Basia1968 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Elke czy jutro masz mozliwość dowiezienia suni na lotnisko Balice na 11 godzinę?? nie odbiorę przez najbliższe 4 godziny telefonu, a nie zapisałam sobie numeru do Ciebie. Wyslij mi smska jakby co Quote
elke Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Gosiapk']Elke, jak Babcia dogadała się z psinką?[/QUOTE] Z moja psinką nawet nie próbuje dogadywac "obcych" psów w obawie pogryzienia. Z babcia Bunia sie dogaduje nieźle. Nawet widzę, ze babci odpowiada ta opieka :) Quote
elke Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Bunia jest u mojej Babci :) Apetyt ma, jest zestresowana sytuacją ciut , poza tym ok :) Quote
elke Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Gosiapk']Basiu, czy udało Ci się skontaktować z Elke?[/QUOTE] Basia okazała się niezłym detektywem :) i udało jej się dodzwonic :) Całkiem możliwe, że mała jutro do niej pojedzie :) co akurat mnie cieszy, bo zaczyna się oswajac, przyzwyczajac, wąchac nowy teren a za chwilę zmiana....w tym wieku to naprawdę niewskazane. Wczoraj wieczorkiem znowu do niej podjechałam, wyprowadziłam, wyglaskałam, potem wyła za mną i moim synkiem... Im mniej zmian tym lepiej :) Ona potrzebuje jednego miejsca, stałości, pewności, boi się.... Mam nadzieję zatem że jutro sie uda :))))) Quote
Gosiapk Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='elke']Basia okazała się niezłym detektywem :) i udało jej się dodzwonic :) Całkiem możliwe, że mała jutro do niej pojedzie :) co akurat mnie cieszy, bo zaczyna się oswajac, przyzwyczajac, wąchac nowy teren a za chwilę zmiana....w tym wieku to naprawdę niewskazane. Wczoraj wieczorkiem znowu do niej podjechałam, wyprowadziłam, wyglaskałam, potem wyła za mną i moim synkiem... Im mniej zmian tym lepiej :) Ona potrzebuje jednego miejsca, stałości, pewności, boi się.... Mam nadzieję zatem że jutro sie uda :)))))[/QUOTE] ciocia Basia - Psi Detektyw :eviltong: Proszę podziękuję Babci za opiekę nad psinką babinką :) Quote
elke Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Helooo !!!! Basia daj jakiś znak :) Jak Bunia??? Dotarła??? Wszytsko ok??? Quote
elke Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Bunia jest u Basi, wytrzymała drogę ...biedna malutka , tyle zmian w tak krótkim czasie :( Jak się czasem zdenerwuje, tak wyje, że ja pierwszy raz coś takiego słyszałam. U Babci po 2 dniach zaczęła się oswajac :) Oczywiście Babcia zakochana w małej. Bardzo sie przejęła rolą opieki nad pieskiem i była strasznie zła na właściciela, za to że oddał takie cudeńko :( Bunia apetyt ma niesamowity, lubi sobie pochodzic, czasem jej pupkę zarzuca, ale siłę w nogach ma, tyle co się nachodzi .....to ja bym chyba miala zakwasy. Dzis to nawet tak szybciutko truptała :) Tęsknię juz za Nią. Basia obiecała wrzucic zdjęcia w weekend, teraz nie ma neta. Quote
Gosiapk Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='elke'](...) Basia obiecała wrzucic zdjęcia w weekend, teraz nie ma neta.[/QUOTE] Pewnie siedzi na dogoranczo, tam nie ma neta :) Quote
Monika_tbg Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 tak tak Basia jest na ranchu, a tam dostępu do internetu nie ma :) po weekendzie na pewno zda relacje co i jak :) Quote
elke Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Monika_tbg']tak tak Basia jest na ranchu, a tam dostępu do internetu nie ma :) po weekendzie na pewno zda relacje co i jak :)[/QUOTE] Basia daj znac jak Bunia jak wrócisz.... Ty wiesz??? Babcia mi płacze za Bunia..... Quote
Gosiapk Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='elke']Basia daj znac jak Bunia jak wrócisz.... Ty wiesz??? Babcia mi płacze za Bunia..... To może Babcia przygarnie Bunię na stałe? :roll: albo taką sunieczkę w typie chihuahua 3kg (1,5roku) , która potrzebuje duuuużo miłości, wycofana: albo taką suńkę 6-7kg (starsza), chora na serce, przekochana, spokojna: Quote
Basia1968 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Kochani moi - Bunia to okruszek nie piesek, biedna maleńka. Nie dziwie się Twojej Babci elke, że płakała za nią. Bunieczka "broni się" przed "nowym" jak potrafi - paroma ząbkami. Głosik ma niesamowity, ale ze strachu tak biedna "nadaje". Już "opracowaliśmy" jak z nią postępować. Ona świetnie chodzi za nogą - krok w krok. Najpierw podaje jej rękę przy pysiu, głaskam pod pysiem i pogłaskam, poczochram - nawet potrafi juz machać ogonkiem. Robi niezliczona ilość kółek, gdy jest zestresowana. Jednak gdy do niej się mówi i czymś się ją zainteresuje, to fajnie sobie radzi - nie kręci kółeczek, chce być blisko człowieka i kocha jeść - duuuuuzo jeść :D. Ma tylko i wyłącznie swoje miejsce, tam sie dobrze czuje, nie przeszkadza jej nikt. Zdjęcia będe wstawiałam na FB - tam jest Buni album. Na razie sa tyllko dwa, ale nie chciałam jej stresować - i tak miała dośc dużo wrażeń jak na te kilka dni. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.349236391757173.104396.167703753243772&type=1#!/media/set/?set=a.459637837383694.125256.167703753243772&type=3 Quote
Gosiapk Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 dziękuję Basiu za info. Czy maluszek widział się z Dinką? Quote
Basia1968 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 oczywiście że tak,. bo zarówno Dinka, Aduś, Pysia jak i BUnia są u nas. Quote
Gosiapk Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Basia1968']oczywiście że tak,. bo zarówno Dinka, Aduś, Pysia jak i BUnia są u nas.[/QUOTE] Dogadały się dziewczyny? Quote
Basia1968 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Dinka nie reaguje na nią kompletnie, jej wystarczy towarzystwo Kamila lub moje - ona chodzi krok w krok za nami:loveu: Dinka jest zazdrosna jedynie o łóżko Quote
Recommended Posts