Jump to content
Dogomania

Farel - cudowny Przyjaciel - odszedł za Tęczowy Most 18.07...Biegaj Kochadełko...

Recommended Posts

Posted

Byłam z Farelem u weta , kroplówki będzie dostawał podskórnie , witaminy domięśniowo bo żyły są w fatalnym stanie . Nie jesteśmy w stanie zrobić poziomu amoniaku , żadne laboratorium w okolicy tego nie robi , ale mój wet twierdzi , że wystarczy profil wątrobowy . Wet zalecił też podawanie memotropliu , mam w domu zapas więc zacznę podawać . Jutro też jedziemy na zastrzyk i kroplówkę , bo sama podskórnie mu nie dam . Zamówiłam karmę , 12 kg 265 zł (komu podać dane do przelewu ?) Badania krwi które będziemy robić za jakiś czas 75 zł , koszty leków które teraz dostaje jutro bo dzisiaj nie miałam danych do faktury . Właśnie bardzo bym prosiła o te dane na pw i adres na który mam faktury wysyłać .A i jeszcze jedno Farel nie widzi na lewe oko , na prawe też nie najlepiej , ale radzi sobie z tym super .

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gusia0106']Hm, na lewe zupełnie nie widzi? To przejściowe po zespole przedsionkowym czy stałe?[/QUOTE]

raczej stałe , nie wykluczone , że już wcześniej na nie nie widział , oko nie reaguje na nic ,zaszło bielmem delikatnym , to może być wiek po prostu .

Posted

[quote name='Anja2201']raczej stałe , nie wykluczone , że już wcześniej na nie nie widział , oko nie reaguje na nic ,zaszło bielmem delikatnym , to może być wiek po prostu .[/QUOTE]

Rozumiem,dzięki

Posted

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=p1290345.jpg&res=medium[/IMG]

Farel naprawdę dobrze wygląda :loveu:
Tylko taki jakby troszkę smutny ...
Nowe miejsce, nowi ludzie, pewnie musi chłopak przywyknąć...
Trzymam kciuki za wyniki badań i dorodną koopę :)
Zbiórka pieniążków w szkole trwa :):):)

[B]Ciociu Anja[/B], wyściskaj Farelka od nas wszystkich :loveu: :loveu: :loveu:
On teraz potrzebuje dużo ciepła i czułości :):):)

Posted

[quote name='DONnka'][IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=p1290345.jpg&res=medium[/IMG]
[B]Ciociu Anja[/B], wyściskaj Farelka od nas wszystkich :loveu: :loveu: :loveu:
On teraz potrzebuje dużo ciepła i czułości :):):)[/QUOTE]

Przyłączam się do tej prośby :)

Posted

Ściskać nie będę , ale wygłaskam :) Farel coraz fajniej na mnie reaguje , pierwszego dnia w ogóle mnie nie zauważał , teraz jest już dużo bardziej zainteresowany , co robię , gdzie jestem ... Koopka była , bardzo ładna :)
A przy okazji :
[SIZE="6"][COLOR="red"]Rozliczamy PITy :[/COLOR][/SIZE]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/223824-Rozliczamy-pity-dla-Magika-Kory-i-skarbonki-.Do-30.03-!?p=18733568#post18733568[/url]

Posted

Zastrzyki znosi kiepsko , kroplówki też mu się nie bardzo podobają :( Nie je sam , karmię go z ręki , wtedy wszystko ładnie zjada , za to zaczął pić wodę , chyba się odblokował , dziś wypił półtorej miski . Chodzi bardzo ładnie , czasem się zakręci , ale tylko troszkę .

Posted

To do kiedy te zastrzyki?A może tabletki lepiej?Właśnie "bałam"sie ze moze sie za bardzo przyzwyczaic do jedzenia z reki?a moze zrobic mu taki myk jak w szpitalu?jedzenie stawiali mu na niewielkim kartonie? tak zeby nie musiał za bardzo sie schylac.tz miske p.Agnieszka(z SGGW) tak mu robiła?a puszkę tez z reki zjadł?

Posted

[quote name='RudziaPaula']To do kiedy te zastrzyki?A może tabletki lepiej?Właśnie "bałam"sie ze moze sie za bardzo przyzwyczaic do jedzenia z reki?a moze zrobic mu taki myk jak w szpitalu?jedzenie stawiali mu na niewielkim kartonie? tak zeby nie musiał za bardzo sie schylac.tz miske p.Agnieszka(z SGGW) tak mu robiła?a puszkę tez z reki zjadł?[/QUOTE]

Nie ma witamin w tabletkach dla psów , są tylko ludzkie , które inaczej się wchłaniają . Wedle zaleceń z SGGW jeszcze przez 2 dni zastrzyki i kroplówki , później przerwa i zależnie od tego czy Farel będzie pił i jadła dalsze decyzje . Jutro postaram się kupić miskę na stojaku , może rzeczywiście będzie mu łatwiej . Spróbowała bym go przegłodzić , ale on jest za słaby na to , więc pozostaje nam karmienie z ręki , ale jakoś damy radę :) Puszkę mieszałam mu z suchym wtedy ładniej i chętniej jadł .

Posted

Myślę, że z podwyższenia będzie mu dużo łatwiej jeść bo on teraz podejrzewam cały czas ma tak, że jak schyla głowę to mu się w niej kręci i jest mu po prostu niedobrze. W dodatku te mięśnie przełykowe ma porażone neurologicznie więc z podwyższenia będzie mu łatwiej. Jak zjada z ręki to i tak dobrze ;)

Posted (edited)

Moja bezdomniaczka Birma, mimo że zdrowa, tez woli jeść z głowa leciutko pochyloną, a nie zginac sie w paragraf.
Pies neurologicznie poszkodowany będzie miał większy komfort.
Szczególnie, że u Farelka kręgosłup też jest naruszony.

Edited by inga.mm