lady_m Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Agappe napisał(a):Dziekuję za staweczke :) widze, że się w końcu bedziemy miały możliwość poznać :) Na to wyglada ;) Bardzo podoba mi sie stawka: na 6 psow 2 to hodowla Dogutti, 2 Yamamoto i 2 Akita u Izis (FCI) :cool3: ;)
Agappe Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 lady_m napisał(a):Na to wyglada ;) Bardzo podoba mi sie stawka: na 6 psow 2 to hodowla Dogutti, 2 Yamamoto i 2 Akita u Izis (FCI) :cool3: ;) rzeczywiście ciekawie, tez na to zwróciłam uwagę :) :cool3: a tak poza tym dziś był Kraków, ale wieści jak na razie w drodze..
lady_m Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 [SIZE=2]Niezupelnie, bo mam pewne "przecieki" ;) Kraków - 23.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) Sędzia: Jaroslav Matyas (SK) Klasa szczeniąt 1 1682 TORII Puchate Kreple Klasa młodzieży 2 1683 - 1684 HISAKI Czandoria TENSAI Halne Wzgórze (FCI) Klasa pośrednia 2 1685 - 1686 KOFUKU Halne Wzgórze - oc. doskonała, lokata I, CAC, res. CACIB YUWAKU Halne Wzgórze FCI - nieobecny Klasa otwarta 4 1687 - 1690 ASHI Joko-Inu BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz HIKARI Tamura - CACIB Akita u Izis (FCI) YORITO Suki Klasa młodzieży 3 1691 - 1693 HANIKO Czandoria KINGYO Halne Wzgórze (FCI) TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze (FCI) Klasa pośrednia 3 1694 - 1696 ICHIBUSA Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata I ICZCZITE Halne Wzgórze - nieobecna KITSUNE Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata II Klasa otwarta 3 1697 - 1699 CAMA z Doliny Wiązów MIDORI Turzycowa Dolina - CACIB NAMI-GO Matagiinu PL - res. CACIB Klasa weteranów 1 1700 KALLIDIKE Imaginacja
Agappe Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 mam nadzieje, że Ania od Ichibusy i Kofuku uzupelnią wyniki :roll: :roll: Kraków - 23.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) Sędzia: Jaroslav Matyas (SK) Klasa szczeniąt 1 1682 TORII Puchate Kreple Klasa młodzieży 2 1683 - 1684 HISAKI Czandoria TENSAI Halne Wzgórze (FCI) - nieobecny Klasa pośrednia 2 1685 - 1686 KOFUKU Halne Wzgórze YUWAKU Halne Wzgórze FCI - nieobecny Klasa otwarta 4 1687 - 1690 ASHI Joko-Inu BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz HIKARI Tamura - CACIB Akita u Izis (FCI) YORITO Suki Klasa młodzieży 3 1691 - 1693 HANIKO Czandoria KINGYO Halne Wzgórze (FCI) TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze (FCI) - nieobecna Klasa pośrednia 3 1694 - 1696 ICHIBUSA Halne Wzgórze ICZCZITE Halne Wzgórze - nieobecna KITSUNE Halne Wzgórze Klasa otwarta 3 1697 - 1699 CAMA z Doliny Wiązów MIDORI Turzycowa Dolina - CACIB NAMI-GO Matagiinu PL - res. CACIB Klasa weteranów 1 1700 KALLIDIKE Imaginacja
anko Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Witam serdecznie Dario, to co wiem z lokat, już uzupełniła Lady_m, więc nie będę się powtarzać. Jola z Halnego nie przyjechała, pomyliły jej sie dni, tzn była przekonana, że wystawa grupy 5 jutro. Wiem to od jednego z wystawców, nie osobiście od Joli. My po ocenie naszych psów od razu się zwinęliśmy do domku, ja zawsze po bieganiu w ringu cierpię, niestety skutki wypadku samochodowego się odzywają. Pogoda dopisała, mimo nocnej burzy i złych deszczowych zapowiedzi. Tylko sędziowanie było jakieś dziwne..... Pozdrawiam
Agappe Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 a Zw.Rasy wiemy kto dostał?? Aniu i tak gratuluje za wynik Kofuczka :) :multi: :multi: wiem, że Jola b trzymala za niego kciuki :cool3:
lady_m Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Zdjecia z Euro Dog Show dostepne sa tutaj: http://www.akitaros.ru/eurodogshow.html Wklejalam juz linka na Galerii ale mysle, ze tutaj tez warto ;)
bety Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 No to uzupełnię Wam wyniki Kraków - 23.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) Sędzia: Jaroslav Matyas (SK) Klasa szczeniąt 1 1682 TORII Puchate Kreple - wo? Klasa młodzieży 2 1683 - 1684 HISAKI Czandoria - bdb TENSAI Halne Wzgórze (FCI) - nb Klasa pośrednia 2 1685 - 1686 KOFUKU Halne Wzgórze - oc. doskonała, lokata I, CAC, res. CACIB YUWAKU Halne Wzgórze FCI - nieobecny Klasa otwarta 4 1687 - 1690 ASHI Joko-Inu - dosk.2 BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz - bdb HIKARI Tamura - CACIB, dosk.1, CWC, NDPwR, BOB Akita u Izis (FCI) YORITO - dosk.3 Suki Klasa młodzieży 3 1691 - 1693 HANIKO Czandoria - bdb KINGYO Halne Wzgórze (FCI) - dosk.1, Zw.Mł., NJwR TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze (FCI) - nb Klasa pośrednia 3 1694 - 1696 ICHIBUSA Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata I ICZCZITE Halne Wzgórze - nieobecna KITSUNE Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata II Klasa otwarta 3 1697 - 1699 CAMA z Doliny Wiązów - bdb3 MIDORI Turzycowa Dolina - CACIB, dosk.1, CWC, NDSwR NAMI-GO Matagiinu PL - res. CACIB, dosk.2 Klasa weteranów 1 1700 KALLIDIKE Imaginacja - dosk. Pzdr
Kasia_i_Łukasz Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='lady_m'][SIZE=2]Niezupelnie, bo mam pewne "przecieki" ;) Kraków - 23.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) Sędzia: Jaroslav Matyas (SK) Klasa szczeniąt 1 1682 TORII Puchate Kreple Klasa młodzieży 2 1683 - 1684 HISAKI Czandoria - oc.bdb TENSAI Halne Wzgórze (FCI) -nieobecny Klasa pośrednia 2 1685 - 1686 KOFUKU Halne Wzgórze - oc. doskonała, lokata I, CAC, res. CACIB YUWAKU Halne Wzgórze FCI - nieobecny - nieobecny Klasa otwarta 4 1687 - 1690 ASHI Joko-Inu - oc.dosk., lok.II BAKINORI-BASHA Lisia Przełęcz HIKARI Tamura - oc.dosk., lok.I, CWC, CACIB, NDPwR, BOB Akita u Izis (FCI) YORITO Suki Klasa młodzieży 3 1691 - 1693 HANIKO Czandoria - oc.bdb KINGYO Halne Wzgórze (FCI) - oc.dosk., lok.I, Zw.Mł., NJwR TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze (FCI) Klasa pośrednia 3 1694 - 1696 ICHIBUSA Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata I ICZCZITE Halne Wzgórze - nieobecna KITSUNE Halne Wzgórze - oc. bardzo dobra, lokata II Klasa otwarta 3 1697 - 1699 CAMA z Doliny Wiązów - oc.bdb MIDORI Turzycowa Dolina - oc.dosk., lok.I, CWC, CACIB, NDSwR - tym samym ukończyła Championat Polski!! :multi: NAMI-GO Matagiinu PL - oc.dosk., lok.II, resCACIB Klasa weteranów 1 1700 KALLIDIKE Imaginacja Na różowo dopisałam co wiedziałam :cool3: OGROMNE GRATKI DLA WSZYSTKICH WYSTAWIANYCH I WYSTAWIAJĄCYCH!! :laola: Gratulujemy serdecznie bardzo udanego debiutu Agi i KINGYO w klasie młodzieży!! Kasi, Wojtkowi i Ushi (Midori) gratulujemy ukończonego Championatu Polski!! :BIG:
bety Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Kasia_i_Łukasz']No to bety mnie ubiegła :lol: hi hi hi - bo ja ponoć szybka jestem (tak mówią inni :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ) Pzdr
Klaudia&Ashi Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Sędziowanie było dziwne, bo sędzia główny tj. Jaroslav Matyas nie miał w zasadzie ostatecznego zdania :icon_roc: . Sędziowała asystentka o nieznanym mi nazwisku, więc doszliśmy z Wojtkiem do wniosku, że zdaje egzamin. Swoją drogą, szybo sie zawinełami nie zdążyłam Wojtkowi (Kasi zdążyłam) pogratulować ukończonego Championatu, więc GRATULUJĘ teraz! :smilecol: :laola:
bety Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Klaudia&Ashi']Sędziowanie było dziwne, bo sędzia główny tj. Jaroslav Matyas nie miał w zasadzie ostatecznego zdania :icon_roc: . Sędziowała asystentka o nieznanym mi nazwisku, więc doszliśmy z Wojtkiem do wniosku, że zdaje egzamin. Swoją drogą, szybo sie zawinełami nie zdążyłam Wojtkowi (Kasi zdążyłam) pogratulować ukończonego Championatu, więc GRATULUJĘ teraz! :smilecol: :laola: To ja Wam podpowiem, że na ringu akit jap. odbywało się rozszerzenie uprawnień na grupę V przez panią sedzinę Vivę Marię Soleckyj - Szpunar, na chwilkę ta pani również pojawiła się na ringu akit amerykańskich. A "egzaminowali" ją panowie Mania i Jakubowski + sędziowie z ww. ringów. Także zapewne już niedługo przybędzie nam nowy sędzia na grupę V. Pzdr
Tomonari Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Gratulujemy serdecznie bardzo udanego debiutu Agi i KINGYO w klasie młodzieży!! Kasi, Wojtkowi i Ushi (Midori) gratulujemy ukończonego Championatu Polski!! Wielkie dzięki za gratulacje. Bardzo chcieliśmy podziękować tą drogą za ufundowanie pucharów dla akitowych zwycięzców paniom Annie Okaramus oraz Magdalenie Stojek. To był bardzo MIŁY GEST! Oto zdjęcia stawki Akit: Sorki za mało czytelne podpisy - dopiero się uczę
anko Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Bety dzięki za " zidentyfikowanie " pani która sędziowała akitki. Własnie miałam wkleić zdjęcie tej osoby z zapytaniem kto to. A tak na marginesie, obok nas ( mieliśmy stolik turystyczny i parasol czyli znak rozpoznawczy) przyszły trzy piękne amerykańskie, czy może to byłaś Ty? Obok nas było troche zamieszania, tzn mielismy gości z Anglii, więc było głośno, i nietrudno było nas zauważyć:lol: Pozdrawiam
bety Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 anko napisał(a):Bety dzięki za " zidentyfikowanie " pani która sędziowała akitki. Własnie miałam wkleić zdjęcie tej osoby z zapytaniem kto to. A tak na marginesie, obok nas ( mieliśmy stolik turystyczny i parasol czyli znak rozpoznawczy) przyszły trzy piękne amerykańskie, czy może to byłaś Ty? Obok nas było troche zamieszania, tzn mielismy gości z Anglii, więc było głośno, i nietrudno było nas zauważyć:lol: Pozdrawiam Nie ma za co - tą panią pamiętam jeszcze z czasów kiedy sama wystawiała swoją akitę (w typie amerykańskim) stąd wiem kto to jest. Ja w Krakowie byłam tylko jako widz, a te trzy AA to były "miejscowe" - Reikan, Zaira i Zewa. Pzdr
anko Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Bety mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na wystawie, było by miło się poznać, nasz znak rozpoznawczy: turystyczny niebieski stolik w komplecie z krzesełakami i pstrokaty parasol no i akitka oczywiscie :lol: Zapraszamy na dobrą kawę z termosiku.(A tak na skuszenie, zawsze mam pycha ciasto) Będzie nam miło poznać forumowiczów " na żywo" ZAPRASZAMY niebieski stolik czeka:lol: Pozdrawiam
Agappe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 grrr. napisałam wczoraj posta z gratulacjami, ale dzis widze, że zniknął :/ grrr chciałam w każdym razie pogratulować: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Adze i KINGYO kolejnej udanej wystawy!!!:multi: :multi: Ani ślicznego wyniku Kofuczka!!!:multi: :multi: Kasi i Wojtkowi ukończonego championatu!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
anko Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Agappe bardzo dziękujemy z Kofuczkiem za gratulacje:lol:
Tomonari Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='Agappe']grrr. napisałam wczoraj posta z gratulacjami, ale dzis widze, że zniknął :/ grrr chciałam w każdym razie pogratulować: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Adze i KINGYO kolejnej udanej wystawy!!!:multi: :multi: Ani ślicznego wyniku Kofuczka!!!:multi: :multi: Kasi i Wojtkowi ukończonego championatu!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Wielkie dzięki za gratulacje Dario Oto jeszcze jedno zdjęcie naszej panienki z Krakowa:
Agappe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [quote name='Aga i KINGYO']Wielkie dzięki za gratulacje Dario Oto jeszcze jedno zdjęcie naszej panienki z Krakowa: ooo jaki ładny pucharek!!! a panienka od ostatniej wystawy troche się zmieniła.. widze w Niej troche podobieństwa do Bimbonka :loveu: :loveu: :loveu:
Agappe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [SIZE="4"]Gorzów Wielkopolski - 01.07.2007 Krajowa Wystawa psów (CWC) [SIZE="3"]sędzia: Kazimierz Ściesiński SUKI: kl.otwarta - 1 508 niesamowity tłum ;)
Agappe Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 lady_m napisał(a):Na to wyglada ;) Bardzo podoba mi sie stawka: na 6 psow 2 to hodowla Dogutti, 2 Yamamoto i 2 Akita u Izis (FCI) :cool3: ;) haaa jeszcze jedna jest prawidłowość.. na 6 psów : 2 czerwone, 2 białe i 2 pręgowane :lol: :lol: :lol:
bety Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 anko napisał(a):Bety mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy na wystawie, było by miło się poznać, nasz znak rozpoznawczy: turystyczny niebieski stolik w komplecie z krzesełakami i pstrokaty parasol no i akitka oczywiscie :lol: Zapraszamy na dobrą kawę z termosiku.(A tak na skuszenie, zawsze mam pycha ciasto) Będzie nam miło poznać forumowiczów " na żywo" ZAPRASZAMY niebieski stolik czeka:lol: Pozdrawiam Następnym razem będę się uważnie rozglądać - zwłaszcza że lubię ciasto :cool3: :evil_lol: :cool3: A do spotkania na pewno kiedyś dojdzie bo ze mnie to prawie stały bywalec tych większych wystaw. :lol: Pzdr
anko Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Bety trzymamy za słowo i czekamy:lol: 01.07. wystawa w Ustroniu. Organizuje ją nasz zwiazek w Bielsku i wstyd się przyznać, ale nie wiemy jaka stawka akit będzie. Coś mi się zdaje, że cały tłok to my będziemy robić hihi :evil_lol: Pozdrawiamy
Recommended Posts