Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

toyota napisał(a):
Pysio ma poczciwe. I boczki mu się zaokrągliły.

Zoranowi bardzo ładnie schowały się żeberka, cały do połwy wygląda ładnie, ale tylko do połowy
-tył jest fatalny,kości miednicy to dosłownie same kosci, tylko nie widać na pierwszy rzut oka, bo sierści
ma dużo, łapy słabe, zesztywniałe, z dnia na dzień pogorszyło mu sie o 80%, przedwczoraj i wczoraj było strasznie źle,
przez cały dzień nie mógł zrobic nawet kilku kroków
bo natychmiast sie przewracał, nie trzyma równowagi, jest jakby 'skoszony" zupełnie na jedną strone,
przewraca się zawsze tylko na prawy bok .Dostał wczoraj cocarboksylaze i po południu było jakby troszke lepiej, był w stanie przejsć kawałek bez pomocy,
ale dzis od rana znów jest źle, nie podnosi sie sam od tych trzech dni, chce ale nie może...
Prowadzam go przepasanego z tyłu chustą, bo puszczony bez pomocy idąc skosem robi dwa kroki
i leci na jeden bok

Znów czuje sie bezsilna i zupełnie bezradna, to jak powtórka z mojej Zory....

Posted

Beat2010 napisał(a):
mimo to trzymam kciuki, musi być lepiej

Szłam do niego rano pełna strachu...ale jak go podniosłam,
to koślawo bo koślawo, ale sam chodził, zobaczymy jak będzie dalej...

• 3 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='danka1234']Niestety długo nie miałam dostepu do komputera i dogo a przez te dogowe zamieszki nie zdążyłam zobaczyć Zoranowego domku .

Danusiu, toż Twój domek od Zoranowego tylko kawałeczek drogi, więc trzeba obejrzeć osobiscie :):)

Później odkopie zdjęcia i pokażę naszego staruszeczka :)

Odnowiony bazarek, który wyparował przy ostatnich dogomaniackich zawirowaniach
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225873-Piżamy-wracają-do-20go-kwietnia?p=18963951#post18963951

Edited by Kasia77
Posted

sambo_os1 napisał(a):
śliczne te domki,taka namiastka prawdziwego domku ;-) luksus ;-)
a psiaczek widać szczęśliwy że ma takie mięciutkie posłanko ;-)

mam nadzieję, że latem uda nam się porobić co nie co i więcej będe miała takich miejsc dla staruszeczków, tylko że kolejne będą "hotelikowe', bo mam tych bezpłatnych bezdomniaków troszkę
a koszty utrzymania a zwłaszcza leczenia i kwestii weterynaryjnych jakie są, każdy wie...:sad:
Na dobrą sprawę Zoran też mógłby mieć towarzystwo, bo domek jest spory i Zoran mógłby mieszkać z jakąś spokojną starowinką taką jak on (ze względu na warunki i psy, które mamy, jedynie staruszki takie jak Zoran "pasują" do naszego domu i stada )
za jakiś czas pomyślę nad tym...

Posted

Na razie jakoś drepczemy, czasem gorzej, czasem lepiej, ale jakoś idzie.
Najgorzej jest z nietrzymaniem moczu,ot coraz częściej leci sobie coś tam bezwiednie,
sporadycznie zdarza sie że po nocy jest sucho czy bez kupy,
mokre posłania zmieniam bezustannie i wiedząc jak wygląda opieka nad psem takim jak Zoran, boje sie mysleć jak , w jakich warunkach, "żyją" starowinki schroniskowe......

Posted

Kasiu, nie chcesz wiedzieć:( w geriatrii nieustannie posłania są mokre , jeżeli nie zasiusiane to mokre od wody z węża przy myciu podłóg ( bo podłogi mają być czyste i to jest priorytetem )