bety Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 donya napisał(a): A Radom to chyba jeszcze w zamierzchłych czasach żyje ;) Koi dostała tytuł (NSwR) ktorego nie powinna dostać - nie było na karcie best junior był NSwR i taki p. sędzia zaznaczyła :evil_lol: Akity amerykańskie wpisali do II grupy :shake: Taki sam numer odstawili i w zeszłym roku - w katalogu AA widniały w II Gr, ale na szczęście oceniał sędzia od V grupy razem z innymi szpicami. W tym roku już tak nie było - sędzia wyłącznie od II grupy + na ringu towarzystwo molosów. Chyba powinien ktoś ich doszkolić bo to normalnie wstyd :oops: , że nie wiedzą o zmianach. :crazyeye: Agappe napisał(a):niestety nie mam pojęcia, ale postaram się dowiedzieć, dziękuje w każdym razie za informacje :smile:) Nie ma za co :lol: Aha no i oczywiście GRATULACJE DLA WSZYSTKICH "JAPOŃSKICH" ;) ZWYCIEZCÓW Z TEGO WEEKENDU :lol: Pzdr
Agappe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 donya napisał(a):Nieeeeeeeeeee, trzydziesto paro stopniowa patelnia to jednak nie jest dobre miejsce dla małej Koisi :shake: małej Koiśki??? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i
bety Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Agappe - wydało się - w Bytomiu był Shiro Dąbrowskie Samuraje (nie Puchate Kreple). Sorki :oops: za pomyłkę przydomka ale taki podano mi przez telefon. Dlatego też nie byłam pewna czy to o tą hodowlę chodzi [stąd te chyba w nawiasie] i dlatego podałam Ci numer katalogowy i nazwisko właściciela (ze strony oddziału). Dobrze że się wyjaśniło i jeszcze raz sorki za niezamierzoną pomyłkę. :lol:
Agappe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 bety napisał(a):Agappe - wydało się - w Bytomiu był Shiro Dąbrowskie Samuraje (nie Puchate Kreple). Sorki :oops: za pomyłkę przydomka ale taki podano mi przez telefon. Dlatego też nie byłam pewna czy to o tą hodowlę chodzi [stąd te chyba w nawiasie] i dlatego podałam Ci numer katalogowy i nazwisko właściciela (ze strony oddziału). Dobrze że się wyjaśniło i jeszcze raz sorki za niezamierzoną pomyłkę. :lol: ok chyba już zrozumiałam. ;p troche to zamieszane było BYTOM pies (młodzież???) SHIRO Dąbrowskie Samuraje??? tak?
Tomonari Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Jeśl chodzi o KITSUNE Halne Wzgórze to niestety organizatorzy nie stanęli na wysokości zadania. W katalogu było dużo błędów, np: ten z KITSUNE. Zapisana była do szczeniąt razem z KINGYO. Drugi to ten z psem SHIRO Dąbrowskie Samuraje, który zapisany był do akit amerykańskich. A z innej beczki, dostałam numer startowy 20 zamiast 663, bo pani napisała zamiast numeru kwotę jaką wnosiłam za zgłoszenie szczeniaka. Poza tym musiałam sobie ekstra dokupić katalog, bo szczeniętom nie przysługiwał.:angryy: :mad: Pozytyw, że nasza Kiniusia dostała WO z świetnym opisem:multi: :multi:
Agappe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Aga i KINGYO napisał(a):Jeśl chodzi o KITSUNE Halne Wzgórze to niestety organizatorzy nie stanęli na wysokości zadania. W katalogu było dużo błędów, np: ten z KITSUNE. Zapisana była do szczeniąt razem z KINGYO. Drugi to ten z psem SHIRO Dąbrowskie Samuraje, który zapisany był do akit amerykańskich. A z innej beczki, dostałam numer startowy 20 zamiast 663, bo pani napisała zamiast numeru kwotę jaką wnosiłam za zgłoszenie szczeniaka. Poza tym musiałam sobie ekstra dokupić katalog, bo szczeniętom nie przysługiwał.:angryy: :mad: Pozytyw, że nasza Kiniusia dostała WO z świetnym opisem:multi: :multi: no to rzeczywiscie niesamowicie namieszali dziś na tych wystawach... nie wiadomo czy w Radomiu czy w Bytmoiu bardziej :shake: :shake: w każdym razie Agnieszka[SIZE="3"] gratulujemy!!! :) :multi: :multi: :multi: :multi: bedą zdjecia??:roll: to w jakiej klasie był SHIRO(młodzież???) i w jakiej KITSUNE??? i prosze równeiż o uzupełnienie reszty wyników, jeśli je znacie
bety Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Agappe napisał(a):ok chyba już zrozumiałam. ;p troche to zamieszane było BYTOM pies (młodzież???) SHIRO Dąbrowskie Samuraje??? tak? BYTOM - Pies klasa pośrednia - SHIRO Dąbrowskie Samuraje Tak to powinno wygladać :lol: UFFFFFFF Już wiem skąd się wzięło te Puchate Kreple - w katalogu było przekręcony przydomek (jakiś błąd w druku) i nie mogli mi rozczytać a że ojciec Shiro z Puchatych Krepli to podali mi jego przydomek ale nie powiedzieli że to ojca :evil_lol: stąd te całe zamieszanie. Z tego co jeszcze wiem to jak się wydało że Shiro to japończyk nie amerykanin to było już za późno - bo sędziowanie Akit Jap. dawno się skończyło :shake: Pzdr
Tomonari Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 zdjęcia będą, zrobiliśmy wszystkim pieskom,opiszemy i wyślemy KITSUNE nie przyjechała, SHIRO był w klasie pośredniej, z tego co wiem ocena doskonała i srebrny medal, ale tak do końca nie jestem pewna bo było zamieszanie na ringu i sama nie wiedziałam w pewnym momencie kiedy wchodzić nic więcej nie wiem
Agappe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 bety napisał(a): Z tego co jeszcze wiem to jak się wydało że Shiro to japończyk nie amerykanin to było już za późno - bo sędziowanie Akit Jap. dawno się skończyło :shake: Pzdr dajcie spokój... ale namieszali :shake: :shake: :shake: :shake: i co z winy organizatorów pies nie mógł zostać dobrze oceniony.. przeciez to paranoja :angryy: :angryy:
Tomonari Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 w katalogu było przekręcone przydomki ojca i matki: Puchate Krople i Jamni JAk,
Agappe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Aga i KINGYO napisał(a):w katalogu było przekręcone przydomki ojca i matki: Puchate Krople i Jamni JAk, widze, że byli bardzo twórczy.. :shake: :shake: a jak starsze suczki?? YOSHI i weteranka?? przybyły?? czekam w takim razie na zdjecia:lol: :lol:
bety Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Agappe napisał(a):dajcie spokój... ale namieszali :shake: :shake: :shake: :shake: i co z winy organizatorów pies nie mógł zostać dobrze oceniony.. przeciez to paranoja :angryy: :angryy: Zamieszanie było TOTALNE :crazyeye: :mad: :shake: - cała organizacja do kitu, namieszali z psami że wiele osób nie wiedziało kiedy ma wchodzić na ring i jakie oceny podostawały psy. Wystawcy najzwyczajniej się gubili. Na finałach też było genialnie - psy sterczały i czekały na upale a sędziowie mieli to w d.... i opóźniali BIS-y. No i jeszcze był nieprzyjemny incydent z pobiciem jednej z osób. To tyle z opowieści osób tam wystawiających - nasłuchałam się i naczytałam tyle nieciekawych rzeczy na temat tej wystawy że naprawdę nie polecam na następny raz. Pzdr
JCz Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Krosno - 13.06.2007 Krajowa Wystawa (CWC) sędzia: Mirosław Redlicki (Pl) psy - kl.młodzieży wynik ANTEKI Puchate Liski FCI oc.bardzo dobra, lokata I Pierwsza wystawa i pierwsze doświadczenia. Z tego co mi wiadomo jestem jedynym właścicielem Akity na podkarpaciu (zarejestrowanym w PZK) i z tego powodu jest mi bardzo przykro. Mam nadzieje że to w najbliższej przyszłości się zmieni !!! Szkoda też, że tak mało akit było wystawianych w Krośnie. Są to piękne i wspaniałe psy o czym świadczy duże zainteresowanie widzów. Myślę ,że wystawianie większej ilości Akit spowodowałoby większe zainteresowaniem tą rasą na podkarpaciu. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Krosna w przyszłym roku JCz. Pierwsze spotkanie i zaczeło się Niema nic lepszego jak zabawa
anko Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agappe napisał(a):dajcie spokój... ale namieszali :shake: :shake: :shake: :shake: i co z winy organizatorów pies nie mógł zostać dobrze oceniony.. przeciez to paranoja :angryy: :angryy: Cytat: Napisał bety Z tego co jeszcze wiem to jak się wydało że Shiro to japończyk nie amerykanin to było już za późno - bo sędziowanie Akit Jap. dawno się skończyło :shake: Pzdr Witam serdecznie i dziekuję za gratulacje dla mojego Kofuczka. Pierwszy raz spotkałam się z tak beznadziejnie zorganizowaną wystawą, masą błędów w katalogu, nawet nie dostałam potwierdzenia na wystawę i jechałam do Bytomia w ciemno. nawet nie potrafili zamieścić prawidłowego koloru szaty, miałam zamiast czerwone - białe. Zgłoszenie pisałam na kompie, WIĘC WYRAŹNIE.:angryy: Co do Shiro Dabrowskie Samuraje, prawdą jest iż był umieszczony w akitach amerykańskich, ale wystawca zgłosił sędzienie błąd i razem z moim Kofukiem Shiro był oceniany w ringu. WIĘC NIEPRAWDĄ JEST, że Shiro był oceniany po skończeniu sędziowania akit japońskich. Pozdrawiam
Franka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 anko napisał(a):Cytat: Napisał bety Z tego co jeszcze wiem to jak się wydało że Shiro to japończyk nie amerykanin to było już za późno - bo sędziowanie Akit Jap. dawno się skończyło :shake: Pzdr Witam serdecznie i dziekuję za gratulacje dla mojego Kofuczka. Pierwszy raz spotkałam się z tak beznadziejnie zorganizowaną wystawą, masą błędów w katalogu, nawet nie dostałam potwierdzenia na wystawę i jechałam do Bytomia w ciemno. nawet nie potrafili zamieścić prawidłowego koloru szaty, miałam zamiast czerwone - białe. Zgłoszenie pisałam na kompie, WIĘC WYRAŹNIE.:angryy: Co do Shiro Dabrowskie Samuraje, prawdą jest iż był umieszczony w akitach amerykańskich, ale wystawca zgłosił sędzienie błąd i razem z moim Kofukiem Shiro był oceniany w ringu. WIĘC NIEPRAWDĄ JEST, że Shiro był oceniany po skończeniu sędziowania akit japońskich. Pozdrawiam Witam - Akurat te slowa ze Shiro gdyby nie to zamieszanie dostalby zloty medal powiedziala do mnie jego wlascicielka. :evil_lol: Jak widac niektorzy w takim razie lubia sobie troche pododawac:evil_lol: Pzdr.
anko Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Franko Fakt jest faktem obydwa psy czyli mój Kofuku i Shiro były oceniane razem w ringu w klasie pośredniej mamy zdjęcia i damy na forum, nie lubie być gołosłowna, mąż wyraźnie zrobił zdjęcie Shiro, ja stoje obok. Należy się po prostu pogodzić z II lokatą, a nie opowiadac bajek.
bety Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Franka napisał(a):Witam - Akurat te slowa ze Shiro gdyby nie to zamieszanie dostalby zloty medal powiedziala do mnie jego wlascicielka. :evil_lol: Jak widac niektorzy w takim razie lubia sobie troche pododawac:evil_lol: Pzdr. To znaczy jak to było naprawdę - bo ja zgłupiałam :-o. Franka mi mówiła [telefonicznie] że Shiro był oceniany "poza konkurencją" (i takie słowa tu przekazałam) - teraz się okazuje że jednak był oceniony w odpowiednim czasie na ringu. Franka tłumacz się :eviltong: dokładnie skąd wzięłaś tą informację. Pzdr
Agappe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Aniu witamy na forum!!! :)) i gratulacje dla Was i Kofuczka :))) :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: dostałam zdjęcia od Agnieszki z Bytomia.. opisze je i wstawie wieczorkiem Pozdrawiam :)
anko Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agappe Bardzo dziekuję za miłe powitanie na forum :lol: :lol:
Agappe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Ania, Agnieszka wiecie co dostały dorosłe suczki??? tzn kl. otwarta YOSHI Rilaf kl. weteranów KALLIDIKE Imaginacja????
anko Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dario, nie wiem, jakie oceny, byłam z potworna grypą, zapaleniem ucha i temperaturą, ledwo wystawiałam Kofuka, jak schodziłam z ringu to padałam na ławeczkę i dogorywałam, szczerze mówiąc to marzyłam tylko o powrocie do domu i położeniu się do łózka, także nie śledziłam wystawy, jak mnie wołano na ring to zmuszałam się do życia. Acha a jeszcze dla niedowiaków, jak komuś te zdjęcia nie wystarczą to mogę zamieścić scan karty oceny ile psów było w konkurencji, to samo niech zrobi właściciel Shiro. Tam wyraźnie jest napisane ile psów było w konkurencji. A BYŁY DWA. Przykre są takie ploty.
bety Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 anko napisał(a): Acha a jeszcze dla niedowiaków, jak komuś te zdjęcia nie wystarczą to mogę zamieścić scan karty oceny ile psów było w konkurencji, to samo niech zrobi właściciel Shiro. Tam wyraźnie jest napisane ile psów było w konkurencji. A BYŁY DWA. Przykre są takie ploty. Przykro to mi się czyta Twoje posty - bo oskarżyłaś stałych bywalców (bądź co bądź akiciarzy) o "rozsiewanie plot" i kłamstw. Jestem osobą, która stara się pomóc każdemu w zdobywaniu wyników z wystaw - nawet jak nie jestem na wystawie (tak jak w Bytomiu) to podpytuję osoby tam obecne o wyniki różnych ras. Sama pewnie zauważyłaś, że w Bytomiu wystawa była zorganizaowana fatalnie, więc pomyłek było co niemiara i wszystko mogło się zdażyć. Nie rozumiem Twojego urażonego tonu wypowiedzi - bo nie wiem o co tak się obraziłaś. Po wystawach jeżdżę od kilku ładnych lat i różne cuda widziałam, dlatego poprosiłam o wyjaśnienia (i wcale nie chodzi tu o to że Tobie nie wierzę). Jak się gdzieś pomylę podając informację to zawsze staram się naprawić swój błąd. Wystarczyło napisać korektę do wyników bez tych wszystkich epitetów. I naprawdę przykro mi się zrobiła jak przeczytałam Twoje słowa. A tak jeszcze wyjaśniając - to z psem Shiro Dąbrowskie Samuraje - nie mam nic wspólnego (tak samo jak Franka), nawet go na oczy nie widziałam. Jeśli myślałaś że jest inaczej to byłaś w błędzie. Byłam jedynie posłańcem informacji jeśli chodzi i wystawę w Bytomiu. I z całego serca gratuluję Ci wyniku z tej wystawy.
anko Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 bety Absolutnie nie było moim zamiarem kogokolwiek obrazić, nie cierpie plot i nie mam w zyczaju się tym zajmować, jeżeli jednak jest jakaś nieścisłość, to jeżeli jest to w mojej mocy prostuje ją i robię to najdokładniej ze wszystkimi dowodami, żeby uniknąć dalszych nieporozumień. Źle mnie zrozumiałaś, i źle mnie posądziłaś o urażony ton. Mam do czynienia z wystawami przeszło 20 lat, więc coś na ten temat też wiem i tez nie jedno widziałam. I wiem że niektórym ciężko przychodzi przełknąć porażkę, i o to mi chodzi o tego typu ploty. Dziękuję za gratulacje, Tobie równiez życzę samych sukcesów, ale najbardziej i naprawdę szczerze, życzę Ci żeby nikt nie popsuł Ci radości ze zwycięstwa. Myślę że temat ten jest wyjaśniony. Pozdrawiam
Tomonari Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agappe napisał(a):Ania, Agnieszka wiecie co dostały dorosłe suczki??? tzn kl. otwarta YOSHI Rilaf kl. weteranów KALLIDIKE Imaginacja???? Niestety nie znamy ocen. YOSHI byla w porównaniu BOB i zajęła III miejsce, KALLIDIKE była w BOB IV,chociaż szybko zeszła z ringu w czasie porównania. Jeśli były w porównaniu to należy sądzić, że miały oceny doskonałe
Recommended Posts