Jump to content
Dogomania

3 ONki - matka + 2 kilkumiesięczne podrostki w cudownych domach !!!!!!:))))

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajrzałam tutaj i zaniemówiłam..... co za pięknoty i takie bidulki zarazem.
Podnoszę i mocno trzymam kciuki, żeby szybko znalazły dobre i odpowiedzialne domki.
Szczeniorki są rzeczywiście wielgaśne, może mają jakiegoś dziadka nowofunlanda ;)?

Posted

Póki co to psy muszą chyba trochę okrzepnąć to raz,muszą być socjalizowane to dwa a szkolenie?Chyba trochę za szybko.Jakie szkolenie masz na myśli?PT/PO?Chyba nie ta kolejność w przypadku tych psiaków;)

Posted

Jeszcze raz :) I kogo podać do kontaktu?

Zerknijcie proszę na ten tekst, bo to nie będzie zwykła adopcja. Trzeba bardzo rozsądnie wybrać im domy!

W zielonej części Śląska znaleziono błąkające się od ok. 1,5 tygodnia, przemarznięte i wygłodzone stado owczarków niemieckich - matkę z dwoma kilkumiesięcznymi szczeniakami – pieskami.
Znalazły tymczasowe schronienie, ale szukamy dla nich dobrych domów lub nawet domów tymczasowych. Szczeniaki wymagają socjalizacji. Chociaż lgną do człowieka, to boją się bezpośredniego kontaktu. Matka jest łagodna, nie unika ludzi, ale panicznie boi się smyczy. To samo dotyczy maluchów. Chyba nie dbano o te psy należycie, ich sierść wymaga wyczesania i mycia.
Są przepiękne, zarówno matka jak i szczeniaki. To wspaniałe psy, które pod należytą opieką, w domach doświadczonych miłośników tej rasy, staną się najwierniejszymi towarzyszami. Nie ma przyjaciół wierniejszych od owczarka. Wie o tym każdy, kto kiedyś miał lub ma owczarka niemieckiego.
Psy zostały zaszczepione i odrobaczone. Matka zostanie wysterylizowana przed adopcją.

Posted (edited)

Zirael napisał(a):
Jeśli nie znajdziecie lepszego miejsca mogę przyjąć młode na resocjalizację. Szkolenie będzie bezpłatne, pieniądze wezmę tylko za pobyt.

Pani Kamilo, bardzo dziękujemy za ofertę :):):)
Moim zdaniem to jest dobre wyjście awaryjne, bo bez socjalizacji znalezienie dla nich odpowiednich domów nie będzie łatwe. Póki co na pewno trzeba próbować :)
Ostateczna decyzja należy do anett albo Lu_Gosiak

Zaraz zrobię gromadce wątek na owczarkach :)
Tam jest wielu wielbicieli czarnych owczarków

Edited by DONnka
Posted

Wolf122 szkolenie jakie mam na myśli to: przyzwyczajenie do smyczy, chodzenie na smyczy bez ciągnięcia, chodzenie na smyczy po ulicy i wśród ludzi, przychodzenie na wołanie, komenda "na miejsce" i jeszcze kilka innych rzeczy niezbędnych na zaraz. Wiesz, ja szkolę psy od 30 lat - to co wymieniłeś to nazwy kursów wymyślonych przez Związek Kynologiczny - mnie chodziło raczej o szybkie wdrożenie umiejętności niezbędnych do życia wśród ludzi. Normalnie te sprawy załatwia prawidłowe wychowanie u tych szczeniaków trzeba to pilnie nadrobić i może nie być to takie proste. Kilka razy już się tym zajmowałam - z różnym skutkiem.

Posted

[quote name='Zirael']Wolf122 szkolenie jakie mam na myśli to: przyzwyczajenie do smyczy, chodzenie na smyczy bez ciągnięcia, chodzenie na smyczy po ulicy i wśród ludzi, przychodzenie na wołanie, komenda "na miejsce" i jeszcze kilka innych rzeczy niezbędnych na zaraz. Wiesz, ja szkolę psy od 30 lat - to co wymieniłeś to nazwy kursów wymyślonych przez Związek Kynologiczny - mnie chodziło raczej o szybkie wdrożenie umiejętności niezbędnych do życia wśród ludzi. Normalnie te sprawy załatwia prawidłowe wychowanie u tych szczeniaków trzeba to pilnie nadrobić i może nie być to takie proste. Kilka razy już się tym zajmowałam - z różnym skutkiem.

:) Mogę przyjechać do Ciebie w czasie wakacji na szkolenie z moją przygarniętą "rudą małpą" - mniej więcej ON-ką? :)

Ps. Zirael co myślisz o tym tekście do ogłoszeń, boję się, żeby nie poszły w nieodpowiednie ręce. Albo wstrzymać się jeszcze z ogłoszeniami?

Posted

dzieki wszystkim za obecnosc i pomysły:loveu::loveu:

betka tekst do ogloszen dobry ale wstrzymajmy sie prosze jeszcze pare dni...w czwartek jestem umowiona z behawiorysta mamy popracowac z rodzinka i zobaczymy jak pojdzie

p.KAmilo dzieki ogromne za propozycje ale musimy to przemyslec, mamy z anett sporo psów wyciągnietych do hotelikow bez deklaracji, wiec trzeba sie zastanowic czy podołamy z kolejnymi...z drugiej strony zdaje sobie sprawe, ze znaleść Kogos Kto ma pojecie jak postępowac z takimi psami tylko np.za karme będzie graniczyło z cudem

Posted (edited)

Jeśli uda się wam znaleźć jakieś osoby, to możecie przyjechać na bezpłatne konsultacje.Jak zobaczę ich zachowanie, to prawdopodobnie coś doradzę.
Betka możesz przyjechać ale sądząc z odległości to też raczej konsultacje niż regularne szkolenie.

Edited by Zirael
Posted

Dziękujemy p.Kamilo!:lol::lol:

[quote name='DONnka']...
Zaraz zrobię gromadce wątek na owczarkach :smile:
Tam jest wielu wielbicieli czarnych owczarków[/QUOTE]

DONnka dzięki!!:lol::lol:
domowy DT za koszty utrzymania to raczej jedyna możliwość tych psiaków...

[quote name='Lu_Gosiak']... mamy z anett sporo psów wyciągnietych do hotelikow bez deklaracji, ...[/QUOTE]
no, razem ponad 20 i kilka tysięcy długów na lublinieckim oTOZie za samo leczenie :shake: niestety więcej już nie da rady...

Czy ktoś mógłby jeszcze na fb zrobić wydarzenie dla psiaków??

Posted

[quote name='wolf122']..
Anett Ty je prowadzisz jak rozumiem?[/QUOTE]

Za psiaki odpowiada Lu_Gosiak i ja, ale Gosia ma bezpośredni kontakt i jest codziennie w schronie.

Posted

A ile trzebaby miec pieniazków żeby podrostki trafiły do p. Kamili? Moze chociaz na miesiąc? A w miedzyczasie szukc dt za utrzymanie..

Obawiam sie Anetko ze nawet domowy dt ale bez doswiadczena sobie nie poradzi.

Posted

Faktycznie :oops:
Chyba mnie w nocy trochę zaćmiło
Niestety nie mogę już edytować tego postu.
Na owczarku było już 115 wejść, ale na razie żadnej konkretnej propozycji :shake:

Jak się miewa dzisiaj rodzinka ???
I co z tamtą czwartą sunią???

Posted

jest jedna konkretna propozycja silvany:):)
dwa szczeniole moga do Niej pojechac na DT tylko za karme i weta:):)

niestety czwaretj suni nie ma:( jutro znow tam pojade.....matko tak mi Jej zal..została sama, zagubiona, przemarznieta

Posted

[quote name='DONnka']Faktycznie :oops:
Chyba mnie w nocy trochę zaćmiło
Niestety nie mogę już edytować tego postu.
Na owczarku było już 115 wejść, ale na razie żadnej konkretnej propozycji :shake:

Jak się miewa dzisiaj rodzinka ???
I co z tamtą czwartą sunią???[/QUOTE]

rodzinka miewa sie dobrze:) dzis mnie powitały machając ogonami...Sunia - mama - jest przekochana siada naprzeciwko człowieka i chce by JA miziac

mialam wczoraj fajny tel. od Pani która podczytuje dogomanie - umarł im owczarek i szukaja kolejnego - szczeniaka - jutro mają przyjechac zobaczyc nasze kluski i ewentualnie sie zdecydowac...są świadomi pracy jaka trzeba bedzie włożyc w psa - zobaczymy...wszystko do sprawdzenia

Posted (edited)

[quote name='Silvana']Były propozycje :)
Dobrze, że tam wrzuciłaś!

No właśnie.. wszyscy się martwimy o czwartą sunię... Wiadomo coś może?[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
No to chyba, że przed chwilą :):):)

[quote name='Lu_Gosiak']jest jedna konkretna propozycja silvany:):)
dwa szczeniole moga do Niej pojechac na DT tylko za karme i weta:):)

niestety czwaretj suni nie ma:( jutro znow tam pojade.....matko tak mi Jej zal..została sama, zagubiona, przemarznieta[/QUOTE]

Super wieści dla szczenioli :multi: :multi: :multi:
To znaczy, że decyzja już zapadła ???

A o suni ciągle myślę :shake:
Dobrze, że choć mrozów już nie ma...

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
No to chyba, że przed chwilą :):):)

Super wieści dla szczenioli :multi: :multi: :multi:
To znaczy, że decyzja już zapadła ???

A o suni ciągle myślę :shake:
Dobrze, że choć mrozów już nie ma...[/QUOTE]

noo:) prawie, ze przed chwila
silvana ma juz suke Onke z dogo - mysza1 byla na wizycie - wiec dom sprawdzony:):) a skoro tak to jest bardzo dobra opcja

mrozów nie ma ale ta pogoda jest jeszcze gorsza chyba dla psa z taka sierscia...jak łapałam mame - to była całkowicie przemoknieta i tak zmeczona, ze sama praktycznie mni wskoczyla do auta za kawalek kielbasy i prawie, ze momentalnie zasneła...ta czwarta ma tak samo długa siersc:(

Posted

Na owczarku pojawiły się dwie ciocie zainteresowane szczeniolkami :)
Jedna poprosiła o namiar do kontaktu, podałam telefon anett, bo Twojego Lu_ nie mam :razz:
I jeszcze dagsam napisała na wątku, ze pogada z bratem ...

W tej sytuacji, nie wiem, czy mam już robić to wydarzenie na fb, czy odczekać, aż w tych sprawach coś się wykluje ???

Posted

[quote name='DONnka']Na owczarku pojawiły się dwie ciocie zainteresowane szczeniolkami :)
Jedna poprosiła o namiar do kontaktu, podałam telefon anett, bo Twojego Lu_ nie mam :razz:
I jeszcze dagsam napisała na wątku, ze pogada z bratem ...[/QUOTE]

dzieki wielkie Donka:)
wszystko jedno czy moj czy anett ;)

pewnie ze szczeniolami będzie łatwiej - ja natomiast marwie się tą suka - mamą- raczej na pewno jest w ciązy - cieczke juz miala jak biegała luzem i co najmniej 2 psy za Nia...u Nas nie ma warunków na sterylki ....