mshume Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Przedstawiam Wam Chico, 7 miesięcznego chihuahua, który zawitał u mnie na bDT.:p Piesio to żywa słodycz, a jednocześnie zapowiada się na typowego przedstawiciela swoje rasy : " w małym ciele wielki duch". Początkowo nieśmiały, powoli rozkręca się i nadrabia stracone dzieciństwo :evil_lol:. Mały chodzi za mną krok w krok, nawet gdy w nocy idę do toalety ;), kradnie moim dzieciom zabawki i zagląda po wszystkich kątach. Lubi przytulanki i głaskanie. Jest teraz żywiony karmą Wolfsblut. Chico waży 2,6 kg, jest zaszczepiony i wykastrowany. Chico potrzebuje pracy, bo nie umie chodzić na smyczy (stoi jak słup soli), niepewnie czuje się na zewnątrz, umie załatwiać się na podkład (sika ja panienka;). Najchętniej widziałabym go w domu z innym przyjaznym psiakiem (bo odgapia psie zachowania i pewniej się czuje w ich towarzystwie), gdzie nie zostawałby długo sam, najlepiej w Wwie i okolicach. Zastrzegam sobie wybór domu najlepszego dla Chicunia. Od przyszłych właścicieli oczekuję zwrotu kosztów transportu i kastracji (piesio był wnętrem) tj. 300 zł. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us WYDATKI: - transport Chico na kastrację 50 zł - karma Wolfsblut duck 22 zł - Firpex 18 zł - podkłady 21 zł razem: 110 zł Edited March 19, 2012 by mshume Quote
mshume Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 (edited) Edited March 16, 2012 by mshume Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Piękny:) jak wrócę do domciu to wstawię u siebie;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Widzę, że już byłaś:loveu: to szukamy domku:cool3: Quote
m.aleksandrzak Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Słodki okruszek :-) niech znajdzie dom najlepszy z możliwych. m. Quote
ulvhedinn Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Znalazłam wąt :) Jakie książątko :) ....z tym, że ja bym poczekała z kastracją, niech się chłopak "wzmocni", skoro nawet jeszcze sika jak panna.... Quote
dorobella Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Ja mam chi i na podkład raz sikają jak panna, raz jak faceci, na dworze też. W maju będa miały dwa lata. Quote
ulvhedinn Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Mój chi leje zazwyczaj jak to facecik ;) ja chyba ogólnie wole psy "dojrzałe", nie przepadam za wczesną kastracją (co nie zmienia faktu, że wogóle kastracja jak najbardziej!!!). A jednak obserwujac psy swoje i nie swoje widzę różnicę miedzy ciachniętymi przed osiągnięciem dojrzałosci i po. A tak z ciekawości, chłopaczysko ma papiery? Quote
Syla Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Kolejne, maleńkie cudeńko.Śliczny młodzieniec...będę zaglądać, choć wolę znacznie starszych facetów. Quote
dorobella Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 ulvhedinn napisał(a):Mój chi leje zazwyczaj jak to facecik ;) ja chyba ogólnie wole psy "dojrzałe", nie przepadam za wczesną kastracją (co nie zmienia faktu, że wogóle kastracja jak najbardziej!!!). A jednak obserwujac psy swoje i nie swoje widzę różnicę miedzy ciachniętymi przed osiągnięciem dojrzałosci i po. A tak z ciekawości, chłopaczysko ma papiery? Ulv generalizujesz. Miałam na tymczasie psa ok. 5 letniego, wykastrowany, na dworze, na trawce lał jak dziewczyna, krzaki podlewał jak chłopak. Moje chi miały ok. roku, na trawie leją jak dziewczynka, na maty też, czasem podleją jakiś krzak, czasem dźwigną nogę, zależy. Quote
mshume Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Tak, chłopak z papierami :) Ja już podjęłam taką decyzję, po przejrzeniu źródeł z UK i USA.Nie ma różnicy w zachowaniu i zdrowiu, tam kastruje się 6 tyg szczenięta. Nie będę potem w kółko się upominać o kastrację, co już kilka razy przeszłam ze szczaniakami. Nie będzie też ryzyka,że ktoś użyje go jako źródło zarobku ;)ulvhedinn napisał(a):Mój chi leje zazwyczaj jak to facecik ;) ja chyba ogólnie wole psy "dojrzałe", nie przepadam za wczesną kastracją (co nie zmienia faktu, że wogóle kastracja jak najbardziej!!!). A jednak obserwujac psy swoje i nie swoje widzę różnicę miedzy ciachniętymi przed osiągnięciem dojrzałosci i po. A tak z ciekawości, chłopaczysko ma papiery? Quote
mshume Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Nioo, słodziak z niego, taki się zrobił 'cycol', wszędzie za mną chodzi, teraz mi śpi na stopie ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Zaglądam do 'cycola':) Chciało by się powiedzieć bardzo prosimy o więcej zdjęć;) I opowieści z życia:) Quote
mshume Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Chico ma naturę zbieracza ;) Cichcem znosi różne skarby pod łóżko: pluszaki, gryzaki ale i resoraki, ludziki lego ;) Wszystko mu się przyda, nie? Zdjęcia porobię jutro. Synek mi choruje, nie mam do tego głowy. W piątek piesio jedzie na kastrację. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 No pewnie, że się przyda, a jakby nie:D To zdrówka dla synka! W piątek będziemy trzymać kciuki... ach jak dobrze, że on jest u Ciebie, a nie u mnie...;) piękny jest...:) Quote
Abrakadabra Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Panie Boże... dziękuję za rozsądek, którym mnie obdarzyłeś... Inaczej maluch byłby już mój :) Oczywiście, o ile wizyta p/adopcyjna wypadłaby pomyślnie :cool3:. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 U mnie tym rozsądkiem jest TZ... gdyby nie on... miałabym ciut więcej psiaków:D PS. Psinka z Avatarka PIĘKNA!:) Quote
Abrakadabra Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Chiquita&DeeDee napisał(a):U mnie tym rozsądkiem jest TZ... gdyby nie on... miałabym ciut więcej psiaków:D PS. Psinka z Avatarka PIĘKNA!:) Chiquita&DeeDee - oprócz rozsądku to właśnie ta "psinka" skutecznie stawia mnie do pionu :) wespół ze swoją koleżanką :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Hehehe...:) Jest jakaś galeria?;) Ja mam trojaczki i świetnie się sprawdzają;) ;P Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Zaglądam do pięknego chłopaczka Chicusia:) Quote
Syla Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Do Loli czekoladowej, bardzo by pasował ;):lol: Quote
mshume Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Chico jutro jedzie na kastrację, zabieg o 11.00. Trzymajcie kciuki. Mam nowe fotki, wstawię jutro :) Quote
Recommended Posts