL - oc.doskonała, med.złoty, lokata I pośrednia SHIRO Dąbrowskie Samuraje - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, Zw.Rasy SUKI otwarta AIKO Tajgeta - oc.doskonała, med.brązowy, lokata III KONNICHI-WA Halne Wzgórze - oc.doskonała, med.srebrny, lokata II NAMI-GO Matagiinu PL - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDSwR
bety Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Wyniki zaszłyszane i przysłane "pocztą pantoflową" - uzupełnijcie i poprawcie jak się gdzieś pomyliłam :) CZĘSTOCHOWA 2.09.2007 - CWC Sędzia: Krystyna Opara PSY Klasa młodzieży: YORITOMO Matagiinu PL - dosk. (bez tytułu) Klasa pośrednia: SHIRO Dąbrowskie Samuraje - dosk., NDPwR, CWC, BOB SUKI Klasa otwarta: AIKO Tajgeta - dosk.3 KONICHIWA Halne Wzgórze - dosk.2 NAMI-GO Matagiinu PL - dosk.1, NDSwR, CWC Włocławek - 02.09.2007 - CWC sędzia: Marek Bork-Grabowski (PL) PSY klasa pośrednia SUBARASHI Co Ty Na To - bdb klasa otwarta FUKURO Yamamoto - dosk.2 GETSU YOUBI Roal - errata (pies przyjęty po zamknieciu katalogu) - dosk.3 MONOYAWARAKE Tajgeta - dosk.1, NDPwR, CWC, BOB SUKI klasa młodzieży Akita u Izis AYUMI - bdb klasa pośrednia KOICHIKARA Shun'You Kensha - dosk., NDSwR, CWC Pzdr
Asiunia02 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [SIZE="3"]Mlada Boleslaw Asztar Imaginacja - Res. CACIB, Hanu z Krobskiego Hajmatu - CAC Aidka - Zw. Mł. Kozeki Pa - Lis - wybitnie obiecujący Ale BOB-a Polaczki nie dostały, bo były to Polaczki :)
Agappe Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 a sędzia skąd? ;> dodane później [SIZE="4"]Mlada Boleslav 1-2.09.2007 Międznarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: WYNIKI OFICJALNE: PSY Klasa szczeniąt KOZEKI KEN PA-LIS – oc.wybitnie obiecująca Klasa młodzieży CHINSEI Z HRABOVSKÉHO DVORA - oc.doskonała, lokata I, CAJC, Zw.Rasy Klasa pośrednia BUSHI Z ROHÁČOVKY - oc.bardzo dobra EIKYÚ NIPPÓN-RYÚ - oc.doskonała, lokata I, CAC, BOS, CACIB HAČI GO HARUKAZE - oc.doskonała, lokata II, res.CAC HAGURO GO HARU KAZE - oc.doskonała, lokata III Klasa otwarta AMOR TOMIMOPA – oc.doskonała, lokata III BUSHI Z HRABOVSKÉHO DVORA – oc.doskonała, lokata I, CAC KENDO KEN AMANA – oc.doskonała, lokata II, res.CAC Klasa championów Ch. ACHIKO GO AKITA INU OF CACIC – oc.doskonała, lokata IV Ch. ARTUSH AIERSEN – oc.doskonała, lokata III Ch. ASZTAR IMAGINACJA - oc.doskonała, lokata I, CAC, res.CACIB Ch. E KAGA GO HARU KAZE - oc.doskonała, lokata II, res.CAC SUKI Klasa szczeniąt ARIYA HORUNITE - oc.wybitnie obiecująca G-AYAKO NIPPON-RYU - oc.wybitnie obiecująca V-WAKI KEN AMANA - oc.wybitnie obiecująca Klasa młodzieży AIDA PUCHATE LISKI - oc.doskonała, lokata I, CAJC GEISCHA TOMIMOPA - oc.doskonała, lokata II Klasa pośrednia HANU Z KROBSKIEGO HAJMATU - oc.doskonała, lokata I, CAC HARUKO GO HARU KAZE - oc.doskonała, lokata II, res.CAC Klasa otwarta ANY AIERSEN - oc.doskonała, lokata II, res.CAC BAKIKO BIANKA – oc.doskonała, lokata III BI Z HRABOVSKÉHO DVORA - oc.doskonała, lokata IV DOSHI NIPPON RYU – oc.doskonała, lokata I, CAC Klasa championów Ch. BENTENA HEZKÁ CHVILKA - oc.doskonała, lokata I, res.CAC, res.CACIB Ch. ZUI REI AKITA INU OF CACIC - oc.doskonała, lokata I, CAC, BOS, CACIB źródło wyników: http://www.interdogbohemia.com/html/m_vysledky07.html
Asiunia02 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 GRATULACJE DLA WSZYSTKICH !!!!!!!! I znów za granicą Polskie akity pokazały się super !!!!!!
sylwekw Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Agappe napisał(a):to ja rozumiem, ze skoro bedziesz miał fotki z tej wystawy o wyniki obu psiaczków też możesz zadbać?? :roll: :evil_lol: Postaram się ale obiecać nie mogę.
Agappe Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 bety napisał(a):Wyniki zaszłyszane i przysłane "pocztą pantoflową" - uzupełnijcie i poprawcie jak się gdzieś pomyliłam :) dziekuję za uzupłnienia!!! GRATULACJE dla włascicieli polskich akitek pokazywanch w Czechach!!!
Agappe Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [SIZE="3"]Kilka zdjęć z CZĘSTOCHOWY SUKI z kl. otwartej źródło: http://bobrolandia.wrzuta.pl/obraz/yV85xvm0cG/3 Suki na lokatach źródło: http://bobrolandia.wrzuta.pl/obraz/hBQzdKnyUC/4 zdjęcia dzięki uprzejmości bogi
Agappe Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 no to kolejna wielka zagraniczna stawka [SIZE="4"]DRACULA DOG SHOW (Rumunia) [SIZE="3"]1.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) + nominacja na Cruft [SIZE="3"]sędzia: Dr. Roberto Schill - RO AKIT BRAK ------------------------------------ [SIZE="3"]2.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Dr. Dimitris Antonopoulos (Grecja) PSY Klasa Championów 517. Toghokuun Go de la Valee des Dragons Sacres - nieobecny ------------------------------------------------------------------ [SIZE="4"]Kiszyniów (Mołdawia) [SIZE="3"]1.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) + Krajowa Wystawa (CAC) AKIT BRAK ------------------------------------ [SIZE="3"]2.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) AKIT BRAK
Agappe Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 i jeszcze rudzielec z Włocławka [quote name='Marta_Ares']
Agappe Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 kolejne Włocławkowe Akity [quote name='Marta_Ares']
Savannah Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Agappe']no to kolejna wielka zagraniczna stawka DRACULA DOG SHOW (Rumunia) 1.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) + nominacja na Cruft sędzia: Dr. Roberto Schill - RO AKIT BRAK ------------------------------------ 2.09.2007 Międzynarodowa Wystawa (CACIB) sędzia: Dr. Dimitris Antonopoulos (Grecja) PSY Klasa Championów 517. Toghokuun Go de la Valee des Dragons Sacres Na Romanian Open byla zgloszona ta akita, ale nie dojechala. Wiec Dracula i Romanian Open bez AKIT.:roll:
Recommended Posts