Lu_Gosiak Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='DONnka']Na owczarku pojawiły się dwie ciocie zainteresowane szczeniolkami :) ...W tej sytuacji, nie wiem, czy mam już robić to wydarzenie na fb, czy odczekać, aż w tych sprawach coś się wykluje ???[/QUOTE] a mogłabys zrobić chociaz dla mamy? - szczeniaki potem mozna dorzucic... a ta mama dośc pilna Quote
anett Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 mam smsa ws czarnego podrostka, skontaktuje się jutro z zainteresowanym; Quote
DONnka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Lu_Gosiak']a mogłabys zrobić chociaz dla mamy? - szczeniaki potem mozna dorzucic... a ta mama dośc pilna[/QUOTE] Dobra to zrobię dla suni :) Może nadacie na szybko Jej jakieś imię ??? [quote name='anett']mam smsa ws czarnego podrostka, skontaktuje się jutro z zainteresowanym;[/QUOTE] To chyba właśnie z owczarka :) Quote
Lu_Gosiak Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='DONnka']Dobra to zrobię dla suni :) Może nadacie na szybko Jej jakieś imię ??? ....[/QUOTE] jakoś nie mam weny....może Elza? Quote
Silvana Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) Kazron z owczarka.pl pyta: "A możesz coś o tej suczce napisac? Wiadomo coś jak wyglądają jej relacje z dziećmi, kotami czy innymi psami?" Napiszcie co wiecie, może da jej dom :) Edytuję bo nie wiem czy można pisać jeden pod drugim, a na adopcjach pojawiło się takie info: "poszukiwana suczka owczarka do półtora roku! (woj. śląskie, kolo gliwic) nr do pani Danuty która poszukuje: 517-149-170. W wieku 17 lat odeszła jej ukochana suczka, i poszukuje na jej miejsce nowej. W typie doga lub owczarka niemieckiego" Edited February 21, 2012 by Silvana Quote
Lu_Gosiak Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 suczka do ludzi jest przekochana - siada przy człowieku i chce by Ja miziac...niestety za innymi psami nie przepada - ale to sa warunki schroniskowe - jak pies za kratami ujada na Nia to Ona nie pozostaje dłuzna...niewiem jak by bylo na zywo...co do kotow to nie mam pojecia i nie mam jak tego sprawdzic Ona ma wiecej niz 1,5 roku....moze z 3 lata gdzies tak dzis były odwiedzinki podpalanego szczeniola - Panstwo przemili z workiem smakołykow - szczeniol po sobocie - dzis NORMALNIE jakby nigdy nic poszedl bardzo ładnie z Nami na smyczy:):) miał tam małe zatrzymania, ale generalnie super....mama to samo - wziełam Ja na smycz i poszla ze mna jakby nigdy nic:) tylko niestety czarny szczeniak dalej bardzo wystraszony - na próbe ubrania smmyczy posikal sie bidok i schował do budy, wiec Go nie meczylam...pomalutku i On sie nauczy decyzja w sprawie adopcji podpalanego szczeniola ma byc na dniach - Panstwo maja sie zastanowic i dac znac - jesli bedzie na tak to wtedy dopiero wizyta - poprzedni owczarek spał w łóżku i był członkiem rodziny Quote
Silvana Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Super wieści :) Choć podpalanego bym chętnie "ukradła" jeśli tylko bym mogła :loveu: Trzymam kciuki za mamusię i tą młodszą sunię... A czarnulek potrzebuje domowego ciepła i spokoju i będzie wszystko dobrze. :iloveyou: Quote
DONnka Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 A ja znalazłam coś takiego: Tytuł ogłoszenia: przygarne owczarka niemieckiego Nazwa rasy: Owczarek niemiecki długowłosy, Owczarek staroniemiecki Kontakt e-mail: [email protected] Telefon: 692173464 Osoba kontaktowa: rafał Miejscowość: 57-450 Jugów (woj. dolnośląskie) Może przyda się dla Mamy I trzymam kciuki za podpalanego maluszka :):):):) Quote
necianeta89 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Czy dobrze zrozumiałam? Jest mama, z dwoma synami, plus jeszcze jedna mała która się nie dała złapać? Quote
DONnka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='necianeta89']Czy dobrze zrozumiałam? Jest mama, z dwoma synami, plus jeszcze jedna mała która się nie dała złapać?[/QUOTE] Dokładnie tak, tyle, że ta sunia, która nie dała się złapać nie jest już taka mała - ma około roku Co u szczeniaków ??? Wypaliło coś ??? Quote
Lu_Gosiak Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 narazie cisza a szczeniole maja sie dobrze:):) machaja ogonami zza krat - sa przesłodkie..zreszta mama to samo Quote
anett Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Dla Czarnego szczeniola potrzebna jest wizyta p/a w Mielcu:lol: Quote
DONnka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Silvana']Kazron z owczarka.pl pyta: "A możesz coś o tej suczce napisac? Wiadomo coś jak wyglądają jej relacje z dziećmi, kotami czy innymi psami?" Napiszcie co wiecie, może da jej dom :) Edytuję bo nie wiem czy można pisać jeden pod drugim, a na adopcjach pojawiło się takie info: "poszukiwana suczka owczarka do półtora roku! (woj. śląskie, kolo gliwic) nr do pani Danuty która poszukuje: 517-149-170. W wieku 17 lat odeszła jej ukochana suczka, i poszukuje na jej miejsce nowej. W typie doga lub owczarka niemieckiego" [quote name='DONnka']A ja znalazłam coś takiego: Tytuł ogłoszenia: przygarne owczarka niemieckiego Nazwa rasy: Owczarek niemiecki długowłosy, Owczarek staroniemiecki Kontakt e-mail: [email protected] Telefon: 692173464 Osoba kontaktowa: rafał Miejscowość: 57-450 Jugów (woj. dolnośląskie) Może przyda się dla Mamy I trzymam kciuki za podpalanego maluszka :):):):) A sprawdzałyście może już te namiary ??? Quote
DONnka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='anett']Dla Czarnego szczeniola potrzebna jest wizyta p/a w Mielcu:lol:[/QUOTE] No proszę :multi: :multi: :multi: A On na początku wydawał się najmniej adopcyjny ;) Quote
Lu_Gosiak Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 widze na forum owczarków, ze jest napisane ze, ze psiaki sa w Lublinie - One sa w Lublińcu koło Częstochowy, nie Lublinie Quote
DONnka Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) [quote name='Lu_Gosiak']widze na forum owczarków, ze jest napisane ze, ze psiaki sa w Lublinie - One sa w Lublińcu koło Częstochowy, nie Lublinie Przecież wiem ;) Zaraz sprawdzę ... Edit: Sprawdziłam - ja napisałam, że trafiły do lublinieckiej przechowalni, a więc w Lublińcu ;) gdyby chodziło o Lublin to napisałabym - lubelskiej ...;) Ktoś inny źle poczytał, zaraz napiszę sprostowanie ... Edited February 22, 2012 by DONnka Quote
Lu_Gosiak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 wiem wiem widziałam:) Państwo z Piekar podtrzymuja cheć adopcji podpalanego misiaka:):) czyli szukamy Kogos do wizyty dzisiaj był u psiaków szkoleniowiec - pracował z czarnym psiakiem 2 godziny...generalnie spacer był ogromna męka dla psa...nie chodzi juz nawet o to, ze On nie umie chodzic na smyczy, bo podpalany tez nie umiał a teraz śmiga zadowolony, tyko o to, ze świat zewnetrzy Go przeraża...boi sie panicznie czegoś, czego nie zna....więc potem juz ćwiczylismy chodzenie w środku boksów - tam gdzie zna i tam bylo o wiele lepiej...wyjście na zewnatrz powoduje u Niego totalny stres i panike - kładzie sie na ziemi i nie rusza - na wybiegu jest inaczej - tam noramlnie funkcjonuje i tez nawet sie tam załatwia....baardzo cieżka praca będzie czekać przyszłym właścicieli...boje sie, ze KTos nie doświadoczony moze sobie nie poradzic i pogłębiać u psa ten stan mamusia super - na smyczy luzik, garnie sie do ludzi, jest baaardzo przymilna i kochana baardzo potrzebuje DS lub chociaz DT by mozna Ja było wysterylizowac i szukac na spokojnie domu szkoleniowiec nie wziął nic za poswecony czas za co jeszcze raz bardzo serdecznie dziekuje:) Quote
anett Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='DONnka']A sprawdzałyście może już te namiary ??? Sprawdziłam ten drugi, już nieaktualne, na szczęście dla jakiegoś biedaka:lol: z Piekar jest scarlet http://www.dogomania.pl/members/78965-scarlet publikacja http://www.dogomania.pl/members/99543-publikacja (dawno jej ostatnio nie było na dogo, jest w /lub współpracowała z fundacją SOS dla Zwierząt) zozolina http://www.dogomania.pl/members/103692-zozolina To trzeba się zastanowić czy czarny w ogóle może iść do DS?? jutro lub w sobotę agusiazet zgodziła się jechać na wizytę:lol: Quote
DONnka Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 (edited) Na owczarku ktoś o nicku ajaxbas zainteresował się szczeniolkami i poprosił mnie na PW o kontakt :) Podałam namiary na anett :):):) Dziewczyny, a dla mamusi szukacie DT domowego czy może być kojcowe ??? Napisałam maila do osoby, która na owczarku zgłaszała się, że może dać DT tylko za karmę - [email protected] Oto co mi odpisała: Oferta jest aktualna jak najbardziej. Województwo opolskie, wieś bardzo blisko Grodkowa (we wsi weterynarz). Obecnie mam 4 miesięcznego szczeniaka ON-ka oraz 7 letniego Border Collie. Dom tymczasowy jaki mogę zapewnić to duże podwórko z sadem i ogrodem oraz stara stajnia z boksami wyłożona słomą gdzie jest ciepło, sucho i spokojnie. Boksy są różnej wielkości. Wielkość psów to raczej max wielkość ON-ka. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania to tylko karma nic poza tym ponieważ z kasa krucho. Jeżeli chodzi o czas jaki poświęcam psom to około 2 godzin dziennie (spacery, zabawa) a chodzić jest gdzie. Mam dwójkę dzieci : 13 i 8 lat. Mój dom tymczasowy to naprawdę tymczas, nie są to warunki idealne, ale jest ciepły kąt, dobre serce i dach nad głową. Edited February 24, 2012 by DONnka Quote
Ana_Zbyska Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Ja mieszkam blisko Piekar, nie ma najmniejszego problemu, żebym podjechała do Państwa. Piękne psiaki, naprawdę. W razie czego podaję kontakt na siebie: [email protected] Quote
agusiazet Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Witam, którego szczeniaka chce adoptować chłopak z okolic Mielca (Brzyście)? Umówiłam się z nim na wizytę przed adopcją, ale chciałabym wiedzieć coś o szczeniaku, którego on chce! Wizyta umówiona na przyszłą sobotę! Proszę napiszcie mi, który to szczeniaki i jaki on jest, bo z informacji na PW, że jest bardzo bojaźliwy! Quote
szanta69 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Witam. Czy podpalany pojechał do Piekar? Quote
Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Ana_Zbyska']Ja mieszkam blisko Piekar, nie ma najmniejszego problemu, żebym podjechała do Państwa. Piękne psiaki, naprawdę. W razie czego podaję kontakt na siebie: [email protected] no to super- to bardzo prosze o wizyte dane podam na pw moze sie okazać, ze znasz Pania bo Pani jezdzi do Cichego Kata pomagac psiakom:) jesli wszystko bedzie ok - a czuje, ze tak to podpalany moze w piatek jechac do domku zostaje czarny i mama..dla mamy pilne DT takie gdzie bedzie mozna zrobic sterylke bo raczej na bank jest w ciązy Quote
piterek Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Z uwagą przeczytałam informację o pieskach. Jestem poważnie zainteresowana i chcę pomóc w adopcji jednego z nich - owczarka podpalanego. Mieszkam w domku jednorodzinnym pod Kielcami, gwarantuję bardzo dobre warunki i opiekę. Pies będzie w dużym domu z rozległą działką, otoczony pełną miłością i pełną opieką weterynaryjną, Czy ta oferta jest aktualna? Proszę o kontakt. Mój e-mail [email protected] Pozdrawiam Teresa Maturlak Quote
Recommended Posts