Bgra Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 [quote name='haliza']Nie jest zły tylko zagubiony :shake: wiem coś o tym bo mój Stinuś był niewidomy :-(, przez pierwsze dni umieraliśmy obydwoje :shake: ale kiedy się ogarnął nikt nie wierzył, że nie widzi :loveu:[/QUOTE] "ciocia...ja prawie od razu zaskoczyłem gdzie ta kanapa stoi,że maminka ją przesunęła,żebym kiedyś zeskakując z niej nie palnął głowisią o stół...powiem ci,że teraz jest dobrze:loveu:ale wiesz,chłop to chłop i obojętnie czy ma dwie czy cztery łapy,musi czasami focha strzelić..." [quote name='Osa']Barbi po przestawieniu łóżka obudziła się w nocy i po kilku krokach wylądowała na podłodze-zamiast wzdłuż to szła w poprzek...No i nagle "pas startowy" się jej skończył..Była zdziwiona i strzeliła focha że zamiast do mnie na poduszkę trafiła na podłogę- myślała że pomyliła azymuty...[/QUOTE] "Ciocia Ty mnie znasz...wiesz,że jestem wyjątkowy,maminka mówi,że mam echolokację...mówi to wie:razz: dla mnie taki problem to nie problem:evil_lol:" [quote name='Sonka95']Sonia to się boi petard , ale w tym roku nawet nie było tak źle :roll: Moja upodobała sobie miejsce na kanapie przy komputerze ... jak ktoś zajmie jej miejscówkę to się patrzy i wciska :evil_lol:[/QUOTE] Hana też mi się czasami wciska na drugie maminkowe kolano:) [quote name='marmosia']Posylwestrowe miziaki :smile:[/QUOTE] kusiolujemy:) Quote
Bgra Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 moje słodziaki to prawdziwe aparaty...Aleś dopiero co bawił się ze mną zabawką,po 10 minutach uznał,że idzie spać do drugiego pokoju...drzwi zamknięte to stanął i buczy,na to Hana (chyba czujnie spała)zza zamkniętych drzwi hau...znak otwierać drzwi!Ali chce się dostać! zwykle towarzyszy mi Aleś do trzeciej a potem przenosi się do drugiego pokoju...widać senny był:razz: aż miło mi czasami popatrzeć jak mała wie,że trzeba Alesia wesprzeć,to niesamowite,piękne...a to tylko mała sunia:loveu:co nie znaczy,że nie próbuje go czasami ustawiać;) Quote
Bgra Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 [IMG]http://i50.tinypic.com/21j61k4.jpg[/IMG]a może taki banerek:cool3: Quote
Sonka95 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Fajnie jest mieć 2 psiaki ;) Czasem są lepsze chwile czasem gorsze , ale Kochają się bardzo :loveu: Quote
haliza Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Bgra'][IMG]http://i50.tinypic.com/21j61k4.jpg[/IMG]a może taki banerek:cool3:[/QUOTE] Ładniusi, taki wiosenny - szkoda,że ja nie potrafię :mad:......ta moja jędza leży obok mnie i się awanturuje, że mizianie z nie taką częstotliwością :cool3: Quote
Lili8522 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Witajcie Kochani ale mam u Was nadrabiania :oops: pozdrowienia Cioteczko i wymiziaj ode mnie dzieciaczki :loveu: Quote
Bgra Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 [quote name='Sonka95']Fajnie jest mieć 2 psiaki ;) Czasem są lepsze chwile czasem gorsze , ale Kochają się bardzo :loveu:[/QUOTE] Kochana...nawet się nie spodziewałam jaka to radość mieć przynajmniej dwoje piesiów...polecam:razz: [quote name='haliza']Ładniusi, taki wiosenny - szkoda,że ja nie potrafię :mad:......ta moja jędza leży obok mnie i się awanturuje, że mizianie z nie taką częstotliwością :cool3:[/QUOTE] widzę,że nie tylko mój Aleś taki awanturujący się:evil_lol:Ami trzeba walczyć o swoje:evil_lol: [quote name='Lili8522']Witajcie Kochani ale mam u Was nadrabiania :oops: pozdrowienia Cioteczko i wymiziaj ode mnie dzieciaczki :loveu:[/QUOTE] życzenie spełnione,Miśki wymiziane:loveu: Quote
Sonka95 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Ja bym bardzo chciała mieć 2 psiaka ,ale rodzice mi nie pozwalają :diabloti: Quote
Osa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [quote name='haliza'] :mad:......ta moja jędza leży obok mnie i się awanturuje, że mizianie z nie taką częstotliwością :cool3:[/QUOTE] Cha ..Chaa ..Chaaa....:-D Tak ma być. Brabi też szczeka i warczy /niby tak na niby/ żeby ją drapać lub miziać z większą uwagą... Chcieliście mieć shih-tzu? To go/je teraz macie...:cooldevi: Quote
haliza Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [quote name='Osa']Cha ..Chaa ..Chaaa....:-D Tak ma być. Brabi też szczeka i warczy /niby tak na niby/ żeby ją drapać lub miziać z większą uwagą... Chcieliście mieć shih-tzu? To go/je teraz macie...:cooldevi:[/QUOTE] Super, super .... nie dosyć, że musiałam przyzwyczaić się do ich gabarytów ( takie kurduple) to jeszcze znosić fochy :cool3::evil_lol: - dzisiaj wielkie lenistwo :p, Gruby i Ami kołami do góry i chyba są przeszczęśliwe :eviltong: Quote
Bgra Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 [quote name='Sonka95']Ja bym bardzo chciała mieć 2 psiaka ,ale rodzice mi nie pozwalają :diabloti:[/QUOTE] może kiedyś;) [quote name='Osa']Cha ..Chaa ..Chaaa....:-D Tak ma być. Brabi też szczeka i warczy /niby tak na niby/ żeby ją drapać lub miziać z większą uwagą... Chcieliście mieć shih-tzu? To go/je teraz macie...:cooldevi:[/QUOTE] Hana jak warczy to układa usta jak do gwizdania:evil_lol: [quote name='haliza']Super, super .... nie dosyć, że musiałam przyzwyczaić się do ich gabarytów ( takie kurduple) to jeszcze znosić fochy :cool3::evil_lol: - dzisiaj wielkie lenistwo :p, Gruby i Ami kołami do góry i chyba są przeszczęśliwe :eviltong:[/QUOTE] taki dzień senny,o mało sobie długopisem oka nie wydłubałam bo miałam lekki odlot:diabloti: Aleś za to dzisiaj ciągle głodny:evil_lol: Alesia miejsce dowodzenia [IMG]http://i45.tinypic.com/6zuett.jpg[/IMG] Quote
haliza Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Cwaniaczek :evil_lol: fotel, kocyk no, no super miejsce wybrał ;) Quote
Bgra Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Aleś potrafi dopiąć swego:mad:nad ranem była awantura,wszedł na posłanie Hany i wygnał ją,darli się na sobie przez chwilę i...Hana ustąpiła,z podkulonym ogonkiem przyszła do mnie a Aleś dumie uniósł głowę i triumfował:evil_lol::mad:to faktycznie cwaniaczek jakich mało:evil_lol: Quote
Bgra Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 znalazłam,niestety pani Teresa Borcz logowała się na dogo 16.10.012 więc muszę spokojnie poczekać na razie Hana zażywa Hydroxyzynę 25mg/1-0-1/2 plus Encorton 5mg 1-0-0 przez 3 dni Encorton 2,5 mg 1-0-0 przez 3 dni trzy dni przerwy Encortonu i od początku czuje się dobrze do czasu kiedy odstawiamy Encorton,zaczyna się drapanie i lizanie łapek,nie jakieś dramatyczne,nasila się na dworze,najbardziej na trawie-może ją dodatkowo łaskocze?nie wiem szampony i odżywki dla alergików,dodatkowo tylko jedwab z bioslik i żel do oczek zmian na skórze nie ma je ciągle to samo,nie daję nic ze stołu w domu nie ma dywanów,pierza,wszystko często prane bo dwunożne to alergiczki,astmatyczki z problemami skórnymi,więc temat dobrze nam znamy może jakieś sugestie? jak już to sprawdzony dermatolog/alergolog zastanawia mnie czy psom nie podaje się leków antyhistaminowych? Quote
Lili8522 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Taka myśl mi się nasuneła.... czy Hańcia nie ma chorej tarczycy nawiązując do lizania łap? Teresa chyba bardzo rzadko bądź w ogóle nie pojawia się na dogo dlatego napisałam o telefonie do niej :) Quote
Lili8522 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='Bgra']hmmm...może ktoś ma to zadzwonię[/QUOTE] No przecież pisałam że ja mam i jak chcesz to wyślę!!!!!! Cioteczko................. Quote
Bgra Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 [quote name='Lili8522']No przecież pisałam że ja mam i jak chcesz to wyślę!!!!!! Cioteczko.................[/QUOTE] dzięki serdeczne,jutro zrobie korzyść z nr:) Quote
Paulinka10 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Jestem cichym podglądaczem ale przywitam sie ;) moja Tosia ma problemy skórne,u nas troche inaczej,drapanie i rany ropne. w końcu okazało się że ma pseudomonas putida pałeczki ropy błękitnej...po prawie 3 latach kombinowania z karmami,lekami...może i jest coś w tej alergi ale napewno nie jest tak że nie może jeść niczego... trzymam kciuki oby u Was diagnoza była szybka i trafna;) a psiaczki cudowne,podglądałam losy chłopczyka od samego początku...:( Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 [quote name='Paulinka10']Jestem cichym podglądaczem ale przywitam sie ;) moja Tosia ma problemy skórne,u nas troche inaczej,drapanie i rany ropne. w końcu okazało się że ma pseudomonas putida pałeczki ropy błękitnej...po prawie 3 latach kombinowania z karmami,lekami...może i jest coś w tej alergi ale napewno nie jest tak że nie może jeść niczego... trzymam kciuki oby u Was diagnoza była szybka i trafna;) a psiaczki cudowne,podglądałam losy chłopczyka od samego początku...:([/QUOTE] [B]Pięknie się witamy:)miło nam bardzo:)w myśl zasady...plaskate maminki łączmy się[/B]:loveu::multi: biedna maleńka...są jakieś skuteczne leki na tą przypadłość?ma okresy bezobjawowe? wymiziaj maleńką:) kurcze,jak moja Hana się drapie to mnie od razu skóra swędzi jutro zadzwonię,bo dzisiaj niedziela...nie wypada;) Quote
Lili8522 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Ja pytalam o ta tarczyce bo rodzica maja goldenke ktora od szczeniecych lat gryzla lapy, brala sterydy, roznorakie tabletki, jakies antydepresanty, plukanie lap w roznych plynach az z glupoty podjechali z nia do mojej wetki i dostala tabletki na tarczyce eutyrox 175 chyba od tego czasu jak reka odjal zadnych problemow i lizania lapek Quote
Bgra Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 [quote name='Lili8522']Ja pytalam o ta tarczyce bo rodzica maja goldenke ktora od szczeniecych lat gryzla lapy, brala sterydy, roznorakie tabletki, jakies antydepresanty, plukanie lap w roznych plynach az z glupoty podjechali z nia do mojej wetki i dostala tabletki na tarczyce eutyrox 175 chyba od tego czasu jak reka odjal zadnych problemow i lizania lapek[/QUOTE] może niejasno się wyraziłam wcześniej,Hana jak miała zmiany to tylko w zasadzie na łapkach i jak jest bez hormonu to te miejsca,które wcześniej były chorobowo zmienione liże,wygląda tak jakby alergia dotyczyła głównie skóry łapek warto jednak sprawdzić poz. hormonów tarczycy,dzięki Lili:) odkąd zażywa Encorton nowe zmiany się nie pojawiły,te co były to największe miały wielkość 5 mm traktuję je jak tylko zauważę Octeniseptem i na zmianę Neomycyną spray i Pimafucortem w maści szybko robi się suchy strupek i gdyby Hańcia nie lizała szybciej byłoby po ptokach:razz: Quote
Lili8522 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Hmmm ja sie srednio znam na psich chorobach jedynie na tych ktorych sami doswiadczylismy.... ale moze takie szczegoly moga kiedys komus pomoc :-) Quote
Recommended Posts