Jump to content
Dogomania

Dwa olkuskie insekty - Muszka i Pchełka - po wielu perypetiach razem na zawsze w cudownym DS

Recommended Posts

Posted

Jutro poznam Muszke osobiscie, bedzie u mnie od rana do prawie 17, prosze trzymac kciuki, zebym sobie poradzila z brzeczaca sunia;-).
Juz szykujemy sie z Jaga na przyjecie goscia:smile:
Beata D.potwierdzila jutrzejsza konsultacje okolo godz.17:00:smile:

Jak bede mogla to cos jutro napisze.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ziutka']A ja coś wiem...ale nie powiem :eviltong:
Czekamy z rana na Wiedźmę Nutusię moją :loveu: :cool3:[/QUOTE]

Zołza jesteś, Czarownico! :mad:

Posted

[quote name='inka33']Zołza jesteś, Czarownico! :mad:[/QUOTE]
Wiemmm :diabloti:

Dobra, uchylę rąbka tajemnicy - był fajny telefon o Lalkę :loveu:

Posted

[quote name='Ziutka']Wiemmm :diabloti:

Dobra, uchylę rąbka tajemnicy - był fajny telefon o Lalkę :loveu:[/QUOTE]
Cudownie, juz sie ciesze i trzymam kciuki:)

Muszka jest kochana, od razu zaklimatyzowala sie u mnie, biega sobie na razie, sprawdza rozne katy wskakuje na kanapy i omija tylko Jage, ktora lezy na poslaniu i pozwala Muszcze robic co chce.Chyba z perspektywy Muszki Jaga musi byc olbrzymem:) Muszka zjadla troche pasztetu na dobry poczatek i kostke smaczka, bardzo chetnie wyglada przez okna. Ale nie wkakuje na parapety, po prostu jest ciekawa jak widzi ruszjace sie liscie itp.Juz widac ,ze bez problemow zaklimatyzuje sie w nowym domku.Wlasnie na chwile polozyla sie na fotelu i ziewa:):):)

Posted

No to tak:
Po pierwsze - telefon o Lalunę. Dzwoniła Pani bardzo miła, rodzina z dwójką dzieci (7 i 10 lat). Szukają pierwszego w życiu psiaka, więc powinien być w miarę bezproblemowy (w sensie trauma np. czy agresja). Decyzja długo analizowana, głęboko przemyślana. Do tego stopnia, że Państwo byli z dziećmi na wizycie u psychologa (PSIEGO!!!!), żeby im wyjaśnił różne psie zachowania, opowiedział jakie psiak ma potrzeby, co zrobić, by był w ludzkiej rodzinie bezpieczny i szczęśliwy. Państwo mieszkają w Zielonce, w bloku, ale na skraju lasu, więc tereny spacerowe fajne. Naprawdę bardzo obiecująco to wygląda. Uważam, że Laluś pięknie by się w taką rodzinę wkomponowała, bo jest otwarta, wesoła, chętna do zabawy (pięknie się bawi z psiakami, ale również sama, zabawkami). Pani ma dziś zadzwonić ponownie, bo całą Rodziną chcieliby do nas przyjechać poznać Lalcię, a nie mają auta, muszą pożyczyć, więc nie mogłyśmy się umówić od razu. I co - podoba Wam się?... :)
Po drugie Mucha. W takim stresie dziś rano byłam, że zapomniałam czapki i uszy mi zmarzły :) Muszyka trochę się wystraszyła Jagusi (chyba głównie ze względu na gabaryty ;)), ale dzielnie zwiedzała dom Ellig, a gdy dostała od niej smaczka, Ela została kupiona w całości. Następnie zawędrowała do kuchni, gdzie czekała na nią miseczka, a ja mogłam się spokojnie wymknąć ;)
Dzwoniłam do p. Danuty, że Muszka się tak pięknie sprawuje w obcym domu i że jestem w związku z tym dobrej myśli, jeśli chodzi o dzisiejsze popołudnie. Oby tylko Rezydentka stanęła na wysokości zadania. I oby diagnoza dr Degórskiej nie była druzgocąca...
Teraz jeszcze mi do szczęścia potrzebny miły telefonik o Bobinka (albo tel. od Doktora w sprawie tej rodziny, o której wczoraj pisałam) i mogę się zająć... świętami ;)

Posted

Noo! Nareszcie są wieści o psinkach :loveu: trzymam cały czas kciukasy za Lalusie, Musie i Bobolindę :loveu:

A okna już umyła ? :cool3:

Posted

[quote name='Ziutka']A okna już umyła ? :cool3:[/QUOTE]

A gdzie tam - kiedy?!?!?!?! Mam ich 13, więc jeśli w ogóle się za to weźmiemy przed świętami i tak będzie ruletka które się załapie ;) Ale pal sześć okna - ważne, że psinki w domkach na święta mają szanse być :)

Posted

[quote name='Nutusia']A gdzie tam - kiedy?!?!?!?! Mam ich 13, więc jeśli w ogóle się za to weźmiemy przed świętami i tak będzie ruletka które się załapie ;) [SIZE=4]Ale pal sześć okna - ważne, że psinki w domkach na święta mają szanse być[/SIZE] :)[/QUOTE]

I kciukasy trzymamy za te domki :lol: a okna Ci umyje jak chcesz :cool3: :eviltong:

Posted

[quote name='Ziutka']I kciukasy trzymamy za te domki :lol: a okna Ci umyje jak chcesz :cool3: :eviltong:[/QUOTE]

Niezła jesteś, skoro dałabyś radę z zaciśniętymi kciukami okna myć! :diabloti:
Ja bym się nie podjęła, choć się za sprawną manualnie uważam...

Kciukam również za wszystkie łapki i ogonki!!! :multi:

Posted

Dla porzadku napiszę ,że Nutusoiwe tymczasy dostaly od Pixi i Dixi :[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/205895-Pixie-(teraz-Luna)-w-DS-Dixie-(teraz-Sasza)-ma-dom-za-który-trzymamy-kciuki!?p=18922883#post18922883[/URL] - 332,74 zł.
Na watku juz Nutusia potwierdziła-;)

Posted

[quote name='ania shirley']Dla porzadku napiszę ,że Nutusoiwe tymczasy dostaly od Pixi i Dixi :[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/205895-Pixie-%28teraz-Luna%29-w-DS-Dixie-%28teraz-Sasza%29-ma-dom-za-kt%C3%B3ry-trzymamy-kciuki%21?p=18922883#post18922883"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/205895-Pixie-(teraz-Luna)-w-DS-Dixie-(teraz-Sasza)-ma-dom-za-który-trzymamy-kciuki!?p=18922883#post18922883[/URL] - 332,74 zł.
Na watku juz Nutusia potwierdziła-;)[/QUOTE]
Wspanialy swiateczny podarunek:)

Posted

Jak tam Mucha?... Bzyczy czy padła? ;)

Rozmawiałam z p. Danutą. Jakaś pani weterynarz powiedziała kiedyś, że jeśli pani Danuta przygarnie drugiego psiaka, zrobi tym straszną krzywdę swojej suni, a tym samym skrzywdzi tego drugiego psiaka, bo przejmie on traumę rezydentki. Ale intuicja jej podpowiada (i mi też), że może być wręcz odwrotnie! Poza tym pani weterynarz jest od leczenia, nie od psichologii. Oczywiście, tradycyjnie już, zapewniłam p. Danutę, że gdyby (tfu, tfu...) cokolwiek, to... wiadomo;)

Posted

Nutulku, mam takie pytanie odnośnie Lalki :

[COLOR=#800080][I][B]Witam Czy wizyta przedadopcyjna pod Wrocławiem byłaby problemem? Dziękuję i pozdrawiam[/B][/I][/COLOR]

Posted

Nie byłaby problemem! ;) Pani się nie mogła doczekać i wysłała mi sms. Odpisałam, mam już jej adres mailowy i zaraz napiszę!:razz:

Za to rzecz dziwna... Pani, która wczoraj dzwoniła powiedziała mi, że w drugim ogłoszeniu był błędny nr telefonu. Odebrał jakiś pan i nie chciał z nią rozmawiać na temat Lalki:evil_lol: Pani wysłała do mnie maila (którego nie dostałam:crazyeye: - czyżby błąd w adresie?...), ale się nie poddała (o dzięki wam, niebiosa:loveu:), poszukała gdzie indziej i znalazła numer do mnie.
Za to ja wczoraj odebrałam telefon od faceta, który mi się nie spodobał od "dzień dobry" i już nawet wiem dlaczego - dzwonił o tego psa (którego, pytam), yyyyy..... czarno-białego amstafa:cool3:

Posted

No dobra, takiego oto sms-a dostałam właśnie od Pani, która wczoraj dzwoniła, a której napisałam, że nie dostałam maila i przy okazji, że był kontakt z Wrocławia:
"Moje dzieci od wczoraj tylko o Lali! Więc tamci Szanowni niech się nie fatygują :) Czujemy się tak, jakby Lala jedną łapą już była z nami. Planujemy przyjechać do niej w sobotę lub niedzielę. Dziś jeszcze będę dzwonić. Pozdrawiam"

No... to chyba trza na cito poszukać lalopodobnej suczyny we Wrocku, co?... Już piszę do Brosowej! :)

Posted

Oooo - czarny amstaff, Aleks z Boguszyc!
Masz telefon do tego gościa ? Ki cholera się tak dzieje z tymi telefonami ?
Na gumtree jest dobry telefon, ta pani pisała mi maila, że zły numer, ale sprawdziłam i jest ok (ma dwa gumtree Lalka i dwa dobre telefony są podane)

Posted

Czarno-biały amstaf. Zaraz postaram się odnaleźć nr w komórce... Może rzeczywiście warto się odezwać i nie zrażać moim niepodobaniem się po "dzień dobry" ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Czarno-biały amstaf. Zaraz postaram się odnaleźć nr w komórce... Może rzeczywiście warto się odezwać i nie zrażać moim niepodobaniem się po "dzień dobry" ;)[/QUOTE]
Zerknij kochana, przekaże ostatniejszansie :cool3:

Ależ czary-mary :diabloti: