Ulka18 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Sorry, ale ostatnio nie mam jak w pracy zajrzec na wszystkie watki, staram sie na niektore wpadac :oops: Mysle, ze propozycja Sabinki jest wspaniala, ale poniewaz ja jestem tylko wolontariuszem, musze sie skonsultowac z panem kierownikiem. To oczywiscie wymaga czasu. Najblizszy wet jest chyba w Rzeszowie, zapytam Beci66 i Albiemu. Quote
Sabina02 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Ulka18 napisał(a):Sorry, ale ostatnio nie mam jak w pracy zajrzec na wszystkie watki, staram sie na niektore wpadac :oops: Mysle, ze propozycja Sabinki jest wspaniala, ale poniewaz ja jestem tylko wolontariuszem, musze sie skonsultowac z panem kierownikiem. To oczywiscie wymaga czasu. Najblizszy wet jest chyba w Rzeszowie, zapytam Beci66 i Albiemu Jesli sie pan kierownik zgodzi, to daj mi cynka na PM...Jak tylko psiaki pojada do weta, to ja zaloze im skarpety na AFN i szybciutko przekaze pieniazki... Quote
grazyna9915 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Sabinko jesteś wielka. Panie kierowniku prosimy o zgodę! Quote
Sabina02 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 grazyna9915 napisał(a):Sabinko jesteś wielka. No wieeem....Ostatnio troche przytylam, ale nie musisz mi tak tego wytykac...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
olenka_f Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 sliczniutka malutka i taka biedna niech ja ktos wypatrzy niewidomy piesek to naprawde nie problem one ucza sie z tym zyc tylko ludziom to tak naprawde przeszkadza a pieski radza sobie i to doskonale musza tylko poznac teren Quote
Ulka18 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Sabina02 napisał(a):Jakby ktos mogl ja zawiesc do tego Rzeszowa, to ja pokryje koszty transportu i okulisty...Mozesz sie dowiedziec czy znalazlaby sie jakas dobra duszyczka? I moze udaloby sie zabrac tego czarnego niewidomego psiaka razem z Nika? (tez zaplace) A co to za bida z Nika w boksie? :-( :-( :-( Ma watek???? Jezu!!! Juz zaczynam dostawac depresji patrzac na te psiaki!!! Chyba przestane tu wchodzic, bo nie moge potem spac po nocach!:placz: :placz: :placz: :placz: Sabinko, a co ja mam powiedziec :???: jestem w schronisku co miesiac, chodzimy z p.kierownikiem kilka godzin, probujemy wszystkim zrobic zdjecia, zeby bylo widac, ile jest nieszczec czekajacych na szanse. Nie zakladam wszystkim psom watkow, bo byloby ich 517 :crazyeye: to troche za duzo, zeby je kontrolowac i dac rade nadzorowac :shake: Tej maliznie z boksu Nikusi nie zakladalam watku. Nie wiem nic na jej temat, nie udalo sie jej wyciagnac z budy ani zachetami ani dobrym slowem. Quote
Sabina02 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 [quote name='Ulka18']Sabinko, a co ja mam powiedziec :???: jestem w schronisku co miesiac, chodzimy z p.kierownikiem kilka godzin, probujemy wszystkim zrobic zdjecia, zeby bylo widac, ile jest nieszczec czekajacych na szanse. Nie zakladam wszystkim psom watkow, bo byloby ich 517 :crazyeye: to troche za duzo, zeby je kontrolowac i dac rade nadzorowac :shake: Tej maliznie z boksu Nikusi nie zakladalam watku. Nie wiem nic na jej temat, nie udalo sie jej wyciagnac z budy ani zachetami ani dobrym slowem. Ja to rozumiem, jest tak duzo tych psiakow...:shake: A ten jaki jest cudny: Quote
grazyna9915 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Ula wiem, że masz dużo pracy. Czasami wydaje się wszystko bez sensu bo jak jedenemu pieskowi znajdziemy dom to na jego miejsce przybywają kolejne i wydaje się, że to nie ma końca. Ula czy ty masz tam kogoś do pomocy? Czy dasz radę zawieź te psiaki do okulisty jak zgodzi się kierownik? I jeszcze jedno pytanko, czy w tym schronisku jest prowadzony program sterylizacji zwierząt? POWODZENIA!!! Quote
mulinka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 niewidoma Nikunia błaga o domek - pomóżmy - razem może się uda !!!! a ten kudłaty psiaczek - prześliczny Quote
Ulka18 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Od: "mtoz" <[email protected]> Do: "Ulka1813 z dogomanii" <[email protected]> Temat: Re: sunia ze 122 niewidoma - co Pan na to? Data: 24 lutego 2007 20:31 Ja mogę zawieśc je do lekarza do Rzeszowa tylko nie wiem gdzie w Rzeszowie jest psi okulista. I tak naprawdę to prosze, o które psy chodzi ten ze 122 to wiem, a drugi?. Mam odpowiedz od Pana Kierownika. Trzeba tylko znalezc psiego okuliste w Rzeszowie i p.kierownik pojedzie z psiakami. I jeszcze jedno pytanko, czy w tym schronisku jest prowadzony program sterylizacji zwierząt? Nie wiem czy mozna nazwac to programem, bo na to miasto ani gminy nie daja zadnych srodkow, nasz doktor wolontariusz robi sterylizacje jak sa na to srodki....przewaznie od Hesi i Alii oraz Wizażanek. W ubieglym roku bylo 86 sterylek i kastracji http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=16313&page=90 Quote
Ulka18 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 grazyna9915 napisał(a):Ula wiem, że masz dużo pracy. Czasami wydaje się wszystko bez sensu bo jak jedenemu pieskowi znajdziemy dom to na jego miejsce przybywają kolejne i wydaje się, że to nie ma końca. Ula czy ty masz tam kogoś do pomocy? Nasze dzialania maja sens. Kazda adopcja to wielkie szczescie dla psa i dla schroniska, bo zwalnia sie miejsce dla innych psiakow. W niektorych boksach jest naprawde ciasnota. Przybywaja kolejne, bo nie ma wyjscia, straz miejska przywozi psy prawie codziennie, sa zgloszenia o porzuconych zwierzakach, o znalezionych. Miesiecznie jest ok. 20-25 adopcji, przybywa ok. 30 psow. Zawsze jest nadwyzka niestety :shake: Mam do pomocy moją corke Ulke lat 15. Jezdzimy do schroniska we dwie. Robimy za kazdym razem kilkaset zdjec, wysylamy wirtualnym, zmieniamy galerie schroniska, dajemy aukcje na allegro, itp. Quote
fizia Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 I chwała Wam za to, że pomagacie tym pieskom! Nawet jeśli nie uda się pomóc wszystkim, to przynajmniej niektórym dajecie coś najcenniejszego-szansę na miłość i prawdziwy dom. Trzymam kciuki za Nikusię!! Ps. Zaglądnijcie proszę czasem do jeszcze jednej ślicznotki z Mielca - Śmieszki - tak u Niej cicho i pusto... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39781 Quote
Ulka18 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Sabinko, jaki ma byc ten drugi piesek? ten czarny? Jest kilka niewidomych pieskow czarnych, co najmniej 2-3. Quote
mulinka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Nikusia potrzebuje domu - pomóżmy !!! Quote
Sabina02 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 [quote name='Ulka18']Sabinko, jaki ma byc ten drugi piesek? ten czarny? Jest kilka niewidomych pieskow czarnych, co najmniej 2-3. Myslalam o tym piesku: Ale jesli moglabys mi podac mniej wiecej jakie sa koszty tej wizyty u weta i leczenia to zobaczylabym czy nie moglabym zaplacic jeszcze za jednego, bo jest tam taki sliczny piesek czarno- bialy. Wylecznie go (o ile mozliwe) napewno zwiekszyloby jego szanse na adopcje, bo jest on bardzo ladny...Ale z trzecim pieskiem to juz nie wiem czy mnie koszty nie przerosna...daj mi znac ile to by bylo mniej wiecej to zobacze czy dam rade... Quote
Ulka18 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Sabinko, musimy najpierw znalezc jakiegos okuliste w Rzeszowie czy okolicach, wtedy pan kierownik obiecal, ze pojedzie z psami. NIe wiadomo jaki bedzie koszt takiej wizyty. Nigdy takich spraw nie zalatwialismy. Quote
Sabina02 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Ulka18 napisał(a):Sabinko, musimy najpierw znalezc jakiegos okuliste w Rzeszowie czy okolicach, wtedy pan kierownik obiecal, ze pojedzie z psami. NIe wiadomo jaki bedzie koszt takiej wizyty. Nigdy takich spraw nie zalatwialismy. Moze by Pan Kierownik zapytal weta jak bedzie sie umawial na wizyte jaki jest koszt tej pierwszej wizyty...moze nie az tak duzo...wtedy moze dalo by sie wziasc i tego trzeciego psiaka na diagnoze... PS. Quote
Sabina02 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Ulka18 napisał(a):Sabinko, musimy najpierw znalezc jakiegos okuliste w Rzeszowie czy okolicach, wtedy pan kierownik obiecal, ze pojedzie z psami. NIe wiadomo jaki bedzie koszt takiej wizyty. Nigdy takich spraw nie zalatwialismy. Moze by Pan Kierownik zapytal weta gdy bedzie sie umawial na wizyte jaki jest koszt tej pierwszej wizyty...Moze nie az tak duzo i wyrobilambym z kasa...wtedy moze dalo by sie wziasc i tego trzeciego psiaka na diagnoze... P.S. Ten Pan Kierownik to chyba jest bardzo dobry czlowiek...:loveu: Quote
Sabina02 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Patrzylam po necie za jakims okulista w Rzeszowie, ale nic nie znalazlam...:shake: Quote
Ulka18 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Trzeba wyslac pw do Becia66 lub Albiemu lub Kudlatej. One sa z Rzeszowa i zaangazowane w pomoc mieleckiemu schronisku. Na pewno znaja kogos, kto zna z kolei okuliste lub dobrego weta w Rzeszowie. Quote
Sabina02 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Ulka18 napisał(a):Trzeba wyslac pw do Becia66 lub Albiemu lub Kudlatej. One sa z Rzeszowa i zaangazowane w pomoc mieleckiemu schronisku. Na pewno znaja kogos, kto zna z kolei okuliste lub dobrego weta w Rzeszowie. Dobra wysle, dzieki! Quote
Recommended Posts