Rybc!a Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 W razie czego, gdyby znalazł się jakiś zainteresowany, to z kim się kontaktować w jej sprawie? Proszę mi napisać na PW, jestem dosyć roztrzepana i mogę zapomnieć, że pisałam w tym wątku. Dodałam ją tu: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/538401_amstaffko_podobna_mloda_suczka_w.html Quote
Iwona&Wiki Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Kasiu, po świętach to juz jutro:razz::lol:!!! To mocno :kciuki: :kciuki: :kciuki:!!!! Quote
Dea Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Oj Iwonko jutro! Wiecie, w czasie świąt jeszcze dwie osoby się kontaktowały, ale nie zrobiły już na mnie takiego wrażenia... Mam jeszcze wyżła ze schroniska na allegro - trzy osoby w czasie świąt, co to ludzie robią się bardziej uczuciowi? Oby nie na chwilę...:shake: Quote
dariaopole Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Mam nadzieje że Fionka nie będzie już dłużej czekać Quote
basiagk Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 Tzn Fionka ma jakieś konkretne szanse na dom? Quote
Dea Posted April 10, 2007 Author Posted April 10, 2007 Zobaczymy:razz: Jutro o 16-tej jestem umówiona z tą sympatyczną dziewczyną z Żor na spotkanie w schronie. Chce poznać Fionkę. Trzymajcie kciuki! Ja tego domu co prawda nie sprawdzałam, ale mam na tyle blisko, że gdyby coś z tego wyszło to ma pewną kontrolę poadopcyjną. Zresztą już o tym wie i nie widzi problemu. Tak więc trzymajcie kciuki jutro, a jak wrócę napiszę, czy sobie dziewczyny przypadły do gustu...;) Quote
dariaopole Posted April 10, 2007 Posted April 10, 2007 ok, trzymamy kciuki, Fionka musi się spodobac bo to przecież ślicznota taka:cool3: Quote
Tengusia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Trzymamy z calych sil :cool2: :thumbs: :bigok: :happy1: :modla: :kciuki: Quote
Iwona&Wiki Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 No ja ciągle 3mam :kciuki: :kciuki: :kciuki: ! Długo sie zapoznają - to dobry znak!:razz: Quote
Dea Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: no kochane cioteczki FIONKA JUŻ W NOWYM DOMU!!! Pojechaliśmy tam o 16-tej - przyjechała Ewa i jej chłopak - bardzo sympatyczni ludzie. Czekaliśmy długo, bo pracownik pojechał na interwencję (ludzie dzwonili, że jakiś zagłodzony dog błąka się po lesie, niestety nie złapali go). Pozawali się z Fionką przez kraty. Fionka udawała szczyty powagi i spokoju!;) Normalnie ściemniała jak mogła. Widać było, że już im się podoba. Później przyjechał pan Zbyszek i wyjął ją z kojca. Oczywiście na lince chodzić nie będzie - wywijała koziołki:cool3: i ciągnęła we wszystkie strony. Ewa dała jej smakołyk, to poszła go sobie zakopać do piasku. Śmiali się, że będzie trzeba piaskownicę zrobić w domu. No i tak pochodzili, poprzytulali się i Ewa mówi tak cichutko "ja bym ją wzięła". No to mi serce wyskoczyło! Okazało się, że smycz i obroża już w autku leżą:evil_lol: Jak Ewa poszła załatwiać formalności, to Fiona połozyła się na nogach jej chłopaka i tak się wtuliła:roll: Do auta weszła bez problemów, schowała się za tylnym siedzeniem, Ewa jechała z nią z tyłu. Fionka będzie mieszkała w Żorach, w domu z ogrodem, blisko lasu. Z całą rodziną - mama, tata, Ewa i jej 4 rodzeństwa (Ewa ma 22 lata, jest najmłodsza). 3 miesiace temu ich piesek odszedł za TM. Jutro mam obiecane zdjęcia, a zaraz napiszę co dostałam w sms-ie od Ewy. Quote
Iwona&Wiki Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Uffff... no pieknie! :smilecol:[SIZE=2] :smilecol: :smilecol: W końcu Twoja Dziewczynka doczekała się! :laola: :laola: Kasiu, cieszę sie przeogromnie! Jestem pewna, że to Ten Wymarzony Domek :sweetCyb:[SIZE=2] :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Quote
dariaopole Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 No to mozna świętować !!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
basiagk Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 MATKO JAK SIĘ CIESZĘ!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Myślałam, że Fionka będzie miała trudność z znalezieniem domu! A co nowi właściciele mówią na temat sterylki??? A tak poza tym.... :smilecol::BIG::BIG::BIG::laola::ylsuper::ylsuper::ylsuper::bigcool::bigcool::bigcool::cunao::cunao::cunao::cunao::cunao::laugh2_2::laugh2_2: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::Cool!::Cool!: :Cool!: Quote
Tengusia Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Normalnie mnie zatkalo ze szczescia ... naszczescie sa emotioikonki:Rose: :thumbs: :bigok: :smilecol: :happy1: :Dog_run: :sweetCyb: :kciuki: :laugh2_2: :lilangel: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :B-fly: :Cool!: :Cool!: :lilangel: :klacz: :ylsuper: :jumpie: :BIG: :BIG: :drink1: :beerchug: :laola: :knajpa: :cunao: :cunao: Quote
Dea Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Mam nadzieję, że to ten właśnie najlepszy, wymarzony domek! Wszystkie cioteczki jesteście wspaniałe i wielkie dzięki Wam za to, że byłyście cały czas przy niej! A największe dzięki dla Tengusi - bo o ile pamiętam, to ona wystawiła Fionkę na allego:lol: A teraz cytata z sms-ów: "Piesek był nad wyraz spokojny w samochodzie.I nadal taki jest. Był na podwórku, teraz właśnie wyleguje się na fotelu.Jutro postaram się wysłać parę zdjęć". "Wszyscy szaleją, bo jest śliczna:lol: a jaka spragniona pieszczot! Na fotelu ledwie się mieści, ale zabrała moją starą rękawicę narciarską, włozyła pod głowę i śpi:lol: jej zachowanie jest rozkoszne! Jutro wszystko opiszę ze szczegółami" Co do sterylki - Ewa jest jak najbardziej za! Quote
Dea Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Tengusia napisał(a):Normalnie mnie zatkalo ze szczescia ... naszczescie sa emotioikonki:Rose: :thumbs: :bigok: :smilecol: :happy1: :Dog_run: :sweetCyb: :kciuki: :laugh2_2: :lilangel: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :B-fly: :Cool!: :Cool!: :lilangel: :klacz: :ylsuper: :jumpie: :BIG: :BIG: :drink1: :beerchug: :laola: :knajpa: :cunao: :cunao: Ja się dołączę!!! Quote
Dea Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 [quote name='Iwona&Wiki']Uffff... no pieknie! :smilecol:[SIZE=2] :smilecol: :smilecol: W końcu Twoja Dziewczynka doczekała się! :laola: :laola: Kasiu, cieszę sie przeogromnie! Jestem pewna, że to Ten Wymarzony Domek :sweetCyb:[SIZE=2] :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Iwonko i Maks i Fiona! Oby więcej takich dni:lol: Quote
Tengusia Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Dea koniecznie zmien tytul zeby wszyscy wiedzieli ze sunia juz szczesliwa pupcie w foteliku grzeje :) Quote
Dea Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Ewa napisała dzisiaj, że mała jest bardzo mądrym pieskiem: jak chce siku, to piszczy pod drzwiami, ładnie czeka na zapięcie smyczy (oni mają ogród, ale na razie wyprowadzają ją na smyczy). W domu grzeczniutka, w ogrodzie diabełek:evil_lol: Za to niezły numer zrobiła swojej pani rano, pani została z otwartą buzią ze zdziwienia - zadzwonił jej budzik w komórce o 6.00 rano. Fionka spała z nią w pokoju. Wstała, wzięła telefon ze stolika, położyła koło głowy Ewy i polizała ją w ucho:lol: Fajnie nie? Za to mamy mały problem...w domu jest roczny kotek, który chciał się od razu z nią zapoznać (zwłaszcza, że znał poprzedniego pieska) i tutaj Fionka pokazała rogi, od razu go pogoniła. Teraz się boją, że go skrzywdzi. Ja nie wiedziałam, że oni mają kotka, nie mówili...Jak myślicie, da się przekonać jakoś do niego? Nie wiem jak ta rasa odnosi się do kotów:shake: Ale może jest szansa, że się przyzwyczają do siebie? Quote
dariaopole Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Fionka jeteś piekna !! Co do kota to coprawda nie jestem jakims ekspertem, ale Jarkan z Pabianic też początkowo koty gonił, warczał na nie, a teraz jest juz luz i raczej je ignoruje. Myślę że o kota nie ma co sie martwić, prędzej Fionka ucierpi jak ją kot pazurami potrtaktuje. Ja uważam że po jakims czasie sie wszystko unormuje i pewnie poprostu albo sie polubia albo będą sobie schodzić z drogi :) Quote
Recommended Posts