Ewa Marta Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Będzie dobrze:-) Takie mam przeczucie;-) Musimy ja tylko przed podróżą zaczipować.... A potem grzać do nowego domku, bo wieczorem mam w domu urodzinową imprezę mojego TA-a... Nie wiem, co podam gościom, bo w zasadzie nie będę miała czasu na przygotowania... Quote
Nutusia Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 Podasz im... cudną opowieść o Dumaśce, co domek znalazła ;) Quote
Ewa Marta Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Napisałam do Pani Kasi maila i zadzwoniłam, ale w pracy nie mogła rozmawiać. Umówiłyśmy się na później na telefon:-) Quote
wojtuś Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Nutusiu, miałem zajrzeć do Dumki i jestem prędziutko, już doczytałem :) Kciuki trzymam za sobotnią podróż Dumki :) Quote
Ellig Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='wojtuś']Nutusiu, miałem zajrzeć do Dumki i jestem prędziutko, już doczytałem :) Kciuki trzymam za sobotnią podróż Dumki :)[/QUOTE] Witaj Wojtuś:) Quote
Gusiaczek Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='Ewa Marta']Będzie dobrze:-) Takie mam przeczucie;-) Musimy ja tylko przed podróżą zaczipować.... A potem grzać do nowego domku, bo wieczorem mam w domu urodzinową imprezę mojego TA-a... Nie wiem, co podam gościom, bo w zasadzie nie będę miała czasu na przygotowania...[/QUOTE] Nie masz w zapasie np ciasteczek watrókowych? Byłoby jak znalazł;) Quote
Ewa Marta Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='Gusiaczek']Nie masz w zapasie np ciasteczek watrókowych? Byłoby jak znalazł;)[/QUOTE] Dobre Gusiaczku:-) Ale chyba po podaniu takiego menu moi Panowie spakowaliby mnie wspólnie i mogłabym z tymi ciasteczkami iść w świat;-) Chcialam uroczyście obwieścić, że jesteśmy z Panią Kasią umówione na sobotę:-) Dumka będzie miala na imię..... Dumka:-) Bo Pani bardzo sie to imię podoba i nie chcialaby, żeby Dumaś stresował się kolejną zmianą. Powiedziała, że kojarzy jej się z Dumką na dwa serca;-) Powioedziałam, że Dumka jest na dużo więcej serc:-) Dumka pojedzie nieźle wyposażona do nowego domku:-) Ellig - jak zwykle zatroszczyła się o wygodę panienki i Dumcia jedzie do nowego domku z wypasionym wieeelkim posłankiem;-) Takim, na którym może spokojnie wyspać się razem z dwiema kotkami:-) Jak je wyjmę u niej w domu, postaram się zrobić zdjęcia. Rita - moja sąsiadka - wyjeżdżając na urlop zostawiła dla Dumaśki torbę zabawek:-) Ma frisbee, 3 piłeczki, różne gumowe gryzaki, pluszaka i super sznurek do przeciągania:-) Ja zamówię jej za moment identyfikator z telefonem Pani kasi, bo też chcę dać coś od siebie;-) Nutusia sprezentuje Dumci kocyk z zapachem jej dotychczasowego domu i jeśłi to wystarczy, to tablektę Cerenii przeciw wymiotom na drogę. Poza tym zabierzemy pozostała w worku karmę dla sunieczki, żeby powoli przeszla na nowy sposób żywienia. Pani Kasia ma się jutro zapoznać z wzorem umowy do podpisania. Mówi, że nie mogą się już Dumki doczekać, ale że w sumie dobrze, że przyjedzie w sobotę koło południa, bo dwa dni będą mogli wszyscy się z nią zapoznawać. No i co najważniejsze Dumka będzie miała szansę wybrać z kim będzie spała. Z synem albo z Panią Kasią:-) Moim zdaniem na początku wybierze poslanko albo..... stół w dużym pokoju, co jej się przecież zdarzało;-) Ja denerwuję się na zapas, schowalam juz do samochodu dwie zmiany pościeli, gdyby Dumaś mial problemy w czasie jazdy, muszę mieć coś na zmianę, żeby jechała na czystej kołderce. Kupię jeszcze podkłady, bo może w razie wymiotów uda mi się je jakoś złapać. Trzymajcie za nas kciuki, proszę;-) Quote
wojtuś Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='Ellig']Witaj Wojtuś:)[/QUOTE] Wiesz Elu że jestem z Wami całym sercem ;);) Ewunia trzymam kciuki, tak pięknie Dumka pojedzie wyposażona, i proszę też o przypomnienie domownikom, aby pilnowali Dumki na początku, nie puszczali na podwórko bez smyczy, pilnowali drzwi wejściowych - dopóki nie będzie ogrodzony domek, myślę, że będzie wszystko dobrze - ale... zawsze się myśli:) Quote
Nutusia Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 [quote name='Ewa Marta']Dobre Gusiaczku:-) Ale chyba po podaniu takiego menu moi Panowie spakowaliby mnie wspólnie i mogłabym z tymi ciasteczkami iść w świat;-) [B]W jaki świat - wystarczy, że przyjdziesz do Sowiej Woli, Folwarcznej zresztą - tu Cię przyjmą z szeroko otwartymi łapkami[/B]:razz::evil_lol: Chcialam uroczyście obwieścić, że jesteśmy z Panią Kasią umówione na sobotę:-) [B] Hura! Hura! Hura!!![/B]:multi: Dumka będzie miala na imię..... Dumka:-) Bo Pani bardzo sie to imię podoba i nie chcialaby, żeby Dumaś stresował się kolejną zmianą. Powiedziała, że kojarzy jej się z Dumką na dwa serca;-) Powioedziałam, że Dumka jest na dużo więcej serc:-) [B]I tak zapewne będzie, skoro w Rodzinie wszyscy tacy zaangażowani:loveu: [/B] Dumka pojedzie nieźle wyposażona do nowego domku:-) Ellig - jak zwykle zatroszczyła się o wygodę panienki i Dumcia jedzie do nowego domku z wypasionym wieeelkim posłankiem;-) Takim, na którym może spokojnie wyspać się razem z dwiema kotkami:-) Jak je wyjmę u niej w domu, postaram się zrobić zdjęcia. Rita - moja sąsiadka - wyjeżdżając na urlop zostawiła dla Dumaśki torbę zabawek:-) Ma frisbee, 3 piłeczki, różne gumowe gryzaki, pluszaka i super sznurek do przeciągania:-) Ja zamówię jej za moment identyfikator z telefonem Pani kasi, bo też chcę dać coś od siebie;-) Nutusia sprezentuje Dumci kocyk z zapachem jej dotychczasowego domu i jeśłi to wystarczy, to tablektę Cerenii przeciw wymiotom na drogę. Poza tym zabierzemy pozostała w worku karmę dla sunieczki, żeby powoli przeszla na nowy sposób żywienia. [B]Wszystkim bardzo pięknie dziękuję za dary wszelkie w imieniu Fiśki :loveu: I od razu sprostuję, że Cerenie jest od Gusiaczka, w spadku po Ovce, kocyk od Rity, w spadku po Kulfonie, więc ode mnie tylko... zapach domku:cool3: I dobre myśli na nową drogę życia... [/B] Pani Kasia ma się jutro zapoznać z wzorem umowy do podpisania. Mówi, że nie mogą się już Dumki doczekać, ale że w sumie dobrze, że przyjedzie w sobotę koło południa, bo dwa dni będą mogli wszyscy się z nią zapoznawać. [B]Weekend to zawsze najlepszy czas na przyjęcie psiaka...[/B] No i co najważniejsze Dumka będzie miała szansę wybrać z kim będzie spała. Z synem albo z Panią Kasią:-) Moim zdaniem na początku wybierze poslanko albo..... stół w dużym pokoju, co jej się przecież zdarzało;-) [B]Zdecydowanie!:evil_lol: U nas noc spędza w posłanku, częściowo na fotelu lub kanapie - za to rano nawet zaproszenia nie potrzebuje, żeby się wtarabanić na łóżko. Ale może dlatego z nami nie śpi, że w naszym łóżku jednak panuje... tłok:eviltong: [/B] Ja denerwuję się na zapas, schowalam juz do samochodu dwie zmiany pościeli, gdyby Dumaś mial problemy w czasie jazdy, muszę mieć coś na zmianę, żeby jechała na czystej kołderce. Kupię jeszcze podkłady, bo może w razie wymiotów uda mi się je jakoś złapać. [B]Się nie denerwuj, żadnych wymiotów nie będzie, zrobicie krótki postój dla odstresowania i odsikania i uś. [/B] Trzymajcie za nas kciuki, proszę;-)[/QUOTE] [B]A jakże by inaczej!?!?!?:crazyeye: I będę miała do Ciebie prośbę, Ewuś, o zabranie fantów na bazarek dla Karkowianek - żeby było śmieszniej, do odbioru w Warszawie, ale to Ci powiem przy okazji...[/B] Quote
Ellig Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Kciuki oczywiscie trzymac bede i za Dumke i za Wasza szczesliwa podroz:) U Nutusi jest jeszcze specjalnie dla Dumki kupiony duzy jutowy aport z czarnymi troczkami, taki sam dostala Lili:) Quote
Nutusia Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Tak jest! Postaram się odnaleźć w trawie i przygotować, ale w razie czego - bardzo proszę mi PRZYPOMNIEĆ!!!! ;) Quote
Ellig Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Nutusiu one nie powinny lezec w trawie bo mokna i szybko sie zniszcza;) Nie rob sobie problemu, kupie nowy i wysle do p.Kasi:) Quote
Nutusia Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 NIE MA TAKIEJ OPCJI! Ten jest jeszcze w bardzo dobrej formie! Tym Głupawkom wytłumacz, że w domu też się zabawki przydają. Co przyniosę - zaraz wynoszą. I jakie mają wtedy miny - bezcenne ;) No ale w końcu jednak większość dnia spędzają w ogrodzie. W domu praktycznie tylko śpią po całodziennym hasaniu... Staramy się w miarę ogarniać te zabawki, Sławek je chowa na budzie, wymieniamy, żeby były na nowo atrakcyjne - jak dzieciom. Z kolei takiej zabawki prosto z dworu nie można im dać, bo wtedy najlepsza zabawa - wtranżolić się z nią na kanapę i... wytrzeć w kocyk - oczywiście najchętniej ten... ludzki :) Quote
Ellig Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Dumisia dziekuje:) [img]http://images10.fotosik.pl/2262/b1709d7d0b0e13a9.jpg[/img] [img]http://images10.fotosik.pl/2262/08ab53ccdc0999f4.jpg[/img] [img]http://images10.fotosik.pl/2262/32b2cadfb3e386c5.jpg[/img] Dziekuję Wszystkim bardzo serdecznie za pomoc dla Dumki, za to ,że jesteście:) [img]http://images10.fotosik.pl/2233/93c899343ba989acgen.jpg[/img] Quote
Ellig Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='Ewa Marta']Dziękuję Eluś.......[/QUOTE] [img]http://www.sirmi.ic.cz/pes/181.gif[/img] Quote
Ellig Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='Nutusia']Ale się wzruszyłam...[/QUOTE] [img]http://www.sirmi.ic.cz/pes/163.gif[/img] Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Jest szarpak... nowy! Jak się okazało, dałam szkodnikom jeden (bardzo słusznie, zresztą ;), tylko o tym zapomniałam, o co w mojej ostatniej galopce nie trudno...), a drugi był "na zaś". A że teraz właśnie "zaś" nadeszło, będzie jak znalazł i dołączy do Dumaśkowej wyprawki, jako prezent od Cioci Ellig - niech się z nią jej nowi ludzie... szarpią - oczywiście w tym jedynie właściwym tego słowa znaczeniu ;) Quote
Ellig Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Świetnie, dziekuje:) Duze jutowe byly dwa, jeden sredni, wlasnie chodzilo mi o ten jeden duzy jutowy bo drugi byl dla Lili. [img]http://images10.fotosik.pl/2036/b16f898b835b9851.jpg[/img] Quote
Gusiaczek Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Łomatko!!!! ale jazda! :) Radość ogromna, Dumanko:loveu: Elu, zdjęciami wzruszyłaś mnie do łez. Ewuś, szczęsliwej podrózy - juz niecierpliwie czekam na relację i po raz pierwszy cieszę się, że czas tak szybko gna;) Serdeczności i wielkie podziękowania wszystkim za Waszą obecność wszędzie tam, gdzie Bracia Mniejsi w potrzebie:Rose: Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Tak, wiem Eluś, że były dwa, tylko zapomniałam, że "udostępniłam" jeden ;) Bo zabawa jest tylko wtedy, gdy jedna trzyma, a druga ciągnie. Czasami tą drugą jestem ja, ale jak już mi jedno ramię z barku wyrwą - wystarczy. Ja jedna na nie obie (z dwoma szarpakami), to jednak byłaby przesada ;) Quote
eloise Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 bo przy zabawie na 2 ręce, to radość odczuwa ten, co na ten cyrk patrzy ;) z boku :) ja teraz przeżywam to z moimi dziećmi- jedno w te a drugie we w te! a ja na środku i liczę na to, że w końcu okaże się, że jestem z gumy, mam 4 pary oczu, 6 rąk... a doba ma 36 godzin ;) Quote
Ellig Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 [quote name='Nutusia']Tak, wiem Eluś, że były dwa, tylko zapomniałam, że "udostępniłam" jeden ;) Bo zabawa jest tylko wtedy, gdy jedna trzyma, a druga ciągnie. Czasami tą drugą jestem ja, ale jak już mi jedno ramię z barku wyrwą - wystarczy. Ja jedna na nie obie (z dwoma szarpakami), to jednak byłaby przesada ;)[/QUOTE] Madzia Ty nie mozesz sie z nimi "szarpać", moze Slawek;) Quote
Recommended Posts