Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MTD']ale on się zgadza na wszystko, nic mu nie przeszkadza, odkurzacz go nie wzrusza, daje się szczotkować non stop, głaskać się daje też non stop :P jestem dobrej myśli ;)

Pani Krystyna C. z fb zadeklarowała się na stałe, ale nie pytałam o kwotę :)[/QUOTE] *
Doszły pieniążki od Pani Krystyny-30zł, bardzo, bardzo jej podziękuj :)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paula_t']*

A z Warszawki :) A się cioteczka* nadenerwowała, naniecierpliwiła, że kaski ni ma, a tu jest już od wczoraj;)*[/QUOTE]

Bo ja lubię, żeby było dramatycznie ;)

Posted

[quote name='Figunia']a czytam, czytam i będę nadal.
Zdjęcia piękne, widać zadbane, szczęśliwe zwierzaczki, tylko ten jeden czarnulek smutny...Jakby wiedział, że to jeszcze nie jest jego domek.
Trzymam kciuki za zdrowie i dobre życie czarnulka.
Pozdrawiam serdecznie.[/QUOTE]

A ciocię Figunię, to może kiedyś w odwiedzinki do Marianka wyślemy, co? :siara:

Posted

[quote name='paula_t']Ciocia ewakrakow dała mnóóóóóstwo ślicznych rzeczy na bazarek, ale wezmę się za niego niestety dopiero po tym nieszczęsnym egzaminie i 20zł dla Maniusia, bardzo dziękujemy:loveu:

cieszę się że jesteś zadowolona, bazarek rób kiedy chcesz, na razie Maniuś ma na start na nowe życie
a najważniejszy egzamin, będę trzymać kciuki w poniedziałek!

Posted (edited)

[quote name='paula_t']Zgadzam się!! Ale potem do wora i....:eviltong:[/QUOTE]
pff :obrazic: :stupid:

Maniek już spi, wykąpany i wyczesany, usiadł sobie w wannie i czekał aż skończę, widocznie czuł się jak na wizycie w salonie spa&wellness :eviltong:

Edited by MTD
Posted (edited)

[quote name='MTD']pff :obrazic: :stupid:

Maniek już spi, wykąpany i wyczesany, usiadł sobie w wannie i czekał aż skończę, widocznie czuł się jak na wizycie w salonie spa&wellness :eviltong:[/QUOTE]

*Nie wiem jak Ci dziękować, tak się nim zajęłaś i tak mu tam dobrze:oops:
*Ahhh, czemu wszyscy ludzie tacy nie są dla zwierzaków, a im tak niewiele potrzeba-trochę miłości, uwagi, smakołyczków i od razu inny psiak:-(

Zrobiłam na pierwszej stronie całe rozliczenie (sprawdzałam przed chwilą chyba z 5 razy, żeby się wszystko zgadzało)- wpływy, wydatki i ile nam zostało. Odliczyłam już pieniążki na ten lek, które Ci jutro oddam :)

Dwa szybkie pytanka:
1.Nie mam jak już "uzyskać" drugiego posta w temacie na dalsze rozliczenia, prawda? Będę to musiała robić w bieżących postach?
*2. Dalej nie ma linka do fb? Bo już był i znowu chyba nie ma, przynajmniej mi się nie wyświetla, nie wiem o co chodzi....

Edited by paula_t
Posted

Paulina, nie płacz już po prostu i będziemy kwita :)
w sprawie dodatkowego postu napisz do moderatora:)
w sprawie linków zrób tak jak ja zrobiłam, usuń i skopiuj z worda, może znów poskutkuje

Posted

[quote name='MTD']Paulina, nie płacz już po prostu i będziemy kwita :)
w sprawie dodatkowego postu napisz do moderatora:)
w sprawie linków zrób tak jak ja zrobiłam, usuń i skopiuj z worda, może znów poskutkuje[/QUOTE]*

Tego niestety nie mogę obiecać, choćbym się starała:eviltong:*
Poza tym nie zawsze jak jest taka buźka to płaczę, po prostu taki melancholijny nastrój mi się włączył jak zobaczyłam te zdjęcia.
Ok, już będę pisać i o tym też napiszę, bo to bez sensu takie ciągłe kontrolowanie tego i wklejanie z worda:/

Posted

[quote name='MTD']pff :obrazic: :stupid:

Maniek już spi, wykąpany i wyczesany, usiadł sobie w wannie i czekał aż skończę, widocznie czuł się jak na wizycie w salonie spa&wellness :eviltong:[/QUOTE]

:D teraz ciocia MTD będzie się miała na baczności :D

Proszę jakie wywczasy ma Marianek :)

Posted

[quote name='paula_t']Doszło 20zł od AlfaS, dziękujemy pięknie :loveu:[/QUOTE]
Tak dla ścisłości to od AlfaLS :roll:.

Na fotka Maniuś super - tylko ta łapinka taka biedna...

Posted

[quote name='AlfaLS']Tak dla ścisłości to od AlfaLS :roll:.

*Na fotka Maniuś super - tylko ta łapinka taka biedna...[/QUOTE]*

Już zmieniam:oops:*
Starałam się nie pomylić i...się pomyliłam*:p

Posted

Maniuś pojechał niedawno z ciotką Pauliną do weterynarza, jakoś nam się pusto tu zrobiło ;) nie znoszę tego uczucia ;)
idę prać dywan :lmaa::Dog_run:;)

Posted

[quote name='MTD']Maniuś pojechał niedawno z ciotką Pauliną do weterynarza, jakoś nam się pusto tu zrobiło ;) nie znoszę tego uczucia ;)
idę prać dywan :lmaa::Dog_run:;)[/QUOTE]

Nie zapomnij o pomaluwaniu ściany pod oknem ;)

Posted

[quote name='Gosiapk']Nie zapomnij o pomaluwaniu ściany pod oknem ;)[/QUOTE]
mąż nie da mi zapomnieć:P

jeszcze inna wersja ogłoszen [url]http://tablica.pl/oferta/boski-marian-tylko-czy-wiek-ma-az-tak-duze-znaczenie-ID18wvP.html[/url]

Posted (edited)

Spieszę z newsami :p*

Troszkę sobie z Mariankiem poczekaliśmy, bo pierwszeństwo miały psiaki, które ktoś dopiero przyjechał adoptować, ale Maniuś był bardzo grzeczny-leżał sobie, siedział i dopominał się drapaczek cały czas :p*

Co do łapki: decyzji żadnej nie ma, jeśli chcemy coś z nią zrobić to specjalista ortopeda musi się w tej kwestii wypowiedzieć. Łapka go niestety boli, bo po lekach przeciwbólowych przestaje skomleć , marudzić i taki żywszy jest. Na razie ma przyjmować te leki przeciwbólowe, które dostaliśmy w schronisku, ale po jakimś czasie trzeba będzie zmienić.
Co do przyduszania: dostał leki na zapalenie gardełka.
Co do uszek: wyczyszczone, były baaardzo brudne, no i są podrażnione, taki mały stan zapalny-dostał kropelki.
Co do siusiania: mieliśmy z moim facetem niezłą zabawę, bo chodziliśmy za Mariankiem ponad pół godziny po trawce i próbowaliśmy zebrać mocz do badań, ale on jak podnosi łapkę, to 2 kropelki i idzie dalej i tak w kółko, więc niestety nici z tego, ale badania trzeba zrobić.
Co do guza: ogolili go i pobrali wymaz, wyniki za jakiś tydzień.
Marianek ma też pobraną krew-wyniki w poniedziałek.

Trzeba bardzo pilnować przyjmowania leków Marianka, bo ma 3 tabletki dziennie+ kropelki. Doprowadzenie go ogólnie do w miarę dobrego stanu zajmie dużo czasu, bo nie da się niestety wszystkiego zrobić za jednym zamachem. Teraz jest badanie krwi i ten wymaz. Potem trzeba będzie znaleźć gdzieś w miarę blisko hoteliku Marianka jakiegoś dobrego ortopedę i zrobić badanie moczu. A na końcu będziemy martwić się sierścią wypadającą garściami i łuszczącą się skórą. W między czasie będzie się leczyło gardełko i uszka.

Edited by paula_t
Posted

Rewelacji zdrowotnej nie będzie, jedyne co możemy zrobić, to starać się zmienić mu warunki zycia i jego jakość. Maniutek śpi, a mnie się chce strasznie płakać, bo to poczciwa psinka i nie zasłużyła na taki los :placz:

Posted

[quote name='MTD']mąż nie da mi zapomnieć:P

jeszcze inna wersja ogłoszen [URL]http://tablica.pl/oferta/boski-marian-tylko-czy-wiek-ma-az-tak-duze-znaczenie-ID18wvP.html[/URL][/QUOTE]

:siara: ja to się na oczy Twojemu małżowi w życiu nie pokażę :shake:

Oba te ogłoszenia na tablicy są Twojego autorstwa? :cool3: Przyznać się wreszcie! :mad:

Posted

Rewelacji co do zdrowia Marianka raczej się nie spodziewałam. Ciesze się, że przyduszanie to tylko wynik przeziębienia (oby).

Co do nóżki, to ze względu na ból, dalsza diagnostyka i ewentualnie leczenie będzie potrzebna, bo wątroba mu wysiądzie od stałego przyjmowania leków przeciwbólowych, a psiak aż tak stary nie jest, aby się tym nie przejmować.

Co do siusiania, szkoda, że się nie udało z pobraniem moczu :/ Michelle ma dobrego weta na szczęście. Może on także zrobi RTG i zrobi wstępną diagnozę nogi.

Posted

[quote name='Gosiapk']:siara: ja to się na oczy Twojemu małżowi w życiu nie pokażę :shake:

Oba te ogłoszenia na tablicy są Twojego autorstwa? :cool3: Przyznać się wreszcie! :mad:[/QUOTE] *

Chyba ja*:roll:
Chociaż już dzisiaj się widziałam, bo odstawiałam Marianka, ale ja widać żyję;)*
Pewnie, że ona! To pierwsze ogłoszenie-Maniek amant jest G-E-N-I-A-L-N-E:bigcool:

Posted

no moje, moje ogłoszenia:oops: cieszę się, że się podobają ;)

spokojnie, miesiąc temu malowaliśmy mieszkanie, jeszcze została farba, nic się nie dzieje ;)
a mój mąż to bardzo spokojny człowiek, drugiego takiego nie znam, a na odstresowanie piecze placki także wiecie, muszę się czasem podrażnić :siara:

lubię kiedy marian na mnie szczeka :oops: jest wówczas taki słodki z tym swoim ochrypłym 'hhhhhauuuu weź mnie na spacer bo wiesz co będzie':ices_bla:

Posted

[quote name='lika1771']Z mojego bazarku dla Manka jest 180zl poprosze o konto i potwierdzenie jak wplyna na bazarku.[/QUOTE]*

Pw przed sekundką poszło :)
Bardzo, bardzo dziękujemy za ten bazarek, bo to znacząco zasili skarbonkę Maniusia:loveu: