soboz4 Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Piękne zdjęcia, Kikunia szczęśliwa, a jak się zachowuje w domu? Przestała siusiać? Quote
Romina_74 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 [quote name='soboz4']Piękne zdjęcia, Kikunia szczęśliwa, a jak się zachowuje w domu? Przestała siusiać?[/QUOTE] Wczoraj już absolutnie nic takiego nie miało miejsca, nockę całą grzecznie przespała przy łóżku - nawet się nie próbowała pakować :) Dopiero jak zobaczyła rano, że się obudziłam to wlazła do mnie i się śmiesznie tarmoliła na grzbiecie, dziarsko usiłując mi sprzedać buziaczki ;) Jak się zorientowała, że wychodzimy rano na specerek to siknęła sobie z podekscytowania. Ale po ilości siśków i kupali, jakich dokonała rano na spacerku widać było, że bardzo starała się wytrzymać :) Dzisiaj już czuje się pewniej wobec moich zwierzaków - ciekawskie koty zobaczyły Kikowe zmarszczone fafle, a Kaśce wpakowała się do legowiska i wcale nie chciała wyjść. Musiałam interweniować delikatnie ;) Quote
awede Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Zdjęcia są świetne! Kika wydaje się być taka szczęśliwa na nich! i na pewno jest... :D Quote
maciaszek Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Stu puk, puk stuk. To ja, z prośbą ponowną o podanie namiarów, które mogłabym wrzucić na stronkę schroniska :). Quote
Romina_74 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 [quote name='maciaszek']Stu puk, puk stuk. To ja, z prośbą ponowną o podanie namiarów, które mogłabym wrzucić na stronkę schroniska :).[/QUOTE] Przepraszam Maciaszku - gapa ze mnie, już podaję: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]; 790 420 278 :) Quote
Romina_74 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Dzisiaj byłyśmy z Kiką na badaniach: cukier w normie, reszta wyników w poniedziałek. Ponieważ znalazłam Kice dwa kleszczuchy, pozwoliłam sobie zakupić również krople przeciwkleszczowe, które stanowią jedną z pozycji w kwocie 15 zł.: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-9yBEZQMxFag/T6QdfbNUrEI/AAAAAAACAyQ/EafIa6BCcEE/s512/Kiki_04.05.2012.jpg[/IMG] Quote
Romina_74 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Moje "story" o Kice ... [COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Calibri]Ta przeurocza sunia, 23 stycznia br. została odebrana właścicielowi, który systematycznie czynił jej życie koszmarem. Trafiła do schroniska. W wyniku regularnych kontaktów z opiekującym się nią wolontariuszem, sunia powoli odzyskiwała radość życia, przekonując się, że kontakty z człowiekiem nie muszą być jedynie przykrym doświadczeniem.[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Calibri]Ponieważ Kika nie była na tyle silna, aby sprostać trudom egzystencji w schronisku (składa się na to kilka faktów: 1. Kika nie jest już pierwszej młodości, ma ok. 8 – 10 lat, 2. najprawdopodobniej w wyniku starego urazu -kopnięcia, uderzenia - jej źrenice nie reagują na światło, co powoduje gorsze widzenie, 3. spokojne, uległe usposobienie) i z dnia na dzień gasła w oczach, została ulokowana w domu tymczasowym, gdzie cierpliwie czeka na dobrych ludzi, którzy otaczając ją opieką i miłością, pozwolą jej się godnie zestarzeć.[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Calibri]Jaka jest Kika?[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Calibri]Kika jest przesympatyczną i ujmującą, średniej wielkości suczką (ma 40 cm w kłębie). Waży ok 11,5 kg - powinna ważyć znacznie więcej, ale nadal jest wychudzona. Jest bardzo spokojna. Gdyby spróbować opisać Kikę – zarówno jej wygląd zewnętrzny jak charakter – przez porównanie do cech konkretnych ras, to z całą pewnością jest Kika najdoskonalszym skrzyżowaniem rozleniwionego basseta z żywiołowo reagującym, radosnym, a przy tym oddanym właścicielowi, uległym i zrównoważonym border collie.[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Times New Roman][FONT=Calibri][SIZE=3]Choć na smyczy Kika chodzi ładnie, nie jest ona koniecznością, ponieważ sunia jest bardzo grzeczna i przyjacielsko nastawiona, zarówno do innych psów, jak i kotów (z którymi obecnie mieszka i nie sprawia jej żadnych problemów pozostawanie w domu bez opiekuna nawet przez 8 godzin). Poza chwilami euforii, w jakie wpada przed spacerem, radosnym podreptywaniem i obwąchiwaniem w jego trakcie oraz czasem spędzonym na uwielbianych przez nią pieszczotach, większość dnia Kika po prostu przesypia. [B]Kika to przekochane stworzenie, które zasługuje na wszystko co najmilsze!!![/B] Kontakt w sprawie adopcji: [/SIZE][/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][FONT=Calibri][SIZE=3], 503 364 290; DT: [/SIZE][/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL][SIZE=3][FONT=Calibri], 790 420 278 ewes kochana, czy ja mogę już poprosić o ogłoszenia dla Kiki? Jeśli tak - wrzucę ten tekst w plik doc, wybiorę fotki (jak Lutkowi) i prześlę mailem? ... :)[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR] Quote
ewes Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 jasne wysyłaj :) jutro powinnam zrobić ogłoszonka ;) tekst skopiuje sobie stąd, więc nie musisz go kopiować... jak masz jakiś pomysł na tytuł to możesz podesłać ;) Quote
Romina_74 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 [quote name='jofracy']nie mogę obejrzeć zdjęć :([/QUOTE] Teraz powinno być OK :) [URL]https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Kika97128Lat40Cm117Kg23012012RAgnieszkaDembinskaWDT[/URL]# Quote
soboz4 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Wyniki Kiki już są, biochemię ma w porządku, wszystko w normie, gorzej z morfologią, ma anemię, po 12:00 mam zadzwonić jak będzie lekarz prowadzący i wtedy powie co z tym można robić. Norma jest 5,5 a ma 4,5, gorzej niż miała wcześniej, bo wtedy mieściła się w normie. Quote
Romina_74 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 [quote name='ewes']jasne wysyłaj :) jutro powinnam zrobić ogłoszonka ;) tekst skopiuje sobie stąd, więc nie musisz go kopiować... jak masz jakiś pomysł na tytuł to możesz podesłać ;)[/QUOTE] ewes kochana, stwierdziłyśmy z Bożenką, że poczekamy aż dotrą okulary dla Kiki, zrobię wówczas parę malowniczych fotek i wówczas ruszymy z ogłoszeniami :) ja dopracuję w międzyczasie tekt - tak, że pewnie w okolicach piątku będzie materiał wyjściowy dla Ciebie :) dzięki z góry!!! Quote
soboz4 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [B]Wyniki Kiki "Piątkowskiej".... [/B] Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie, [B]po 2 tygodniach powinna mieć powtórzoną morfologię[/B], żeby sprawdzić czy jest poprawa, ma brać 2 tabletki witamin na dzień i jeść karmę albo dla matek karmiących, albo dla psów aktywnych, albo dla rekonwalescentów... [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-rlgUVpfYb3U/T6lXgi70R0I/AAAAAAACBgU/RI0H-2jWSBo/s576/biochemia%20Kiki.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VDTHh2Y9Eyw/T6lXfi9O7JI/AAAAAAACBgM/z23Ytq6V95I/s800/morfologia%20kiki.jpg[/IMG][U] Wydatki związane z Kiką: [/U] 25 zł - badania (oczy + morfologia) - paragon z dnia 05-03-2012 r. 50 zł - badania (biochemia) - paragon z dnia 07-03-2012 r. 9,93 zł - steryd dla Kiki - paragon z dnia 12-03-2012 r. 112,03 zł - okularki dla Kiki - zapłacone w dniu 30-04-2012 r. 72 zł - badania (morfologia i biochemia)+ kropelki na kleszcze - paragon z dnia 04-05-2012 r. 27 zł - witaminy + 1 kg karmy weterynaryjnej - paragon z dnia 08-05-2012 r. [SIZE=4][SIZE=3][B]RAZEM wydatki na Kikę: 295,96 zł [/B][/SIZE][SIZE=2]dodałam w pierwszym poście Witaminy i 1 kg karmy dla Kiki kupione: [/SIZE][/SIZE][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-CzpGTkgj8ws/T6lXfslOQPI/AAAAAAACBgI/Mm7lhNL6MY8/s576/paragon%20kiki.jpg[/IMG][SIZE=4][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE] Quote
Romina_74 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 :) super - jutro odbieram karmę i witaminki będę Kikulę "faszerować" oczywiście jedzonko gotowane, mięsko czerwone lub kurczaczek z warzywkami i makaronkiem na kolacyjki pozostają, karma "dla matek" to śniadanko :) będzie dobrze - po anemii śladu nie zostanie. Kiki coraz bardziej pewnie się czuje u nas i z nami :) Kocham ją - jest przeurocza, kochana!!! Oj, ciężko mi się będzie z nią kiedyś rostać ... Quote
ewes Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 kochana Kiki :) musimy jej jak najszybciej znaleźć dom żebyś się nie przywiązała jeszcze bardziej ;) Quote
kiyoshi Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Oj Kikunia... Dobrze, że udało jej się wyrwać ze schroniska, bo z taką anemią... zdrowiej mała!! domku przybywaj:) Quote
Romina_74 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Mam prośbę. Sprawdźcie proszę, czy otwiera się Wam opis Kiki na stronie schroniska. Maciaszek ma Fire Foxa i jest OK, ja korzystam z Internet Explorera i mnie się nie otwiera ... :( Będę wdzięczna za info jak to u Was jest. Opis jest dosyć długi i mam obawy, że IE sobie z nim nie radzi, co jest słabe niestety ... Quote
ewes Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 mi się otwiera we wszystkich przeglądarkach jakie mam zainstalowane... również w IE ;) Quote
Romina_74 Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 no to nie wiem co u mnie jest nie tak ale za chiny ludowe się nie otwiera :( z dwojga złego, lepiej jednak, że to u mnie coś nawala :( Quote
Romina_74 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Kika się zadomowiła ... Zdarza się jej zapraszać do zabawy moją Kachnę, szczeka donośnie, gdy usłyszy ruch na korytarzu - w nauce tego zachowania niestety udział miała Kacha ma ... Apetycik ma spory :) Na spacerkach poznaje nowych psich przyjaciół ... Wczoraj np. pięknie się bawiły Kika i Kasia z sąsiadeczką Polą - brak aparatu przeżywam do dziś :( Codziennie zostają zwierzaki w domu same od 7.00 do 16.00 - 16.30 i jest OK a dzisiaj doszło do BUNTU :( Zostawiłam je same na krócej o wiele, a tutaj ZONK ... dzwi zdrapane potwornie i ściana obok :( Macie pomysł co to się Kikuchnie stało? :( Wklejam fotkę - przepraszam, niewyraźną bo zrobioną telefonem w kiepskim świetle ale oddającą nastrój Kikowy ;) [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-eReSFw0OeGY/T66oRoZOwYI/AAAAAAACDCQ/S147QmYmSD0/s640/DSC00186.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts