Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Saruś :)
Arisek :loveu::loveu::loveu:Faktyczne zjaśniał mu grzbiecik a przynajmniej tak na fotkach widać...słodziak malutki ta jego kiteczka jest fajowa:loveu:
Pozdrowionka;)

Posted

Cześć :calus:

Chcę się pochwalić, że od dzisiaj jestem właścicielką Canona EOS 400D :multi: Gdyby nie rodzice, którzy się dołożyli, to czekałabym jeszcze bardzo długo :lol:

Ariskowi faktycznie włoski zgęściały i grzbiecik śmiesznie wygląda :lol: Raczej nie po cięciu tak się zmienił, tylko dlatego, że w końcu normalnie je. Jeszcze 2 lata temu jadł jak wróbelek i ważył zaledwie 1,7 kg :-o Teraz trafiliśmy w gust, bo odkąd jada swoje puszki pomieszane z suchą karmą, to ani razu mu nie zbrzydło :loveu: I nie choruje, a to też wpłynęło na jego wygląd (miał chory żołądek i ciągle wymiotował).

Zdjęcia z kompaktu :grins:

Posted

No to gratki z nowego nabytku :multi: Ma już imię? :evil_lol:
No, to teraz pisz jak się sprawuje, i co zaważyło na tym, że jednak 400d, a nie 450 :cool1:

W sumie szkoda, że nie pierwsza nie wybrałaś 450d:evil_lol:, powiedziałabyś mi czy warto kupić, a tak to ja nadal myślę który wybrać :lol:

Arisiak cudny taki roześmiany :loveu:

Posted

PositiveThought napisał(a):
cześć Saruś :loveu:

gratuluje i zazdroszczę, ja na swoje szczęście poczekam jeszcze do 20 czerwca, mam nadzieję, że szybko zleci :mdleje:

ile ja bym dała za to, żeby mój Dydek jadł normalnie :shake:

a fotki śliczne, słoneczne :loveu:

Cześć Atka!

A jaki będziesz miała? Nikona D80? Tak mi się chyba o uszy obiło...

Aris normalnie je, ale w małych ilościach :diabloti: Jedna mała puszeczka starcza mu na cały dzień, a i tak czasem zostawia. Ostatnio jakaś kobieta go głaskała i tak powiedziała:
"A co on taki chudziutki? Nie chce jeść?".
Najgorsze są jego łapki, bo same kości :shake: I dlatego nie lubię go całego macać w poszukiwaniu kleszczy, bo nie wiem, czy to jakiś robal, czy kość :evil_lol:

madziasto4 napisał(a):
No to gratki z nowego nabytku :multi: Ma już imię? :evil_lol:
No, to teraz pisz jak się sprawuje, i co zaważyło na tym, że jednak 400d, a nie 450 :cool1:

W sumie szkoda, że nie pierwsza nie wybrałaś 450d:evil_lol:, powiedziałabyś mi czy warto kupić, a tak to ja nadal myślę który wybrać :lol:

Arisiak cudny taki roześmiany :loveu:

Imienia jeszcze nie ma :lol: Na razie ładuje się akumulator i nie mogę się w nim pełni nacieszyć, buuu :-(

Na 400D zaważyła cena, bo jako osoba ucząca się, a nie pracująca, to mogę tylko pomarzyć o 450D, ech... Gdyby rodzice się dołożyli troche więcej, to teraz pewnie bym się cieszyła tym drugim :lol: Ale nie narzekam, bo o 400D słyszałam naprawdę dobre opinie.

Madzia, a na forum Canon Board byłaś? Jeśli nie, to wejdż tam i poczytaj - naprawdę warto.

Posted

Sara_i_Aris napisał(a):

Imienia jeszcze nie ma :lol: Na razie ładuje się akumulator i nie mogę się w nim pełni nacieszyć, buuu :-(

Na 400D zaważyła cena, bo jako osoba ucząca się, a nie pracująca, to mogę tylko pomarzyć o 450D, ech... Gdyby rodzice się dołożyli troche więcej, to teraz pewnie bym się cieszyła tym drugim :lol: Ale nie narzekam, bo o 400D słyszałam naprawdę dobre opinie.

Madzia, a na forum Canon Board byłaś? Jeśli nie, to wejdż tam i poczytaj - naprawdę warto.

Tak, mam to forum zapisane w zakładkach, przeglądałam wątki tak po łebkach, a dokładniej poczytam jak już będzie po wszystkim :p Znaczy po maturze:p

Posted

madziasto4 napisał(a):
Tak, mam to forum zapisane w zakładkach, przeglądałam wątki tak po łebkach, a dokładniej poczytam jak już będzie po wszystkim :p Znaczy po maturze:p

No tak, ty przecież po maturze kupujesz :loveu:

dokładnie :loveu:
ja to się bardzo, bardzo uparłam. bo podobno Nikon D80 i Canon 400d są na tym samym levelu, Nikon droższy, a ja zdania nie zmieniam... może gdybym kupowała z własnych pieniędzy, to miałabym inne podejście...
luszczana ma być nagrodą za ukończenie gimnazjum/dostanie się do dobrego LO. no i git :loveu:

ten akumulator straaaaaasznie długo się ładuje, nie?
ładuj się szybciej, my chcemy fotki obejrzeć!

Ja kupowałam z własnych i dlatego padło na Canona :lol: Ale zastanawiałam się między 400D, 450D i właśnie D80.

Długo... ale może jeszcze nie naładowanym do końca dam radę zrobić zdjęcie?

Posted

Kasia napisał(a):
Gratulejszyn! :multi:
Fotki cudne, kolorowe i roześmiane!!!
Pięknieje Ci ten Twój mały kawaler :loveu:

Aż się zawstydziliśmy :oops:

Rozumiem, że wcześniej był brzydki, teraz wygląda trochę lepiej, ale nadal nie jest ładny? :megagrin:

na pewno da radę, ale czy tam nie jest tak jak z tymi komórkowymi? że najpierw naładowujesz na full, potem trza rozładować i potem już normalnie?

mój kolega tak musiał. tak mu powiedzieli w sklepie.

Wiesz, że nie wiem? :hmmmm:

Trochę kwiatków:

Posted

Witaj, Saruś. :)
O Arisek bardzo ładnie wyszedł na tych zdjęciach, które robiłaś swoim nowym aparatem. :) :loveu: Ja właśnie się zastanawiam nad kupnem nowej cyfrówki, ale nie mam pojęcia, jaka by była dla mnie odpowiednia. :shake: Polecasz mi jakąś? :cool3:
Dobrze, że Ariskowi lepiej, teraz jak więcej je o wiele lepiej wygląda. :) Wcześniej taki chudy troszkę był, a teraz... po prostu przystojny chłopak. :cool3:
I bardzo ładne zdjęcia przyrody, tych kwiatów. :)

Posted

Zdjęć robionych lustrem jeszcze nie wsawiałam, ale dziękuję za miłe słowa :lol:

Co do cyfrówki to polecam dwie firmy: Canon i Nikon. Obydwie są naprawdę godne uznania. Dotychczas robiłam zdjęcia Canonem PowerShot A540 i jestem zadowolona :loveu: Z Nikonami styczność miałam, ale jako, że sama nie miałam okazji go mieć, to chyba nie za bardzo ci mogę pomóc.

On nadal jest chudy :lol: Po prostu ma gęstszy włos i dlatego wygląda bardziej, hmm... okazale? Trzebaby go podotykać, a wtedy zapewniam, że każda z was by się go wystraszyła :evil_lol:

Pierwsze zdjęcia 400D :multi: Tylko dlaczego Arisek jest rudy :x

Posted

No i nic o D60 nie gadają :cool1: Musze jeszcze looknąć na ceny tych Canonów waszych ..ahhh ciężki wybór :shake: Dobrze, ze lista do 4-ch okrojona :p

Aisek faktycznie jak Oscarito :loveu: Śliczny chłopak wśród zieleni :loveu::loveu:

Posted

Cześć wszystkim :calus:

Wpadłam do was z nowymi zdjęciami :loveu: Dopiero uczę się wszystkich funkcji, więc jak zobaczycie pomarańczowego Arisa, to nie krzyczcie :oops:

Co sie tyczy Ariska... dzisiaj pojechał na strzyżenie do YC. Jak już wróci, to zrobię mu zdjęcia w nowej fryzurce.

Beatko, pisałam już w twojej galerii, a nawet w Atki, że D60 nie ma wbudowanego silnika AF, więc nie bierz go pod uwagę.

Widzicie ten stalowy pasek na jego grzbiecie? To nie wina zdjęcia, on naprawdę go ma :lol: