Becia66 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 ale smutna wiadomość...Miśku nie bądź głupi i wracaj. Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Pan Grzesiek miał wczoraj wieczorem telefon, że ktoś widział Miśka jak ugania się za sukami. Było to około kilometra od domu, ale było ciemno i się nie udało. Misiek kręci się w okolicy i pilnuje suk. Dziewczyny może macie jakiś pomysł jak złapać psa, który siedzi i pilnuje suń?? Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Ważne, że ktoś go widzial - jesli to oczywiście byl Misiek a nie podobny do niego pies. Moze w dzień uda sie zlapać uciekiniera ? Quote
majuska Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Trzymam kciuki Karolciu, żeby się znalazł, no i kastrowanie przydałoby się w dalszej kolejności, żeby sytuacja się nie powtarzała Quote
Becia66 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 A do mnie wczoraj dzwonił jakiś pan w sprawie adopcji Miśka. Przyznam że nie od razu zakumałam o jakiego psa chodzi, bo zaczął że kudłaty, czarny z białymi końcówkami na łapach, a ja dalej nic. Mówię że nie ma u nas takiego psa, że to może jakieś stare ogłoszenie, a on że nie, że sprzed 9 dni. I pytam o imię tego psa, a on mówi że Misiek. A u mnie zaćmienie i dalej upieram się że to jakaś pomyłka i nagle błysk w głowie , że to o Karolcinego Miśka chodzi.....nawet nie zdawałam sobie sprawy że namiary były na mnie. Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Misiek się znalazł!!! 7 km od domu. Ale się cieszę, ale za te nerwy to bym udusiła mende!:mad: Pan właśnie idzie do weterynarza z Miśkiem, będą omawiać kastrację :). Beciu namiary były na mnie;). Nie wiem skąd ten pan wział Twój numer.;) Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 karolciasz28 napisał(a):Misiek się znalazł!!! 7 km od domu. Ale się cieszę, ale za te nerwy to bym udusiła mende!:mad: Super :multi: że się znalazł. Widzialam, że ogloszenie ze strony Orzechowiec już calkiem zdjęte. Pan właśnie idzie do weterynarza z Miśkiem, będą omawiać kastrację :). To się doigrał... Misiek oczywiście, nie Pan. Beciu namiary były na mnie;). Nie wiem skąd ten pan wział Twój numer.;) Na ktorymś z portali dane zmieniają się automatycznie - chyba na Morusku. Jesli wcześniej Karolciasz się logowała i robiła ogłoszenie z numerem telefonu Beci, a potem zrobila Miskowi i dała swój telefon to on został zamieniony na telefon Beci. Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Możliwe że to z moruska. :) Mam nadzieję, że chłopak nie wytnie już żadnego numeru! :Cool!: Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 karolciasz28 napisał(a):Możliwe że to z moruska. :) Mam nadzieję, że chłopak nie wytnie już żadnego numeru! :Cool!: Karolciu, moze on do Łajki też przyszedł w zaloty ? Dziewczyny gdbyby byly jeszcze jakieś telefony o pieska kudlatego w typie boorder colie to pamiętajcie o Tuni. Juz prosilam ale jeszcze raz bardzo o toproszę. Wpisać tu mail i telefon do Iwoniam ? Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Barb jak ktoś się skontaktuje w sprawie Miśka to ja uderzę do Ciebie. :) Misiek już po wizycie u weta. Zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony. A zdrowy jest jak ryba! :lol: Quote
Becia66 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że ta łajza się znalazła, powsinoga jedna. Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 karolciasz28 napisał(a):Barb jak ktoś się skontaktuje w sprawie Miśka to ja uderzę do Ciebie. Dobrze. Z góry dziekuję. Pamiętasz która to Tunia ? :lol: Misiek już po wizycie u weta. Zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony. A zdrowy jest jak ryba! :lol: Ta wizyta była wcześniej zaplanowana na dziś ? To może Misiek przed nią zwial? :evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Becia66 napisał(a):Nawet nie wiecie jak sie cieszę, że ta łajza się znalazła, powsinoga jedna. Beciu ja też! Jak pan mówił, że po Miśku ani śladu to miałam czarne myśli. Teraz jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Czekamy tylko na kastrację.;) Quote
karolciasz28 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 barb napisał(a):Dobrze. Z góry dziekuję. Pamiętasz która to Tunia ? :lol: Ta wizyta była wcześniej zaplanowana na dziś ? To może Misiek przed nią zwial? :evil_lol: Wbrew pozorom to bardzo mądre psisko:razz::evil_lol:. Także wszytko możliwe.:cool3: A Tunia to taka ładna czarnulka :). Quote
Agula99 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Karolciu, jakie super wieści!! Cieszę się bardzo, że Misiek się znalazł!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
bellatriks Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Dopiero (przypadkiem) trafiłam na ten wątek, a tu już tyle się działo! No, ale najważniejsze, że pies ma dom i że się odnalazł! Jakbyście mieli chętnych na bordery do adopcji, to możecie częstować ludzi hasłem SOS Borderom - po wpisaniu w google bezbłędnie wyskakuje strona z baza danych bordziaków do adopcji. A Tunia to co za suczka? Jak borderowata, to poproszę o jakiś link do wątku czy ogłoszenia, wrzucę na borderowe strony i fora. ;) Quote
barb Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 :lol:bellatriks napisał(a): A Tunia to co za suczka? Jak borderowata, to poproszę o jakiś link do wątku czy ogłoszenia, wrzucę na borderowe strony i fora. ;) Podaję link. http://www.dogomania.pl/forum/threads/216999-Kraków-Tunia-Mikrusek-kociaki-chory-króliś-Szukamy-domków-wsparcia!Jest-nas-więcej! Dziekuje za zainteresowanie Tunią. Trudno mi ocenić na ile Tunia jest borderowata ale kiedy byla ze swoją opiekunką w krakowskim radio oceniono, ze wygląda jak mix bordera z tollerem. Link do audycji jest gdzieś na wątku. Quote
karolciasz28 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Dostałam smsa od Grześka ( jestem z panem na ty, bo to bardzo młody pan jest:razz:). Same ochy i achy jaki to Misiek cudowny.:loveu: Siedzi sobie większość czasu w domku- nie dziwię się, że po takiej tułaczce woli grzać dupkę w ciepłej chałupie. :) Grzesiek mówi, że straszny z niego pieszczoch, cały czas chce był głaskany, musi być w centrum uwagi :). Trochę przegania jednego z dwóch kotów, ale trochę pracy i wszystko będzie dobrze. Chociaż jak siedziała chwilę podczas burzy w środę przed odjazdem w domu u mojej babci to na koty uwagi nie zwracał, potem na podwórku też nie. Dziewczyny jaka ja jestem szczęśliwa, że temu mojemu dupkowi się udało!:multi::loveu: Quote
Becia66 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 ja też Karolciu z toba jestem szczęsliwa, wiesz teraz jaka to radość jak się wyadoptuje psa którego znałaś, dotykałaś i pieściłaś. Proszę uczul Pana żeby mu czym prędzej zakupił adresatkę. Quote
karolciasz28 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Świetnie się czuje, po prostu taka adopcja dodaje skrzydeł i człowiek czuje, że więcej może i potrafi! :) Adresatka założona. :) Quote
majuska Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='karolciasz28']Świetnie się czuje, po prostu taka adopcja dodaje skrzydeł i człowiek czuje, że więcej może i potrafi! :) Adresatka założona. :)[/QUOTE] Bardzo Ci się to Karolciu chwali, że tak mądrze i odpowiedzialnie znalazłaś domek, niejedna dorosła osoba mogłaby się od Ciebie uczyć;) Quote
karolciasz28 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='majuska']Bardzo Ci się to Karolciu chwali, że tak mądrze i odpowiedzialnie znalazłaś domek, niejedna dorosła osoba mogłaby się od Ciebie uczyć;)[/QUOTE] Majuska bez przesady.;) Wiecie wydawało mi się, że jak Grzesiek przyjedzie to ja będę musiała, jakoś z nim długo gadać, czy wie, że pies to obowiązek, odpowiedzialność i w ogóle. Ale on przyjechał i ja wiedziałam, że to jest ten człowiek i ten dom. Jeszcze jak się zaczęli tulić prze wejściem do samochodu to myślałam, że się poryczę. A jak się zrobi cieplej to może wpadnę w odwiedziny do Miśka, w końcu Dynów niedaleko. :) Quote
Agula99 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 No i git!! Jednak szybka akcja, to akcja, ale się skubańcowi poszczęściło, zaledwie w kilka dni, echh żeby u nas też tak schodziły ;) Quote
karolciasz28 Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 Misiek pozdrawia :lol:. [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=misep.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=mis1c.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg834/scaled.php?server=834&filename=mis2a.jpg&res=landing[/IMG] Quote
Recommended Posts