Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Ptysiak']Może nie widziałaś bo zmieniałam podkład muzyczny. Cieszę się, że widzisz ;)
:loveu:[/QUOTE]

ja też się cieszę:loveu: z Luny wyczesałam kolejną porcję kłaków

Posted

oo jakie zakupy :diabloti:

napisz potem, czy warto kupować ta trzecią książkę CM. Tzn. jak wychować idealnego psa.
Bo dwie pierwsze mam, ale jeszcze nie czytałam..

Ta obróżka to ma jakieś specjalne zadanie? bo gdzieś takiej używano chyba, ale nie pamiętam...

Ale Mavi ma bodyguarda :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='kalyna']oo jakie zakupy :diabloti:

napisz potem, czy warto kupować ta trzecią książkę CM. Tzn. jak wychować idealnego psa.
Bo dwie pierwsze mam, ale jeszcze nie czytałam..

Ta obróżka to ma jakieś specjalne zadanie? bo gdzieś takiej używano chyba, ale nie pamiętam...

Ale Mavi ma bodyguarda :loveu: :loveu:[/QUOTE]
Zaklinacza psów przeczytałam wczoraj całego :evil_lol:
Jak wychować psa jeszcze nie czytałam :)

Ta obróżka jest po to by nauczyć mojego świrka, że np. przy szczekającym za płotem psie nie wyrywa się i nie szarpie tylko idzie ładnie przy nodze ;) Ma pętelkę zaciskową a dzięki "podwójnej obroży" ta pętelka zawsze jest w odpowiednim miejscu i się nie zsunie. Już testowałam dzisiaj i zdaje egzamin świetnie :) Nie chcę używać kolczatek itd... a Ptyś zawsze chodził na obroży, szelkach i szybko załapał, że zaciskanie się na szyi nie jest komfortowe.

No Mavi ma dobry gust :evil_lol::loveu:

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie mogę się nadziwić jak fajnie Ptyś dogaduje się ze szczurkami :)[/QUOTE]
:)
W końcu musiał kiedyś :evil_lol:
To na początku wyglądało strasznie... za wszelką cenę chciał zjeść ogonki. Mnie już czasami ręce opadały :shake: Ale warto :)

Guest wolfheart
Posted

Ta obroża Millana wydaje mi się być niczym kołnierz ortopedyczny;)..Ptysiowi w niej wygodnie?

Posted

[quote name='marta.k9080']Ta obroża Millana wydaje mi się być niczym kołnierz ortopedyczny;)..Ptysiowi w niej wygodnie?[/QUOTE]
Nie jest sztywna.
Na pewno mu wygodniej w tej obroży niż na kolczatce ;)

Posted

Ciekawa ta obroża, strasznie wymyślna:P Też nie jestem za kolczatką, ale rozumiem że niektóre psy tego potrzebują i tyle, ja omijam szerokim łukiem.

Co do kłaków jesteśmy dawno PO gotowe na wiosnę:multi:

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Ptysiak']Nie jest sztywna.
Na pewno mu wygodniej w tej obroży niż na kolczatce ;)[/QUOTE]

to dobrze:pbo kolce to nie jest przyjemność...

Guest wolfheart
Posted

[quote name='dOgLoV']Jak Ty to zrobiłas że Ptys nie atakuję szczurów to ja nie wiem :shake: Neron na bank by szczekał na nie i pacał je łapami ....[/QUOTE]

Luna też....

Posted

[quote name='Besti']Ciekawa ta obroża, strasznie wymyślna:P Też nie jestem za kolczatką, ale rozumiem że niektóre psy tego potrzebują i tyle, ja omijam szerokim łukiem.

Co do kłaków jesteśmy dawno PO gotowe na wiosnę:multi:[/QUOTE]
Jest prosta do założenia jak 2+2 :P

No to Wam zazdroszczę tego PO :evil_lol:

[quote name='marta.k9080']to dobrze:-Pbo kolce to nie jest przyjemność...[/QUOTE]
Ja tej obroży i tak nie mam zamiaru używać na stałe. Tak samo jak kolczatka nie powinna być używana jak zwykła obroża na co dzień. :smile:

[quote name='dOgLoV']Jak Ty to zrobiłas że Ptys nie atakuję szczurów to ja nie wiem :shake: Neron na bank by szczekał na nie i pacał je łapami ....[/QUOTE]
To samo robił Ptyś. Potem się uspokoił ale jak przyszła Ishtar i Mavi zaczął od nowa. Nawet nieraz zębami nie tylko łapą...
Pokazałam mu, że ze mną nie wygra i że nie ma dostępu do ogonków do puki się nie wyluzuje :)

Posted

[quote name='Ptysiak']
To samo robił Ptyś. Potem się uspokoił ale jak przyszła Ishtar i Mavi zaczął od nowa. Nawet nieraz zębami nie tylko łapą...
Pokazałam mu, że ze mną nie wygra i że nie ma dostępu do ogonków do puki się nie wyluzuje :)[/QUOTE]

super efekt Ci z tej stanowczości wyszedł , normalnie jak swoje dzieci je traktuję :loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']super efekt Ci z tej stanowczości wyszedł , normalnie jak swoje dzieci je traktuję :loveu:[/QUOTE]
:loveu:
Dobrze, że ich piersią nie karmi :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']:loveu:

A właśnie... Wam się też psy zaczęły lenić?? Ja dziś z mojego wyczesałam pół kosza futra... dziennie odkurzam... a on zamiast mieć mniej mam wrażenie, że coraz bardziej zarasta :roll:[/QUOTE]

Z Sonii to potwornie dużo leci tej sierści :crazyeye: dzisiaj będzie znowu czesana ;)