Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy Bunia trafiła już do DT w Krakowie? Jesli tak to proszę napisac mi na pw adres skąd można ją odebrać albo czy byłaby mozliwość dotransportowania suni na lotnisko w Balicach?

Posted

[quote name='Basia1968']czy Bunia trafiła już do DT w Krakowie? Jesli tak to proszę napisac mi na pw adres skąd można ją odebrać albo czy byłaby mozliwość dotransportowania suni na lotnisko w Balicach?[/QUOTE]

Sunia jest już u Agaty w Iławie. Wieczorem wyruszają w podróż do Krakowa

Posted

[quote name='Basia1968']czy Bunia trafiła już do DT w Krakowie? Jesli tak to proszę napisac mi na pw adres skąd można ją odebrać albo czy byłaby mozliwość dotransportowania suni na lotnisko w Balicach?[/QUOTE]
To gdzie ta babulinka poleci ?

Posted

Sunia rankiem będzie w Krakowie :)

Posted

[quote name='elik']To gdzie ta babulinka poleci ?[/QUOTE]

Babulinka jedzie pociągiem do Krakowa, jutro dam znac jak się miewa ..... Nie leci nigdzie ;)

Posted

[quote name='elik']To gdzie ta babulinka poleci ?[/QUOTE]

[quote name='elke']Babulinka jedzie pociągiem do Krakowa, jutro dam znac jak się miewa ..... Nie leci nigdzie ;)[/QUOTE]

Chyba, że w moje objęcia póki co :)

Posted

[quote name='elke']Chyba, że w moje objęcia póki co :)[/QUOTE]

U Ciebie będzie miała DT? Przepraszam, że pytam, ale sama jestem BTD, dla 20letniej babulinki i to od ponad półtora roku.Dlatego te babcinki i dziadeczki, tak bardzo mnie interesują.

Posted

[quote name='elke']Babulinka jedzie pociągiem do Krakowa, jutro dam znac jak się miewa ..... Nie leci nigdzie ;)[/QUOTE]

Zapytałam tak, bo Basia1968 pisze, że dobrze byłoby dowieźć ja na lotnisko w Balicach.

Posted

[quote name='elke']Tak, dt u mojej Babci :)
Wowww to się trzyma babinka :)[/QUOTE]
Miałam ogromną ochotę na Bunię, ale ze względu na swój stan zdrowia, musiałam zrezygnować.Jednocześnie, ona jest tylko starsza, a ja biorę ślepe, głuche, z niewydolnoscią wątroby, bądź nerek, padaczką, chorobą serca, robiące pod siebie i już na dożycie.Bunia, jaka jest, to okaże się dopiero....Bardzo Ci dziękuję za nią elke, jakby kasy trzeba było, to możesz na mnie liczyć jednorazowo, ale możemy potem bazarek zrobić i to niejeden.

Posted

[quote name='Gosiapk']A kiedy jedzie do DS do Basi? :hmmmm:[/QUOTE]

Syla: Z tego co wiem Bunia też nie widzi albo słabo widzi.
Ja na samym początku zgłosiłam się jako DT, ale nie pisałam o tym głośno...jakoś tak wolę czasem nie wyprzedzac....
Co będzie - zobaczymy, dla małej taka podróż to na pewno ogromny stres.
Jutro rozeznam co i jak i napiszę co dalej.
Pani Basia z tego co wiem jest w kontakcie z Panią Agatą i wie jaka jest sytuacja na ten moment.
Poczekajmy aż malutka dojedzie szczęśliwie :)

Posted (edited)

Wyjaśniam, że Bunia nigdzie nie leci - no chyba, że ktoś zasponsoruje jej lot do nas do Tarnobrzegu z Krakowa. :loveu:
Bunia jedzie do DS do mnie.

Edited by Basia1968
Posted

Z chęcią, gdyby tylko w Tarnobrzegu było lotnisko :)
Zaciekawiła mnie ta propozycja dowiezienia babulinki na lotnisko.

Posted

Elusia ja mam po prostu taką możliwość zabrania suni właśnie z okolic lotniska, bo znajomi często tam jeżdżą ze swoimi gośćmi z firmy, chyba, że jeszcze ktos sie pojawi i będzie mozliwość z samego Krakowa wziąć maluśką.

Posted

[quote name='Basia1968']Elusia ja mam po prostu taką możliwość zabrania suni właśnie z okolic lotniska, bo znajomi często tam jeżdżą ze swoimi gośćmi z firmy, chyba, że jeszcze ktos sie pojawi i będzie mozliwość z samego Krakowa wziąć maluśką.[/QUOTE]

Basieńko chętnie pomogłabym, gdybym była w kraku, ale niestety (dla mnie stety :) ) od połowy kwietnia, jak zwykle mieszkam nad Rabą 50 km od kraka.

Posted

Bunia dojechała szczęśliwie.
Jest trochę oszołomiona tymi ciągłymi zmianami.
Lecę z moją marudą na spacer i za chwilę opiszę więcej :)

Posted

Nikt mi nie powie :( trudno...nie będzie na razie zdjęc ;)

Co do Bunieczki, to taka babulinka.
Ponieważ przewoziłam ją sama pozyczyłam od Agaty transporterek , ale Buńka i tak zasiadła szybciutko na fotelu.
Trochę przestraszona popłakiwała ( fajne wydaje dźwięki ) ale szybko sie uspokoiła.
Ponoc coś widzi ( światło o ile dobrze zrozumiałam ), mam wrażenie ze słuch tez już nie ten, chyba że to rozkojarzenie.
W każdym razie daje radę, nos jak najbardziej sprawny :) więc babinka węszy swobodnie.

Pachnie "schroniskowym zapaszkiem" ale póki co my wytrzymamy, co by małej nie stresowac. Poza tym jest zimno więc czekamy z kąpielami :)

Ładnie chodzi na smyczy.
Wysikała się, pokręciła po domu i przespała.
Potem wstała , zjadła serek biały i znowu sie pokręciła.

Trzeba spokojnie do niej podchodzic, dotykac, głaskac ...bo zaskoczona troszkę się boi.
Ja obrałam technikę podkładania rękę pod nos i wtedy jak mnie czuła była spokojna.
Chyba mnie polubiła bo chodziła za mną i moimi gumiaczkami ;))))

Acha.... fajnie jej jeden ząb wystaje poza wargę :) wygląda to całkiem ciekawie ;)

Z racji wizyty weta u mojej suni i konieczności wyjścia do pracy zostawiłam Bunię u Babci.
Dogadają się na pewno.
U mnie niestety Bunia nie może byc, mam głuchą suńkę, nie tolerującą obcych psiaków.

Basia .....chyba mogę tak po imieniu. Wyślij mi na priv swój nr.
Kiedy ewentualnie ten transport ?
Przerąbane z tym przewożeniem, to dla Niej duży stres :(
Wieczorkiem do Niej zaglądne.

Posted

tak te zmiany miejsc to koszmar dla psiaków, ale nie ma wyjścia.
Ciesze się, że Bunia jest już u Ciebie.
Podaje mój nr 500 649 910
co do zdjęć - to wyslij mi na meila [email protected]
Potrzebuje informacji od Ciebie na temat ewentualnego dotransportowania małej do lotniska lub winne miejsce -0 zalezy gdzie będziesz miała mozliwość.