Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 owczarek podpalany ma juz wstepnie domek - jeszcze została wizyta przedadopcyjna do przeprowadzenia, ale po paru rozmowach i spotakniu z Państwem mysle, ze to juz tylko formalność Quote
DONnka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='DONnka'] Dziewczyny, a dla mamusi szukacie DT domowego czy może być kojcowe ??? Napisałam maila do osoby, która na owczarku zgłaszała się, że może dać DT tylko za karmę - [email protected] Oto co mi odpisała: Oferta jest aktualna jak najbardziej. Województwo opolskie, wieś bardzo blisko Grodkowa (we wsi weterynarz). Obecnie mam 4 miesięcznego szczeniaka ON-ka oraz 7 letniego Border Collie. Dom tymczasowy jaki mogę zapewnić to duże podwórko z sadem i ogrodem oraz stara stajnia z boksami wyłożona słomą gdzie jest ciepło, sucho i spokojnie. Boksy są różnej wielkości. Wielkość psów to raczej max wielkość ON-ka. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania to tylko karma nic poza tym ponieważ z kasa krucho. Jeżeli chodzi o czas jaki poświęcam psom to około 2 godzin dziennie (spacery, zabawa) a chodzić jest gdzie. Mam dwójkę dzieci : 13 i 8 lat. Mój dom tymczasowy to naprawdę tymczas, nie są to warunki idealne, ale jest ciepły kąt, dobre serce i dach nad głową. Lu_, a co z Mamusią ??? Najbardziej pasuje mi do Niej imię Negra, co Ty na to ??? Co myślisz o tej ofercie DT z owczarka ??? U Ginn też są wolne miejsca, ale to koszt 400 zł :shake: Quote
Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='DONnka']Lu_, a co z Mamusią ??? Co myślisz o tej ofercie DT z owczarka ??? U Ginn też są wolne miejsca, ale to koszt 400 zł :shake:[/QUOTE] no właśnie zastanawiamy sie...dzis rozmawiałm z anett na Jej temat i nic madrego nie wymysliłysmy, poza tym chyba żeby Ja juz zaczac ogłaszac i szukać Jej domu stałego ...generalnie mamy tydzien czasu do końca kwarantannny..może jutro uda mi sie porobic Jej nowe zdjecia NEGRA jest super:):):) oferta DT jest dobra tylko zastanawiam sie czy warunki w stajni to dobre warunki dla suki po sterylce -chyba nie bardzo - a sterylka jest pilna niestety na zaden płatny hotelik czy Dt nie ma szans- za duzo psow z długami mamy juz Quote
DONnka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 O kurczę, już tylko tydzień ... :shake: A tam, gdzie miałaby tą sterylkę nie mogłaby zostać kilka dni ??? Już sama nie wiem ... Dajcie jakieś ładne zdjęcia suni, to wykupię Jej ogłoszenia na bazarku I może w końcu uda mi się zrobić Jej to fb Ostatnio miałam problemy i nie mogłam nawet komentować :shake: Fajnie, że zgadzasz się na imię NEGRA ;) A zatem będę Ją tak ogłaszać :):):) Quote
Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 niestety u Nas nie ma nic całodobowego, gdzie można psa przetrzymac po streylce jutro Jej porobie na spacerku jakieś ładne nowe foty ..charaker ma naprawde super do ludzi - takze oby cos udało sie Jej znalesc fb baardzo potrzebne :)- moze dzieki temu KTos JA wypatrzy Quote
anett Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='agusiazet']Witam, którego szczeniaka chce adoptować chłopak z okolic Mielca (Brzyście)? Umówiłam się z nim na wizytę przed adopcją, ale chciałabym wiedzieć coś o szczeniaku, którego on chce! Wizyta umówiona na przyszłą sobotę! Proszę napiszcie mi, który to szczeniaki i jaki on jest, bo z informacji na PW, że jest bardzo bojaźliwy![/QUOTE] Agusiazet chłopak chce czarnego, megawystraszonego, wysyłałam Ci zdjęcia szczeniola i wszelkie informacje; kurcze jak wizyta będzie dopiero w przyszłą sobotę to już za późno - psy są do piątku na kwarantannie; w piątek mogą już być wydane; Jeżeli nie uda się przyspieszyć wizyty nie możemy czekać... czarny potrzebuje DT Quote
Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 pisałam z Silvana - Jej propozycja DT nadal aktualna dla czarnego:) mysle, ze to najlepsze rozwiazanie w tej chwili - On naprawde jest mega przerazony - boje sie, ze ludzie nie doswiadczeni sobie nie poradza..i bedzie po prostuy zwrot z adopcji Quote
agusiazet Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='anett']Agusiazet chłopak chce czarnego, megawystraszonego, wysyłałam Ci zdjęcia szczeniola i wszelkie informacje; kurcze jak wizyta będzie dopiero w przyszłą sobotę to już za późno - psy są do piątku na kwarantannie; w piątek mogą już być wydane; Jeżeli nie uda się przyspieszyć wizyty nie możemy czekać... czarny potrzebuje DT[/QUOTE] To ja zadzwonię jeszcze raz i umówię się na środę na przykład. Tylko to jest poza miastem, więc muszę podjechać. Chciałam zabrać moją tymczasową Birę, która i wizualnie, i charakterem przypomina waszego szczeniaka! Jest mega bojaźliwa, osoba nieświadoma jak zachowuje się taki pies, jest skazana na szok (ja tak miałam). Z wyjazdem jest tak, ja jestem zmotoryzowana, ale kierowca ze mnie kiepski, więc zawsze wolę jeździć z kimś, a na tygodniu pracuję do 16 -stej, więc dopiero po tej godzinie mogę jechać, ale Biry nie wezmę, bo musiałabym jeszcze do domu po nią jechać! A z domu tymczasowego szczeniak nie mógłby jechać do DS, jeśli oceniony zostanie pozytywnie? Quote
Lu_Gosiak Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 z DT do DS jak najbardziej...tylko przypuszczam, ze troche Jego oswajanie potrwa...jedyna dobra wiadomosc to taka, ze szczeniol jest łasy na jedzonko zdjecia z dzis - niestety nie sa za ciekawe bo mama dostała dzis jakiegos "stracha" i bala sie sama isc na spacer to musialam sie wrócic po szczeniola a tem sie wpychał do kazdego zdjecia:) ale mysle, ze mamusi da sie cos wybrac:) Quote
agusiazet Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 No, niestety u nas spadł znowu śnieg i niestety nie odważę się jechać poza Mielec, zwłaszcza, że do Brzyścia jest beznadziejna droga! Jak tylko drogi będą ok, mogę podjechać. Ale jakby co skontaktujcie się z Kaśkądaffik, może ona pojedzie do Brzyścia, bo śmiga jak szatan:) Quote
Lu_Gosiak Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 (edited) :loveu: i czarnuszek:loveu: Edited February 27, 2012 by Lu_Gosiak Quote
DONnka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ale ten szczeniol jest wielki :crazyeye: Mordka jeszcze taka młodzikowata, ale postura ... To będzie chyba taki wielkopies !!! Lu_, na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach Negry ??? Wiesz może, jaki jest Jej stosunek do psów, kotów ??? Aha, czy mam pisać, że sterylka jest warunkiem adopcji, czy do adopcji będzie już wysterylizowana ? Quote
betka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Mam 2 pakiety wolne na tym bazarku. Donka możesz je wykorzystać dla tych lub innych. Ekspresowy bazarek ogłoszeniowo-banerkowy na katowickie psiaki--> do 18.02 ZAKOŃCZONY Quote
Lu_Gosiak Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='DONnka']Ale ten szczeniol jest wielki :crazyeye: Mordka jeszcze taka młodzikowata, ale postura ... To będzie chyba taki wielkopies !!! Lu_, na kogo ma być kontakt w ogłoszeniach Negry ??? Wiesz może, jaki jest Jej stosunek do psów, kotów ??? Aha, czy mam pisać, że sterylka jest warunkiem adopcji, czy do adopcji będzie już wysterylizowana ? szczeniol jest mega:):) łapy ma grube jak niedzwiadek:) ten drugi to samo - One maja juz wielkość prawie jak mama Negra do ludzi mega łagodna, przytula sie, siada i czeka na głaskanie natomiast do psow - na tyle na ile mozna to zaobserwowac w schronie srednia - znaczy jak pies na Nia ujada to nie przejdzie obojetnie, suk nie lubi....niewiem może jeszcze chce bronic maluchow do kotow nie znam stosunku i nie mam jak tego sprawdzic Negra moglaby isc do domu w piatek - czyli do adopcji na pewno nie będzie wysterylizowana - poza tym u Nas nie ma na to warunków..więc moze pisac, ze warunkiem adopcji jest zgoda na wizyte, podpisanie umowy oraz sterylizacja suki Quote
DONnka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='betka']Mam 2 pakiety wolne na tym bazarku. Donka możesz je wykorzystać dla tych lub innych. Ekspresowy bazarek ogłoszeniowo-banerkowy na katowickie psiaki--> do 18.02 ZAKOŃCZONY Betko, jesteś kochana :loveu: Wyskrobię jakiś tekst a Ty zaznacz tylko na bazarku, że to będą ogłoszenia dla NEGRY :):):) Quote
betka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Już piszę :). bazarek jest expresowy! Myślę, że jutro ogłoszenia już będą. Psica cudna - chyba szybko znajdzie dom. Quote
DONnka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Lu_Gosiak']szczeniol jest mega:):) łapy ma grube jak niedzwiadek:) ten drugi to samo - One maja juz wielkość prawie jak mama Negra do ludzi mega łagodna, przytula sie, siada i czeka na głaskanie natomiast do psow - na tyle na ile mozna to zaobserwowac w schronie srednia - znaczy jak pies na Nia ujada to nie przejdzie obojetnie, suk nie lubi....niewiem może jeszcze chce bronic maluchow do kotow nie znam stosunku i nie mam jak tego sprawdzic Negra moglaby isc do domu w piatek - czyli do adopcji na pewno nie będzie wysterylizowana - poza tym u Nas nie ma na to warunków..więc moze pisac, ze warunkiem adopcji jest zgoda na wizyte, podpisanie umowy oraz sterylizacja suki Dobra, to tak napiszę :) A zdjęcia wybrałaś dokładnie te same, które chciałam wstawić :):):) Ten bazarek, który proponuje betka jest megaekspresowy, więc ogłoszenia będą lada dzień Podaj mi jeszcze tylko, na kogo ma być kontakt Telefon i mail anett mam, ale Twojego nie Quote
Lu_Gosiak Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 (edited) [quote name='DONnka']Betko, jesteś kochana :loveu: Wyskrobię jakiś tekst a Ty zaznacz tylko na bazarku, że to będą ogłoszenia dla NEGRY :):):) [quote name='betka']Już piszę :). bazarek jest expresowy! Myślę, że jutro ogłoszenia już będą. Psica cudna - chyba szybko znajdzie dom. dzieki ogromne za pomoc:loveu::loveu::loveu: namiary do ogloszen: 793147805 mail: [email protected] Edited February 27, 2012 by Lu_Gosiak Quote
betka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 To ostatnie ogłoszenie też możecie wykorzystać dla jakiegoś bidulka. Quote
DONnka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='betka']To ostatnie ogłoszenie też możecie wykorzystać dla jakiegoś bidulka. Jeśli się zgodzisz, to wykorzystamy je dla Kamy z tego wątku www.dogomania.pl/threads/221371 Quote
betka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Jasne :). Tamte też "śledzę". Niech expresowo znajdą domy. Przepraszam, że sama nie robię tych ogłoszeń, ale ostatnio mam dość klawiatury i wszelkiego pisania. Quote
DONnka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 (edited) Wstawiłam na bazarek taki tekst do ogłoszeń Negry NEGRA to młoda sunia w typie owczarka staroniemieckiego. Ma mocna budowę i długą hebanowo czarną szatę. Urzeka spojrzeniem mądrych migdałowych oczu. Sunia jest łagodna, ufna, lgnie do ludzi, chętnie się przytula i czeka na pieszczoty. Negra to niesamowicie wdzięczny pies, stworzony do kochania i przytulania. Nie zastanawiaj się długo, bo Negra jest w wielkiej potrzebie i ma niewiele czasu. Przyszłemu właścicielowi odda całe swoje serce i obdaruje bezgraniczną wiernością i oddaniem do końca swoich dni. Nie ma przyjaciół wierniejszych od owczarka. Wie o tym każdy, kto kiedyś miał lub ma owczarka niemieckiego. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną, podpisanie umowy oraz sterylizacja suni. Kontakt: tel. 793147805 mail: [email protected] Edited February 28, 2012 by DONnka Quote
DONnka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Wydarzenie Negry na fb http://www.facebook.com/events/336973506345188/ Zaprosiłam ponad 200 osób :) Przyłącz się i Ty :):):) Quote
Recommended Posts