Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Przedstawiam Wam Chico, 7 miesięcznego chihuahua, który zawitał u mnie na bDT.:p Piesio to żywa słodycz, a jednocześnie zapowiada się na typowego przedstawiciela swoje rasy : " w małym ciele wielki duch". Początkowo nieśmiały, powoli rozkręca się i nadrabia stracone dzieciństwo :evil_lol:. Mały chodzi za mną krok w krok, nawet gdy w nocy idę do toalety ;), kradnie moim dzieciom zabawki i zagląda po wszystkich kątach. Lubi przytulanki i głaskanie. Jest teraz żywiony karmą Wolfsblut.
Chico waży 2,6 kg, jest zaszczepiony i wykastrowany.

Chico potrzebuje pracy, bo nie umie chodzić na smyczy (stoi jak słup soli), niepewnie czuje się na zewnątrz, umie załatwiać się na podkład (sika ja panienka;).

Najchętniej widziałabym go w domu z innym przyjaznym psiakiem (bo odgapia psie zachowania i pewniej się czuje w ich towarzystwie), gdzie nie zostawałby długo sam, najlepiej w Wwie i okolicach.
Zastrzegam sobie wybór domu najlepszego dla Chicunia.

Od przyszłych właścicieli oczekuję zwrotu kosztów transportu i kastracji (piesio był wnętrem) tj. 300 zł.

Uploaded with ImageShack.us

WYDATKI:
- transport Chico na kastrację 50 zł
- karma Wolfsblut duck 22 zł
- Firpex 18 zł
- podkłady 21 zł
razem: 110 zł

Edited by mshume
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój chi leje zazwyczaj jak to facecik ;) ja chyba ogólnie wole psy "dojrzałe", nie przepadam za wczesną kastracją (co nie zmienia faktu, że wogóle kastracja jak najbardziej!!!). A jednak obserwujac psy swoje i nie swoje widzę różnicę miedzy ciachniętymi przed osiągnięciem dojrzałosci i po.

A tak z ciekawości, chłopaczysko ma papiery?

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Mój chi leje zazwyczaj jak to facecik ;) ja chyba ogólnie wole psy "dojrzałe", nie przepadam za wczesną kastracją (co nie zmienia faktu, że wogóle kastracja jak najbardziej!!!). A jednak obserwujac psy swoje i nie swoje widzę różnicę miedzy ciachniętymi przed osiągnięciem dojrzałosci i po.

Ulv generalizujesz. Miałam na tymczasie psa ok. 5 letniego, wykastrowany, na dworze, na trawce lał jak dziewczyna, krzaki podlewał jak chłopak. Moje chi miały ok. roku, na trawie leją jak dziewczynka, na maty też, czasem podleją jakiś krzak, czasem dźwigną nogę, zależy.

Posted

Tak, chłopak z papierami :) Ja już podjęłam taką decyzję, po przejrzeniu źródeł z UK i USA.Nie ma różnicy w zachowaniu i zdrowiu, tam kastruje się 6 tyg szczenięta. Nie będę potem w kółko się upominać o kastrację, co już kilka razy przeszłam ze szczaniakami. Nie będzie też ryzyka,że ktoś użyje go jako źródło zarobku ;)

ulvhedinn napisał(a):

Posted

Chico ma naturę zbieracza ;) Cichcem znosi różne skarby pod łóżko: pluszaki, gryzaki ale i resoraki, ludziki lego ;) Wszystko mu się przyda, nie? Zdjęcia porobię jutro. Synek mi choruje, nie mam do tego głowy. W piątek piesio jedzie na kastrację.

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
U mnie tym rozsądkiem jest TZ... gdyby nie on... miałabym ciut więcej psiaków:D

PS. Psinka z Avatarka PIĘKNA!:)

Chiquita&DeeDee - oprócz rozsądku to właśnie ta "psinka" skutecznie stawia mnie do pionu :) wespół ze swoją koleżanką :)