lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Dziękuje czarna anda Tak, niestety z weterynarzem to kwestia finansowa, proszę podaj mi numer telefonu ma prv. Chyba miałam już kontakt z panią Malinowską. Czekam na numer Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 anda a orientujesz się ile cenowo wyniesie ten fronlin i tabletki na robale? ja naprawdę nie mam z czego dać, ale może uda mi się conieco wydępić :razz: apropos jeszcze powodów nie bycia u weterynarza to aby się wybrać potrzebowałabym także kogoś do pomocy w przewiezieniu małej :/ Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Eh, ja musze teraz wyjść z sunią, a potem wychodzę z domu. Anda jezeli nie psrawiłoby Ci to kłopotu to czy mogłabyś zadzwonić sama i się spytać? ja poszukam kogoś do pomocy w transporcie. Przepraszam, ale ja już muszę wychodzić, będe późno i nie zdąże dziś zadzwonić. Jeżeli tylko możesz.. to bardzo prosze Cię zadzwoń. Jeśli nie, to zostaw mi nr tel. na prv czy napisz tutaj. Pozdrawiam Quote
Milady Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 lookata - nie wiem, jak Ci mogę pomóc na odległość... Napisz jakiś wdzięczny tekst o charakterze suni, daj mi swój adres mailowy i numer telefonu, żebym mogła podać kontakt do Ciebie, to ją wystawię na allegro. Quote
czarna anda Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 uprzedze baske malinowska - ale musisz zadzwonic w sprawie suni sama - frontline plus tabletki na robale napewno dostaniesz - masz wyslany numer tel ado baski na priva - dzwon do niej masz tez numer stacjonarny zeby bylo taniej anda Quote
agnieszka30 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 lookata napisał(a):anda a orientujesz się ile cenowo wyniesie ten fronlin i tabletki na robale? ja naprawdę nie mam z czego dać, ale może uda mi się conieco wydępić :razz: apropos jeszcze powodów nie bycia u weterynarza to aby się wybrać potrzebowałabym także kogoś do pomocy w przewiezieniu małej :/ 35zł......... Quote
lookata Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Dzięki czarna anda, jutro będe dzwonić. Rzeczywiście trzeba coś z pchłami zrobić bo się mała męczy. Jutro przedstawię dalej informacje. Sunia już przyzywczaiła się do wychodzenia i nie trzeba jej namawiac, sama pcha się do drzwi jak tylko zacznę ubierać buty. Nawet na smyczy da się prowadzić, chociaż to bardziej przypomina czołganie się. Jest świetna.. chciałabym móc ją zatrzymać. Cieszy się ogromnie jak mnie widzi - nabiera zaufania. Dziś zjadła mamie z talerza kiełbasę - mama wyszła po coś do pokoju a ta w tym czasie wylizała nawet musztarde! mam nadzieję że jej to nie zaszkodzi. Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Potrzebny dom stały do piątku, albo chociaż tymczas - RATUNKU! Quote
beka Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Za fiprex spot on (polski odpowiednik frontlina'a w rozmiarze XL zapłaciłam 24 zł , a tabletki na robale ok 10 zł. Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Podobno jestem samolubna nikt tego psa nie chce, ludzie ona musi do piątku zniknąć. Prosze was niech ją ktoś weźmie do siebie. Odpchle ją już dzisiaj, tylko nie pozwólcie jej jechać do schroniska, ona tam zginie. Jest bardzo kochana i grzeczna. Kto ją weźmie na tymczas, będe pomagać szukać jej domu, robić wszystko, ale ja nie moge jej dłużej u siebie trzymać. POMOCY!!!!! Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 beka czy ja mogę te środki dostać bez recepty? Quote
Evas Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Lookata to śliczna psina i znajdzie dom, naprawdę. Wiem, że rodzina, że trudno - ale są ludzie którzy chcą wam pomóc, prawda? Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Byłam z małą u weterynarza czarna anda dzięki za namiary na schroniski, nie mogłam się dodzwonić do kierowniczki i w końcu wzięłam małą do weterynarza w mieście, wyskrobałam jakieś tam oszczędności - nie wyszło az tak dużo :D Nasza psinka ma maksymalnie 2 latka!!!! Młodziuśka jest. Początek cieczki, chyba nie zaciążona, robiono jej USG i nie ma tam żadnych mały piesków, ale jeżeli byłaby ciąża do 3 tygodnia, to na USG nie widać. Dostała jakiś preparat na sierść nakrapiany przeciw tym pchłom co ma 2 dni zabijać, a potem na pare miesięcy dac osłonę. Wszystkie te robale teraz z niej spadają :/ Tabletkę na robaki mam jej dac jutro. Była bardzo grzeczna u lekarza, w ogóle się nie wyrywała. Naprawdę ta suńka to skarb wielki. Acha sterylizacja będzie kosztowała 200 zł. To chyba nie dużo, co? DOMEK BŁYSKAWICZNIE POTRZEBNY!!!! Mam czas na szukanie tymczasu do piątku :( Pozdrawiam Quote
Milady Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Z domami tymczasowymi zawsze problem jest...... Napisz w tytule, że do piatku 09.02 tymczas albo schronisko :-( i koniecznie miasto w tytule dodaj. Mała szansa, ale zawsze jakaś iskierka nadziei jest Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 jeżeli nic się nie znajdzie - pozostaje schronisko - nawet weterynarz powiedziała, że ona schroniska nie przyżyje - zbyt jest bojaźliwa.. a może los się do niej uśmiechnie poraz kolejny i znajdzie ten tymczas albo nawet DOMEK STAŁY? Quote
paros Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='lookata']Potrzebny dom stały do piątku, albo chociaż tymczas - RATUNKU! Jeżeli nie znajdzie chociaż tymczasu oddają ją do schronu :-( Quote
lookata Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Nie wiem jak już zmieniać te tytuły by znalazł się ktoś kto może pomóc, ludzie ten piesek to złoto! Proszę, popytajcie znajomych! Nie chcą przyjaciółki wiernej na całe życie...? Przecież nie wszyscy ludzie mają takie podejście jak moja rodzinka... :( Ona nie przeżyje schroniska - chyba lepiej byłoby ją uśpić... Zachowałaby wtedy w pamięci chociaż krótkie chwile z kimś kto ją pokochał... Quote
Evas Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Świetnie, że tyle już z psinką zrobiłaś, odpchlenie, odrobaczenie, gratuluję...no i ona jest śliczna i młoda...boi się, ale to wszystko się odmieni w dobrym domu, pomogę Ci szukać, dawać ogłoszenia..ale ten czas do piątku to bardzo mało. Quote
malagos Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Dziewczyny, a moze chociaż ogłoszenia na słupach, przystankach, klatkach schodowych? Quote
Milady Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164519103 Quote
lookata Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Kochana Milady!! Dziękuje za allegro!!!! :modla:Miałam napisać tekst o małej i wysłać do Ciebie ale zapomnialam !! :wallbash: Dzwonił do mnie jakiś mężczyzna i spytal ile sunia ma lat - nie przedstawił się ani nic.. nie wiem kto to...odpowiedziałam, że ma dwa i ten powiedział dziękuje, dowidzenia.... hmmmm Pertraktuje z rodzicami... żeby mogła jeszcze zostać. Ale mój Tato twierdzi,że skoro mnie nie będzi eto on będzie musiał wychodzić, a ona ma cieczkę i będą za nią tabuny psów latac i będzie musiał je rozdzielać i będzie mu wstyd, a potem te psy będą siedziały pod klatką i wyły... khem, no jakoś ani razu żaden się na trwałe nie przyczepił. No ale cóź... Tato nabąknął coś o hoteliku.. ale bez szczepien przeciwko wściekliźnie i suń z cieczką nie przyjmują :( Eh nie wiem co dalej, będe rozmawiala z rodzicami. Postaram się popytać koleżanek czy mogłyby przychodzić po sunię na spacery skoro u mnie w domu nikt nie wyobrażałby sobie z nią chodzić gdzieś. Może się uda. Milady jeszcze raz dziekuje!!! Pozdrawiam Quote
asiamm Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Super że byłaś już z sunią u weta :) Kto da małej tymczas od piątku...... Quote
Recommended Posts