Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Będzie dobrze:-) Takie mam przeczucie;-) Musimy ja tylko przed podróżą zaczipować.... A potem grzać do nowego domku, bo wieczorem mam w domu urodzinową imprezę mojego TA-a... Nie wiem, co podam gościom, bo w zasadzie nie będę miała czasu na przygotowania...

• Replies 653
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wojtuś']Nutusiu, miałem zajrzeć do Dumki i jestem prędziutko, już doczytałem :)
Kciuki trzymam za sobotnią podróż Dumki :)[/QUOTE]
Witaj Wojtuś:)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Będzie dobrze:-) Takie mam przeczucie;-) Musimy ja tylko przed podróżą zaczipować.... A potem grzać do nowego domku, bo wieczorem mam w domu urodzinową imprezę mojego TA-a... Nie wiem, co podam gościom, bo w zasadzie nie będę miała czasu na przygotowania...[/QUOTE]

Nie masz w zapasie np ciasteczek watrókowych? Byłoby jak znalazł;)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Nie masz w zapasie np ciasteczek watrókowych? Byłoby jak znalazł;)[/QUOTE]

Dobre Gusiaczku:-) Ale chyba po podaniu takiego menu moi Panowie spakowaliby mnie wspólnie i mogłabym z tymi ciasteczkami iść w świat;-)

Chcialam uroczyście obwieścić, że jesteśmy z Panią Kasią umówione na sobotę:-)

Dumka będzie miala na imię..... Dumka:-) Bo Pani bardzo sie to imię podoba i nie chcialaby, żeby Dumaś stresował się kolejną zmianą. Powiedziała, że kojarzy jej się z Dumką na dwa serca;-) Powioedziałam, że Dumka jest na dużo więcej serc:-)

Dumka pojedzie nieźle wyposażona do nowego domku:-)
Ellig - jak zwykle zatroszczyła się o wygodę panienki i Dumcia jedzie do nowego domku z wypasionym wieeelkim posłankiem;-) Takim, na którym może spokojnie wyspać się razem z dwiema kotkami:-) Jak je wyjmę u niej w domu, postaram się zrobić zdjęcia.
Rita - moja sąsiadka - wyjeżdżając na urlop zostawiła dla Dumaśki torbę zabawek:-) Ma frisbee, 3 piłeczki, różne gumowe gryzaki, pluszaka i super sznurek do przeciągania:-)
Ja zamówię jej za moment identyfikator z telefonem Pani kasi, bo też chcę dać coś od siebie;-)
Nutusia sprezentuje Dumci kocyk z zapachem jej dotychczasowego domu i jeśłi to wystarczy, to tablektę Cerenii przeciw wymiotom na drogę.
Poza tym zabierzemy pozostała w worku karmę dla sunieczki, żeby powoli przeszla na nowy sposób żywienia.
Pani Kasia ma się jutro zapoznać z wzorem umowy do podpisania.
Mówi, że nie mogą się już Dumki doczekać, ale że w sumie dobrze, że przyjedzie w sobotę koło południa, bo dwa dni będą mogli wszyscy się z nią zapoznawać. No i co najważniejsze Dumka będzie miała szansę wybrać z kim będzie spała. Z synem albo z Panią Kasią:-) Moim zdaniem na początku wybierze poslanko albo..... stół w dużym pokoju, co jej się przecież zdarzało;-)

Ja denerwuję się na zapas, schowalam juz do samochodu dwie zmiany pościeli, gdyby Dumaś mial problemy w czasie jazdy, muszę mieć coś na zmianę, żeby jechała na czystej kołderce. Kupię jeszcze podkłady, bo może w razie wymiotów uda mi się je jakoś złapać.

Trzymajcie za nas kciuki, proszę;-)

Posted

[quote name='Ellig']Witaj Wojtuś:)[/QUOTE]

Wiesz Elu że jestem z Wami całym sercem ;);)

Ewunia trzymam kciuki, tak pięknie Dumka pojedzie wyposażona,
i proszę też o przypomnienie domownikom, aby pilnowali Dumki na początku, nie puszczali na podwórko bez smyczy, pilnowali drzwi wejściowych - dopóki nie będzie ogrodzony domek,
myślę, że będzie wszystko dobrze - ale... zawsze się myśli:)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dobre Gusiaczku:-) Ale chyba po podaniu takiego menu moi Panowie spakowaliby mnie wspólnie i mogłabym z tymi ciasteczkami iść w świat;-)

[B]W jaki świat - wystarczy, że przyjdziesz do Sowiej Woli, Folwarcznej zresztą - tu Cię przyjmą z szeroko otwartymi łapkami[/B]:razz::evil_lol:

Chcialam uroczyście obwieścić, że jesteśmy z Panią Kasią umówione na sobotę:-)
[B]
Hura! Hura! Hura!!![/B]:multi:

Dumka będzie miala na imię..... Dumka:-) Bo Pani bardzo sie to imię podoba i nie chcialaby, żeby Dumaś stresował się kolejną zmianą. Powiedziała, że kojarzy jej się z Dumką na dwa serca;-) Powioedziałam, że Dumka jest na dużo więcej serc:-)

[B]I tak zapewne będzie, skoro w Rodzinie wszyscy tacy zaangażowani:loveu:
[/B]
Dumka pojedzie nieźle wyposażona do nowego domku:-)
Ellig - jak zwykle zatroszczyła się o wygodę panienki i Dumcia jedzie do nowego domku z wypasionym wieeelkim posłankiem;-) Takim, na którym może spokojnie wyspać się razem z dwiema kotkami:-) Jak je wyjmę u niej w domu, postaram się zrobić zdjęcia.
Rita - moja sąsiadka - wyjeżdżając na urlop zostawiła dla Dumaśki torbę zabawek:-) Ma frisbee, 3 piłeczki, różne gumowe gryzaki, pluszaka i super sznurek do przeciągania:-)
Ja zamówię jej za moment identyfikator z telefonem Pani kasi, bo też chcę dać coś od siebie;-)
Nutusia sprezentuje Dumci kocyk z zapachem jej dotychczasowego domu i jeśłi to wystarczy, to tablektę Cerenii przeciw wymiotom na drogę.
Poza tym zabierzemy pozostała w worku karmę dla sunieczki, żeby powoli przeszla na nowy sposób żywienia.

[B]Wszystkim bardzo pięknie dziękuję za dary wszelkie w imieniu Fiśki :loveu: I od razu sprostuję, że Cerenie jest od Gusiaczka, w spadku po Ovce, kocyk od Rity, w spadku po Kulfonie, więc ode mnie tylko... zapach domku:cool3: I dobre myśli na nową drogę życia...
[/B]
Pani Kasia ma się jutro zapoznać z wzorem umowy do podpisania.
Mówi, że nie mogą się już Dumki doczekać, ale że w sumie dobrze, że przyjedzie w sobotę koło południa, bo dwa dni będą mogli wszyscy się z nią zapoznawać.

[B]Weekend to zawsze najlepszy czas na przyjęcie psiaka...[/B]

No i co najważniejsze Dumka będzie miała szansę wybrać z kim będzie spała. Z synem albo z Panią Kasią:-) Moim zdaniem na początku wybierze poslanko albo..... stół w dużym pokoju, co jej się przecież zdarzało;-)

[B]Zdecydowanie!:evil_lol: U nas noc spędza w posłanku, częściowo na fotelu lub kanapie - za to rano nawet zaproszenia nie potrzebuje, żeby się wtarabanić na łóżko. Ale może dlatego z nami nie śpi, że w naszym łóżku jednak panuje... tłok:eviltong:
[/B]
Ja denerwuję się na zapas, schowalam juz do samochodu dwie zmiany pościeli, gdyby Dumaś mial problemy w czasie jazdy, muszę mieć coś na zmianę, żeby jechała na czystej kołderce. Kupię jeszcze podkłady, bo może w razie wymiotów uda mi się je jakoś złapać.

[B]Się nie denerwuj, żadnych wymiotów nie będzie, zrobicie krótki postój dla odstresowania i odsikania i uś.
[/B]
Trzymajcie za nas kciuki, proszę;-)[/QUOTE]

[B]A jakże by inaczej!?!?!?:crazyeye: I będę miała do Ciebie prośbę, Ewuś, o zabranie fantów na bazarek dla Karkowianek - żeby było śmieszniej, do odbioru w Warszawie, ale to Ci powiem przy okazji...[/B]

Posted

Kciuki oczywiscie trzymac bede i za Dumke i za Wasza szczesliwa podroz:)

U Nutusi jest jeszcze specjalnie dla Dumki kupiony duzy jutowy aport z czarnymi troczkami, taki sam dostala Lili:)

Posted

NIE MA TAKIEJ OPCJI! Ten jest jeszcze w bardzo dobrej formie! Tym Głupawkom wytłumacz, że w domu też się zabawki przydają. Co przyniosę - zaraz wynoszą. I jakie mają wtedy miny - bezcenne ;) No ale w końcu jednak większość dnia spędzają w ogrodzie. W domu praktycznie tylko śpią po całodziennym hasaniu... Staramy się w miarę ogarniać te zabawki, Sławek je chowa na budzie, wymieniamy, żeby były na nowo atrakcyjne - jak dzieciom. Z kolei takiej zabawki prosto z dworu nie można im dać, bo wtedy najlepsza zabawa - wtranżolić się z nią na kanapę i... wytrzeć w kocyk - oczywiście najchętniej ten... ludzki :)

Posted

Dumisia dziekuje:)

[img]http://images10.fotosik.pl/2262/b1709d7d0b0e13a9.jpg[/img]

[img]http://images10.fotosik.pl/2262/08ab53ccdc0999f4.jpg[/img]

[img]http://images10.fotosik.pl/2262/32b2cadfb3e386c5.jpg[/img]

Dziekuję Wszystkim bardzo serdecznie za pomoc dla Dumki, za to ,że jesteście:)

[img]http://images10.fotosik.pl/2233/93c899343ba989acgen.jpg[/img]

Posted

Jest szarpak... nowy! Jak się okazało, dałam szkodnikom jeden (bardzo słusznie, zresztą ;), tylko o tym zapomniałam, o co w mojej ostatniej galopce nie trudno...), a drugi był "na zaś". A że teraz właśnie "zaś" nadeszło, będzie jak znalazł i dołączy do Dumaśkowej wyprawki, jako prezent od Cioci Ellig - niech się z nią jej nowi ludzie... szarpią - oczywiście w tym jedynie właściwym tego słowa znaczeniu ;)

Posted

Świetnie, dziekuje:)
Duze jutowe byly dwa, jeden sredni, wlasnie chodzilo mi o ten jeden duzy jutowy bo drugi byl dla Lili.

[img]http://images10.fotosik.pl/2036/b16f898b835b9851.jpg[/img]

Posted

Łomatko!!!! ale jazda! :)
Radość ogromna, Dumanko:loveu:
Elu, zdjęciami wzruszyłaś mnie do łez.
Ewuś, szczęsliwej podrózy - juz niecierpliwie czekam na relację i po raz pierwszy cieszę się, że czas tak szybko gna;)
Serdeczności i wielkie podziękowania wszystkim za Waszą obecność wszędzie tam, gdzie Bracia Mniejsi w potrzebie:Rose:

Posted

Tak, wiem Eluś, że były dwa, tylko zapomniałam, że "udostępniłam" jeden ;) Bo zabawa jest tylko wtedy, gdy jedna trzyma, a druga ciągnie. Czasami tą drugą jestem ja, ale jak już mi jedno ramię z barku wyrwą - wystarczy. Ja jedna na nie obie (z dwoma szarpakami), to jednak byłaby przesada ;)

Posted

bo przy zabawie na 2 ręce, to radość odczuwa ten, co na ten cyrk patrzy ;) z boku :)
ja teraz przeżywam to z moimi dziećmi- jedno w te a drugie we w te! a ja na środku i liczę na to, że w końcu okaże się, że jestem z gumy, mam 4 pary oczu, 6 rąk... a doba ma 36 godzin ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Tak, wiem Eluś, że były dwa, tylko zapomniałam, że "udostępniłam" jeden ;) Bo zabawa jest tylko wtedy, gdy jedna trzyma, a druga ciągnie. Czasami tą drugą jestem ja, ale jak już mi jedno ramię z barku wyrwą - wystarczy. Ja jedna na nie obie (z dwoma szarpakami), to jednak byłaby przesada ;)[/QUOTE]
Madzia Ty nie mozesz sie z nimi "szarpać", moze Slawek;)