ciapuś Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 obserwatorze do dzieła!!!!!!!! dobrze poganiam? Quote
grazyna9915 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 A ja dalej telepatycznie wpływam na allegrowicza!!!!! Quote
deisunia Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Nika :loveu: oby ten obserwator dał Ci szczęśliwy dom:multi: a jak nie on- to może ktoś inny Cię tu wypatrzy... Quote
Sabina02 Posted March 10, 2007 Author Posted March 10, 2007 Jutro Nikusia i jej inne chore na oczka kolezanki i koledzy maja miec badania...:multi: :multi: :multi: Trzymajcie kciuki za dobra pogode zeby wet mogl dojechac!!! Quote
Ulka18 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Jest piekna pogoda, mam nadzieje, ze badanie dojdzie do skutku. Zeby tylko sunieczka i inne psy daly sie przebadac. Quote
Sabina02 Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Ulka18 napisał(a):Jest piekna pogoda, mam nadzieje, ze badanie dojdzie do skutku. Zeby tylko sunieczka i inne psy daly sie przebadac. No i jak poszlo????????? Quote
mulinka Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 my czekamy na wiadomości a Nikunia czeka na domek !!! Quote
Ulka18 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Na razie mam wiesci tylko od Beatki, przekazane od Halinki, ktora byla w Mielcu. Wiadomosci od p.kierownika nie mam, ale wiadomo, ze jego zona skrecila noge i pisal, ze bedzie rzadziej na kompie. Przebadano ok. 18 psow, z czego tylko 4 nadaja sie do leczenia :shake: Niestety inne tylko operacyjnie :-( Quote
grazyna9915 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Ula ależ to dobre wieści. Nie piszesz, że nie mają szans na wyleczenie tylo że nadają się do leczenia, a niektóre do leczenia operacyjnego. To oznacza, że można ratować ich wzrok i zwiększyć szansę na adopcję. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale może warto zrobić ogólny wątek "Mieleckich ślepotek" i nie tylko szukać im domów, ale jednocześnie śledzić ich leczenie i przede wszystkim zbierać na to fundusze. Quote
Sabina02 Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Ulka18 napisał(a):Na razie mam wiesci tylko od Beatki, przekazane od Halinki, ktora byla w Mielcu. Wiadomosci od p.kierownika nie mam, ale wiadomo, ze jego zona skrecila noge i pisal, ze bedzie rzadziej na kompie. Przebadano ok. 18 psow, z czego tylko 4 nadaja sie do leczenia :shake: Niestety inne tylko operacyjnie :-( Napisz co z Nika i tym czarnulkiem.... Quote
Ulka18 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Takie mam wiadomosci ze schroniska: Od: "mtoz" <[email protected]> Do: <[email protected]> Temat: Badanie wzroku Data: 11 marca 2007 20:15 Lista przebadanych psów: Colie czarny - lewe zaćma, prawe zapalenie spojówek do leczenia prawe oko Colie brązowy - zrosty w gałkach ocznych nie do wyleczenia Wyb.2 zaćma nie rokuje na wyleczenie Wyb.26 zaćma nie rokuje wyleczenia Wyb.27 nie rokuje wyleczenia Wyb.35 dawniej 33 nie rokuje wyleczenia Wyb.41 prawe zaćma nie do leczenia, lewe do leczenia Wyb.65 zaćma nie rokuje wyleczenia Stodólka nowoprzyjęty nie rokuje wyleczenia Staruszek z Niska nie rokuje wyleczenia Wyb. 106 zaćma nie rokuje wyleczenia Wyb. 111 zapalenie spojówek do leczenia a kolory oczów to z tego że któreś z rodziców było haski Wyb.125 Doktor mówił, że to pourazowe, dostał czymś w głowę i ma w środku pozrywane zaćma nie rokuje wyleczenia Wyb. 128 do leczenia, nie jest ślepy Wyb. 180 do leczenia zabieg usunięcia trzeciej powieki Wyb. 167 zaćma nie rokuje wyleczenia Kremowy od Wizażanek w jednym zaćma drugie bardzo zaawansowana zaćma nie rokuje wyleczenia Stara jamniczka z hali zaćma nie rokuje wyleczenia Sprawdziliśmy jeszcze boksera pręgowatego który wrócił z adopcji, bo jak mówili jest ślepy. Było to kłamstwo bokser widzi tylko ma zapalenie spojówek. Dla psów do leczenia doktor zostawił nam leki, a temu ze 180 zabieg usunięcia zrobi nasz doktor. Quote
grazyna9915 Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 czy słowa "nie rokuje wyleczenia" ozacza, żę piesek jest bez szans na wyleczenie, czy że w grę wchodzi tylko operacja. Quote
olenka_f Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 gdzies tam wyczytałam o zrostach nie do wyleczenia moja Figunia była skazana na uśpienie bo nie widziała na jednym oku miała czynny wrzód to oko było podobno do wyjęcia a na drugie żadnych szans żeby widziała miała być uśpiona w śroce zabrałam ją we wtorek dostała żel właśnie na zrosty i silny antybiotyk na wrzody jeszcze jest leczona bo na to trzeba czasu ale dziś na oba oczka patrzy i widzi w 70% może jednak choć niektóre pieski można próbować leczyć z tych nie do wyleczenia Quote
mulinka Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 doskonały pomysł z założeniem osobnego watku dla mieleckich ślepaczków a na tej liście, to która to jest Nika ? Quote
Sabina02 Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Ulka18....Ile kosztowaly te diagnozy? Czy mam cos dorzucic za badania Niki i tego czarnulka? A ktora wlasciwie na tej liscie to Nika i czarnulek? Mam propozycje... Jesli Nika jest do wyleczenia, to zaplace za jej operacje... Reszcie psiakow, tak jak napislala cioteczka Mulinka trzeba zalozyc osobny watek i zalozyc skarpete na AFN. Moze sie nazbiera chociaz na kilka operacji? Co wy na to??? Quote
Ulka18 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Diagnoza Niki jest na czerwono, boks 125. Pan doktor Komorowski z Labradora mowil, ze trzeba by wszczepiac sztuczna soczewke, to duzy koszt i trudna operacja. Tylko osrodki w Warszawie, moze w Lublinie moglyby sie podjac tego zadania. Czarnulkow jest kilka, nie wiem, o ktorego dokladnie chodzi. Z boksu 26 czy 106? Quote
Ulka18 Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 grazyna9915 napisał(a):czy słowa "nie rokuje wyleczenia" ozacza, żę piesek jest bez szans na wyleczenie, czy że w grę wchodzi tylko operacja. Nie do wyleczenia w warunkach schroniska. W gre wchodzilaby tylko operacja wszczepienia soczewki. Tak mowil doktor Komorowski, ale trzeba poszukac i popytac jak sie leczy zacme u psow. Quote
Recommended Posts