kikou Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Górniczek najbardziej przyjaźni sie z chorą na raka Saszeńką, lubią sobie tak razem gdzieś zalegać.... [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e0db174bc148cbe.html"][IMG]http://images35.fotosik.pl/1592/2e0db174bc148cbemc.jpg[/IMG][/URL] Quote
Panna Marple Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 No to nie jest najlepiej z Gorniczkowym zdrowiem. Spondyloza nie brzmi dobrze:-(. O trocoxilu same dobre rzeczy słyszałam, a że skutki uboczne... wiem... Trzeba wszystko dobrze obczaić i najmniejsze zło wybrać Quote
natalia.aleksandrov Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Cześć, Pilnie potrzebujemy wsparcia dla Nerona - to jego jedyna szansa. Czy możecie nas wesprzeć, choćby duchowo?... :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230998-Neron-pilnie-szuka-DT-DS-ma-czas-do-1-wrze%C5%9Bnia%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230998-Neron-pilnie-szuka-DT-DS-ma-czas-do-1-wrze%C5%9Bnia%21[/URL] Quote
martka1982 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jednego psiaka po trocoxilu podnieśliśmy na 4 łapy i żyje sobie szczęśliwie do dziś a już ledwo chodził, u niego nie wystąpiły żadne skutki uboczne wiem,ze czasem można go kupić taniej, np jesli wet nie policzy sobie marży ale i tak jest to droga kuracja, jesli weci wyrażą zgodę, ja bym była za. mam trochę rzeczy na bazarek, tak na początek to w zasadzie najpierw kastracja i usunięcie guza a w dalszej kolejności zajęcie się spondylozą, tak? Quote
MALWA Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Nie wchodziłam tu kilka dni .............i nie spodziewałam się takich informacji. Ile kosztuje ten lek, który ma pomóc Górnikowi? Quote
Panna Marple Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='MALWA']Nie wchodziłam tu kilka dni .............i nie spodziewałam się takich informacji. Ile kosztuje ten lek, który ma pomóc Górnikowi?[/QUOTE] Nie znam dokładnej ceny, ale nie da się ukryć, że mówimy o bardzo drogim leku. Pies dostaje jedną tabletkę miesięcznie ( substancja czynna uwalnia się powoli) i jest to koszt ok. 200zł! Przynajmniej o takiej cenie słyszałam od kogoś rok temu. Może coś się zmieniło? Quote
MALWA Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 [quote name='Panna Marple']Nie znam dokładnej ceny, ale nie da się ukryć, że mówimy o bardzo drogim leku. Pies dostaje jedną tabletkę miesięcznie ( substancja czynna uwalnia się powoli) i jest to koszt ok. 200zł! Przynajmniej o takiej cenie słyszałam od kogoś rok temu. Może coś się zmieniło?[/QUOTE] Kurcze! To faktycznie bardzo drogi lek! Ale skoro może pomóc to trzeba spróbować, tak myślę. Ale nie sądzę, zeby się coś zmieniło, a jeśli już to chyba nie potaniał ? Quote
martka1982 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 ja juz ten nie pamietam ale wydaje mi sie,ze w opakowaniu byly 2 tabletki i koszt to okolo 250zł ale moze myle z innym lekiem Quote
piescofajnyjest Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 troszke mnie tutaj nie bylo....a tutaj troszke smutne wiesci:((( Quote
Panna Marple Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 No niestety, nie jest najlepiej z Górnisia zdrowiem, ale za to nie siedzi jużw schronie:multi: i starość ma dobrą... Quote
MALWA Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Rozumiem, ze teraz czekamy na carycę i jej zdanie w sprawie Górnika ? Trzeba pomóc biedakowi. Quote
Panna Marple Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='MALWA']Rozumiem, ze teraz czekamy na carycę i jej zdanie w sprawie Górnika ? Trzeba pomóc biedakowi.[/QUOTE] tak sądzę... Quote
caryca26 Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Witajcie dziewczyny po dłuższej nieobecności. Oczywiście ,że jestem zdania ,że trzeba leczyć. Kikou się zna , ma doświadczenia i w konsultacji z wetem napewno podejmą najlepszą decyzję co do metod leczenia. Narazie zrobiłam kikou przelew za zaległe rachunki za badania i leki tj. 162 zł ( rachunki 218 zł + 124 zł - 180 zł -zaliczka) oraz dodatkowo przelałam 150 zł na poczet dalszych leczeń , jak kikou będzie wiedziała co lekarze zrobią najpierw i ile to b edzie kosztowało to prześlę dalszą kwotę. Podczas mojej nieobecności weszły wpłaty od : -Asiapyziak 50 zł - deklaracja 09/2012 - ewu 15 zł -deklaracja 08/2012 - Katekermit 30 zł - deklaracja 08 i 09/2012 - KropeczkaJ 25 zł - deklaracja 09/2012 - Roland_de 35 zł - deklaracja 09/2012 - Sabina02 50 zł - deklaracja 08 i 09/2012 - Bambino 10 zł - deklaracja 09/2012 Wszystkim cioteczkom dziękuję z całego serca! Quote
martka1982 Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 tak, zgadza się, pieniążki doszły, prześlę na konto carycy, dziękujemy:) Quote
caryca26 Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Weszły jeszcze pieniążki za 08/2012 i 09/2012 od cioteczki pikola 20 zł. Sorki za przeoczenie i z całego serducha dziękuję! Quote
caryca26 Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 (edited) Póki co Górniczek zaprasza na bazarki między innymi dla swojego kolegi za schroniska , który też jest u kikou - Binga/Bronisława , ktory ma braki w deklaracjach... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231878-Mega-ciuchowisko-tu-znajdziesz-wszystko-dla-dwóch-Panów-B-)-OTWARTE-DO-25-09-do-20-00?p=19635475#post19635475[/URL] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231912-Gadżeciarnia-dla-Binga-i-Bazyla-OTWARTE-DO-25-09-godz-20-00?p=19638258#post19638258[/url] Edited September 9, 2012 by caryca26 Quote
kikou Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 wydaje mi sie że za badanie rtg wysłałas mi dyszke za dużo to było 114 złotych a nie 124.... a w sprawie leczenia Górniczka żeby nie zrujnować tej chorej wątróbki uradziłysmy z Panią wet tak: jeszcze jakiś czas Górniczek je pastylki na wątrobe, gdzieś na poczatku października zabieg jajeczkowy i odrazu po zabiegu zamiast doraźnych środków przeciwbólowych dostanie trocoxil, który za jednym zamachem bedzie działał przeciwbólowo po zabiegu i na kręgosłupek. pod koniec września podam precyzyjny koszt - [B]prosze nie wysyłaj mi juz nic "z góry", dopiero jak bedzie wiadomo ile co i jak... [/B]zamówiłam mu też w niemczech msm (paradoksalnie tam jest o wiele tańszy ;) ) - to jest taki preparat naturalny, który działa przeciwzapalnie(nie tak efektywnie jak piguły ale nie rujnuje przewodu pokarmowego - nie chce za to kasy, bo to jeszcze ze cztery inne biedulki bedą podjadać) i to bedzie dostawał po trocoxilu, gdzieś od polowy października... potem zobaczymy jak sie kuruje nasz chłopak i bedziemy mysleć co dalej... Quote
caryca26 Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='kikou']wydaje mi sie że za badanie rtg wysłałas mi dyszke za dużo to było 114 złotych a nie 124.... a w sprawie leczenia Górniczka żeby nie zrujnować tej chorej wątróbki uradziłysmy z Panią wet tak: jeszcze jakiś czas Górniczek je pastylki na wątrobe, gdzieś na poczatku października zabieg jajeczkowy i odrazu po zabiegu zamiast doraźnych środków przeciwbólowych dostanie trocoxil, który za jednym zamachem bedzie działał przeciwbólowo po zabiegu i na kręgosłupek. pod koniec września podam precyzyjny koszt - [B]prosze nie wysyłaj mi juz nic "z góry", dopiero jak bedzie wiadomo ile co i jak... [/B]zamówiłam mu też w niemczech msm (paradoksalnie tam jest o wiele tańszy ;) ) - to jest taki preparat naturalny, który działa przeciwzapalnie(nie tak efektywnie jak piguły ale nie rujnuje przewodu pokarmowego - nie chce za to kasy, bo to jeszcze ze cztery inne biedulki bedą podjadać) i to bedzie dostawał po trocoxilu, gdzieś od polowy października... potem zobaczymy jak sie kuruje nasz chłopak i bedziemy mysleć co dalej...[/QUOTE] Kasia Ty jesteś aniołem. Dziękujemy za to ,że tak super opiekujesz się Górniczkiem. A na paragonie to nie wyraźnie było i faktycznie za dużo o 10 zł poszło. Poprawię w rozliczeniu. Weszły pieniążki od piescofajnyjest 20 zł. Dziękujemy! Quote
piescofajnyjest Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 oj, to potakiej farmakologii Gorniczek bedzie brykal, jak mlodzik:) Quote
Panna Marple Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Dofinansowuję trocoxil dla Górnisia - 100zł Quote
caryca26 Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='Panna Marple']Dofinansowuję trocoxil dla Górnisia - 100zł[/QUOTE] Dziękujemy kochana , jesteś dobry duchem naszego Górnisia! Quote
Panna Marple Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Niech jak najdłużej cieszy się życiem w dobrej formie Quote
Recommended Posts