Jump to content
Dogomania

Hexa moje kochane słoneczko, Shina paskuda i inni :)

Recommended Posts

Posted

O mojej ciąży nic nie było przed pojawieniem się malucha to chociaż o porodzie trochę będzie :evil_lol:

A co do psów to dzisiaj znowu moje czarne najwspanialsze psisko mnie oszukało i zjadła kawałek mięsa z talerza :loveu:. Wołałam żeby już wyszła na podwórko zanim wózek wyprowadzę, ale nie chciała tylko stała na schodach i się gapiła, więc wyszłam z małą i Shiną a później wróciłam po czarną. Hexolina w tym czasie co wychodziłam szybko pobiegła do stołu i zeżarła to co było na talerzu, po czym biegiem leciała na podwórko żebym nie zauważyła co zrobiła. Czyż nie jest cudowna że tak dba o swoją pańcię? :loveu:

Posted

Pogody i tak dzisiaj nie było, bo i przed wyjściem i później po południu deszcz kapał z nieba, trochę też pogrzmiało i powiało.
Piesek za karę dostał 'nową' piłkę do zagryzania i wróciła tak zmachana że do kolacji spała na chłodnej podłodze :lol:. Nawet nie musiałam prosić żeby łaskawie przydreptała do domu bo wpakowała się zaraz za Shiną.

Posted

Hexa jest bardzo żarta, ale po niej tego nie widać. Za to po mnie widać że mi ktoś jedzenie wyżera :evil_lol:

Dzisiaj małe święto mamy - Maniula skończyła pół roczku :loveu:. Z tej okazji Hexa wykopała norę pod krzaczkami a Shina nie odstępowała nas na krok, a jak maluch nie chciała się przebrać i wrzeszczała to przyszła ją pocieszać, nawet dała się złapać za kudły żeby tylko dziecię się nie darło już :lol:. Ale jak wołałam żeby kundel przylazł to się leniowi śmierdzącemu dupy nie chciało podnieść :mad:.

zdjęcia tylko malucha bo Shi miała dzień uczuć i siedziała mi na plecach/nogach a Hexa pół dnia kopała sobie schron
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-WYDijxvZy1s/U9gGUhvC42I/AAAAAAAABFY/IlkosrF3Ijk/s576/DSC_2639.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-tTNR_-52kWQ/U9gGSvMbp6I/AAAAAAAABE8/I8SJA3D0kMw/s640/DSC_2646.JPG[/IMG]

obecnie ta zabawka jest na topie, wyjątkowo długo się nią już bawi :)
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-6bOqclI5LiQ/U9gGS3wYA4I/AAAAAAAABFA/gSVOxMVvQJI/s512/DSC_2667.JPG[/IMG]

"nie oddam, to ja dostałam od cioci, kup sobie swoją :evil_lol:"
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-oe8ATt9Y6qw/U9gGUfO8uNI/AAAAAAAABFQ/tRwENs4uhiY/s512/DSC_2671.JPG[/IMG]

gra muzyka :lol:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-0O6AghIYVLc/U9gGUkJ2ZSI/AAAAAAAABFU/FhWeuvuepm4/s512/DSC_2674.JPG[/IMG]

Do późnego popołudnia miałam akcję poszukiwawczą karty pamięci z wczorajszymi zdjęciami (i wieloma innymi). Totalna amnezja mnie ogarnęła, już się chciałam załamać i zadzwoniłam do taty który mógł mi nieco przybliżyć miejsce spoczynku owej karty. I się okazało że on ją zabrał, a że spałam rano (przed 10 :evil_lol:) to nie przychodził mnie budzić żeby mnie o tym poinformować. Gdyby zabrał z aparatem to by nie było akcji, a tak to już miałam najróżniejsze wizje, łącznie z tym że pojechała ze śmieciami :roll:. Jutro pokażę Manię w spa jak odzyskam kartę ;). O ile nie trzeba będzie ocenzurować :p

Posted

[quote name='magdabroy']Pół roczku :loveu: Kiedy to było :hmmmm::placz:[/QUOTE]

Magda postaraj sie o następne , też bedzie takie malutkie jakiś czas :evil_lol:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Jaka zadowolona :D Buzia rozdziawiona :D Musi uważać co by komara albo muchy nie połknąć :P
Ja wczoraj komara nosem wciągnęłam.. bleah!![/QUOTE]
Aż mi się przypomniało jak komar mi do gardła wleciał podczas ziewania, fuuuj :roll:

[quote name='dOgLoV']Jaka słodziasta :loveu:

mała rośnie jak na drożdzach , duża dziewczynka jak na pół roczku :loveu:[/QUOTE]
Rośnie i jej przybywa tak że już nie mam siły dźwigać. Na szczęście nie lubi na rękach siedzieć :lol:. Podobno wcale nie jest duża, a już ciuszki 74 musiałam przygotować bo te na 6 m-cy i 68 są przymałe ;)

[quote name='Panna Cotta']Maniuuuuuula :D

A na ost zdjęciu jakie cycochy już ma :razz: My się z naszej też simiejemy bo gruba i cycochy ma :D[/QUOTE]
Grubasy wcześniej mają cyce :evil_lol:. Uda i tak najlepsze, takie tłuściutkie z fałdkami :lol:

[quote name='magdabroy']Pół roczku :loveu: Kiedy to było :hmmmm::placz:[/QUOTE]
Masz umowę w pracy? No to do roboty i znowu będzie świętowanie półrocznicy :cool3:. Dziewczyny dobrze podpowiadają. Tylko pamiętaj że teraz czas na dziewczynkę :eviltong:

[quote name='Panna Cotta']O, Monia- Ile Maniula juz waży?[/QUOTE]
W sumie nie wiem, bo mam pod górkę do lekarza na szczepienie :oops:. Na mojej wadze po skomplikowanych obliczeniach matematycznych wychodziło jakieś 7,5 kg ;). Ciekawa jestem jak będzie w przychodni, ale wybierzemy się dopiero jak się ochłodzi.

Dzisiaj będę dobra pańcia i pieskom zdjęcia porobię, o ile znowu czarne gdzieś się nie ukryje. Obecnie leży z łapą na pilocie i łypie okiem na to co piszę :lol:. Dzieć i Shina sobie przysypiają a ja rozważam czy mi się chce iść włączyć pralkę z małymi ciuszkami czy nie. Jak włączę to będzie trzeba poprasować, a mi to zajmuje tydzień, czasem dłużej przez co zawsze kilka ciuszków odpada jako za małe :roll: :shake:. Chyba lepiej włączyć pranie jak będę miała więcej energii..

Posted

Wszystkiego naj dla Mani z okazji półroczku! Jakieś postępy w rozwoju z tej okazji?

[quote name='magdabroy']Wczoraj o tym gadałam z koleżanką w pracy :razz:[/QUOTE]
Moze się nie znam, ale chyba z jakim chłopem powinnaś pogadać :evil_lol:

[quote name='Panna Cotta']:O To moja ma niespełna 4 miesiące i wazy 7,300 kg :D[/QUOTE]
To dopiero pulpecik, moja tyle wazy, a ma ponad 4,5 mies. i jest stanowczo za wielka. Dokarmiasz mm?

Posted

Zerduszko, dokarmiam bo mojego mało od poczatku... pije wody duzo, sciagam bo małej cyc nie pasuje :shake:. Ale ona 4,260 sie urodziła, wiec od poczatku pulpet :)

Posted

[quote name='zerduszko']Moja 4750 się urodziła, więc chyba postanowiła schudnąć ;)[/QUOTE]
łojesusmariamatkoboska :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jak Ty ją zmiesciłas? cc czy natulalnie/?!

Posted

[quote name='Panna Cotta']No to co Ty tu jeszcze robisz? :evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='*Monia*']
Masz umowę w pracy? No to do roboty i znowu będzie świętowanie półrocznicy :cool3:. Dziewczyny dobrze podpowiadają. Tylko pamiętaj że teraz czas na dziewczynkę :eviltong:
[/QUOTE]

[quote name='zerduszko']
Moze się nie znam, ale chyba z jakim chłopem powinnaś pogadać :evil_lol:
[/QUOTE]

Odpowiem wszystkim w jednym poście :eviltong:
Muszę przepracować rok, żeby mieć znowu rok czasu płatne wychowawcze i później iść znowu na rok bezrobotnego :D
A gadać, to gadam też o tym z mężem, tylko musimy czekać ;)
Jeszcze tylko 11 miesięcy pracy :evil_lol:

[quote name='Panna Cotta']Zerduszko, dokarmiam bo mojego mało od poczatku... pije wody duzo, sciagam bo małej cyc nie pasuje :shake:. Ale ona 4,260 sie urodziła, wiec od poczatku pulpet :)[/QUOTE]

Mój Theoś 4200g się urodził :)

Posted

[quote name='Panna Cotta']:O To moja ma niespełna 4 miesiące i wazy 7,300 kg :D[/QUOTE]
Mania miała 3370 jak się urodziła, później spadek do 3060, więc i tak sporo urosła przez te 6 miesięcy ;)

[quote name='zerduszko']Wszystkiego naj dla Mani z okazji półroczku! Jakieś postępy w rozwoju z tej okazji?
[/QUOTE]
Mania dziękuje :)
Tak, w uciekaniu szczególnie :evil_lol:. Dzisiaj rano mało krzyczeć nie zaczęłam bo mi dziecko zginęło. O 6.30 ją karmiłam i położyłam ją na brzuchu obok siebie, jej główka na wysokości mojej głowy. Później się obudziłam, otwieram oczy a dziecka nie ma. Powinna być w zasięgu wzroku, a jej nie było widać. Poderwałam się, patrzę, a tam sobie grzecznie aniołeczek spał w nogach, nadal na brzuchu. Obróciła się o 180 stopni i przepełzła kawałek. Ileż strachu się najadłam przez łobuza małego, milion myśli w ciągu sekundy, a ona sobie słodko spała przy stopach.
Poza tym przekręcanie, próby siadania, zdejmowanie skarpetek, raz wsadziła stopę do buzi, gadanie, śpiewy, troszkę więcej rozumie, więc coś tam się zmienia :lol:

[quote name='Panna Cotta']łojesusmariamatkoboska :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jak Ty ją zmiesciłas? cc czy natulalnie/?![/QUOTE]
co nie :evil_lol:. Odpowiem za zerduszko - w końcu cc miała, ale jak ją zmieściła to nie wiem :evil_lol:

[quote name='magdabroy']Odpowiem wszystkim w jednym poście :eviltong:
Muszę przepracować rok, żeby mieć znowu rok czasu płatne wychowawcze i później iść znowu na rok bezrobotnego :-D
A gadać, to gadam też o tym z mężem, tylko musimy czekać ;-)
Jeszcze tylko 11 miesięcy pracy :evil_lol:[/QUOTE]
Fakt, pisałaś kiedyś ;)
To jeszcze tylko 10 miesięcy i możecie się już starać :cool3: