Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sonia mieszka u ludzi, którzy tak naprawde chyba jej nie chcą.
[FONT=Consolas]Sonia ma 5 lat – została wzięta ze schroniska w wieku ok roku, była już wysterylizowana Książeczki nie ma, ale szczepienia prawdopodobnie są, tylko nie wiadomo gdzie wpisane.[/FONT]
[FONT=Consolas]Sunia grzeczna i sympatyczna, trochę wystraszona, ale spokojna, przyjazna, reagowała jak jej "pani" kazała jej usiąść na swoje miejsce w korytarzu, bo tam głównie przebywa. Przeciez po co psu kontakt z człowiekiem?[/FONT]
[FONT=Consolas]Wg właścicielki suczka: nie szczeka jak zostaje sama, nie niszczy, na koty nie wie jak reaguje, psów większych się raczej boi, a tak to pozytywnie reaguje, nie jest agresywna, grzecznie chodzi na smyczy.[/FONT]
[FONT=Consolas]Jednak Sonia musi koniecznie poszukać kolejnego domu, gdyż nie ma kto się nią zaopiekować. Nie wychodzi na spacery ( a jesli to raz - dwa w tygodniu), nikt nie ma dla niej czasu – biedne – kolejny raz porzucane zwierzę. Nie chcę pisac tego co opowiadała wolontariuszka, gdy odwiedziła sunię aby ją poznać i zrobić zdjęcia. Szkoda słów.[/FONT]
[FONT=Consolas]Pies obraz nędzy i rozpaczy - na zdjęciach aż tak tego nie widać, ale dredy są wielkości dłoni i tworzą skorupę!! [/FONT]
[FONT=Consolas]Sonia wydaje się fajną, grzeczną i kochaną suczką. Ale jakże musi cierpieć, tym vardziej że chyba pod tym filcem jest szczupła i drobna.[/FONT]
[FONT=Consolas]To Sonia[/FONT]

Nie wiem dlaczego nagle przerobione zdjęcie jest bokiem...

Edited by supergoga
  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zobaczcie czy ona nie jest w typie tybetańskiego teriera

SONIA

Terier tybetański

Bardzo pilnie szukamy domu dla Soni. BYć może w ciagu 2 dni zabierzemy ja do fryzjera i do hoteliku, jesli zgodzi sie z suniami rezydentkami. jesli nie...nie wiem co robić. Wiem tylko że nie można zostawić ją bez pomocy.

Posted

Umówiona jestem na środę na 9 na odbiór suczki od tej kobiety.
Ze szczepieniami to nie do końca jestem przekonana, jak ma to jedynie na wściekliznę sprzed 1,5roku. Kazałam tej kobiecie poszukać papierów, ale jeszcze nie szukała, bo "film w telewizji ogląda i nie miała czasu" :angryy:

Posted

Ona jest strasznie podobna do mojej Sary, tylko Sarunia ma umaszczenie czarno-białe, no i jest mniej zarośnięta. Ile ona może ważyć ? Czy jest duża?

Posted

Szuka domu. Jest juz po fryzjerze, gdzie pozbyła się części owlosienia. Pod spodem, drobniutka chudzinka byla. Jest wystraszona bardzo, ale n=zupełnie bez agresji. W hoteliku w ktorym zamieszkala na razie przerazila się psiakow ktore biegają, zaczęla uciekać, one za nią, myślaly że nowa zabawa. Ale potem siadła w kcie, psy przestaly sie zajmować i juz sobie potem chodzila.
Niebawem zdjęcia z gabinetu.

Posted

Gruba Berta napisał(a):
wrzuccie ja na 'Kudlacze w potrzebie" - wiecej osob ja zobaczy ;)

Mnie też się wydaje,że sunia jest w typie teriera tybetańskiego,myślę więc,że można również "wrzucić"na forum teriera tybetanskiego-"TT W POTRZEBIE"

Posted

TYlko teraz nie wyglada na teriera. Jest ogolona. Zaraz będa fotki. Nie było wyjścia. 1,5 kg filcu trzeba było zwalić. Wyobrażam sobie co by sie tam dzialo latem.
Sonia jest miła, kochana, delikatna, nieśmiala. Ale przyjazna bardzo.

Ale wrzuce wstawiając jej zdjęcia w okrywie. dzięki za podpowiedź. A gdzie znajde to forum, masz może link.

A to zdjęcia suni do obejrzenia

https://picasaweb.google.com/107105878693560652399/SoniaSuczka5LatDoAdopcji

Posted

Sonie czeka, tylko nikt o nią nie pyta. Bezproblemowy pies. Na spacerach pilnuje sie bardzo. Nie konfliktowana. Idealna. Kto szuka takiego psa. Odrośnie i będzie cudna.

• 2 weeks later...