Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z anett :)
Wikunia już po sterylce :)
Zabieg przebiegł bez większych komplikacji
Sunia ładnie się wybudziła i szybciorem dochodzi do siebie :multi:
Oby tak dalej :thumbs:

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie, Nikt Jej nie chciał zdrowej to co dopiero teraz...a Ona nie moze siedziec z DT tyle czasu...prosze pomozcie rozsylac i szukaC wice domu - Ona jest taka kochana...

Posted

niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie

Kurcze i Axelek i Wika jednak mają to cholerstwo:shake: a była cicha nadzieja,że to przez robale,szkoda.Zdrowych psów ludzie nie chcą
a co dopiero z problemem.Musi znaleźć się domek taki jak pisze Rudzia .Farelek mimo swojego stanu znalazł ludzi o wspaniałym sercu,którzy naprawdę kochają zwierzęta,tym bardziej tak potrzebujące opieki.Ale ciężko będzie tym bardziej,że Dt nie będzie wiecznie do dyspozycji.Strasznie wkur...a jest ta niemoc.Skąd ten dom???:shake:

Posted (edited)

[quote name='Lu_Gosiak']niestety to jednak padaczka..w sobote po sterylke Wika miala kolejny atak...niewiem co bedzie, Nikt Jej nie chciał zdrowej to co dopiero teraz...a Ona nie moze siedziec z DT tyle czasu...prosze pomozcie rozsylac i szukaC wice domu - Ona jest taka kochana...

No nie, to jakaś czarna seria z tymi atakami padaczki :placz:
Najpierw Axel, teraz Wika :shake:
A już byłam prawie pewna, że Wikunia jest wolna od tego choróbska.
Tyle czasu był spokój ... :roll:
Okazuje się jednak, że to było tylko nasze pobożne życzenie :shake:

Lu_Gosiak, Twoje obawy niestety już się potwierdzają ... :placz:
Dziś na owczarku okazało się, że była osoba bardzo poważnie zainteresowana Wiką, ale jak się doczytała o tych atakach, to oczywiście zrezygnowała :shake:
Jeszcze miała pretensje, że nie zostało to napisane czarno na białym, że Wika ma padaczkę :roll:
A przecież do dzisiaj to były tylko podejrzenia ...

[quote name='bela51']Zapisuje sie na watku Wiki. Dopiero dzisiaj tu trafilam.

Belu, witaj u Wiki :)
Dobrze, że jesteś u bidulki :)
Ona bardzo potrzebuje naszego wsparcia

Edited by DONnka
Posted

DONnka napisał(a):
...
Okazuje się jednak, że to było tylko nasze pobożne życzenie :shake:

...

No niestety nie udało się zaczarować rzeczywistości... ani w przypadku Wiki ani w przypadku Axela...

DONnka dobrze, że ta osoba zrezygnowała teraz - oszczędziła kolejnych rozczarowań Wiki

Posted (edited)

[quote name='anett']No niestety nie udało się zaczarować rzeczywistości... ani w przypadku Wiki ani w przypadku Axela...

DONnka dobrze, że ta osoba zrezygnowała teraz - oszczędziła kolejnych rozczarowań Wiki

Wiem, ale mi przykro, że ludzie tak łatwo się zniechęcają i obawiam się, żeby właśnie taka reakcja nie okazała się powszechna :shake:
Pewnym pocieszeniem byłaby dla mnie udana adopcja Axelka, bo to oznaczałoby są jednak ludzie, których padaczka u psa nie przeraża :):):)

Na fb Wikuni pojawiło się sporo wpisów osób, które mają doświadczenie w postępowaniu z psami chorymi na padaczkę.
Są bardzo optymistyczne :):):)
PIES Z PADACZKĄ MOŻE NORMALNIE FUNKCJONOWAĆ - a już na pewno może z tym żyć :):):)
A dla opiekunów jedna rada - wroga(chorobę) trzeba poznać i oswoić - wtedy przestaje być taki straszny :)

Edited by DONnka
Posted

Dokładnie DONneczko ale ludzie lubują się w kulcie zdrowia i piękna a padaczka do tego wzoru nie pasuje:shake:
Jeszcze parę lat temu sam bym nie chciał takiego psa dla siebie,dziś prędzej adoptowałbym bardziej Wikę niż zdrowego psa.
Nie pytaj dlaczego...

Posted

narazie nie ma sensu, jesli ataki sa rzadsze niz raz na miesiąc leków nie powinno sie podawac
wczoraj wykupiłam Jej w aptece takie wlewki doodbytnicze- które sie podaje podczas ataku - łagodzi to jego siłe i skraca czas

Wika jest taka fajna juz - machała nawet na mnie ogonem i przychodziła sie poprzytulac sama

Posted

Z ogłoszeń też cisza...
Ostatni pakiet Wika miała robiony 19.04., Lu_Gosiak ma zrobić jej nowe zdjęcia i koniecznie trzeba intensywnie Wikę dalej ogłaszać.

Posted

anett napisał(a):
Z ogłoszeń też cisza...
Ostatni pakiet Wika miała robiony 19.04., Lu_Gosiak ma zrobić jej nowe zdjęcia i koniecznie trzeba intensywnie Wikę dalej ogłaszać.

Daj mi znać, jak będziesz potrzebowała pomocy :)

Posted

Dzięki!! DONnka zawsze można na Ciebie liczyć:loveu::loveu:
W zasadzie to jak najbardziej potrzebuję pomocy - koniecznie przydałby się nowy tekst dla Wiki;)
Nowy tekst, nowe zdjęcia, nowa szansa...

Posted

anett napisał(a):
Dzięki!! DONnka zawsze można na Ciebie liczyć:loveu::loveu:
W zasadzie to jak najbardziej potrzebuję pomocy - koniecznie przydałby się nowy tekst dla Wiki;)
Nowy tekst, nowe zdjęcia, nowa szansa...

OK, postaram się na dniach coś stworzyć :)
Jakoś ciężko mi idzie ostatnio taka twórczość :roll:
Zmęczenie materiału czy co :razz: ???

Przydałyby się jakieś nowinki na temat zachowania suni :)

Posted

Zaglądam do Wiki i pilnuję wątku na owczarku i fb
Czekam na zdjęcia i jakieś info o aktualnym zachowaniu suni
Lu_Gosiak pisała, że dziewczynka się otwiera :multi: