Jump to content
Dogomania

Farel - cudowny Przyjaciel - odszedł za Tęczowy Most 18.07...Biegaj Kochadełko...

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zależy, którego obszaru mózgu dotyczy. U Farelka to był zespół przedsionkowy więc sądzę, że tym razem jest tak samo.
Kręci mu się w głowie, jest mu niedobrze, nie może utrzymać równowagi, nie potrafi na niczym skupić wzroku, pewnie ma gorączkę.
Na spacerach teraz dobrze by mu było wspomagać tyle łapki - pod brzuch wkładać jakiś szeroki szalik, albo ręcznik i tak podtrzymując go chodzić z nim na spacery. Może mieć problemy w wypróżnianiem - będzie się właśnie wywracał w trakcie napinania mięśni.

Najgorszy jest pierwszy tydzień, później gdy wylew zaczyna się wchłaniać jest już coraz lepiej.
Dlatego tak ważne jest aby szybko podać sterydy - one powstrzymują rozprzestrzenianie się wylewu.

Posted

[quote name='RudziaPaula']boje sie cokolwiek myslec:(
najgorzej że te sterydy z jednej strony pomogą mu z drugiej wątroba:([/QUOTE]

Też o tym pomyślałam. Niestey - o ile to jest wylew - nie ma innego wyjścia

Posted

Ja myślę jednak , że to nie wylew a nawrót zespołu przedsionkowego , objawy podobne , ale to co innego ,ale zgadzam się z tym ,że natychmiast trzeba podać steryd , witaminę b i nivalin , nie ma na co czekać bo będzie tylko gorzej .

Posted

Farulek już chyba trochę lepiej, bo przed chwilą zjadł z ręki trochę chrupek pomazanych pasztetem. Jeszcze nie wstaje - chyba się boi, że znów się przewróci. To jest okropne, że tak się męczy. Cholera, a już było tak dobrze i miałam nadzieję, że do podobnych sytuacji nie będzie dochodziło. Trzy tygodnie temu tamten atak, teraz znów uaktywnił się zespół przedsionkowy - jak nie urok, to przemarsz wojsk! Szkoda, że biedak tak się męczy.

Posted

Trzymaj się Farelku:roll:W takim stanie już zawsze,do końca będą takie huśtawki ale dla tych pięknych chwil,gdy Farelek jest w lepszej formie warto.Wiem,że to bardzo przeżywacie ale miłość=poświęcenie:loveu:

Posted

[quote name='RudziaPaula']A te zastrzyki to przez dłuższy czas będzie brał?Czy to jednorazowe było?[/QUOTE]

No właśnie ... też o tym pomyślałam

Posted

Co do powtórki zastrzyków, to nie wiem - weterynarz nic o powtórce nie wspominał. Rozmawiałam z Anją - powiedziała, że byłoby dobrze powtórzyć po 3 dniach, chyba,że będzie dobrze. Zobaczymy, jak szybko odzyska siły.Mam nadzieję, że juterko już będzie lepiej. Życzę wszystkim spokojnej, dobrej nocy i dziękuję za zainteresowanie i wsparcie - również w imieniu Farelka:).

Posted

Ależ u Farelka powiało znowu grozą :shake:
Jak dzisiaj się czuje ???
Leki pomogły ???

Trzymam mocno kciuki za Farelka, a p. Kasi życzę dużo siły w zmaganiu się z jego chorobą :loveu:
Wiem, że to trudne, ale tak jak pisze wolf122 warto !!!

Posted

O rany, tak mi przykro, nie wiedzialam, ze takie rzeczy z Farelkiem sie dzieja. Trzymam kciuki za Farelka. Kasiu, wiem, ze Tobie jest bardzo ciezko w tej sytuacji. To bardzo trudne patrzec na zwierzaczka, ktory cierpi.

Posted

Witam serdecznie :) i dziekuję, że pytacie o Farelkowe samopoczucie. Na razie jest średnio, ale stara się chłopak odzyskać formę. Jeszcze wczoraj około 22.00 wytargałam go na dwór, żeby się załatwił i ewentualnie spróbował chodzić, ale nic z tego.
Dzisiaj od rana jest na dworze - z samego rana na słońcu, teraz w cieniu. Załatwił się, ale chrupek jeść nie chciał, więc ugotowałam mu ryż z piersią drobiową - zjadł.
Próbuje wstawać i chodzić, ale jest osłabiony i łapki nadal trochę mu się plączą. Dzisiaj rano próbowaliśmy trochę pospacerować (podtrzymywałam go), potem położyłam go na materacu i dość długo wyczesywałam. Alfi też się podstawiał pod szczotkę, więc czesalam obu na zmianę, a chłopaki obserwowali, czy sprawiedliwie dzielę czas między nich obu ;). Pusia szczotkowania nie lubi, więc ją łapałam z doskoku. Teraz Farutek śpi i (mam nadzieję!) regeneruje siły. Jak myślicie, jak długo to może potrwać, zanim odzyska poprzednią formę? I czym spowodowane są te nawroty? Aktualnie prowadzi spokojny, unormowany tryb życia. Mam nadzieję, że już się z nami oswoił i mniej więcej wie, czego się może po nas wszystkich spodziewać więc dlaczego tak się dzieje?
Pewnie spora częśc z Was, odwiedzających tu Farelka, ma zwierzaki z problemami zdrowotnymi więc sami wiecie, jak to jest. Najgorszy jest widok, gdy Farulek próbuje chodzić, ale szmyrga nim na wszystkie strony, kręci się w kółko i przewraca. I do tego ta podwijająca się łapka, o której wyrzucaniu przed siebie wtedy nie pamięta.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie Farelkiem :).

Posted

Pani Kasiu nieustająco wieeeelkie dzięki dla Pani!!! Miał Farutek szczęście w tym przeogromnym nieszczęściu, przy takiej opiece da radę biedaczysko:) Proszę go delikatnie wymiziać:):):) Farutku wracaj do zdrowia szybko!!!!!