baster i lusi Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Mój wkład był skromniutki .Zróbcie co uważacie za słuszne bo to wszystkie bidy nasze. Quote
paula_t Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 [quote name='baster i lusi']Mój wkład był skromniutki .Zróbcie co uważacie za słuszne bo to wszystkie bidy nasze.[/QUOTE] Z takich "skromniutkich" wpłat uzbierała się właśnie taka piękna sumka. Dziękuję :) Quote
keakea Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To ja tylko przypomnę wiersza, którego nasz jamnik Rulon napisał kiedyś dla Marianka :) Krzywa łapa, krzywa, siwa mordka, siwa... Rasa? Marian. Wiek? Nieznany. Zagłodzony. Przeganiany. Nieleczony. Niekochany. A w serduchu wciąż marzenie, które czeka na spełnienie. Własny Dom i własny Człowiek. Banialuki - wielu powie, co się roi tej paskudzie, nie zechcą go żadni ludzie... Łapa krzywa, morda siwa, a ogonem ledwie kiwa. Tak, to prawda, u Mariana już nie zajdzie wielka zmiana, ale przecież ty, człowieku, też nie zmienisz rasy, wieku... Patrz, jaką szansę daje ci Maniek, to jak w loterii 50 baniek, wierne serducho, klapnięte ucho, wesoła mina, oto przyczyna, dla której warto dać Dom Mańkowi, by się do końca życia już głowić, dlaczego durny los jakoś nie sprawił, że się w twym Domu wcześniej nie zjawił po prostu Marian. Zwyczajny Marian. I aż właśnie Marian! Quote
paula_t Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Pamiętam jak mnie totalnie doprowadziłaś tym wierszem do łez:placz: Quote
paula_t Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Ciotki, błagam, zajrzyjcie do tego 14-letniego niewidomego staruszka. Udało się znaleźć mu DT, inaczej trafiłby do schronu, ale jak zwykle wszystko rozbija się o kasę :( [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie/page2[/URL] Quote
keakea Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='paula_t']Pamiętam jak mnie totalnie doprowadziłaś tym wierszem do łez:placz:[/QUOTE] Do łez?????????? Quote
paula_t Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 No pewnie! "[COLOR=#000000]Krzywa łapa, krzywa,[/COLOR] [COLOR=#000000]siwa mordka, siwa...[/COLOR] [COLOR=#000000]Rasa? Marian. Wiek? Nieznany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Zagłodzony. Przeganiany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Nieleczony. Niekochany.[/COLOR] [COLOR=#000000]A w serduchu wciąż marzenie,[/COLOR] [COLOR=#000000]które czeka na spełnienie.[/COLOR] [COLOR=#000000]Własny Dom i własny Człowiek.[/COLOR] [COLOR=#000000]Banialuki - wielu powie,[/COLOR] [COLOR=#000000]co się roi tej paskudzie,[/COLOR] [COLOR=#000000]nie zechcą go żadni ludzie..."[/COLOR] Quote
keakea Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='paula_t']No pewnie! "[COLOR=#000000]Krzywa łapa, krzywa,[/COLOR] [COLOR=#000000]siwa mordka, siwa...[/COLOR] [COLOR=#000000]Rasa? Marian. Wiek? Nieznany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Zagłodzony. Przeganiany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Nieleczony. Niekochany.[/COLOR] [COLOR=#000000]A w serduchu wciąż marzenie,[/COLOR] [COLOR=#000000]które czeka na spełnienie.[/COLOR] [COLOR=#000000]Własny Dom i własny Człowiek.[/COLOR] [COLOR=#000000]Banialuki - wielu powie,[/COLOR] [COLOR=#000000]co się roi tej paskudzie,[/COLOR] [COLOR=#000000]nie zechcą go żadni ludzie..."[/COLOR][/QUOTE] Ale zakończenie się zmieniło tego wiersza :) Teraz jest tak: ...by się do końca życia już głowić, dlaczego los w osobie Pauli nareszcie sprawił, że się w Domu Izy i Piotrka zjawił po prostu Marian. Zwyczajny Marian. I aż właśnie Marian! :) Quote
paula_t Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Ale Ty Rulon pięknie piszesz:placz::loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Paula nie wiem jak dziękować Ci za to że o Reksiku pomyślałaś . Pęknie Wam dziękuję :) A wątek poczytam jutro , takie happy endy to my lubimy :) Quote
giselle4 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) [quote name='paula_t']No pewnie! "[COLOR=#000000]Krzywa łapa, krzywa,[/COLOR] [COLOR=#000000]siwa mordka, siwa...[/COLOR] [COLOR=#000000]Rasa? Marian. Wiek? Nieznany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Zagłodzony. Przeganiany.[/COLOR] [COLOR=#000000]Nieleczony. Niekochany.[/COLOR] [COLOR=#000000]A w serduchu wciąż marzenie,[/COLOR] [COLOR=#000000]które czeka na spełnienie.[/COLOR] [COLOR=#000000]Własny Dom i własny Człowiek.[/COLOR] [COLOR=#000000]Banialuki - wielu powie,[/COLOR] [COLOR=#000000]co się roi tej paskudzie,[/COLOR] [COLOR=#000000]nie zechcą go żadni ludzie..."[/COLOR][/QUOTE] łapka prawie prosta każdy Ci to powie harem miłosniczek pije jego zdrowie. Paula sie nie martwi Paula sie nie troska Marian celebrytą jest z dolnego sląska Edited November 27, 2012 by giselle4 Quote
asiuniab Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='giselle4']łapka prawie prosta kadzy Ci to powie harem miłosniczek pije jego zdrowie. Paula sie nie martwi Paula sie nie troska Marian celebrytą jest z dolnego sląska[/QUOTE] no super po prostu:) Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 No, no, Ciotki, jestem pod wrażeniem tych rozwijających się talentów:razz: Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 " [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Mariano sika już średnio 1-2 razy w ciągu dnia, najczęściej po spacerkach (musi chyba dosiusiać). Upodobał sobie do obsikiwania lodówkę i czajnik elektryczny, który jeszcze z braku mebli kuchennych, stoi na podłodze :) Mariano jest naprawdę cudowny, przytulak straszny. Jak tylko idzie na spacer to jest strasznie radosny, ale w domu też dokazuje. Czasem żeby dostać smakołyk (ograniczamy ze względu na utrzymanie dobrej formy) to wykrzywia specjalnie łapkę żeby dramatyczniej się prezentować. Jest naprawdę wspaniałym psem, który ma u nas naprawdę dobrze :) Co do karmy, nie chce jeść innej jak tą co jadł u Diany. Kupiliśmy mu Acanę dla psów (nasze koty jedzą tą dla kotów i efekty są rewelacyjne) i próbowaliśmy przestawić na nią, ale nawet nie tknął. No więc kupujemy jego dotychczasową karmę plus do tego kurczak gotowany z marchewką, bez ryżu - bo Marianek nie lubi ;) rozpieszczony dziadek z niego ;)"[/FONT][/COLOR] Quote
Panna Marple Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='paula_t']" [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Mariano sika już średnio 1-2 razy w ciągu dnia, najczęściej po spacerkach (musi chyba dosiusiać). Upodobał sobie do obsikiwania lodówkę i czajnik elektryczny, który jeszcze z braku mebli kuchennych, stoi na podłodze :) Mariano jest naprawdę cudowny, przytulak straszny. Jak tylko idzie na spacer to jest strasznie radosny, ale w domu też dokazuje. Czasem żeby dostać smakołyk (ograniczamy ze względu na utrzymanie dobrej formy) to wykrzywia specjalnie łapkę żeby dramatyczniej się prezentować. Jest naprawdę wspaniałym psem, który ma u nas naprawdę dobrze :) Co do karmy, nie chce jeść innej jak tą co jadł u Diany. Kupiliśmy mu Acanę dla psów (nasze koty jedzą tą dla kotów i efekty są rewelacyjne) i próbowaliśmy przestawić na nią, ale nawet nie tknął. No więc kupujemy jego dotychczasową karmę plus do tego kurczak gotowany z marchewką, bez ryżu - bo Marianek nie lubi ;) rozpieszczony dziadek z niego ;)"[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Marianek po prostu olewa urządzenia elektryczne... I ma rację - kiedyś ludzie żyli bez takich luksusów i było dobrze. Ale za to Marianek dba o swój luksus, czyli żarełko i ciepełko domowego ogniska;):lol: I ma rację:lol: A poza tym Maniek nie jest Chińczykiem, żeby ryż lubić:eviltong: Quote
keakea Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Co one z tymi lodówkami... Pinczer matuzalem u moich rodziców też lał na lodówkę, aż się skończyło tym, że w dzień wszyscy go pilnują, a w nocy lodówka jest zastawiona krzesłem, żeby nie mógł do niej podejść :D [quote name='paula_t']" [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Mariano sika już średnio 1-2 razy w ciągu dnia, najczęściej po spacerkach (musi chyba dosiusiać). Upodobał sobie do obsikiwania lodówkę i czajnik elektryczny, który jeszcze z braku mebli kuchennych, stoi na podłodze :) Mariano jest naprawdę cudowny, przytulak straszny. Jak tylko idzie na spacer to jest strasznie radosny, ale w domu też dokazuje. Czasem żeby dostać smakołyk (ograniczamy ze względu na utrzymanie dobrej formy) to wykrzywia specjalnie łapkę żeby dramatyczniej się prezentować. Jest naprawdę wspaniałym psem, który ma u nas naprawdę dobrze :) Co do karmy, nie chce jeść innej jak tą co jadł u Diany. Kupiliśmy mu Acanę dla psów (nasze koty jedzą tą dla kotów i efekty są rewelacyjne) i próbowaliśmy przestawić na nią, ale nawet nie tknął. No więc kupujemy jego dotychczasową karmę plus do tego kurczak gotowany z marchewką, bez ryżu - bo Marianek nie lubi ;) rozpieszczony dziadek z niego ;)"[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Quote
Panna Marple Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='keakea']Co one z tymi lodówkami... Pinczer matuzalem u moich rodziców też lał na lodówkę, aż się skończyło tym, że w dzień wszyscy go pilnują, a w nocy lodówka jest zastawiona krzesłem, żeby nie mógł do niej podejść :D[/QUOTE] Może sobie wyobraża, że jest Eskimosem:crazyeye: Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [quote name='Panna Marple']Marianek po prostu olewa urządzenia elektryczne... I ma rację - kiedyś ludzie żyli bez takich luksusów i było dobrze. Ale za to Marianek dba o swój luksus, czyli żarełko i ciepełko domowego ogniska;):lol: I ma rację:lol: A poza tym Maniek nie jest Chińczykiem, żeby ryż lubić:eviltong:[/QUOTE] Normalnie się popłakałam ze śmiechu, jak przeczytałam to wytłumaczenie:mdleje: Nowy lokator michelle też lał na lodówkę...kto by je zrozumiał :shake: A długo go już tak pilnują? ;) Quote
keakea Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 No, będzie już kilka lat... :( On chiba wcześniej demencji dostał :( [quote name='paula_t']Normalnie się popłakałam ze śmiechu, jak przeczytałam to wytłumaczenie:mdleje: Nowy lokator michelle też lał na lodówkę...kto by je zrozumiał :shake: A długo go już tak pilnują? ;)[/QUOTE] Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 (edited) Jako, że uzyskałam zgodę prawie wszystkich Ciotek wpłacających pieniążki na Marianka dzisiaj przelałam 312 złotych do michelle (300 złotych + 12 złotych za pobyt w hoteliku), 200 złotych dla Amisia, 100 zł dla Zenka i 150 złotych dla Fenrisa. Numeru konta Figo i Reksa jeszcze nie dostałam. Edited November 27, 2012 by paula_t Quote
Rudzia-Bianca Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Potrzebny mi ktoś kto przeprowadzi wizytę dla Reksika w Biskupicach gm. Iwanowice, znacie kogoś z tamtych rejonów ??? Paula na razie wstrzymajmy się z wpłatą na Reksika do wizyty :) Quote
giselle4 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='keakea']No, będzie już kilka lat... :( On chiba wcześniej demencji dostał :([/QUOTE] Dziewczyny przestancie bo ekran zapluty dobre jestescie Hrabal pare razy obsikał lodowke i rogi kanapy ale juz spokoj wie ze na polu mozna wszystko osikac a juz staruszek tez Quote
giselle4 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Paula czas zmienic tytuł ...moze na taki Maniek celabryta w swoim domu..sika:) Quote
paula_t Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Potrzebny mi ktoś kto przeprowadzi wizytę dla Reksika w Biskupicach gm. Iwanowice, znacie kogoś z tamtych rejonów ??? Paula na razie wstrzymajmy się z wpłatą na Reksika do wizyty :)[/QUOTE] Nie znam nikogo niestety:shake: Myślałam czy by nie podjechać, ale z tego co pisałaś, to potrzeba naprawdę doświadczonej osoby do tej wizyty. [quote name='giselle4']Paula czas zmienic tytuł ...moze na taki Maniek celabryta w swoim domu..sika:)[/QUOTE] To nie zmienił się tytuł? Zmieniałam... Quote
asiuniab Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='paula_t'] To nie zmienił się tytuł? Zmieniałam...[/QUOTE] no właśnie też miałam zapytać, czemu tytuł nie zmieniony?? Quote
Recommended Posts