Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem jestem cioteczki :evil_lol: dzwonilam do chlopaka umowilismy sie na srode, bede do niego jeszcze rano w srode dzwonic i po pracy wybiore sie z wizyta :) pozostaje byc tylko dobrej mysli (glos przez telefon mial mily :eviltong: )

Pozdrawiam

Posted

Mam pytanko jutro jade sprawdzic domek ale powiedzcie mi tylko co ze sterylka :???: bo jest to wydatek a wolalabym nie wydawac zadnej psiny bez sterylizacji ... i wy pewnie tez ;)
jesli sunia jest nie wysterylizowana to czy istnieje mozliwosc sterylizacji w schronie najlepiej z dwa dni przed przyjazdem do nowego domku zeby mala mogla juz dochodzic do siebie w nowym domku :???:

Posted

Niestety nie jest wysterylizowana, i prawdę mówiąc będzie ciężko...w schronisko nie ma warunków. Trzeba wybadać, co on na to, a do umowy już dołączyłam punkt o obowiązkowej sterylizacji. Pomyślimy nad tym, bo ja też absolutnie wolałabym jej nie oddawać bez pewności, że będzie wysterylizowana.
Iwona dzięki za podany kontakt - jak jutro spotkanie nie wypali to zaraz tam piszę:lol:

Posted

Tengusia rozmawiałam ze schronem - wysterylizują ją jak będzie trzeba, nawet postarają się jak najtaniej. Kierowniczka powiedziała, że się dogadamy.

Posted

Przykro mi ale nie dojechalam dzisiaj do Zabrza :-( nie dosc ze nabawilam sie grypy zoladkowej i od wczoraj moj najlepszy przyjaciel to kibelek to jeszcze dzisiaj zwolnilam sie wczesniej z pracy a kierowniczka sugerowala ze moge za to nagane dostac ... poprostu nic tylko sobie ... :placz:

Dzwonilam do tego goscia, wiec tak ma 18 lat, mieszka sam, utrzymuja go rodzice, studiuje na politechnice, nigdy nie mial amstaffa, jak byl maly to w rodzinie byly psy ale z tego co zrozumialam to raczej gdzies u dziadkow a nie bezposrednio u niego. Przyznaje sie bez bicia ze zapomnialam zapytac dlaczego wlasnie ast :shake: mowilam mu takze o sterylizacji i powiedzial ze byloby mu to nawet na reke, jak powiedzialam ze bedzie to koszt ok 200zl to nie wygladalo by bylo to dla niego problemem.

Mam nadzieje ze macie kogos zeby do niego podeslac, ja osobiscie mialabym watpliwosci zeby komus tak mlodemu i to jeszcze utrzymujacemu sie "z rodzicow" powiezyc asta z przeszloscia :roll: Powiedzialam mu ze dobrze by bylo zeby sam sie zjawil tu na necie i porozmawial z toba Dea ;) Powiedzial ze w czwartek zakladaja mu stale lacze to sie zjawi ... zobaczymy :razz: Co do transportu to raczej trzeba by psiaka dowiezc do Zabrza bo owa osobka raczej nie ma mozliwosci pojechania po niego ...

Jak narazie ide do lozeczka bo brzuszek dalej mnie boli :-( mam nadzieje ze do jutra mi przejdzie bo jak jutro sie zwolnie z pracy to potem przyjde pewnie juz tylko po wypowiedzenie ... ech te markety :placz:

Pozdrawiam ....

Posted

I ciasteczka sie zmarnowały sie;)!

Ja bym z chlopaka tak szybko nie rezygnowała. Tylko ten wiek mi coś nie pasuje, bo 18 lat, to druga-trzecia klasa liceum. Chyba, że chodziło tu o to , że pełnoletni.

Ja myślę, że będziesz musiała wydobrzeć:loveu: i wybrać się jednak na te ciasteczka.:eviltong: Bo trzeba chłopaka obejrzeć z bliska.:roll:
Na Dogo jest wielu studentów z psiakami. I do sterylki ma zdrowe podejście. Może nie taki On zły:razz:?

Tengusiu, zdrowiej szybciutko:loveu::loveu::loveu:!

Posted

Jak do mnie dzwonił pierwszy raz to był właśnie u rodziców, jeździ tam na weekendy. Ja poczekam aż wyzdrowiejesz Tengusia, nie będę Ci odbierała cisteczek sprzed ust:razz: Wiek to żaden problem, są ludzie odpowiedzialni i nieodpowiedzialni niezależnie od wieku, trzeba mu tylko uświadomić jak to jest mieć psa ze schroniska. Ale trzeba też dobrze sprawdzić, czy rodzice zaakceptują Fionę, bo w końcu na weekendy będą do nich jeździli, no i przypuszczam, że będą pomagali w jej utrzymaniu.

Posted

Rodzice akceptuja;) Tymbardziej, ze obydwoje lubia psy(ojciec zawsze mial jakiegos kundelka, a u mamy tradycjynie zawsze byl jakis foksterier.

Co do utrzymania, to tak jak mowie-nie bedzie problemu... chciaz lepiej by bylo pogadac o tym w 4 oczy niz przez forum, nie?