Asiunia02 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Co do sędziów z Polski to zapraszam na wystawę w Livorno :) Spójrzmy kto tam sędziował :) http://www.kajitsuno.it/kennel/pagine/news2.html :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Przepraszam ze tutaj to napisz,e ale teraz juz wiem czemu sa ogłoszenia o sprzedaniu dorosłego psa (reproduktora), bo pojawił sie na hodowli nowy KUKURYUU GO Yamamoto, którego zdjęcia powyzej. Przykre jest to ze nie którzy ludzie widzą w psach tylko pieniądze, a nie ich milosc i oddanie.
Asiunia02 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Izis napisał(a):Chodzi mi o klasę. Najliczniejsza stawka ze wszystkich klas! Acha :) :) :lol: :lol:
Izis Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Chciałam tylko przypomnieć, bo może ktoś jest w stanie pomóc. Rodzina mojej dziewczynki miała go niedawno adoptować ale jak się wybrali to okazało się że jednak zbyt duży respekt budził jak to akita i wybrali innego psiaka z tego miejsca... Nie każdy ufa sobie na tyle aby adoptować dorosłego akitę. Ale może ktoś z Was zna domek gdzie szukają akity. Bo o Masumi jakoś nikt już nie wspomina a szkoda psa. :-( http://www.akita.pl/zaginione.htm pod tym linkiem powyżej zdjęcia Masumi, kontakt do schroniska i do wolantariuszki
Agappe Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 [quote name='Asiunia02']Co do sędziów z Polski to zapraszam na wystawę w Livorno :) Spójrzmy kto tam sędziował :) http://www.kajitsuno.it/kennel/pagine/news2.html :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Przepraszam ze tutaj to napisz,e ale teraz juz wiem czemu sa ogłoszenia o sprzedaniu dorosłego psa (reproduktora), bo pojawił sie na hodowli nowy KUKURYUU GO Yamamoto, którego zdjęcia powyzej. Przykre jest to ze nie którzy ludzie widzą w psach tylko pieniądze, a nie ich milosc i oddanie. ile KOZUTSU ma lat?? bo rozumiem, że o nim myślisz pisząc o dorosłym reproduktorze??
donya Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Asiunia02 napisał(a):A beda jakies zdjęcia ?? Nie chciałabym zapeszyć ale są coraz większe szanse, że tak :lol:
Asiunia02 Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Agappe napisał(a):ile KOZUTSU ma lat?? bo rozumiem, że o nim myślisz pisząc o dorosłym reproduktorze?? Nie wiem ile ale widocznie właściciel juz go nie potrzebuje. Ale chyba ze 4 ma.
weihaiwej Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 W ogłoszeniu jest napisane, że ma 3 lata. Mnie także bardzo to bulwersuje :angryy:
Izis Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Właśnie wróciliśmy ze Szczecina 17.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) sędzia: Janiki Steinbock (ISR) Klasę otwartą wygrał: Akita u Izis FCI YORITO ocena doskonała, CWC, Res-CACIB Na zdjęciach powyżej oczywiście YORITO. W klasie tej obok niego wystartowały: AKEBONO Tomodachi TOSHI GORO Dogutti jakie oceny otrzymały to niech się właściciele sami chwalą. W klasie otwartej suk nawet nie wiem która wygrała. Tycon EMI GO po rocznej przerwie niezbyt chciała się wystawiać - zresztą ring nigdy nie był jej ulubionym miejscem więc zeszłyśmy z ringu z oceną zaledwie dobrą :cool1:
Agappe Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 no to zaczynam uzupełnianie [SIZE="4"]Szczecin - 16-17.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) [SIZE="3"]sędzia: Janiki Steinbock (ISR) Psy Klasa młodzieży 1 1263 AITE Spruśkowe Stado :roll: :roll: :roll: co to za hodowla?? ktoś słyszał?? Klasa pośrednia 1 1264 SASHIMI Sfora z Krasnego Boru - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, CACIB, ??? (skoro Yoriyo wziął res.CACIB to ten psiak musiał dostać CACIBa chyba, ze stawka ze strony związku była nie pełna. Klasa otwarta 3 1265 - 1267 AKEBONO Tomodachi TOSHI GORO Dogutti Akita u Izis (FCI) YORITO - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB Suki Klasa młodzieży 2 1268 - 1269 AMAYADORI'S OSHINAI Dogutti TEXA Kagawa (FCI) Klasa otwarta 5 1270 - 1274 AKATORA Porażynianka BADZI Bieżynaki Tycon EMI GO - oc.dobra KENSHA z Robertowej Chatki NAMI-GO Matagiinu PL Klasa championów 1 1275 INAZUMA of Amayadori Ken Izis GRATULUJE!!! a nie wiesz kto wziął Zw.Rasy?? lady_m możesz uzupełnić reszte wyników???
Izis Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='Agappe']no to zaczynam uzupełnianie Szczecin - 16-17.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) sędzia: Janiki Steinbock (ISR) Klasa otwarta 3 1265 - 1267 AKEBONO Tomodachi TOSHI GORO Dogutti Akita u Izis (FCI) YORITO - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, res.CACIB Izis GRATULUJE!!! a nie wiesz kto wziął Zw.Rasy?? Dzieki :-) Naprawde nie wiem. Zajęta byłam swoim słonkiem ;-)
lady_m Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 [quote name='Agappe'] lady_m możesz uzupełnić reszte wyników??? Prosze bardzo. Nie znam oceny pierwszego psa, bo sie troche spoznilismy i nie jestem pewan co do suk z klasy otwartej, ale chyba nie bylo tam zadnej oceny doskonalej :roll: W razie czego niech ktos mnie poprawi :oops: Szczecin - 16-17.06.2007 Międzynarodowa Wystawa Psów (CACIB) sędzia: Janiki Steinbock (ISR) Psy Klasa młodzieży 1 1263 AITE Spruśkowe Stado - Nie znam oceny ale pies nie dostal napewno Zw.Mł, bo nie byl ze mna porownywany Klasa pośrednia 1 1264 SASHIMI Sfora z Krasnego Boru - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NDPwR, CACIB Klasa otwarta 3 1265 - 1267 AKEBONO Tomodachi - oc.bardzo dobra TOSHI GORO Dogutti - oc.doskonała Akita u Izis (FCI) YORITO - oc.doskonała, med.złoty, lokata I, res.CACIB Suki Klasa młodzieży 2 1268 - 1269 AMAYADORI'S OSHINAI Dogutti - oc. doskonala, med.zloty, lokata I, Zw.Mł, NJwR TEXA Kagawa (FCI) - nie obecna Klasa otwarta 5 1270 - 1274 AKATORA Porażynianka - oc. bardzo dobra BADZI Bieżynaki - oc. bardzo dobra Tycon EMI GO - oc.dobra KENSHA z Robertowej Chatki - oc. bardzo dobra NAMI-GO Matagiinu PL - oc. bardzo dobra Klasa championów 1 1275 INAZUMA of Amayadori Ken - oc.doskonala, med.zloty, lokata I, NDSwR, CWC, CACIB, Zw. Rasy Tak wiec w porownaniu o rase stabeli : SASHIMI, INAZUMA i OSHINAI , a BOB'a dostala INAZUMA :multi: GRATULACJE DLA INAZUMY! Pani Sedzia oceniala dosc srogo, bo z tego co wiem to niewiele bylo ocen doskonalych... :roll: No i nie stawiala psow na lokatach co troche utrudnialo polapanie sie w sytuacji :roll: Dodam tez, ze to byl moj i Oszinajkowy debiut w klasie mlodziezy i wlasnie tak nam ladnie poszlo :multi:
Nirse Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 :multi:Mam ogromną prośbę, może ktoś zrobił fotki basenji na wystawie w Szczecinie bo my nie dojechaliśmy:placz: a psy były tylko z Niemiec oraz wyniki na grupie piątej?:multi:
Agappe Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 lady_m dziekuję za uzupełnienia i gratuluje udanego debiutu!!! ogromne gratulacje równiesz dla Agnieszki abigal !!!!! rzeczywiscie sędzia bardzo ostry.. można liczyć na jakies zdjecia z tej wystawy???? basenjifiona to chyba nie jest dobre miejsce na to pytanie.. napisz lepiej w temacie wystawy w Szczecinie.. zresztą baski chyba tez mają swój temat wystawowy.. :roll: :roll:
Agappe Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 aa jeszcze jedno czy ktośby mógł napisać po jakic rodzicach jest tem piesek AITE Spruśkowe Stado i kto jest hodowcą???
lady_m Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Ja nie robilam zdjec :shake: Dziekujemy za gratulacje :multi: Bardzo jestem zadowolona z Malej :multi: Rodzice AITE to TANOSHIMI-GO Dogutti i ANZU Ze Szpilkowego Lasu. Hodowca to M.Sprusińska.
Agappe Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 [quote name='lady_m']Ja nie robilam zdjec :shake: Dziekujemy za gratulacje :multi: Bardzo jestem zadowolona z Malej :multi: Rodzice AITE to TANOSHIMI-GO Dogutti i ANZU Ze Szpilkowego Lasu. Hodowca to M.Sprusińska.[/QUOTE] dziekuję za informacje
Agappe Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 wcale sie nie dziwie, że TEXA Kagawa była nieobecna w Szczecinie.. cięzko być w 2 miejscach na raz [SIZE="4"]Drezno (Niemcy) - 17.06.2007 Krajowa wystawa (CAC) [SIZE="3"]Sędzia: Josef Nemec (CZ) Psy młodziez Hakuran of Koyama Ken Kyo-go Kenshinsou pośrednia Daigorou of Ichinoseki otwarta Chimori go Kiyama championy Toramaru go Sanzenkarisou SUKI młodzież Texa Kagawa pośrednia Bizen of Sakura Ken Bijin of Sakura Ken champion Zui Rei Akita Inu of Cacic weteranka Fuyu-Bara van het Hof van Bloemendaal stawka dzięki: jolka11
ineczka Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 my również dołączamy się do gratulacji dla wszystkich zwycięzców ze Szczecina!!! Za bardzo udany debiut w klasie młodzieży Oshi :multi: naszego braciszka z otwartej i ślicznej Zumki, że zgarnęła wszytko;)
Agappe Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 znalezione na dogo ze Szczecina [quote name='matusz5'] lady_m to nie Twoja dziewczynka???
lady_m Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Agappe napisał(a): lady_m to nie Twoja dziewczynka??? Moja :loveu:
Asiunia02 Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 lady_m twoja dziewczynka ma śliczny kolor i te zmarszczki na czole które uwielbiam !!!!!!! co jest typowe dla Dogutti :) Piekna dziewczyna !!! Zycze wielu sukcesów !!!!!!!!!
lady_m Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Asiunia02 napisał(a):lady_m twoja dziewczynka ma śliczny kolor i te zmarszczki na czole które uwielbiam !!!!!!! co jest typowe dla Dogutti :) Piekna dziewczyna !!! Zycze wielu sukcesów !!!!!!!!! Bardzo dziekujemy :multi: Z wielka uwaga wybieralam dziewczyneczke i prosze jaka mi sie sliczna trafila :loveu: Dla mnie jest najsliczniejsza na swiecie i taka zostanie bez wzgledu na nasza kariere wystawowa, ktora przeciez dopiero zaczynamy... ;)
Agappe Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 no to uzupełniam wyniki Zagrzeb (Chorwacja) - 10.06.2007 EUROPEJSKA WYSTAWA PSÓW (CACIB) sędzia: Anatoli Zhuk, BY PSY Klasa baby: Dei Laghi Tailly AKARUI GO - wo, Best Puppy Male :roll: :roll: (ze strony hodowli Dei Laghi Tailly) Klasa szczeniąt: UNSHOU GO Shun'You Kensha (pregowany) - chyba wo, lokata 1 TOUMARO GO (pręgowany) - chyba wo, lokata 2 Klasa młodzieży: CUSEN GO Kumade - oc.bardzo dobra ISAMU GO Samurai Yashiki - oc.doskonała, lokata 2 BIRIN GO Musashi Aiwa - oc.doskonała, lokata 1, Ml.Zw.Europy 2007, Best Junior HOMARE GOUSHI GO Kenshin-sou - oc.doskonała, lokata 4 TENSAI Halne Wzgórze(pręgowany) - oc.doskonała (bez lokaty) B'TENZAN GO of Kamino Ken - nieobecny MUGEN GO Awakuro Iwazou - oc.doskonała, lokata 3 HIDEKI-GO Nippon Sun - oc.doskonała Klasa pośrednia: obecne: 5/6 NORI delle Bianche Vallate - oc.bardzo dobra KOJIRO-GO dell Antico Oriente - nieobecna INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata 3 KAISHI GO Shichimen Kensha - oc.doskonała, lokata 1, CAC Dei Laghi Tailly UNMEI-GO NABUCCODONOSOR - oc.doskonała, lokata 2, res.CAC HR Nippon Sun YABAN - oc.bardzo dobra Klasa otwarta: obecne: 4/6 Kajitsu No NAGE-GO - oc.doskonała, lokata 3 V' OOSAKA of Dan' Jourdain - oc.doskonała, lokata 2 USHIWAKA-GO dell Antico Oriente - oc.doskonała, lokata 1, CAC, res.CACIB UNSHOU GO Kanzakiya Kensha (pręgowany) - nieobecny BANDOU TAROU GO Saginuma Kensha - nieobecny Amaterasu Inu Yoko Zuna MUSASHI (pręgowany) - oc.doskonała, lokata 4 Klasa championów: CHIMARU Van de Alaska Farm - nieobecny SHINJIRU-GO dell Antico Oriente, Zw.Świata 2006(pręgowany) - oc.doskonała (bez lokaty) Yumenoshima No SEIRAN GO - oc. doskonała, lokata 3 KASUGA GO Shirai - oc.doskonała, lokata 4 A'SHIROKUMA GO SEIJITSU TAMASHI (biały) - oc.doskonała TOGHOKUUN GO de la Vallee Des Dragons Sacres - oc.doskonała, lokata I, CAC, CACIB, Zw.Europy, Zw.Rasy CZANAJ Roal - nieobecny BIMBO Yamamoto - oc.doskonała, lokata II, res.CAC HR SUKI Klasa baby: AMAMEI GO - lokata 2 w tej klasie była jeszcze jedna suczka, ale nie uwzględniona w katalogu wygrała tą klasę Klasa szczeniąt: TORAHIME GO (pręgowana) - wo, lokata 1 YUMEROHIME-GO Ka Yo´yoi Tomodachi (pręgowana) - wo, lokata 2 Klasa młodzieży: CINTE GO Kumade - oc.doskonała COZI GO Kumade - oc.doskonała FUMIKO delle Bianche Vallate -oc.doskonała, lokata 4 KOIKUMI Shun'You Kensha- oc.doskonała, lokata 2 TEZUKURI NO HITOKAGE Halne Wzgórze(pręgowana) - oc.doskonała (bez lokaty) B'TENKA GO of Kamino Ken - nieobecna Dei Laghi Tailly ZIAMU NO SAKURAMBOO - oc.doskonała, lokata 1, Mł.Zw. Europy. Viribus Unitis MINERVA WAJUN - bez lok. KOICHIKARA Shun'You Kensha - oc.doskonała, lokata 3 Klasa pośrednia: NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgóze - nieobecna HARUKA GO Kiyokawasou Mł.Zw.Św'06, Zw.Św'07 - oc. doskonała, lokata 2 MITSUKO-GO dell Antico Oriente - oc.doskonała, lokata 1, CAC, CACIB, Zw.Europy Klasa otwarta: obecne: 3/5 SEIRYOUME GO Iinogawa Itou Kensha (pręgowana) - oc.doskonała, lokata 3 KUMI - nieobecna No Tabi OSEKKAI - oc.doskonała, lokata 2 YOSHIMI GO Sogagorouen - oc.doskonała, lokata 1, cac , res CACIB SAORI delle Bianche Vallate - nieobecna Klasa championów: V'YUMI of Dan' Jourdain - oc. doskonała, lokata 2 Tartagal's HATSUGA-GO - oc.doskonała, lokata 1 wyniki dzięki uprzejmości hodowli Halne Wzgórze ZDJĘCIA też będą, ale trzeba się uzroić jeszcze w cierpliwość
lady_m Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 Olsztyn - 01.07.2007 Krajowa Wystawa Psów (CWC) [SIZE=3]sędzia: Elżbieta Chwalibóg PSY kl.szczeniąt - 1 BUSHI Akita u Izis (FCI) kl.otwarta - 1 YORITO Akita u Izis (FCI) SUKI kl.młodzieży - 2 AMAYADORI'S OSHINAI Dogutti KAYO GO Yamamoto kl.otwarta - 1 TATEMITSU GO Dogutti kl.championów - 1 ANATA Yamamoto Tylko trzy hodowle? :lol:
Agappe Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Dziekuję za staweczke :) widze, że się w końcu bedziemy miały możliwość poznać :)
Recommended Posts