Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elke czy jutro masz mozliwość dowiezienia suni na lotnisko Balice na 11 godzinę?? nie odbiorę przez najbliższe 4 godziny telefonu, a nie zapisałam sobie numeru do Ciebie. Wyslij mi smska jakby co

Posted

[quote name='Gosiapk']Elke, jak Babcia dogadała się z psinką?[/QUOTE]

Z moja psinką nawet nie próbuje dogadywac "obcych" psów w obawie pogryzienia.
Z babcia Bunia sie dogaduje nieźle.
Nawet widzę, ze babci odpowiada ta opieka :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Basiu, czy udało Ci się skontaktować z Elke?[/QUOTE]

Basia okazała się niezłym detektywem :) i udało jej się dodzwonic :)
Całkiem możliwe, że mała jutro do niej pojedzie :) co akurat mnie cieszy, bo zaczyna się oswajac, przyzwyczajac, wąchac nowy teren a za chwilę zmiana....w tym wieku to naprawdę niewskazane.
Wczoraj wieczorkiem znowu do niej podjechałam, wyprowadziłam, wyglaskałam, potem wyła za mną i moim synkiem...
Im mniej zmian tym lepiej :)
Ona potrzebuje jednego miejsca, stałości, pewności, boi się....
Mam nadzieję zatem że jutro sie uda :)))))

Posted

[quote name='elke']Basia okazała się niezłym detektywem :) i udało jej się dodzwonic :)
Całkiem możliwe, że mała jutro do niej pojedzie :) co akurat mnie cieszy, bo zaczyna się oswajac, przyzwyczajac, wąchac nowy teren a za chwilę zmiana....w tym wieku to naprawdę niewskazane.
Wczoraj wieczorkiem znowu do niej podjechałam, wyprowadziłam, wyglaskałam, potem wyła za mną i moim synkiem...
Im mniej zmian tym lepiej :)
Ona potrzebuje jednego miejsca, stałości, pewności, boi się....
Mam nadzieję zatem że jutro sie uda :)))))[/QUOTE]

ciocia Basia - Psi Detektyw :eviltong:

Proszę podziękuję Babci za opiekę nad psinką babinką :)

Posted

Bunia jest u Basi, wytrzymała drogę ...biedna malutka , tyle zmian w tak krótkim czasie :(

Jak się czasem zdenerwuje, tak wyje, że ja pierwszy raz coś takiego słyszałam.

U Babci po 2 dniach zaczęła się oswajac :)

Oczywiście Babcia zakochana w małej.

Bardzo sie przejęła rolą opieki nad pieskiem i była strasznie zła na właściciela, za to że oddał takie cudeńko :(

Bunia apetyt ma niesamowity, lubi sobie pochodzic, czasem jej pupkę zarzuca, ale siłę w nogach ma, tyle co się nachodzi .....to ja bym chyba miala zakwasy.

Dzis to nawet tak szybciutko truptała :)

Tęsknię juz za Nią.

Basia obiecała wrzucic zdjęcia w weekend, teraz nie ma neta.

Posted

[quote name='Monika_tbg']tak tak Basia jest na ranchu, a tam dostępu do internetu nie ma :) po weekendzie na pewno zda relacje co i jak :)[/QUOTE]

Basia daj znac jak Bunia jak wrócisz....

Ty wiesz??? Babcia mi płacze za Bunia.....

Posted

[quote name='elke']Basia daj znac jak Bunia jak wrócisz....

Ty wiesz??? Babcia mi płacze za Bunia.....

To może Babcia przygarnie Bunię na stałe? :roll:

albo taką sunieczkę w typie chihuahua 3kg (1,5roku) , która potrzebuje duuuużo miłości, wycofana:

albo taką suńkę 6-7kg (starsza), chora na serce, przekochana, spokojna:

Posted

Kochani moi - Bunia to okruszek nie piesek, biedna maleńka. Nie dziwie się Twojej Babci elke, że płakała za nią. Bunieczka "broni się" przed "nowym" jak potrafi - paroma ząbkami. Głosik ma niesamowity, ale ze strachu tak biedna "nadaje". Już "opracowaliśmy" jak z nią postępować. Ona świetnie chodzi za nogą - krok w krok. Najpierw podaje jej rękę przy pysiu, głaskam pod pysiem i pogłaskam, poczochram - nawet potrafi juz machać ogonkiem. Robi niezliczona ilość kółek, gdy jest zestresowana. Jednak gdy do niej się mówi i czymś się ją zainteresuje, to fajnie sobie radzi - nie kręci kółeczek, chce być blisko człowieka i kocha jeść - duuuuuzo jeść :D. Ma tylko i wyłącznie swoje miejsce, tam sie dobrze czuje, nie przeszkadza jej nikt.
Zdjęcia będe wstawiałam na FB - tam jest Buni album. Na razie sa tyllko dwa, ale nie chciałam jej stresować - i tak miała dośc dużo wrażeń jak na te kilka dni.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.349236391757173.104396.167703753243772&type=1#!/media/set/?set=a.459637837383694.125256.167703753243772&type=3