Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Dzisiaj przeczytałam,że V.V organizować będzie fundację,która zajmie się zwierzętami..Podobno prowadzeniem zajmą się p.Gucwińscy..
Mam takie mieszane uczucia................
Ela

Posted

w czwartek przeszukam lasek po części zabrza, nie wydaje mi się aby uciekła w "cywilizacje" .. poza tym warto zobaczyć krzaki przed schroniskiem są dość spore.. i ogóle łąki..

Posted

Justyna byłaś z Moniką jak Mebel zwiała?
Gdzie dokładnie pobiegła? ona będzie ukrywać się tam gdzie jest cicho... a w okół schroniska jest takich miejsc dużo. Przed chwilą sprawdziłam swoje łąki, jednak dla niej to i tak będzie ruch (ludzie z psami)

Posted

zaba14 napisał(a):
Gdzie dokładnie pobiegła? ona będzie ukrywać się tam gdzie jest cicho... a w okół schroniska jest takich miejsc dużo. Przed chwilą sprawdziłam swoje łąki, jednak dla niej to i tak będzie ruch (ludzie z psami)

Niestety nie byłam :( pojechałam później z Moniką szukać jej, ale nie było żadnych śladów...

Ja myślę, że ona wystraszyła sie i pognała daleko(na ile jej sił starczyło),a potem znalazła jakieś krzaki.

Posted

zaba14 napisał(a):

Monika straciła ją z oczu przed tym mostem...ona mogła pobiec do Zabrza...żebyśmy chociaż wiedzieli w którą strone :(

Posted

Mabel gdzie jesteś? :-( Ja wciąż czuwam.... Wczoraj było 7 interwencji, ale żadna z nich.... Obawiam się, że nawet jesli by się nalazła to ciężko było by ją złapać :shake:

Posted

zaba14 napisał(a):
ale o który most chodzi? ten w polach czy ten zaraz przy schronisku przy ulicy ??

Ja nie za bardzo znam sie na Rudzie...chyba chodzi o ten most jak sie skręca ze schroniska w lewo, chyba w strone Zabrza.

Posted

Jak to uciekła?!?!?! Wywinęła się z i szelek, i obroży??? :crazyeye:
Przecież ona teraz jest prawie nie do złapania...:-( Nie podejdzie sama do żadnego człowieka, a na otwartym polu to szanse na przechwycenie są bliskie zeru...:shake: Gdyby choć udało się ustalić gdzie się ukrywa, to może dało by się jej podać jedzenie z usypiaczem i potem ją capnąć. Ech..
Znam historię równie zastraszonej suni (Mili, ta ze zdjęć z prezentacji szelek), którą po miesięcznych "polowaniach" trzech zdeterminowanych dziewczyn, w końcu udało się złapać, ale łatwe to nie było... Trzymam kciuki i pogadam ze Św. Antonim ;)!!!

Posted

zaba14 napisał(a):
Suczka przegryzła smycz.

Pianka napisz dokładnie w którą stronę ona zwiała, bo to jest istotne.

Pianka pobiegła za nią do mostu(na górze jeżdżą pociągi), potem straciła ją z oczu.Szukałyśmy dzisiaj ponad 3 godz :( porozwieszałyśmy plakaty
Niestety w dwójke nie damy rady :( potrzebna pomoc.
W parku(chyba to jest park) biega od kilku dni inny podobny piesek, ale bez smyczy, jest tak samo płochliwy, nie było szans nawet do niego podejść.

Optymistyczne jest to, że dwaj chłopcy wczoraj widzieli pieska, który ciągnął coś za sobą, może to smycz i wbiegł do lasku na przeciwko schroniska, byłyśmy tam też, ale przyda sie lepsze sprawdzenie.

Posted

A może dać ogłoszenie do lokalnej prasy, że sunia uciekła i prosicie o kontakt gdyby ktoś ją gdzieś widział? Bardzo możliwe, że Mabel już znalazła sobie jakąś "bazę" i w jej okolicach teraz będzie się kręciła w poszukiwaniu jedzenia, może będzie przeszukiwała okoliczne śmietniki a może ktoś się nad nią zlituje zacznie ją dokarmiać. Fantastycznie by było wtedy dotrzeć do tej osoby i podać jej jedzenie z Sedalinem (usypiaczem, który można załatwić od weta). Cały czas trzymam kciuki! Inaczej niestety pomóc nie mogę, bo z Wrocławia trochę daleko...:roll:

Posted

Justynak napisał(a):
A może dać ogłoszenie do lokalnej prasy, że sunia uciekła i prosicie o kontakt gdyby ktoś ją gdzieś widział? Bardzo możliwe, że Mabel już znalazła sobie jakąś "bazę" i w jej okolicach teraz będzie się kręciła w poszukiwaniu jedzenia, może będzie przeszukiwała okoliczne śmietniki a może ktoś się nad nią zlituje zacznie ją dokarmiać. Fantastycznie by było wtedy dotrzeć do tej osoby i podać jej jedzenie z Sedalinem (usypiaczem, który można załatwić od weta). Cały czas trzymam kciuki! Inaczej niestety pomóc nie mogę, bo z Wrocławia trochę daleko...:roll:

To byłby świetny pomysł, ale nadal na 100 % nie wiemy gdzie jest.Przydałby się też ktoś, kto pomógłby rozwieszać plakaty.

Problem w tym, że ja nie znam sie na Rudzie.

Posted

Może po wysyłajcie PW z prośbą o pomoc do ludzi z tamtych okolic, którzy zaoferowali się na wątku "mapa pomocy"? A tak dokładnie to gdzie Mabel uciekła? W jakim mieście? Rudzie czy w Zabrzu i w okolicy jakiej ulicy? Mogę popytać znajomych ze śląska czy nie chcieli by pomóc ale nawet nie wiem co mam im powiedzieć...:roll:

Posted

Justynak napisał(a):
Może po wysyłajcie PW z prośbą o pomoc do ludzi z tamtych okolic, którzy zaoferowali się na wątku "mapa pomocy"? A tak dokładnie to gdzie Mabel uciekła? W jakim mieście? Rudzie czy w Zabrzu i w okolicy jakiej ulicy? Mogę popytać znajomych ze śląska czy nie chcieli by pomóc ale nawet nie wiem co mam im powiedzieć...:roll:

Dziękuje
Uciekła przed schroniskiem w Rudzie Śląskiej, w dzielnicy Ruda.Co do ulicy, to poczekajmy na kogoś kto zna sie lepiej.Niestety nie jestem z tamtej dzielnicy.

Posted

[quote name='Justynak']Może po wysyłajcie PW z prośbą o pomoc do ludzi z tamtych okolic, którzy zaoferowali się na wątku "mapa pomocy"? A tak dokładnie to gdzie Mabel uciekła? W jakim mieście? Rudzie czy w Zabrzu i w okolicy jakiej ulicy? Mogę popytać znajomych ze śląska czy nie chcieli by pomóc ale nawet nie wiem co mam im powiedzieć...:roll:

Nie miałam pojęcia, że istnieje taka mapa pomocy :) już znalazłam :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419&highlight=mapa+pomocy

Posted

zaba14 napisał(a):
Suczka przegryzła smycz.

Pianka napisz dokładnie w którą stronę ona zwiała, bo to jest istotne.

Skąd informacje, że przegryzła smycz? Wcale jej nie przegryzła:shake:

Ona pobiegła tam gzie idzie sie do schroniska w Zabrzu. Tylko za tym mostem pobiegła w krzaki. Napewno nie prosto:-(
Biegła ulica Bujoczka, za mostem inaczej nazywaja się te ulice, ale nie wiem jak:shake:

Pomóżcie ktoś:placz: :placz: