Klaudus__ Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]To maleństwo kilka dni temu trafiło do schroniskowego boksu... Niestety jest to sunia ,że się tak wyrażę "wyciągnięta z łóżka" - na pewno była domowym kanapowcem. Ma piękną sierść. Nie znała budy - bała się tam wejść... Musiała mieć pościelone kocykami przed budą... I tam spała... Mała chodzi na smyczy i jest bardzo radosna - jak tylko człowiek poświęca Jej wolną chwilkę... Nie jest szczeniaczkiem - ale jest młoda... Może ma około 3 latka? Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu... Wydarzeniu na fb... Kontakt: tel: 785 549 189 mail: [email protected] [/FONT] Quote
Avilia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Z Funi jest fajna dziewunia;P Widać,że mieszkała w domu,bo na spacerku nie umiała się nasiusiać.Bidulka,a teraz w boksie siedzi. Quote
paulinken Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ale ślicznotka! Jak byłam mała to miałam pluszową Funię ;) Quote
Klaudus__ Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 [quote name='paulinken']Ale ślicznotka! Jak byłam mała to miałam pluszową Funię ;) To bierz teraz żywą :P Quote
paulinken Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Wyróżniłam gumtree na tydzień. http://www.morusek.pl/ogloszenie/99598/Malenka-Funia---gasnie-w-schronisku/ http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Malenka-Funia-gasnie-w-schronisku,61535 tablica.pl - do aktywacji Quote
Isiak Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Zapisuję maleńką :( Może się zgubiła komuś? SM ją przywiozła? Quote
diana79 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 (edited) zrobię małej fb :( http://www.facebook.com/events/375414189147322/ Edited March 27, 2012 by diana79 Quote
Bambino Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Myslę, że mogę ją zabrać. Wprawdzie miał do mnie przyjechac jeden ze szczeniaczków pszczyńskich, ale oba jadą do Rudzi Biancy, więc praktycznie 1 nadprogramowe miejsce jest. Tylko jak z transportem, bo na wątku szczeniaków Avilia pisała, że w stronę Wrocławia troche kiepsko. Kontaktowałam się wczoraj z Dodą, czy mogłaby jechać w niedzielę, ale niestety pracuje. A Funia mogłaby jechac już, czy przechodzi kwarantannę? Quote
Avilia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Bambino napisał(a):Myslę, że mogę ją zabrać. Wprawdzie miał do mnie przyjechac jeden ze szczeniaczków pszczyńskich, ale oba jadą do Rudzi Biancy, więc praktycznie 1 nadprogramowe miejsce jest. Tylko jak z transportem, bo na wątku szczeniaków Avilia pisała, że w stronę Wrocławia troche kiepsko. Kontaktowałam się wczoraj z Dodą, czy mogłaby jechać w niedzielę, ale niestety pracuje. A Funia mogłaby jechac już, czy przechodzi kwarantannę? Tymczas rozumiem bezpłatny? Ona mogłaby już jechać. Quote
Bambino Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 A macie jakieś środki, żeby był płatny? :crazyeye: Chyba nie, więc musi być bezpłatny. Oczekiwałabym tylko pomocy finansowej w sprawach weterynaryjnych ( szczepienia, odrobaczenia) i oczywiście w ogłoszeniach Funii. A czy ona może miec jakieś szczepienia? A w ogóle to jak się znalazła u was? A jak Avilia myślisz z transportem? Mogę jeszcze zadzwonić do Szczepona ( Klaudia też go zna, może będzie miał wolny weekend), jak organizowałysmy transport dla Aramisa, to mówił, że jakby co to on pojedzie za zwrotem kosztów ( 0,50 zł/km) i poczeka aż uzbieramy na transport. Więc myślę, że teraz też by tak zrobił, tylko nie wiadomo czy będzie miał wolny termin. Jakby co, to ja mogę podjechac do Wrocławia ( w tym tygodniu tylko w niedzielę) Quote
Avilia Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Nie mamy oczywiście:p Pytam ze względu na to,że ostatnio już psiaka z DT odbierałyśmy,bo po tygodniu okazał się jednak płatny,ale to długa historia,więc wiesz-lepiej wiedzieć wszystko zawczasu;) Musimy pozbierać trochę ludzi na wątek,bo my oczywiście będziemy się starać żeby standardową pomoc Ci zapewnić,ale nasze możliwości są niestety ograniczone,a im nas więcej tym lepiej. O psie nie wiemy nic poza tym,że prawie na pewno jest domowa,młoda i umie chodzić na smyczy.Nie wiemy skąd jest i jak się znalazła w schronie.Prawdopodobnie wyrzucona;/ Akurat u nas jest to jakoś "w modzie";/ Zadzwoń do Szczepona jak możesz i zapytaj ile wyniósłby transport. Mógłby ktoś porobić już parę ogłoszeń dla Funi?Suczka jest naprawdę bardzo fajna i wątpię aby długo domu szukała.No ale trzeba ją poreklamować,żeby świat ją zobaczył. Quote
AtaO Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Dzisiaj założony wątek i jeszcze dzisiaj pojawia się nadzieja na BDT. To chyba sen :) Quote
Isiak Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Podnoszę śliczną dziewuszkę, niech więcej osób ją zauważy. Quote
diana79 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 wspaniale że już znalazł się DT dla małej:multi: Quote
paulinken Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Dostałam maila w sprawie Funi: "Proszę o odpowiedź czy Funia wytrzyma 8 godzin w mieszkaniu sama. Kocham psy ale mój charakter pracy nie pozwala mi na długie spacery z pupilem. Miałem kundelka 18 lat, i bardzo tęsknię. Jeżeli Funia zechce jeździć ze mną /jestem kierowcą/ to już ją kocham. w domu znajdzie kolżankę Psotkę, są bardzo podobne" mail do Pana: [email protected] Avilia, napiszesz do Pana? Gdyby było ok, to Bambino mogłaby przyjąć jakąś inną bidę (może któraś z suczek z punktu?) Quote
__Lara Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 jejku,ale by było fajnie jakby znalazła juz domek :D Quote
malagos Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Rewelacja, ależ to byłby fart - wątek, ogloszenia, dom i to w dwa dni :) Quote
Avilia Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='paulinken']Dostałam maila w sprawie Funi: "Proszę o odpowiedź czy Funia wytrzyma 8 godzin w mieszkaniu sama. Kocham psy ale mój charakter pracy nie pozwala mi na długie spacery z pupilem. Miałem kundelka 18 lat, i bardzo tęsknię. Jeżeli Funia zechce jeździć ze mną /jestem kierowcą/ to już ją kocham. w domu znajdzie kolżankę Psotkę, są bardzo podobne" mail do Pana: [email protected] Avilia, napiszesz do Pana? Gdyby było ok, to Bambino mogłaby przyjąć jakąś inną bidę (może któraś z suczek z punktu?) Odpiszę,ale ciężko mi odpowiedzieć na pytanie czy ona wytrzyma 8 godzin sama;/ Quote
paulinken Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Wiem, ale można się z Panem spotkać i porozmawiać. Bo może w ogóle nie ma się czym podniecać i lepiej, żeby Funia pojechała do Bambino. Quote
monika083 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 najczesciej ludzie pracuja po 8 godzin i psy jakos wytrzymuja, moze akurat mialaby fajnie, albo zrobi prawko i jezdzilaby jako kierowca:) trzymam kciuki Quote
Avilia Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='paulinken']Wiem, ale można się z Panem spotkać i porozmawiać. Bo może w ogóle nie ma się czym podniecać i lepiej, żeby Funia pojechała do Bambino. No zobaczymy co z tego wyniknie. Trzeba dać info na transportowym,że szukamy do Wrocka. Quote
Klaudus__ Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 Super jakby był tymczas! Jednak każde ogłoszonko na wagę złota... Quote
Recommended Posts