Jump to content
Dogomania

Pianka , Monia i Rafik - wszystkie trafiły do nowych rodzin :-)

Recommended Posts

Posted

PIANKA I MONA

W grudniu w tartaku w Węgrowie zdziczała suka urodziła 6 szczeniąt. Z tego miotu 4 znalazła już domy …zostały tylko dwie suczki.
Z tartaku szczeniaki zostały zabrane w ostatniej chwili. Wycieńczone i wyziębione trafiły do Fundacji Emir. Zostały odrobaczone i zaszczepione (mają książeczki zdrowia z aktualnym wpisami). Teraz te około 12-tygodniowe sunie czekają na kochający dom i odpowiedzialnych opiekunów.
Sunie są drobnej budowy i nie będą duże – poniżej kolana. Budowy przypominają pinczera ale mają długie ogonki.

Pianka – spokojna , bardzo przymilna sunia, bardzo lubi być głaskana i leżeć na kolanach.
Mona – wesoła, ruchliwa i ciekawska. Uwielbia się bawić i jest bardzo kontaktowa.

Sunie obecnie przebywają w domu tymczasowym (bardzo dobrze dogadują się z kotem)

RAFIK
Rafik z wyglądu przypomina skrzyżowanie jamnika ze sznaucerem ( w typie jamnika szorstkowłosego) . Jest czarny podpalany i ma jedno ucho zawadiacko odstające. Po jamniku odziedziczył piękne , wyraziste spojrzenie.
Rafik jest trochę nieśmiały, ale bardzo lubi być głaskany, przytulany i siedzieć na kolanach. Typowy jamnik – kanapowiec. Psiak jest spokojny, cichy i bardzo grzeczny.
Rafik ma ok. 3 miesięcy . Będzie najprawdopodobniej wielkości większego jamnika.
Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony (posiada książeczkę zdrowia z aktualnymi wpisami)
Obecnie przebywa w domu tymczasowym ( bardzo dobrze dogaduje się z kotem)

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania W']Arka Noego;-)

Aniu- czy Bolek już wyszedł z szoku ? :evil_lol: Bo ta tym zdjęciu wyraźnie jest "lekko zdezorientowany" :evil_lol: . Myślę, że szaleństwa Brittki i Nillki to było tylko preludium do tego co teraz nastąpi w jego spokojnym i uporządkowanym życiu :p
P.S. Rafik śliczny a dziewczynki to widać, że małe diabełki i zupełnie nie podobne do rodzeństwa ;)

Posted

Dziękuję bardzo!!!
Maluchy dzisiaj w nocy były OKROPNE!!! Wstawałam do nich 3 razy (po tym jak mogłam zasnąć ok 00.30). Właściwie to dziewczyny straszne płaczki. Rafik jest grzeczny i potrafi się zająć sobą i zabawkami. Dzisiaj wychodząc do pracy jeszcze dobrze drzwi nie zamknęłam a już był płacz...Nie wiem czy mnie nie eksmitują za zakłócanie ciszy...

Posted

Tylko trzy razy???
dobrze , że nie co dwie godziny na karmienie......:p
one sie przyzwyczaja i bedzie dobrze tak jak z Nelka i Bubcią.Tak myslę.

Posted

Nie ma śladu po niedzielnym smutku na ich buźkach, aż miło popatrzeć.
Wesoło masz teraz w domku:evil_lol:
Śliczne szczeniaczki szukają wspaniałego domku i to szybko, żeby Ania mogła sobie czasami w nocy pospać:eviltong:

Posted

Enia podpadasz, wiesz o tym? ;-)
Nillka i Britka były mniej narzekające, chociaż też się zdarzało ...Tylko ja je wtedy do budy wysyłałam ;-)
Pianka to super pieszczocha, milusia niesamowicie, jak się ją na kolana weźmie to to aż się pod pachę wtula.
Monia to czupurek. Rozrywkowa i szalona.Ona na głowie ma ...irokeza! Może zrobię lepsze zdjęcia ale jak się przyjrzycie to widać , że jej się sierść schodzi w takiego malutkiego irokezika ;-)
Rafik powoli przekonuje się do głaskania. To znaczy na początku nie ma ochoty,ale jak już da się pogłaskać to podchodzi coraz bliżej i jakby myślał " Hmmm to nawet fajne jest, może jeszcze trochę dam się pogłaskać..."
Powoli będę im powiększała przestrzeń życiową...Tylko dzisiaj rano cała trójka wpadła na moment do pokoju i...sprzątałam 3 koopki z dywanu ...

No i zapomniałabym- Rafik zaczyna zmieniać zęby:-) Nie ma dwóch na dole z przodu.

Posted

mycha101 napisał(a):
Nie ma śladu po niedzielnym smutku na ich buźkach, aż miło popatrzeć.
Wesoło masz teraz w domku:evil_lol:
Śliczne szczeniaczki szukają wspaniałego domku i to szybko, żeby Ania mogła sobie czasami w nocy pospać:eviltong:

przepraszam bardzo, pomyliły mi się psiaki. ja ich wcale nie widziałam w niedzielę. jestem maksymalnie zakręcona.
no to niech ktoś maleństwa zauważy:multi:

Posted

No fajną masz teraz gromadkę... :) Ale wiesz, mi tez Nilka nie bardzo dala spac dzisiaj. Tyle ze problem byl rano, bo zaczela mnie budzic gdzies tak po 6, a naogol to spi jak zabita o tej porze.
Mam nadzieje, że psiaczki szybko znajda dobre domy. :D
Ale przed krowkami to Bolek jakos wiekszy dystans trzymal... Chyba sie przyzwyczaja... ;)

Posted

Ania W napisał(a):
Wiesz, wiesz ;-)
Na socjalizację krówek nie zdąrzyłaś to teraz nawet MUSISZ przyjechać!
Mam tylko jedno pytanie - kiedy ?

na dniach może być??? zadzwonie wcześniej sie umówić.:lol: