DONnka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Rozmawiałam z anett :) Wikunia już po sterylce :) Zabieg przebiegł bez większych komplikacji Sunia ładnie się wybudziła i szybciorem dochodzi do siebie :multi: Oby tak dalej :thumbs: Quote
wolf122 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Biedna sunia po zabiegu ,oby jej bardzo nie bolało:shake: Ale to konieczne i teraz tylko będzie lepiej:kciuki: Quote
DONnka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 RudziaPaula napisał(a):A jak z atakami? Był tylko ten jeden ponad miesiąc temu :) I oby tak zostało :modla: Quote
RudziaPaula Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 DONnka napisał(a):Był tylko ten jeden ponad miesiąc temu :) I oby tak zostało :modla: cudo z niej... Quote
Lu_Gosiak Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie, Nikt Jej nie chciał zdrowej to co dopiero teraz...a Ona nie moze siedziec z DT tyle czasu...prosze pomozcie rozsylac i szukaC wice domu - Ona jest taka kochana... Quote
RudziaPaula Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 ona jest tak podobna do mojej suni:) Musimy pamietac o Felciu,jemu też nie wiele osób dawało szanse. Quote
wolf122 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie Kurcze i Axelek i Wika jednak mają to cholerstwo:shake: a była cicha nadzieja,że to przez robale,szkoda.Zdrowych psów ludzie nie chcą a co dopiero z problemem.Musi znaleźć się domek taki jak pisze Rudzia .Farelek mimo swojego stanu znalazł ludzi o wspaniałym sercu,którzy naprawdę kochają zwierzęta,tym bardziej tak potrzebujące opieki.Ale ciężko będzie tym bardziej,że Dt nie będzie wiecznie do dyspozycji.Strasznie wkur...a jest ta niemoc.Skąd ten dom???:shake: Quote
bela51 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Zapisuje sie na watku Wiki. Dopiero dzisiaj tu trafilam. Quote
DONnka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) [quote name='Lu_Gosiak']niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie, Nikt Jej nie chciał zdrowej to co dopiero teraz...a Ona nie moze siedziec z DT tyle czasu...prosze pomozcie rozsylac i szukaC wice domu - Ona jest taka kochana... No nie, to jakaś czarna seria z tymi atakami padaczki :placz: Najpierw Axel, teraz Wika :shake: A już byłam prawie pewna, że Wikunia jest wolna od tego choróbska. Tyle czasu był spokój ... :roll: Okazuje się jednak, że to było tylko nasze pobożne życzenie :shake: Lu_Gosiak, Twoje obawy niestety już się potwierdzają ... :placz: Dziś na owczarku okazało się, że była osoba bardzo poważnie zainteresowana Wiką, ale jak się doczytała o tych atakach, to oczywiście zrezygnowała :shake: Jeszcze miała pretensje, że nie zostało to napisane czarno na białym, że Wika ma padaczkę :roll: A przecież do dzisiaj to były tylko podejrzenia ... [quote name='bela51']Zapisuje sie na watku Wiki. Dopiero dzisiaj tu trafilam. Belu, witaj u Wiki :) Dobrze, że jesteś u bidulki :) Ona bardzo potrzebuje naszego wsparcia Edited April 23, 2012 by DONnka Quote
anett Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 DONnka napisał(a):... Okazuje się jednak, że to było tylko nasze pobożne życzenie :shake: ... No niestety nie udało się zaczarować rzeczywistości... ani w przypadku Wiki ani w przypadku Axela... DONnka dobrze, że ta osoba zrezygnowała teraz - oszczędziła kolejnych rozczarowań Wiki Quote
azalia Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Jakby tej osobie zależało na Wikuni i miałaby serce to by ją pokochała taką,jak jest. Quote
DONnka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) [quote name='anett']No niestety nie udało się zaczarować rzeczywistości... ani w przypadku Wiki ani w przypadku Axela... DONnka dobrze, że ta osoba zrezygnowała teraz - oszczędziła kolejnych rozczarowań Wiki Wiem, ale mi przykro, że ludzie tak łatwo się zniechęcają i obawiam się, żeby właśnie taka reakcja nie okazała się powszechna :shake: Pewnym pocieszeniem byłaby dla mnie udana adopcja Axelka, bo to oznaczałoby są jednak ludzie, których padaczka u psa nie przeraża :):):) Na fb Wikuni pojawiło się sporo wpisów osób, które mają doświadczenie w postępowaniu z psami chorymi na padaczkę. Są bardzo optymistyczne :):):) PIES Z PADACZKĄ MOŻE NORMALNIE FUNKCJONOWAĆ - a już na pewno może z tym żyć :):):) A dla opiekunów jedna rada - wroga(chorobę) trzeba poznać i oswoić - wtedy przestaje być taki straszny :) Edited April 23, 2012 by DONnka Quote
wolf122 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Dokładnie DONneczko ale ludzie lubują się w kulcie zdrowia i piękna a padaczka do tego wzoru nie pasuje:shake: Jeszcze parę lat temu sam bym nie chciał takiego psa dla siebie,dziś prędzej adoptowałbym bardziej Wikę niż zdrowego psa. Nie pytaj dlaczego... Quote
beka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Bedzie dostawała/dostaje leki ? wyżelka znajomych już 8 lat z padaczką daje rade Quote
Lu_Gosiak Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 narazie nie ma sensu, jesli ataki sa rzadsze niz raz na miesiąc leków nie powinno sie podawac wczoraj wykupiłam Jej w aptece takie wlewki doodbytnicze- które sie podaje podczas ataku - łagodzi to jego siłe i skraca czas Wika jest taka fajna juz - machała nawet na mnie ogonem i przychodziła sie poprzytulac sama Quote
DONnka Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Na fb cisza ... :( Na owczarku cisza ... :( Może choć z ogłoszeń ktoś się odezwie ??? :roll: Quote
anett Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Z ogłoszeń też cisza... Ostatni pakiet Wika miała robiony 19.04., Lu_Gosiak ma zrobić jej nowe zdjęcia i koniecznie trzeba intensywnie Wikę dalej ogłaszać. Quote
DONnka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 anett napisał(a):Z ogłoszeń też cisza... Ostatni pakiet Wika miała robiony 19.04., Lu_Gosiak ma zrobić jej nowe zdjęcia i koniecznie trzeba intensywnie Wikę dalej ogłaszać. Daj mi znać, jak będziesz potrzebowała pomocy :) Quote
anett Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Dzięki!! DONnka zawsze można na Ciebie liczyć:loveu::loveu: W zasadzie to jak najbardziej potrzebuję pomocy - koniecznie przydałby się nowy tekst dla Wiki;) Nowy tekst, nowe zdjęcia, nowa szansa... Quote
DONnka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 anett napisał(a):Dzięki!! DONnka zawsze można na Ciebie liczyć:loveu::loveu: W zasadzie to jak najbardziej potrzebuję pomocy - koniecznie przydałby się nowy tekst dla Wiki;) Nowy tekst, nowe zdjęcia, nowa szansa... OK, postaram się na dniach coś stworzyć :) Jakoś ciężko mi idzie ostatnio taka twórczość :roll: Zmęczenie materiału czy co :razz: ??? Przydałyby się jakieś nowinki na temat zachowania suni :) Quote
DONnka Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Zaglądam do Wiki i pilnuję wątku na owczarku i fb Czekam na zdjęcia i jakieś info o aktualnym zachowaniu suni Lu_Gosiak pisała, że dziewczynka się otwiera :multi: Quote
Recommended Posts