Dea Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 Witaj elgeniusz:lol: To do mnie dzwoniłeś pierwszy raz. Cieszę się, że tu jesteś, jak widzisz wszyscy martwimy się i pilnujemy, żeby psiaki trafiły do dobrych ludzi. Wytrzymaj jeszcze te parę dni, Tengusia wyzdrowieje i wpadnie do Ciebie na 4 oczy i ciastka:razz:... A co do reszty dogadamy. Suńka jest kochana, ale nieco rozbrykana, młoda jeszcze jest. Mam pytanie - dobra byłaby sterylizacja, można to zrobić taniej w schronisku, ale lepiej byłoby zaraz zabrać ją od razu do domu, żeby miała dobrą opiekę, co o tym myślisz? Quote
elgeniusz Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Jesli jest rozbrykana to fajnie:D Co do sterelizacji, to przed podjeciem decyzji o adopcji nie mialem pojecia o tym warunku i calej tej sytuacji, dopiero dogomaniacy, mi ja uswiadomili(w szegolnosci lektura czarnej listy). Teraz jestem na pewno za sterylizacja, a co do tego kiedy i kto ma to zrobic, to naprawde nie wiem. Wytlumaczcie, za to co robic z psem po takim zabiegu? Jak sie nia dodatkowo opiekowac (wiem moge sobie poszukac na forum, ale jak juz ty jestes przedstawicielka Fiony to prosze o twoja opinie), ile sie goja rany, na co zwracac uwage? Jaki to ma wplyw na jej samopoczucie, zachowanie tuz po? Wreszcie, kwiestia sterylizacji w schronisku, jesli ma byc taniej, to moze faktycznie lepiej, w zamian za to, moglbym jej kupic extra rzeczy(bo kase na sterylizacje mam juz zamrozona na koncie;). Jakie bylyby wady takiego rozwiazania? Czy nowy dom/zapachy/w ogole otoczenie/czlowiek plus stol operacyjny nie beda czyms zbyt wielkim jak naraz? Quote
Iwona&Wiki Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Witaj, Elgeniuszu! Bardzo miło Cię poznać:lol:! I podoba mi się wszystko, co tutaj wypisujesz! Widzę, żeś bardzo rozsądny, młody człowiek:multi:! Tengusiu, zdrowiej zdrowiej nam tu szybciutko! Fiona czeka, Elgeniusz czeka i ciasteczka czekają;)! Wszyscy z wielka niecierpliwością czekamy!:multi: A wracając do Twoich obaw odnośnie sterylizacji, to spokojnie od lekarza dostaniesz wszystki wskazówki pooperacyjne. Jeśli miałabym radzić, to Dziewczyna nie powinna zostawac sama przez pierwsze dni po operacji wiec trzeba dobrze dobrać termin. I wcześniej zaopatrzyć się w kaftanik pooperacyjny to może być tez odpowiednio przysposobiony męski podkoszulek kołnierz zdecydowanie odradzam:p Sunie, jeśli zabieg dobrze wykonany, szybko dochoda do siebie:lol: tu mozesz poczytać o samym zabiegu: http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html http://www.vetserwis.pl/photo_oh_pies.html Quote
Tengusia Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Witam wszystkich po krotkiej przerwie ... ktora ciagla sie strasznie ;) Co do wizyty to mysle ze na poczatku tygodnia zadzwonie do elgeniusza i jakos sie umowimy na spotkanko ... mam nadzieje ze dobre wrazenie sie potwierdzi i ze sunia znajdzie wkoncu swoj wlasny, prywatny domek :razz: Co do sterylizacji to ja moja sunie sterylizowalam calkiem niedawno, rany zagoily sie szybciutko a kolnierz nie sprawdzil sie wogole ... zalozylam jej go pierwszej nocy i tak okolo 4 rano gdy poraz kolejny wbijala mi go w plecy :angryy: nie umiejac sie wygodnie ulozyc wscieklam sie i zdjelam go biednemu mordziakowi :evil_lol: Ale szczerze odradzam sterylizacji w schronisku, chyba ze macie tam naprawde dobrego lekarza Dea :???: Bolek ktorego adoptowalam dwa tygodnie temu byl kastrowany w schronisku i nie wyszlo mu to na zdrowie :mad: Na szczescie pod bacznym okiem swojej panci rany szybko zaczely sie goic i teraz juz nie ma wogole problemu :multi: Pozdrawiam i do uslyszenia Quote
Dea Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 No elgeniusz na mnie też zrobiło wrażenie to, co piszesz:lol: Sam fakt, że się tutaj zalogowałeś i starasz się coś więcej dowiedzieć świadczy, że naprawdę poważnie myślisz o Fionie, i podchodzisz do sprawy odpowiedzialnie. Cieszę się. Tengusia już zdrowieje, więc kupuj te ciastka, bo się odgraża, że przyjedzie niebawem;) Ja za lekarza w schronie nie ręczę, wiadomo jak to jest, może się specjalnie nie przyłozyć, ale teraz jest ta akcja sterylizacji prawda? Więc można by wybrać dobrego weta na miejscu, który bierze w tym udział, też będzie taniej, a nie trzeba jej będzie tyle kilometrów wozić po zabiegu...(oczywiście jak już będzie pozytywna decyzja:razz: ) A Tengusia mogłaby ci przy spotkaniu wyjaśnić, jak wygląda opieka po zabiegu. Quote
Iwona&Wiki Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 To może skorzystać z tygodnia steryliazcji:roll:: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=159 A tu moja Niunia po sterylizacji w tym przysposobionym podkoszulku Quote
Dea Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 [quote name='Iwona&Wiki']To może skorzystać z tygodnia steryliazcji:roll:: http://www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=159 A tu moja Niunia po sterylizacji w tym przysposobionym podkoszulku No ja już tam nie wiem, co ona sobie wtedy myślała i o kim:lol: Quote
elgeniusz Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Teraz wyjde, na prawdziwa meska swinie(bez urazy swinki). Wczoraj zadzwonila do mnie dawna kolezanka z liceum, czy nie chce psa bo ma 3 miesieczne szczeniaki(jeden z moich qmpli jej wspomnial). Powiedzialem, ze nie wiem, ale przyjde ja odwiedzic.Wszedlem, ona tam byl w swoich bialych skarpetkach. No coz spojzala na mnie, ja na nia i razem wrocilismy do domu. Nazywa sie Kinky, jest 3 miesieczna suczka: Co do Fiony.... Narobilem nadzieji, namieszalem i lipa. Glupio sie czyje, przepraszam. Jesli moge Fionie jakos jeszcze pomoc, mowcie(moge ja wystawic na allegro). Najechtniej przygarnalbym ja, ale dwa psy to o jeden za duzo w moim przypadku. Tenqusia, jesli chcesz, to i tak zapraszam na ciasteczka, zreszta was reszte tez. Quote
Tengusia Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 elgeniusz napisał(a):Teraz wyjde, na prawdziwa meska swinie(bez urazy swinki). Tenqusia, jesli chcesz, to i tak zapraszam na ciasteczka, zreszta was reszte tez. No coz nie mi oceniac "zwierzatka" ale zycze pociechy ze szczeniora ;) z zaproszenia napewno skorzystam choc nie wiem kiedy :cool3: No i podnosze naszego mordziaka na pierwsza po domek :laola: Quote
Tengusia Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Jesli jest potrzebne allegro dajcie znac to jutro po pracy zajme sie tym :) Quote
Dea Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 :-( no i Fionka zostaje dalej sama w schronie...ech Quote
Dea Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Fionka trzymaj się, znajdziesz w końcu domek! Quote
Iwona&Wiki Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jak to mówią - żarło żarło i zdechło:p. Do doopy.:p Elgeniusz, teraz to nie masz wyjścia:shake: - - szukaj szybko Dziewczynce nowego kandydata i to co najmniej tak dobrego jak Ty :cool3:! Quote
Tengusia Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Allegro od cioteczki dla mordziaka :loveu: ... oby szybko znalazla domek :multi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=177349110 Quote
Tengusia Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 basiagk napisał(a):Tengusia dzięki!!!!:loveu: Dla mnie to chwila dla niej byc moze reszta zycia ;) Quote
Iwona&Wiki Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 A niedoszły Pan zapomniał o swojej Księżniczce:shake::p! Elgeniuszu, obiecywałes pomóc Dziewczynce:p! Tak :shake:! Quote
Recommended Posts