Sabina02 Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Ulka18 Co to dokladnie znaczy "zacma- nie rokuje wyleczenia"? Ze nie da sie w ogole nic zrobic, czy ze da sie, ale tylko operacyjnie??? Myslalam o tych dwoch pieskach. Wszystkie trzy - Nika i te dwa maja napisane "zacma - nie rokuje wyleczenia"... Ale czy operacja pomoglaby??? Ten piesek, w galerii schroniska boks 27 I ten, boks 106 Quote
Sabina02 Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Ulka18 napisał(a):Diagnoza Niki jest na czerwono, boks 125. Pan doktor Komorowski z Labradora mowil, ze trzeba by wszczepiac sztuczna soczewke, to duzy koszt i trudna operacja. Tylko osrodki w Warszawie, moze w Lublinie moglyby sie podjac tego zadania. Czarnulkow jest kilka, nie wiem, o ktorego dokladnie chodzi. Z boksu 26 czy 106? Jaki to koszt??? Quote
Ulka18 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Trzeba poszukac w internecie, na dogomanii, podzwonic do klinik (ja w dniach 13-16 jestem na szkoleniu, bede miec malo czasu, zeby sie tym zajac). Nigdy nie robilismy operacji zacmy i nie wiemy jak sie do tego zabrac. Quote
Sabina02 Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Dziewczyny!!! Czy sa jakies chetne zeby zadzwonic do Wa-wy lub Lublina i dopytac sie o operacje zacmy?????? Quote
Ulka18 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Sabinko, poszukam i zadzwonie, tylko wiekszosc klinik jest do 18, a ja w tym czasie w tym tygodniu jestem nieczasowa. Poszperam w internecie jak znajde chwilke. Moze znajdzie sie ktos chetny do pomocy :modla: Quote
Ulka18 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Pet-Vet Usługi Weterynaryjne Jacek Garncarz Świadczymy usługi z zakresu okulistyki weterynaryjnej. Kontakt Świadczymy usługi z zakresu okulistyki weterynaryjnej. Warszawa, ul. Zdrojowa 12, tel. 022 8588062 Wyślij wiadomość do Pet-Vet Usługi Weterynaryjne Jacek Garncarz Dodatkowe dane kontaktowe [SIZE="4"]http://www.garncarz.pl Produkty i usługi W gabinecie możecie Państwo skonsultować lub zdiagnozować każde schorzenie narządu wzroku u psów i kotów. Oferujemy również możliwość badań i operacji okulistycznych u koni. W wielu krajach zalecane są badania w kierunku chorób genetycznych oczu. Przeprowadzamy również takie badania. Sprawdź czy Twój pies (rasa) wymaga badania w kierunku wad genetycznych oczu. Szczegółowa oferta firmy Nagłe przypadki okulistyczne: - wypadnięcie gałki ocznej z oczodołu - zadrapanie oka przez kota - uszkodzenia mechaniczne oka - zalanie oka substancjami chemicznymi - silne uderzenie w okolicę oka lub w oko - zranienie powiek Pielęgnacja oczu zwierząt Zapobieganie chorobom oczu zwierząt Domowe lekarstwa przydatne w leczeniu oczu zwierząt Własne marki Wykonujemy wszelki możliwe zabiegi operacyjne na gałce ocznej i jej narządach dodatkowych, takie jak korekcja wadliwego ustawienia powiek, korekcja szpary powiekowej, przeszczepy rogówki, [SIZE="4"]operacja zaćmy soczewkowej (od niedawna najnowocześniejszą metodą fakoemulsyfikacji) itd. Godziny otwarcia Pn. - Pt.: 08:00 - 16:00 Akceptowane formy płatności gotówka Quote
Ulka18 Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 Napisalam maila do doktora Garncarza. Czekamy cierpliwie na odpowiedz. Quote
Sabina02 Posted March 13, 2007 Author Posted March 13, 2007 Dziekuje Ci! Jestem Ci baaaardzo wdzieczna!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Jak zwylke pierwsza przyszlas na ratunek...:lol: Quote
Ulka18 Posted March 14, 2007 Posted March 14, 2007 Ale piekny kudlaczek. U nas w Mielcu tez jest podobny. Quote
Sabina02 Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 Ulka18, czy ten wet od oczow odezwal sie na Twoj e-mail??? Quote
Ulka18 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Dr Garncarz nie odpisal, ale wiadomo, ze on ma terminarz wypelniony po brzegi. Poczekajmy. Quote
Sabina02 Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 No to czekamy.... Ale ze mnie niecierpliwa baba...:evil_lol: Quote
Sabina02 Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 Ulka18... Dostalam e-mail w sprawie Niki... Cytuje: "o Boziu.....poplakam sie jak obaczylam tego psa....jak moglabym jej pomoc??Mam dwa psy(jedna znajda) i pracuje prawie caly dzien..Kurcze , jak moge jej pomoc??Kto jej to zrobil????Czy ona 8 godz, wysiedzi w domu bez opieki????" Jak myslisz??? Quote
Ulka18 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Tego nie wiem...nie mam pojecia jak sie bedzie zachowywac sunia w mieszkaniu i czy da sobie rade z dwojka rezydentow. Mysle, ze domek na pewno jakis znajdziemy. Erka z Kielc tez byla zalamana szukaniem domku dla malej Megan bez oczka, jednak dzisiaj odezwala sie bardzo rozsadna Pani z Poznania i chyba cos z tego moze wyjsc. Z Nika moze byc podobnie. Trzeba wierzyc, nie wolno sie poddawac. Dr Garncarz sie nie odezwal. Przypomne sie jutro. Quote
grazyna9915 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Popieram Ula za pozytywne myślenie. Będzie dobrze. Quote
Ulka18 Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Erka z Kielc znalazla Megan w listopadzie, do tej pory mala nie miala szczescia. Dalam Megan wyrozniona aukcje, taka jak Ty Sabinko dalas Nikusi, wreszcie jest odzew. Erka byla juz naprawde zalamana. Kazdy zreszta ma dolki, ja szczegolnie po powrocie ze schroniska i kilka dni pozniej. Moze dr Garncarz cos poradzi i sunia odzyskalaby wzrok chociaz w jednym oczku. Quote
Sabina02 Posted March 16, 2007 Author Posted March 16, 2007 To samo wlasnie odpislalam tej Pani...Napislalam ze sunia juz jest dosc dlugo w schronisku, wiec trudno okreslic jak zachowywalaby sie sama w domu...Nie wiem czy taka dluga nieobecnosc Pani w domku bylaby dobra...ale moze jakby Pani zgodzila sie na tymczas? Lepiej zeby byla 8 godzin sama w domu, niz 24 godziny w schronisku...Tylko nie wiem wlasnie jak by sie "dogadala" z psami rezydentami... Quote
Sabina02 Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Pani jest z Krosna...i napisala mi nastepny e-mail...Wyslalam Ci PM ze szczegolami...:lol: Oh..i jak mozesz to podaj mi na PM swoj e-mail, na ktory chesz zebym Ci przekazala e-mail od tej Pani... Quote
Sabina02 Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Moje kochane Nikusiatko tak spadlo w dol...:-( . Cioteczka Sabinka pamieta o Tobie i obiecuje znalesc Ci cudny domek! Wytrzymaj jeszcze troche malutka.. Quote
Sabina02 Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Nie mam pojecia...:niewiem: Byly dwie zainteresowane Panie - jedna z Krosna i jedna z Warszawy... Przekazalam informacje Agnieszce (Ulka18 ). Poczekajmy, moze Ulka18 cos nam wkrotce napisze... Quote
Recommended Posts