Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonek666']http://owczarki.eu/psiak/1376 coś poprawić, coś usunąć, dodać coś ?? Proszę krzyczeć bo to moje pierwsze ogłoszenie, a ja próbuję dodać zdjęcia :)

Sonek666 wielkie dzięki!!:lol: tylko Wika raczej nie była psem domowym i w stosunku do dorosłych jest zdystansowana i nieufna; teraz jest zdecydowanie lepiej bo przyzwyczaiła się do tymczasowych opiekunów i w ich obecności jest spokojna ale początkowo bardzo bała się obcych; potrzebuje czasu, żeby znowu zaufać człowiekowi;

Wyniki krwi powinny być w piątek a jutro Wika dostanie profilaktycznie advocate.

Posted

anett napisał(a):
Sonek666 wielkie dzięki!!:lol: tylko Wika raczej nie była psem domowym i w stosunku do dorosłych jest zdystansowana i nieufna; teraz jest zdecydowanie lepiej bo przyzwyczaiła się do tymczasowych opiekunów i w ich obecności jest spokojna ale początkowo bardzo bała się obcych; potrzebuje czasu, żeby znowu zaufać człowiekowi;

Wyniki krwi powinny być w piątek a jutro Wika dostanie profilaktycznie advocate.

Czekam cały czas na dodanie zdjęć :( Opisy dostałam na FB. Później jakoś to poprawię :)

Posted

Przyszły dzisiaj wyniki badań Wiki - na pierwszy rzut oka w miarę ok ale wysłałam jeszcze do konsultacji z moim wetem.

Z fb pojawiła się dzisiaj propozycja dt, oby to była szansa dla Wiki!!
DONnka ogromnie dziękuję za pomoc!!!:lol::lol:

Posted (edited)

[quote name='anett']Przyszły dzisiaj wyniki badań Wiki - na pierwszy rzut oka w miarę ok ale wysłałam jeszcze do konsultacji z moim wetem.

Z fb pojawiła się dzisiaj propozycja dt, oby to była szansa dla Wiki!!
DONnka ogromnie dziękuję za pomoc!!!
:lol::lol:

No, właśnie po taką wiadomość przyszłam :)
Fb to jednak fajna sprawa :razz:
Anett, tak się cieszę - czy to znaczy, że rozmawiałaś już z tą babką ?
Trzymam kciuki oby to było to :thumbs::thumbs::thumbs:

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']...
Anett, tak się cieszę - czy to znaczy, że rozmawiałaś już z tą babką ?
Trzymam kciuki oby to było to :thumbs::thumbs::thumbs:

Rozmawiałam, niestety warunki świetne tylko nie dla Wiki... Wika nie nadaje się za bardzo do mieszkania, dt to IIIp. bez windy, optymalnie dla Wiki byłby dom z ogrodem, ona dopiero powoli nabiera zaufania i poczucia bezpieczeństwa; nie chodziła na razie na smyczy, nie wchodzi do domu, czasami unika kontaktu z człowiekiem

Posted

No niestety ale samo pokonanie schodów może być problemem; mam świeżo w pamięci Negrę, którą nowi właściciele przez kilka dni znosili ze schodów... a tu IIIp.:shake:
W tym tygodniu Wika w dt będzie przyzwyczajana do smyczy i pani spróbuje zabierać ją do domu.

Wika nie miała kolejnych ataków, przynajmniej państwo nie zauważyli ale ponieważ jest na zewnątrz trudno stwierdzić to na pewno.

Posted

Tak czytałem o Negrze i jej problemie ale co się dziwić jak sunia w lesie ze szczeniakami żyła.Swoją drogą szkoda,że ostatnia sunia się nie odnalazła.Dobrze,że Wika nie jest w schronie,bo nie wiem jak długo by tam zyła.A z tą padaczką to może też nic pewnego.To znaczy samych ataków nie neguję ale może są jakieś inne przyczyny tych ataków ,które wyglądają jak padaczka?Lekarzem nie jestem,gdybać nie ma co.Oby Wikusia też wyszła na prostą:loveu:

Posted

[quote name='anett']No niestety ale samo pokonanie schodów może być problemem; mam świeżo w pamięci Negrę, którą nowi właściciele przez kilka dni znosili ze schodów... a tu IIIp.:shake:
W tym tygodniu Wika w dt będzie przyzwyczajana do smyczy i pani spróbuje zabierać ją do domu.

Wika nie miała kolejnych ataków, przynajmniej państwo nie zauważyli ale ponieważ jest na zewnątrz trudno stwierdzić to na pewno.

Znaczy, że sunia może tam jeszcze troszkę zostać ???
Dobrze, że ataki się nie powtórzyły :):):)

Posted

tzn. chyba się nie powtórzyły, niestety w tych warunkach nie ma możliwości wiarygodnej obserwacji, w każdym bądź razie państwo nie byli świadkami kolejnych;
DONnka, rozmawiałam z dt o kolejnym tygodniu... państwo wiedzą, że naprawdę nie mamy gdzie Wiki zabrać:shake: tylko Wika trafiła do nich na awaryjny tymczas kilku dni a zrobiły się tygodnie... ludzie mają jeszcze na tymczasie inną naszą sunię;

Wolf takie ataki mogą być np. spowodowane silnym zarobaczeniem, tak jak w przypadku Axela; Wika dostała w tamtym tygodniu advocata, trzeba będzie jeszcze 2krotnie powtórzyć

Posted

Żona nie zgodziła się na kilkuletniego psa ze względu na nieznaną przeszłość Wiki...:shake: głównie z obawy o dzieci podobno, chociaż Wika właśnie tak kocha dzieci i miała kontakt i ze starszymi i z 3latkiem...
Strasznie przykro:-(
jeszcze mam malutką nadzieję, że może się jednak da przekonać bo pan był zdecydowany...

Posted

Hmmm jak pani miała takie opory,to może lepiej.Potem byle pretekst i pies (sorry za wyrażenie) z buta:shake:.Chociaż można też kobietę zrozumieć,że woli dmuchać na zimne no ale po co w ogóle myśl o adopcji?.Moze nie ma czasu na "zabawę" z integracją psa i chce "gotowca":lol: ja proponuję pieska z pluszu.Może weźmie jakiegoś szczeniaka ale to znowu problem,bo psiaczek niszczy,siusia;)
Chyba lepiej szukać innego domu,choć to niełatwe.

Posted

[quote name='anett']Żona nie zgodziła się na kilkuletniego psa ze względu na nieznaną przeszłość Wiki...:shake: głównie z obawy o dzieci podobno, chociaż Wika właśnie tak kocha dzieci i miała kontakt i ze starszymi i z 3latkiem...
Strasznie przykro:-(
jeszcze mam malutką nadzieję, że może się jednak da przekonać bo pan był zdecydowany...

Ja też jeszcze się łudzę, ale tak jak pisała karolina&sasza i wolf122 czasem lepiej uznać, że tak po prostu miało być, choć to trudne, bo domki niestety nie rosną jak grzyby po deszczu :shake:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
mamy wielki problem
Wika dostała cieczkę, w DT jest niekastrowany samiec...
przedwczoraj Wika została zaszczepiona

No masz, jeszcze i to ... :shake:
Dziś na fb dwie cioteczki zgłosiły chęć przyłączenia się do poszukiwań domku dla Wikuni :multi:
Wysyłam im mailem zdjęcia Wiki :)
Trzymajcie kciuki :thumbs:
Może przydałby się też jakiś tekst do ogłoszeń
Ja w sumie niewiele wiem o suni :oops:
Lu_, może Ty skreśliłabyś parę słów ;)