Ania W Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 PIANKA I MONA W grudniu w tartaku w Węgrowie zdziczała suka urodziła 6 szczeniąt. Z tego miotu 4 znalazła już domy …zostały tylko dwie suczki. Z tartaku szczeniaki zostały zabrane w ostatniej chwili. Wycieńczone i wyziębione trafiły do Fundacji Emir. Zostały odrobaczone i zaszczepione (mają książeczki zdrowia z aktualnym wpisami). Teraz te około 12-tygodniowe sunie czekają na kochający dom i odpowiedzialnych opiekunów. Sunie są drobnej budowy i nie będą duże – poniżej kolana. Budowy przypominają pinczera ale mają długie ogonki. Pianka – spokojna , bardzo przymilna sunia, bardzo lubi być głaskana i leżeć na kolanach. Mona – wesoła, ruchliwa i ciekawska. Uwielbia się bawić i jest bardzo kontaktowa. Sunie obecnie przebywają w domu tymczasowym (bardzo dobrze dogadują się z kotem) RAFIK Rafik z wyglądu przypomina skrzyżowanie jamnika ze sznaucerem ( w typie jamnika szorstkowłosego) . Jest czarny podpalany i ma jedno ucho zawadiacko odstające. Po jamniku odziedziczył piękne , wyraziste spojrzenie. Rafik jest trochę nieśmiały, ale bardzo lubi być głaskany, przytulany i siedzieć na kolanach. Typowy jamnik – kanapowiec. Psiak jest spokojny, cichy i bardzo grzeczny. Rafik ma ok. 3 miesięcy . Będzie najprawdopodobniej wielkości większego jamnika. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony (posiada książeczkę zdrowia z aktualnymi wpisami) Obecnie przebywa w domu tymczasowym ( bardzo dobrze dogaduje się z kotem) Quote
Ania W Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Specjalnie dla Ogli - duża sesja Rafika na razie tylko tyle, bo mi image nie chce działać :-( Quote
Olga132 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 No to faktycznie zaszalałś z tymi zdjęciami dla mnie:evil_lol: Quote
Folen Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 To zadarte uszko jest niesamowite :loveu: A do fotek to polecam też www.photobucket.com nie buntuje się tak jak image :p Quote
evita. Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Ania W']Arka Noego;-) Aniu- czy Bolek już wyszedł z szoku ? :evil_lol: Bo ta tym zdjęciu wyraźnie jest "lekko zdezorientowany" :evil_lol: . Myślę, że szaleństwa Brittki i Nillki to było tylko preludium do tego co teraz nastąpi w jego spokojnym i uporządkowanym życiu :p P.S. Rafik śliczny a dziewczynki to widać, że małe diabełki i zupełnie nie podobne do rodzeństwa ;) Quote
Paula_i_Świst Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 http://grono.net/gallery/2498382/0/ lub cestlavie.grono.net Niestety musiałam troszkę skrócić, bo są jednak ograniczenia tekstowe. Zdjęcia Rafika dorzucę jutro. Dobranoc ;) a przy okazji hop do góry! Quote
Ania W Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Dziękuję bardzo!!! Maluchy dzisiaj w nocy były OKROPNE!!! Wstawałam do nich 3 razy (po tym jak mogłam zasnąć ok 00.30). Właściwie to dziewczyny straszne płaczki. Rafik jest grzeczny i potrafi się zająć sobą i zabawkami. Dzisiaj wychodząc do pracy jeszcze dobrze drzwi nie zamknęłam a już był płacz...Nie wiem czy mnie nie eksmitują za zakłócanie ciszy... Quote
enia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Tylko trzy razy??? dobrze , że nie co dwie godziny na karmienie......:p one sie przyzwyczaja i bedzie dobrze tak jak z Nelka i Bubcią.Tak myslę. Quote
mycha101 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Nie ma śladu po niedzielnym smutku na ich buźkach, aż miło popatrzeć. Wesoło masz teraz w domku:evil_lol: Śliczne szczeniaczki szukają wspaniałego domku i to szybko, żeby Ania mogła sobie czasami w nocy pospać:eviltong: Quote
Ania W Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Enia podpadasz, wiesz o tym? ;-) Nillka i Britka były mniej narzekające, chociaż też się zdarzało ...Tylko ja je wtedy do budy wysyłałam ;-) Pianka to super pieszczocha, milusia niesamowicie, jak się ją na kolana weźmie to to aż się pod pachę wtula. Monia to czupurek. Rozrywkowa i szalona.Ona na głowie ma ...irokeza! Może zrobię lepsze zdjęcia ale jak się przyjrzycie to widać , że jej się sierść schodzi w takiego malutkiego irokezika ;-) Rafik powoli przekonuje się do głaskania. To znaczy na początku nie ma ochoty,ale jak już da się pogłaskać to podchodzi coraz bliżej i jakby myślał " Hmmm to nawet fajne jest, może jeszcze trochę dam się pogłaskać..." Powoli będę im powiększała przestrzeń życiową...Tylko dzisiaj rano cała trójka wpadła na moment do pokoju i...sprzątałam 3 koopki z dywanu ... No i zapomniałabym- Rafik zaczyna zmieniać zęby:-) Nie ma dwóch na dole z przodu. Quote
enia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Aniu nie strasz! bo ja chciałam je na własne oczy zobaczyć, no to teraz to nie wiem...... strach sie bać.:nerwy: Quote
Ania W Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Wiesz, wiesz ;-) Na socjalizację krówek nie zdąrzyłaś to teraz nawet MUSISZ przyjechać! Mam tylko jedno pytanie - kiedy ? Quote
mycha101 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 mycha101 napisał(a):Nie ma śladu po niedzielnym smutku na ich buźkach, aż miło popatrzeć. Wesoło masz teraz w domku:evil_lol: Śliczne szczeniaczki szukają wspaniałego domku i to szybko, żeby Ania mogła sobie czasami w nocy pospać:eviltong: przepraszam bardzo, pomyliły mi się psiaki. ja ich wcale nie widziałam w niedzielę. jestem maksymalnie zakręcona. no to niech ktoś maleństwa zauważy:multi: Quote
Kardiamou Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 No fajną masz teraz gromadkę... :) Ale wiesz, mi tez Nilka nie bardzo dala spac dzisiaj. Tyle ze problem byl rano, bo zaczela mnie budzic gdzies tak po 6, a naogol to spi jak zabita o tej porze. Mam nadzieje, że psiaczki szybko znajda dobre domy. :D Ale przed krowkami to Bolek jakos wiekszy dystans trzymal... Chyba sie przyzwyczaja... ;) Quote
mycha101 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 3 śliczne pieski szukają kochających domów. Quote
enia Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ania W napisał(a):Wiesz, wiesz ;-) Na socjalizację krówek nie zdąrzyłaś to teraz nawet MUSISZ przyjechać! Mam tylko jedno pytanie - kiedy ? na dniach może być??? zadzwonie wcześniej sie umówić.:lol: Quote
Kardiamou Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Byleby tylko Bolek nie postanowil sie wyniesc razem z psiakami... ;) Chyba mu sie powoli zaczyna podobac przedszkole sadzac po jego obchodzie po klatce ;) Quote
evita. Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Aniu- jak tam Twoja ferajna ? Mam nadzieję, że obyło sie bez domolki itp, że o ofiarach już nie wspomnę :evil_lol: Quote
Ania W Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Najnowsze wieści! Pianka upatrzyła sobie koci koszyk.... To rezydencja dzieciaków ;-) W tle toaleta. Wygodnicki ;-) Dzieciaki są kochane...kiedy śpią ! Quote
Ania W Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Ba! Są wtedy nawet PRZEKOCHANE!!! Zwłaszcza, jak przy okazji ja jeszcze mogę się przespać... Quote
Recommended Posts