Guest wolfheart Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Ptysiak']Może nie widziałaś bo zmieniałam podkład muzyczny. Cieszę się, że widzisz ;) :loveu:[/QUOTE] ja też się cieszę:loveu: z Luny wyczesałam kolejną porcję kłaków Quote
kalyna Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 oo jakie zakupy :diabloti: napisz potem, czy warto kupować ta trzecią książkę CM. Tzn. jak wychować idealnego psa. Bo dwie pierwsze mam, ale jeszcze nie czytałam.. Ta obróżka to ma jakieś specjalne zadanie? bo gdzieś takiej używano chyba, ale nie pamiętam... Ale Mavi ma bodyguarda :loveu: :loveu: Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 No to mnie pocieszyłyście :evil_lol: nie jestem sama :multi::evil_lol: Quote
Izabela124. Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Nie mogę się nadziwić jak fajnie Ptyś dogaduje się ze szczurkami :) Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='kalyna']oo jakie zakupy :diabloti: napisz potem, czy warto kupować ta trzecią książkę CM. Tzn. jak wychować idealnego psa. Bo dwie pierwsze mam, ale jeszcze nie czytałam.. Ta obróżka to ma jakieś specjalne zadanie? bo gdzieś takiej używano chyba, ale nie pamiętam... Ale Mavi ma bodyguarda :loveu: :loveu:[/QUOTE] Zaklinacza psów przeczytałam wczoraj całego :evil_lol: Jak wychować psa jeszcze nie czytałam :) Ta obróżka jest po to by nauczyć mojego świrka, że np. przy szczekającym za płotem psie nie wyrywa się i nie szarpie tylko idzie ładnie przy nodze ;) Ma pętelkę zaciskową a dzięki "podwójnej obroży" ta pętelka zawsze jest w odpowiednim miejscu i się nie zsunie. Już testowałam dzisiaj i zdaje egzamin świetnie :) Nie chcę używać kolczatek itd... a Ptyś zawsze chodził na obroży, szelkach i szybko załapał, że zaciskanie się na szyi nie jest komfortowe. No Mavi ma dobry gust :evil_lol::loveu: Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='Izabela124.']Nie mogę się nadziwić jak fajnie Ptyś dogaduje się ze szczurkami :)[/QUOTE] :) W końcu musiał kiedyś :evil_lol: To na początku wyglądało strasznie... za wszelką cenę chciał zjeść ogonki. Mnie już czasami ręce opadały :shake: Ale warto :) Quote
Guest wolfheart Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Ta obroża Millana wydaje mi się być niczym kołnierz ortopedyczny;)..Ptysiowi w niej wygodnie? Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='marta.k9080']Ta obroża Millana wydaje mi się być niczym kołnierz ortopedyczny;)..Ptysiowi w niej wygodnie?[/QUOTE] Nie jest sztywna. Na pewno mu wygodniej w tej obroży niż na kolczatce ;) Quote
Besti Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Ciekawa ta obroża, strasznie wymyślna:P Też nie jestem za kolczatką, ale rozumiem że niektóre psy tego potrzebują i tyle, ja omijam szerokim łukiem. Co do kłaków jesteśmy dawno PO gotowe na wiosnę:multi: Quote
Guest wolfheart Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Ptysiak']Nie jest sztywna. Na pewno mu wygodniej w tej obroży niż na kolczatce ;)[/QUOTE] to dobrze:pbo kolce to nie jest przyjemność... Quote
łamAga Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Jak Ty to zrobiłas że Ptys nie atakuję szczurów to ja nie wiem :shake: Neron na bank by szczekał na nie i pacał je łapami .... Quote
Guest wolfheart Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='dOgLoV']Jak Ty to zrobiłas że Ptys nie atakuję szczurów to ja nie wiem :shake: Neron na bank by szczekał na nie i pacał je łapami ....[/QUOTE] Luna też.... Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='Besti']Ciekawa ta obroża, strasznie wymyślna:P Też nie jestem za kolczatką, ale rozumiem że niektóre psy tego potrzebują i tyle, ja omijam szerokim łukiem. Co do kłaków jesteśmy dawno PO gotowe na wiosnę:multi:[/QUOTE] Jest prosta do założenia jak 2+2 :P No to Wam zazdroszczę tego PO :evil_lol: [quote name='marta.k9080']to dobrze:-Pbo kolce to nie jest przyjemność...[/QUOTE] Ja tej obroży i tak nie mam zamiaru używać na stałe. Tak samo jak kolczatka nie powinna być używana jak zwykła obroża na co dzień. :smile: [quote name='dOgLoV']Jak Ty to zrobiłas że Ptys nie atakuję szczurów to ja nie wiem :shake: Neron na bank by szczekał na nie i pacał je łapami ....[/QUOTE] To samo robił Ptyś. Potem się uspokoił ale jak przyszła Ishtar i Mavi zaczął od nowa. Nawet nieraz zębami nie tylko łapą... Pokazałam mu, że ze mną nie wygra i że nie ma dostępu do ogonków do puki się nie wyluzuje :) Quote
łamAga Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Ptysiak'] To samo robił Ptyś. Potem się uspokoił ale jak przyszła Ishtar i Mavi zaczął od nowa. Nawet nieraz zębami nie tylko łapą... Pokazałam mu, że ze mną nie wygra i że nie ma dostępu do ogonków do puki się nie wyluzuje :)[/QUOTE] super efekt Ci z tej stanowczości wyszedł , normalnie jak swoje dzieci je traktuję :loveu: Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='dOgLoV']super efekt Ci z tej stanowczości wyszedł , normalnie jak swoje dzieci je traktuję :loveu:[/QUOTE] :loveu: Dobrze, że ich piersią nie karmi :evil_lol: Quote
łamAga Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Ptysiak']:loveu: Dobrze, że ich piersią nie karmi :evil_lol:[/QUOTE] poczekaj , to pewnie tylko kwestia czasu :eviltong: Quote
Ptysiak Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='dOgLoV']poczekaj , to pewnie tylko kwestia czasu :eviltong:[/QUOTE] Nawet nie kracz :mad: :evil_lol: Quote
Leokadia Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Kurczę, zazdroszczę samozaparcia do nauki psa niepożerania maluchów,, ja bym sto razy wymiękła jeśli chodzi o nauczenie tego mojego psa:p Quote
M&S Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl6.glitter-graphics.net/pub/945/945076uyzon4w470.gif[/img][/url] Quote
Sonka95 Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [quote name='Ptysiak']:loveu: A właśnie... Wam się też psy zaczęły lenić?? Ja dziś z mojego wyczesałam pół kosza futra... dziennie odkurzam... a on zamiast mieć mniej mam wrażenie, że coraz bardziej zarasta :roll:[/QUOTE] Z Sonii to potwornie dużo leci tej sierści :crazyeye: dzisiaj będzie znowu czesana ;) Quote
Błyskotka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 U mnie też obecnie "problemy" z kłakami. Wszędzie ich pełno. Quote
Ty$ka Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Cześć Ptysie :) Tylko strona do nadrobienia :lol: Quote
Recommended Posts