Jump to content
Dogomania

Wystawy: wyniki, stawki i zdjecia (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Czasem się zdarzają się inne cuda z ktróymi pożniej nie ma co zrobić, jak porcelana czy tez kotyljony których najczesniej nie ma jak przyczepic :)

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bety napisał(a):
Ja też przyłączam się do gratulacji i podziwiam akity japońskie że wytrzymały w takim tłoku przy ich ringu. Mi nawet nie udało się dopchać i porobić zdjęcia.
A wogóle przyznawali medale bo ja jakoś nie widziałam żeby ktoś z AA dostał takowy?
Pzdr

z tego co mi ktoś mówił tylko w polsce jest cos takiego jak złoty/srebrny/brązowy medal.. za granica jesli sa medale to tego samego "koloru" albo tylko za 1 miejsce albo za miejsca lokatowe..

jak byłysmy w austrii, na węgrzech i na litwie nie dostalismy zadnego medalu tylko - rozetki, sznureczki, pocharek, coś a'la mała flaga (zamiast niebieskiej wstążki)

wiec co kraj to obyczaj

Posted

Ja nie bywała na wystawach w świecie :oops: i myślałam, że medale to norma w FCI. Edytowałabym post, gdyby się dało.. :mad:

Niezależnie od tego, [SIZE=3]GRATULUJĘ :)

Posted

[quote name='bety']Ja też przyłączam się do gratulacji i podziwiam akity japońskie że wytrzymały w takim tłoku przy ich ringu. Mi nawet nie udało się dopchać i porobić zdjęcia.
A wogóle przyznawali medale bo ja jakoś nie widziałam żeby ktoś z AA dostał takowy?
Pzdr

Nie było żadnych nagród - ani medali, ani rozetek, ani wstążeczek - dosłownie nic. Może za BOB cos się odbierało ale nie wiem.
Można było sobie kupić pamiątkowy pucharek :angryy:
My siedzieliśmy pod wentylatorem więc dało się wytrzymać - nawet całkiem nieźle było - gdyby jeszcze nie deptano po nas :shake:
Zdecydowanie bardziej podobał mi się sam Zagrzeb niż wystawa

Donya, gratuluję pięknego wyniku! Stawka zdaje się była na bardzo wysokim poziomie, tym bardziej liczy się ten srebrny i brązowy medal :klacz: .

Tak, akity były na wysokim poziomie - było czym oko nacieszyć :lol:

Dziekujemy wszystkim za gratulacje :lol: :lol: :lol:

Posted

My też przyłączamy się do gratulacji :multi: BRAWO!!!
To cieszy, że Polska jest poważną konkurencją na ringach zagranicznych.
Oby tak dalej i jeszcze piękniejszych sukcesów życzymy :loveu:
Ania, Adam i futrzaki.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Czy ktoś wie jak wygląda wystawa w Gdyni ?? Warto tam jechac ??

Przyjedź przyjedź na pewno warto :-)

Posted

GRATULACJE dla rudzielców :-)

[quote name='donya']Wróciliśmy z dalekich stron ;) Wbrew temu co wszyscy piszą ja nie miałam jakiś dziwnych niespodzianek.
Co do sędziowania - pan Zhuk punktualnie - z zegarkiem w ręku zaczął oceniać akity. Psy oceniał bardzo dokładnie. Zwracał uwagę na budowę i ruch. Raczej preferował akity z krótszym włosem. Zw. Św.'06 Shinjiru Go Anticooriente był w pełnym włosie (w przeciwieństwie do Bimbonka) i wystawiał się super - niestety nie przypadł do gustu sędziemu.

PSY

Klasa championów:
CHIMARU Van de Alaska Farm - bez lok
SHINJIRU-GO dell Antico Oriente, Zw.Świata 2006(pręgowany) - oc.doskonała (bez lokaty)
Yumenoshima No SEIRAN GO - oc. dosk., lakata 3
KASUGA GO Shirai
A'SHIROKUMA GO SEIJITSU TAMASHI
TOGHOKUUN GO de la Vallee Des Dragons Sacres- oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB, Zw.Europy, Zw.Rasy
CZANAJ Roal - nieobecny
BIMBO Yamamoto - oc.doskonała, lokata II

SUKI

Klasa młodzieży:
CINTE GO Kumade - bez lok.
COZI GO Kumade - bez lok.
FUMIKO delle Bianche Vallate - dosk., lok. 4
KOIKUMI Shun'You Kensha - dosk., lok. 2
TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze(pręgowana) - oc.doskonała (bez lokaty)
B'TENKA GO of Kamino Ken - bez lok.
Dei Laghi Tailly ZIAMU NO SAKURAMBOO - dosk., lok 1, Zw. Europy.
Viribus Unitis MINERVA WAJUN - bez lok.
KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, lokata III

Posted

Izis napisał(a):
Przyjedź przyjedź na pewno warto :-)

Tylko nie wiem z jakim psem, bo jamniki czekaja na swoją kolej ale bronie sie rekami i nogami zeby z nimi nie jezdzic, bo to głupie zwierzeta jak chol...

Posted

Najgorsze jest to ze Ggynia jest tydzień po moim ostatnim egzaminie i bede miec 6 dni na przygotowanie jakiegokolwiek psa wiec ta wystawe bede traktowac tylko jak trening i zapoznanie sie młodziezy z ringiem.

Posted

Asiunia02 napisał(a):
.. wiec ta wystawe bede traktowac tylko jak trening i zapoznanie sie młodziezy z ringiem.

Ja tak traktuje wiekszość wystaw na których sędziują Polacy.... pojechać, popatrzeć, poćwiczyć, znajomych spotkać.

Posted

A ja nie bo nie którzy Polacy znają się na akitach dużo bardziej niz zagraniczni sedziowie. Wiadomo, ze nie wszyscy, ale zawsze się znajdzie ktos nie zadowolony z sedziowania, bo mamy rózne gusty.

Do 24.06 mam jeszcze troche czasu do namysłu :lol: z którym gadem sie wybrac :)

Posted

Asiunia02 napisał(a):
A ja nie bo nie którzy Polacy znają się na akitach dużo bardziej niz zagraniczni sedziowie. :)

niektórzy pewnie i tak ale tych jakoś niewiele się na wystawach widuje (chyba niepopularni są, bo Oddziały ich nie zapraszają) a widuje się ciągle tych samych którzy prawie się znają ... niekoniecznie na akitach...

Życze POWODZENIA wszystkim. :cool1:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Najgorsze jest to ze Ggynia jest tydzień po moim ostatnim egzaminie i bede miec 6 dni na przygotowanie jakiegokolwiek psa wiec ta wystawe bede traktowac tylko jak trening i zapoznanie sie młodziezy z ringiem.

Asiunia to co Ty z akitami wyprawiasz, że nie starczy Ci 6 dni na przygotowanie jej do wystawy. Przecież akitę to wystarczy wykąpać - i to tylko jeśli jest mocno zabrudzona :-) - i już jest gotowa na wystawę?

Posted

Tu chodzi o powazniejsza sprawe o chodzenie na smyczy. bo moja młodziez niestety została zaniedbana i rzadko opuszcza hodowlę a na hodowli to na smyczy nie chodza tylko zyja sobie jak na safari, cały teraz do ich dypozycji.
I to mnie własnie boli :(

Niestety nikt oprócz mnie tego nie zrobi, bo tylko mi zalezy na wystawach a moi rodzice nie czuja potrzeby wystawiania psów, nie zalezy im na tym i stad moje problemy.

Przykre ale prawdziwe bo kiedys tak nie było. Sami jezdzili na wysawy i wszystko inaczej wygladało :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

[SIZE="4"]Kraków - 23.06.2007
Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB)
[SIZE="3"]Sędzia: Jaroslav Matyas (SK)

Klasa szczeniąt 1 1682
TORII Puchate Kreple

Klasa młodzieży 2 1683 - 1684
HISAKI Czandoria
TENSAI Halne Wzgórze (FCI)

Klasa pośrednia 2 1685 - 1686
KOFUKU Halne Wzgórze
YUWAKU Halne Wzgórze FCI

Klasa otwarta 4 1687 - 1690
ASHI Joko-Inu
BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz
HIKARI Tamura
Akita u Izis (FCI) YORITO

Suki
Klasa młodzieży 3 1691 - 1693
HANIKO Czandoria
KINGYO Halne Wzgórze (FCI)
TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze (FCI)

Klasa pośrednia 3 1694 - 1696
ICHIBUSA Halne Wzgórze
ICZCZITE Halne Wzgórze
KITSUNE Halne Wzgórze

Klasa otwarta 3 1697 - 1699
CAMA z Doliny Wiązów
MIDORI Turzycowa Dolina
NAMI-GO Matagiinu PL

Klasa weteranów 1 1700
KALLIDIKE Imaginacja

jak zawsze w tamtych okolicach wysyp Halniaczków ;)

Posted

Agappe dzieki za staweczkę w Krakowie.
Swoją drogą, będę tam się czuła ze swoimi akitkami jak u babci na niedzielnym rodzinnym obiadku :lol:

Posted

[quote name='Agappe']

Kraków - 23.06.2007

Klasa otwarta 4 1687 - 1690
ASHI Joko-Inu
BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz
HIKARI Tamura
Akita u Izis (FCI) YORITO

O moje słonko też tam jedzie no proszę :lol: i jaka stawka liczna :cool1:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Jak na Kraków to mało.

nie do końca sie zgodze.. jak ja byłam w Krakowie w 2004 to chyba 12 kitek było zgłoszonych (pojawiło się chyba 8 ).. rok temu było 24, a 2 lata temu 20, więc to 19 to wcale nie jest tak mało..na południowym wschodzie Polski raczej nie wiele jest akitek to i taka stawka.

Posted

Trochę spóźnione, ale za to OGROMNIASTE GRATULACJE dla Tensai, Inochi, Bimbo, Tezukuri i Koi :laola:

Nasz wystawowy wątek nosi nazwę "Wystawy: wyniki, stawki i zdjęcia z ringu akit", więc i tych ostatnich nie może brakować :shake:

Fotorelacja z Kalisza 2007:

PSY:
klasa pośrednia:
KUKURYUU GO Yamamoto

klasa otwarta:
GAL Porażynianka

OMOSHIROI Co Ty na To

SUKI:
klasa młodzieży:
AIDA Puchate Liski

jeszcze raz Niunia z dziadkiem :evil_lol: (apropos: gratulacje dla Asiuni, która jest już prababcią!!)

klasa pośrednia:
IRU Halne Wzgórze

tę fotkę pstryknął swoim dziewczynom Andrzej :cool3:

klasa otwarta:
ARASHI Tajgeta

jeszcze raz nasza CHAMPIONKA!! :loveu:

Pozdrawiam słonecznie i zyczę miłego oglądania!! :lol:

Posted

[quote name='Kasia_i_Łukasz']

Mina Aidki na tym zdjęciu jest po prostu boska!! ;) :loveu: :loveu:

KAsia i Łukasz dziekuję bardzo za fotorelacje!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...