Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-DJ3Qbc8IZ8g/UALdHXoBrpI/AAAAAAAACFQ/4yOB0wlKXIk/s628/IMG_0078.JPG[/url] To jest mam nadzieje transporter dla tego szczurka ,a nie jego klatka

Posted

jeszcze jest karma Koebers. I jeśli się nie mylę to mają próbki.
U mnie były karmy: Brit, Bosch, Fitmin i na żadną nie narzekałam.
Jak miałam plan aby G. jadł do września karmę to brałam pod uwagę Joserę Kids, albo Brit care. no i Purina Pro Plan.

Ja też (odpukać) nie znam takiego czegoś ja wybrzydzanie. Owszem Ciapek nie lubi papek warzywno-owocowych, ale ogólnie jako BARF to kocha ta dietę ;) Zrobiłam zapas żwaczy i teraz już nie musi być męczony, ale za kości i gotowane podroby to da się pokrajać. Sonia i Gandi to już w ogóle czad, bo potrafią zjeść papkę, w której nie ma grama mięsa ;) Dlatego tez stwierdziłam, ze kocham duże psy pod względem jedzenia ;)

Sucha karmę dostają od święta po kilka groszków to zjedzą ale szału nie ma. Sonia jak kiedyś wchodziła do domu i zjadała tak teraz rozsypaną karmę omija, ale w Kongu zjada wszystko ;)

I dlatego hodowca od samego początku pisał, aby nie kombinować z jedzeniem. Jak nie zje suchej karmy to zabierać miskę itp, pod żadnym pozorem nie dosmaczać. A jak chcę to jogurt itp podać, ale nie o porze jedzenia i broń Boże nie z karmą, tylko same. Po części do tego się stosowałam i może dlatego G zjada wszystko (odpukać). Albo on jest po prostu wszystko żerny, Soń tak samo :D

Posted

[quote name='dOgLoV']super zdjęcia !!!!! :loveu:

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-OMH-sEfotDQ/UALdOHtEqsI/AAAAAAAACGA/RHC6Qjuqzek/s634/IMG_0118.JPG[/URL] tutaj widac jaki Ptyś jest wielki skoro Pancio ledwo co go trzyma :evil_lol::loveu:[/QUOTE]
:loveu:
No Pańcio chciał zobaczyć czy da radę go po tulić tak jak kiedy go przywiozłam do domku :D

[quote name='Ada_Mirra']świetny jest :loveu:

super socjalizowany psiak bo nawet nie rzuca się na gryzonia :-D zazdroooszę :loveu:[/QUOTE]
Jeszcze muszę go troszkę pilnować bo czasami zapomina się w zabawie i boję się by z któregoś mojego gryzonia nie została mokra plamka. Ale Io (szczurek) może już spokojnie biegać jak kiedyś bez obawy przed zębami Ptysia :multi:

[quote name='Ty$ka'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-pUnKCr5Zfic/UALdJDwxS2I/AAAAAAAACFg/lB6BZ87RWqM/s635/IMG_0102.JPG[/URL] jaka miłość :smile:

Nie rozumiem jak można mieć grymaszącego psa. ;P :-D Jeśli człowiek psy dosmacza, nad nim chucha i dmucha to oczywiste jest, że sami wychowujemy sobie niejadki ;-). Jeśli człowiek by tak nie cackał się z psem i idąc zgodnie z zasadą, że normalny psychicznie pies nie zagłodzi się na śmierć, to z jedzeniem być problemów nie powinno. Oczywiście, o ile miska z żarciem nie stoi przez całą dobę tylko stawiamy miskę czekamy (np. określić jakiś czas, np. 20min nie więcej) aż pies zje i od razu (po tym czasie) zabieramy ;-).

Natomiast wg Husse i RC to porażka pod względem składu. Za ich cenę można kupić o wiele lepsze jakościowo karmy. Z tych tańszych i dość popularnych to Bozita i Taste of the Wild, natomiast jest wiele mniej renomowanych i są moim zdaniem o wiele lepsze :smile:[/QUOTE]
Z Lou od początku jakoś Ptyś miał fajny kontakt :)

Ja już nic nie zmieniam jak na razie :shake: Już kupki ok ale bąki... o matko:crazyeye: Wracam na RC i nie eksperymentuję.
Husse jak Ktoś karmi psiaka i mu służy to chętnie odsprzedam za jakieś 100 zł byle by nie musieć wyrzucać.

[quote name='phase'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-pUnKCr5Zfic/UALdJDwxS2I/AAAAAAAACFg/lB6BZ87RWqM/s635/IMG_0102.JPG[/URL] :loveu:[/QUOTE]
To musi być przyjaźń :loveu:

[quote name='rashelek']Uwielbiam na niego patrzeć :loveu: Jest niesamowicie pocieszny!
Czemu koszatniczka nie ma ogona? :eviltong:[/QUOTE]
Jak to nie ma?:crazyeye: Lou ma ogonek:),

[quote name='Aleks89'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-DJ3Qbc8IZ8g/UALdHXoBrpI/AAAAAAAACFQ/4yOB0wlKXIk/s628/IMG_0078.JPG[/URL] To jest mam nadzieje transporter dla tego szczurka ,a nie jego klatka[/QUOTE]
"Transporterem" dla mojego szczurka są moje ramiona lub kieszeń. To jest jej klatka w której je, załatwia swoje potrzeby i czasami kładzie się tam spać.
Innej klatki nie ma bo ona biega sobie gdzie chce i nie potrzebuję jej zamykać. Miałam z nią troszkę problemów bo bała się wychodzić sama z klatki ale z czasem jej przeszło i jest okej.
Nigdy żaden mój szczur nie siedział w klatce, jeden nawet nie miał wcale klatki tylko kuwetkę jako wc.

Posted

[quote name='kalyna']jeszcze jest karma Koebers. I jeśli się nie mylę to mają próbki.
Jak miałam plan aby G. jadł do września karmę to brałam pod uwagę Joserę Kids, albo Brit care. no i Purina Pro Plan.

Ja też (odpukać) nie znam takiego czegoś ja wybrzydzanie. Owszem Ciapek nie lubi papek warzywno-owocowych, ale ogólnie jako BARF to kocha ta dietę ;) Zrobiłam zapas żwaczy i teraz już nie musi być męczony, ale za kości i gotowane podroby to da się pokrajać. Sonia i Gandi to już w ogóle czad, bo potrafią zjeść papkę, w której nie ma grama mięsa ;) Dlatego tez stwierdziłam, ze kocham duże psy pod względem jedzenia ;)

Sucha karmę dostają od święta po kilka groszków to zjedzą ale szału nie ma. Sonia jak kiedyś wchodziła do domu i zjadała tak teraz rozsypaną karmę omija, ale w Kongu zjada wszystko ;)

I dlatego hodowca od samego początku pisał, aby nie kombinować z jedzeniem. Jak nie zje suchej karmy to zabierać miskę itp, pod żadnym pozorem nie dosmaczać. A jak chcę to jogurt itp podać, ale nie o porze jedzenia i broń Boże nie z karmą, tylko same. Po części do tego się stosowałam i może dlatego G zjada wszystko (odpukać). Albo on jest po prostu wszystko żerny, Soń tak samo :D[/QUOTE]
Ptyś tez wszystko zjadał chętnie i nic nie zostawiał. Odbiło mu ostatnio. :shake: Dziś nie dawałam mu już Husse i dostał znowu royala. Powąchał i odszedł, zabrałam po 10 minutach. Dostał znowu na kolacje, powąchał i odszedł. Chciałam zabrać to przyleciał i .... ZJADŁ !!! :multi:
Żałuję, że zmieniałam mu cokolwiek... mam nadzieje, że nic mu się nie stanie po tym nieszczęsnym tygodniu :(

Posted

[quote name='Ptysiak']:loveu:
No Pańcio chciał zobaczyć czy da radę go po tulić tak jak kiedy go przywiozłam do domku :D

[/QUOTE]

Pewnie poczuł ogromną różnice :evil_lol:

dzien dobry ;)

Posted

[quote name='kalyna']jeszcze jest karma Koebers. I jeśli się nie mylę to mają próbki.

I dlatego hodowca od samego początku pisał, aby nie kombinować z jedzeniem. Jak nie zje suchej karmy to zabierać miskę itp, pod żadnym pozorem nie dosmaczać. A jak chcę to jogurt itp podać, ale nie o porze jedzenia i broń Boże nie z karmą, tylko same. Po części do tego się stosowałam i może dlatego G zjada wszystko (odpukać). Albo on jest po prostu wszystko żerny, Soń tak samo :D[/QUOTE]

Dobrze gada, polać jej :p:eviltong:

Ptysiak, a może po prostu Ptyś nie je przez te upały? Często się z tym spotykam właśnie ;)

Posted

O matko.... Przebrnelam :mad: :mdleje:

Ptys wazy tyle co Marcelek :lol: Ale Ptys jeszcze rosnie, wieeelkie psisko z niego bedzie :loveu:

I Figowa tez byla taka wybredna malpa :shake: Ostatecznie jak byla mloda to miala gotowane :shake: Im starsza tym apetyt byl wiekszy, wiec nosek do gory i nie wyrywaj klaczkow, szkoda :evil_lol:

Posted

Może to jeszcze nie teraz jest ten wyjazd ;)

ale 15stego Izabella pisała :

[quote name='Ptysiak']
Teraz i tak jadę na tydzień do Tomaszowa [/QUOTE]

ale moze to nie już :lol:

a moze wyjechali i odezwa sie z Tomaszowa jak sie rozpakują ;)